To όνομα του φοιτητή που έκαψε το σκύλο

1) ειναι αδυνατον να εχει διαγραφει απο το πανεπιστημιο

2) τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν μπορει να τα στερηθει ουδεις. τετοια αντιληψη (συγγνωμη που το λεω) απηχει ολοκληρωτικα καθεστωτα (π.χ. στερουν τα ατομικα δικαιωματα λογω παραβασης ενος νομου). αυτο γινεται (στερηση πολιτικων δικαιωματων και ελευθεριας)

αλλα δε μπορει να φτασει στη στερηση του πηρυνα των ατομικων δικαιωματων. (ζωη,υγεια,ανθρωπινη αξια και αξιοπρεπεια)

3) τα βασανιστηρια ειναι αντισυνταγματικα. καθε δημοσιο οργανο που προβαινει σε βασανισμο υποκειται σε τιμωρηση ακομα και αν αποδειξει οτι ακολουθουσε ρητες εντολες ανωτερου οι οποιες εδω ειναι ανισχυρες απο το συνταγμα.

4) με καθε επιφυλαξη των κανονισμων της ιστοσελιδας (και ζητωντας προκαταβολικα συγγνωμη απο το συντακτη-χωρις να θελω να κανω υποδειξεις σε κανεναν ποσο μαλλον στους συντακτες και διαχειριστες)

νομιζω οτι ειναι μαλλον αντικανονικο

να δημοσιευεται στην ιστοσελιδα το ονομα του συγκεκριμμενου ατομου. αρμοδιοι για την κριση περι ενοχης ειναι οι ποινικοι δικαστες αποφαινομενοι συμφωνα με τον ποινικο κωδικα τους ειδικους ποινικους νομους και κατα τη διαδικασια του κωδικα ποινικης δικονομιας.

μαλιστα εφοσον δεν εχει καταδικαστει δεν ειναι ορθο (και απο τον τηλεοπτικο σταθμο) να δημοσιευει το ονομα εφοσον υπαρχει νομος που απαγορευει να εμφανιζεται το προσωπο του κατηγορουμενο σε τηλεοπτικες εκπομπες κατα τη μεταφορα απο και προς τα δικαστηρια κ.λ.π. (νομος που προφανως καταστρατηγειται κατα κορον απο τους τηλεοπτικους σταθμους)

επιπλεον χαρακτηρισμοι κατα του συγκεκριμμενου ατομου (υβριστικοι οπως κ*****ι γ******ι κλπ) στοιχειοθετουν διχως αλλο το αδικημα της εξυβρισης ΠΚ 361.

ακομα κι αν ειναι ενοχος.

οπως ειπε ενας συνταγματολογος καθηγητης ατομικων δικαιωματων αν την επι χρημασι εκδιδομενη (συγγνωμη για τη φραση) την πουνε *#*#***

στοιχειοθετειται παρα ταυτα εξυβριση.

(συγγνωμη αν σας κουρασα)

οπως ειπα δεν ηθελα να κανω υπδειξη σε κανεναν απλα το ζητημα κεντρισε το ενδιαφερον μου απο νομικη αποψης.

1) ειναι αδυνατον να εχει διαγραφει απο το πανεπιστημιο

2) τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν μπορει να τα στερηθει ουδεις. τετοια αντιληψη (συγγνωμη που το λεω) απηχει ολοκληρωτικα καθεστωτα (π.χ. στερουν τα ατομικα δικαιωματα λογω παραβασης ενος νομου). αυτο γινεται (στερηση πολιτικων δικαιωματων και ελευθεριας)

αλλα δε μπορει να φτασει στη στερηση του πηρυνα των ατομικων δικαιωματων. (ζωη,υγεια,ανθρωπινη αξια και αξιοπρεπεια)

3) τα βασανιστηρια ειναι αντισυνταγματικα. καθε δημοσιο οργανο που προβαινει σε βασανισμο υποκειται σε τιμωρηση ακομα και αν αποδειξει οτι ακολουθουσε ρητες εντολες ανωτερου οι οποιες εδω ειναι ανισχυρες απο το συνταγμα.

