Το πιο σπανιο παιχνιδι...

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
Δεν ανοιγω συνηθως νεα νηματα αλλα σημερα εκει που καθαριζα την συλλογη βρεθηκα μπροστα σε ενα απιστευτο ευρημα..

EΥE OF THE BEHOLDER σε δισκετα (το επαιζα σε ενα pc με καρτα γραφικων hercules,οθονη πρασινη, το ονομα αυτου Εuro pc one snyder) και DARK SUN σε cd (το επαιξα στο πρωτο μου pc 486 αξιας 550.000)

ποιο νομιζετε οτι ειναι το πιο σπανιο original παιχνιδι που εχετε στην κατοχη σας?

Last edited:
To πρώτο original παιχνίδι που αγόρασα ποτέ ηταν το Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame σε Mac εκδοση παρακαλω... σε 6 δισκέτες. Νομιζω καπου εχω φυλαξει το κουτι... Αλλο επιπεδο χλιδης.. Πολυτελεστατη συσκευασία, βιβλιαρακι , και ειδικα στην εκδοση για Mac γραφικα SVGA... Απιστευτη αισθηση....

νομιζω οτι με το darksun μεσα στο κουτι ειχε μια μεταλλικη πενταλφα
που την εχω....
αυτες ηταν συσκευασιες..20 χρονια μετα και κατι μας λενε

LightForce...απιστευτο scrolling...σχεδον δεν φαινοταν το color-clash του Spectrum!

Kαι εμενα πρωτο πρωτοτυπο παιχνιδι σε υπολογιστη...Chequered Flag της PSION στον τιμημενο ZX.

To πιο σπανιο...καποιες Spectrum cartridges (PSST,Cookie - κουμπωνανε στο IF2) της Ultimate...

Eπισης περασε απο τα χερια μου, καποιο φεγγαρι,το Great Giana Sisters boxed για Amiga που βγηκε σε ελαχιστα κομματια μιας και επαιξε απειλη της Nintendo λογω ομοιοτητας με το Mario Bros

Last edited:
Πανω απο 100 παιχνιδια για spectrum και zx81.
Σαν κανονικο ομως παιχνιδι,οχι video-game, εχω κατι το οποιο νομιζω οτι ειναι οντως σπανιο.Ειναι ενας αυτοκινητοδρομος της γνωστης για τα τραινα εταιρειας Marklin.

Πως να μην το θυμαμαι.Το πρωτο Graphic-Adeventure που ειδα.
Eιχα φαει τετοιο κολλημα που παραλιγο να στειλει η μανα μου τον Spectrum απο το μπαλκονι...:D

Σιγουρα κορυφαιο το hobbit!

Να αναφερω μια και τωρα το θυμηθηκα και 3 ηλεκτονικα παιχνιδια με μπαταρια που ειχα(μου ειχαν!) αγορασει προ ζχ81-spectrum εποχη.Δεν αναφερομαι σε αυτα που βγηκαν αργοτερα και ηταν με οθονη υγρων κρυσταλλων,αναφερομαι σε καποια αλλα οπως ενα ποδοσφαιρακι και ενα box που ουσιαστικα ηταν με λαμπακια που αναβοσβηναν(!!!) αλλα και σε ενα ακομα (deffender) που ηταν εγχρωμο.Αυτα τα 3 ηλεκτρονικα τα εχω φυσικα ακομα!

θα θυμαται κανεις σε 20 χρονια ποια παιχνιδια αντιγραμμενα ειχε σε ps2 και Χβοχ360?

Προφανως και οχι.. Προσωπικα ομως ποτε δε θα αγοραζα ενα παιχνιδι PS3 ή XBOX360 πληρωνοντας 65-70 ευρω για να παρω μια φτηνιαρικη πλαστκη θηκη DVD.

Ισως γι'αυτο και ποτε δεν ειχα καμια κονσολα, επειδη στο PC υπηρχαν και υπαρχουν ακομα εταιριες που σεβονται τον καταναλωτη, αφενος με συγκριτικα πολυ χαμηλοτερες τιμες (35-50 ευρω) , αφετερου με συσκευασιες που θα τις βλεπεις μετα απο 10 χρονια και θα αναπολεις, και συλλεκτικα καλουδια, φιγουρες, χαρτες κλπ κλπ..

Για να μη μιλησω βεβαια για το επιπεδο των παιχνιδιων για PC, ποσο μπροστα ειναι απο αυτο των κονσολων..Ας κανουμε μια συγκριση σε adventure, strategy, rpg... Αν εξαιρεσει κανεις το Zelda, αντε και κανα Resident Evil... τι εχουν αν επιδειξουν οι κονσολες Πίου πίου, ξύλο, μπαλίτσα... αυτα....

Last edited:
Και οι δυο πλατφορμες εχουν να επιδειξουν διαμαντια...
Π.χ τα πρωτα που μου κατεβαινουν στο μυαλο
στο Saturn υπαρχει Panzer Dragoon Saga
στα PC υπαρχουν τα Ultima

Pac-man σε κασσέτα για ZX-Spectrum 48ΚΒ (αυτό με τα πλήκτρα "σβηστήρια") το οποίο πρόγραμμα το αντέγραψα από το τότε περιοδικό PIXEL.

Τα listings που δινανε ετσι?

Τι ηρωικες εποχες