To πιο σωστό τόξο

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
6,254
Αττικό βουνό
Θα ήθελα να μου πειτε τις απόψεις σας σχετικά με το εξής .

Με πιάτο Tecatel 1,45 κινητό και με προτεινόμενο πεδίο λήψης από 42Ε -30W το κέντρο του θα ειναι στις 13 ?

Η υπάρχει αλλη ρυθμιση ?

δεν ξερω αν υπαρχει tecatel 1,45 αλλα αν υπαρχει και το εχεις και θες να το κανεις κινητο πρεπει να παρεις polar mount κλπ και οχι μοτερ diseq γιατι το πιατο ειναι βαρυ.το κεντρο εστιασης εχει σχεση με την περιοχη που μενεις,απ 'οτι καταλαβαινω δεν εχεις εμπειρια εγκαταστασης και πρεπει να απευθυνθεις σε τεχνικο που θα τον ρωτησεις τι πιατο ναβαλεις για νακατεβασεις τους δορυφορους που θες

Απάντηση: Re: To πιο σωστό τόξο

δεν ξερω αν υπαρχει tecatel 1,45 αλλα αν υπαρχει και το εχεις και θες να το κανεις κινητο πρεπει να παρεις polar mount κλπ και οχι μοτερ diseq γιατι το πιατο ειναι βαρυ.το κεντρο εστιασης εχει σχεση με την περιοχη που μενεις,απ 'οτι καταλαβαινω δεν εχεις εμπειρια εγκαταστασης και πρεπει να απευθυνθεις σε τεχνικο που θα τον ρωτησεις τι πιατο ναβαλεις για νακατεβασεις τους δορυφορους που θες

Αδερφέ εχω ολα αυτά που ανεφερες . Και τεχνικό εχω . Και Στο Πολύγωνο μενω και πιάτο ολη την Αθήνα εχω .
Και εμπειρία εχω με 2 πιάτα κινητά από το 1985 .Με λίγα λόγια αλλοι λενε όπως ο Larry (Ρε Λάρρυ που τα ξερεις εσύ) οτι ειναι στις 23, 5 και αλλοι στις 13 και αλλοι 19

Απάντηση: Re: To πιο σωστό τόξο

Ο απόλυτος νότος για ρύθμιση τόξου κινητού πιατου, είναι το γεωγρ. μήκος της περιοχής σου (longtitude).

περίπου 23.72 οπότε στοχεύεις στις 23,5 και μετά κάνεις μικρορυθμίσεις.

Ok Θα πέσουν νεες ρυθμίσεις

Δεν βαζεις εσυ οπου θελεις το κεντρο, το βαζεις στο γεωγραφικο νοτο της περιοχης σου γιατι το μοτερ κανει τοξοειδη κινηση και οχι οριζοντια. Μολις το φτιαξεις θα καταλαβεις γιατι και εγω ειχα την απορια!

δεν ειναι μονο το κέντρο, πρεπει να βρεις και τις σωστες ρυθμίσεις ανίψωσης πιάτου μοτέρ, που συνήθως με το σφίξιμο καμια φορα ξεφεύγουν λίγο