4) με καθε επιφυλαξη των κανονισμων της ιστοσελιδας (και ζητωντας προκαταβολικα συγγνωμη απο το συντακτη-χωρις να θελω να κανω υποδειξεις σε κανεναν ποσο μαλλον στους συντακτες και διαχειριστες)

νομιζω οτι ειναι μαλλον αντικανονικο

να δημοσιευεται στην ιστοσελιδα το ονομα του συγκεκριμμενου ατομου. αρμοδιοι για την κριση περι ενοχης ειναι οι ποινικοι δικαστες αποφαινομενοι συμφωνα με τον ποινικο κωδικα τους ειδικους ποινικους νομους και κατα τη διαδικασια του κωδικα ποινικης δικονομιας.

μαλιστα εφοσον δεν εχει καταδικαστει δεν ειναι ορθο (και απο τον τηλεοπτικο σταθμο) να δημοσιευει το ονομα εφοσον υπαρχει νομος που απαγορευει να εμφανιζεται το προσωπο του κατηγορουμενο σε τηλεοπτικες εκπομπες κατα τη μεταφορα απο και προς τα δικαστηρια κ.λ.π. (νομος που προφανως καταστρατηγειται κατα κορον απο τους τηλεοπτικους σταθμους)

επιπλεον χαρακτηρισμοι κατα του συγκεκριμμενου ατομου (υβριστικοι οπως κ*****ι γ******ι κλπ) στοιχειοθετουν διχως αλλο το αδικημα της εξυβρισης ΠΚ 361.

ακομα κι αν ειναι ενοχος.

οπως ειπε ενας συνταγματολογος καθηγητης ατομικων δικαιωματων αν την επι χρημασι εκδιδομενη (συγγνωμη για τη φραση) την πουνε *#*#***

στοιχειοθετειται παρα ταυτα εξυβριση.

(συγγνωμη αν σας κουρασα)

Βάζω ότι στοίχημα πως το συγκεκριμένο post δεν το έχεις γράψει εσύ.
Ούτε μία στο εκατομμύριο.

Αν θέλει ο φίλος/φίλη σου ή ότι άλλο σου είναι αυτός/αυτή που
έγραψε τα παραπάνω, ας κάνει εγγραφή και ας γράψει μόνος του
την γνώμη του.

Last edited:
οπως ειπα δεν ηθελα να κανω υπδειξη σε κανεναν απλα το ζητημα κεντρισε το ενδιαφερον μου απο νομικη αποψης.

για πες μας τώρα και την δική σου άποψη .......

Απάντηση: Re: To όνομα του φοιτητή που έκαψε το σκύλο

Θα συμφωνησω με τον Spymark. Δε χρειάζεται να πω πόσο θα ήθελα να τον πετύχω μπροστά μου τον τύπο. Αλλά μη λειτουργούμε σαν αγέλη. Είναι δουλειά του νόμου...
...που συνήθως δε γίνεται σωστά.

Πάντως έχει ένα point.
Οι υπόλοιποι νομικοί τι λένε περί αυτού;

Δεν εξετάζω αν έχει point ή όχι,
απλά δεν γουστάρω τέτοιου
είδους παρεμβάσεις μέσω τρίτων
για να μην το πω πιο χοντρά.

Εάν το μέλος spyrmak ή οποιοδήποτε
άλλο μέλος έχει πρόβλημα με την
δημοσιοποίηση των στοιχείων στο post No.1
να το δηλώσει ευθέως ο ίδιος
και όχι μέσω τρίτων. Να κάνει report
το post στους διαχειριστές με το "μαγικό"
κουμπάκι και ας αποφασίσουν αυτοί αν είναι
σωστό ή όχι και να πράξουν ανάλογα.

Έτσι απλά ........ τα υπόλοιπα είναι να μην πω τί.....

σύμφωνοι για τα ΜΜΕ και τους περιορισμούς που θέτει το ΕΣΡ για την προστασία των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, όμως παραμένω στην άποψη ότι η κοινολόγηση στα ιντερνετικά φόρα, τα οποία είναι στην ουσία τους ένα βήμα διαλόγου -το λέει και η λέξη άλλωστε- και όχι ένα ΜΜΕ, του ονόματος ενός δράστη δεν παραβαίνει καμία νομική διάταξη. Προσοχή: "φερόμενος ως δράστης" είναι για τα ΜΜΕ, καθώς υποτίθεται ότι επιτελούν τη λειτουργία της αμερόληπτης ενημέρωσης, "κατηγορούμενος" είναι για τη Δικαιοσύνη η οποία δεσμεύεται μέχρι τελεσιδίκου κρίσεως από το τεκμήριο της αθωότητας, για ένα φόρουμ όμως, που δεν δεσμεύεται από κανέναν από τους παραπάνω περιορισμούς καθώς ούτε ΜΜΕ είναι για να ενημερώσει ούτε δικαιοδοτικό όργανο για να κρίνει και να τιμωρήσει, είναι απλά δράστης. Πολύ της μοδός βλέπω όμως πως γίνεται το "πολιτικώς ορθόν".

Μόνος περιορισμός, να μην είναι ψευδή τα διαδιδόμενα οπότε εμπίπτουμε στα χωράφια της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Τώρα τα περί εξυβρίσεως τα συζητάμε. Υπάρχει σκοπός εξύβρισης όταν οι χαρακτηρισμοί επέχουν θέση κρίσης του "ανδρός" για δεδομένη πράξη του?
Και εν πάση περιπτώσει η εξύβριση διώκεται μόνον κατ' έγκληση, οπότε ας μας μηνύσει ο παθών και κατόπιν ας τοποθετηθούν οι διάφοροι "εισαγγελείς" που βιάστηκαν να ξαμολυθούν.

Πάντως έχει ένα point.
Οι υπόλοιποι νομικοί τι λένε περί αυτού;

"υπόλοιποι"?

Μα ο κύριος προφανώς δεν είναι νομικός. Γιατί εάν ήταν νομικός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα "αντισυνταγματικά" βασανιστήρια (δηλαδή η απαγόρευση του άρθρου 7 παρ. 2 του Σ) αναφέρονται σε ανθρώπους και όχι σε ζώα.

Καλά , όταν τον περιλάβουν τα καλά παιδιά στην φυλακή
Όταν θα βγει θα έχει στο νου του να πάει να κάνει αλλαγή φύλλου!

"υπόλοιποι"?

Μα ο κύριος προφανώς δεν είναι νομικός. Γιατί εάν ήταν νομικός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα "αντισυνταγματικά" βασανιστήρια (δηλαδή η απαγόρευση του άρθρου 7 παρ. 2 του Σ) αναφέρονται σε ανθρώπους και όχι σε ζώα.

Προφανώς συμβουλεύτηκε κάποιον νομικό.

Πάντως ήσουν διαφωτιστικός ως συνήθως. Αυτό που ήθελα να μάθω, το έμαθα.
Εφόσον δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, πράξτε όπως νομίζετε.

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν υπάρχει ειρωνεία στα λεγόμενά μου, άλλωστε με τον send γνωριζόμαστε.

Last edited:
Το βιντεάκι δεν άντεξα να το δώ.

Μου έφτασε ο τίτλος και η περιγραφή του Αλέξη.

Υπάρχουν ευαίσθητοι και υπερευαίσθητοι.Ισως ανήκω στους δεύτερους.Ακόμα και η ιστορία που διάβασα του Send με έκανε να τρέμω νυχτιάτικα.

Θέλω να λέγομαι άνθρωπος.Πόσο άνθρωπος όμως θα αισθανθώ απέναντι σε ένα τέρας που βασανίζει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα ?
Μήπως γίνω χειρότερός του?
Γιατί σίγουρα θα του έκανα κάτι (και ας με πουν μερικοί λαϊκιστή.)

Κάτι που θα τον έκανε να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του την εγκληματική αυτή πράξη του.

(ένα μάτι ας πούμε,ένα χέρι,ένα..... κλπ..)

Συγγνώμη για την αντίδρασή μου ..

Re: Απάντηση: To όνομα του φοιτητή που έκαψε το σκύλο

Το βιντεάκι δεν άντεξα να το δώ.

Μου έφτασε ο τίτλος και η περιγραφή του Αλέξη.

Υπάρχουν ευαίσθητοι και υπερευαίσθητοι.Ισως ανήκω στους δεύτερους.Ακόμα και η ιστορία που διάβασα του Send με έκανε να τρέμω νυχτιάτικα.

Θέλω να λέγομαι άνθρωπος.Πόσο άνθρωπος όμως θα αισθανθώ απέναντι σε ένα τέρας που βασανίζει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα ?
Μήπως γίνω χειρότερός του?
Γιατί σίγουρα θα του έκανα κάτι (και ας με πουν μερικοί λαϊκιστή.)

Κάτι που θα τον έκανε να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του την εγκληματική αυτή πράξη του.

(ένα μάτι ας πούμε,ένα χέρι,ένα..... κλπ..)

Συγγνώμη για την αντίδρασή μου ..

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Δεν εξετάζω αν έχει point ή όχι,
απλά δεν γουστάρω τέτοιου
είδους παρεμβάσεις μέσω τρίτων
για να μην το πω πιο χοντρά.

Εάν το μέλος spyrmak ή οποιοδήποτε
άλλο μέλος έχει πρόβλημα με την
δημοσιοποίηση των στοιχείων στο post No.1
να το δηλώσει ευθέως ο ίδιος
και όχι μέσω τρίτων.

Ανεξαρτήτως με το αν στέκουν νομικά όσα αναφέρθηκαν, γιατί είσαι τόσο σίγουρος πως δεν είναι δικές του οι απόψεις ?

Αυτό που εισπράττω εγώ -που δεν ξέρω κανέναν προσωπικά- είναι άδικη αντιμετώπιση απέναντι σε κάποιον που είπε απλά την άποψή του.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο , έχει σαλτάρει ο κόσμος γενικά. Άλλος τσουρουφλίζει η δηλητιριάζει τα σκυλάκια, άλλος παίρνει την καραμπίνα και καθαρίζει 5 - 6... Όταν οι άνθρωποι χάνουν το νόημα και την αξία της ζωής τι παραπ'ανω να πεί κανείς. Το μυαλό του καθενός φτάνει μέχρι ένα σημείο. Ο συγκεκριμένος τύπος θεώρησε το ότι να κάψει το έρμο το σκυλάκι με το λάδι ήταν κατόρθωμα , αξιέπαινη πράξη.

Προσωπικά σαν ιδιοκτήτης κατοικιδίου σκύλου έχω εξοργιστεί με αυτό που είδα αλλά και με άλλα τόσα που γίνονται εις βάρος των ζώων. Όμως πέρα απο την διαμαρτυρία δεν έχω άλλο τρόπο να εκφρασθώ.

Απλά ας κάνουμε έναν παραλληλισμό με ένα άστεγο παιδί ή κάποιο άλλο άτομο στη θέση του σκυλιού.... γιατί σήμερα μπορεί το θύμα να είναι ενα σκυλί άυριο το παιδί κάποιου συνανθρώπου μας.

Ο μόνος χαρακτηρισμός για τον φερόμενο δράστη ,όποιος κι αν είναι αυτός, είναι απλά καημένος.

Διαγραφές αν και πρακτικά δεν έχω ακούσει να γίνουν ποτέ μπορούν να πραγματοποιηθούν. Υπάρχουν διατάξεις σε όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς των πανεπιστημίων.
Επίσης είναι πάρα πολύ εύκολο να διαγραφεί από το σύλλογο των φοιτητών με απόφαση γενικής συνέλευσης.
Αυτός ο υπάνθρωπος (ναι είναι επώνυμη εξύβριση) είναι το λιγότερο για λύπηση...

Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που αυτά αλλά και χειρότερα τα κάνουν σε ανθρώπους.
Είχα δει βασανισμούς σε βιντεάκια κακής ποιότητας στο ogrish.com που με έκαναν να κλαίω.
Ακρωτηριασμοί για πλάκα, κόψιμο κεφαλιού ανθρώπου σαν να ήταν αρνί, κάψιμο ζωντανών ανθρώπων με στουπί βρεγμένο με βενζίνη στο στόμα κ.λ.π.
Και αυτοί που τα έκαναν γελούσαν ενώ τα θύματα ούρλιαζαν.
Ποιοί άνθρωποι ρε παιδιά. Είμαστε κτήνη.