ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
Ιστορικά αποδεδειγμένο λάθος η απογραφή, επαναλαμβάνει ο Γ. Μιχελάκης

Τη θέση της ΝΔ ότι η απογραφή στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Καραμανλή «ιστορικά έχει αποδειχθεί λάθος», επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα».
Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πάντως, διαχώρισε τον Κώστα Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».
«Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σύντομα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο.
Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή «πολύ καλές».

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε πως όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει. «Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της "πυτζάμας" και των όσων είχε πει τότε η τρόικα», τόνισε.
«Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.
Ευρ. Στυλιανίδης: Αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ
Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με την απογραφή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, o βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η αυτοκριτική που έπρεπε να γίνει έγινε και ότι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να κρίνεται από το τι εισηγείται για το αύριο, για το «Ζάππειο ΙΙ». «Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναγνώρισε παράλληλα ότι η ήττα του κόμματος το 2009 προέκυψε από λάθη που έγιναν στη διαχείριση τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι γι’' αυτήν την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν φταίνε μόνο τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961795
 
Γιά τον Σημίτη και τίς λαμογιές καί τίς μάσες και τίς δημιουργικές λογιστικές τής G.Sachs έχουμε τίποτις ή ως γνωστόν φταίει η ''δεξά'' γιά όλα και βολεύτηκε η ''δημοκρατική παράταξη''....
 
:offtopic:

Οι ''δημιουργικές λογιστικές'' της Goldman Sachs επεκτάθηκαν σε πολλές χώρες
ίσως να είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να βγεί άκρη.
Οι Ισπανοί εχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα και θα ακουλουθήσουν και άλλες χώρες.

Αυτό που πραγματικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι η ρευστότητα των Κινέζων.
 
Moυ φαινεται λιγο "ακομψο" οτι το νημα ανοιχτηκε απο ενα μελος που ακολουθει πιστα την κομματικη πειθαρχια και υμνεί τις παλινωδιες του gap.

Υ.Γ. Ποση "γενναια αυτοκριτικη" να αντεξει αυτος ο τοπος?
 
Moυ φαινεται λιγο "ακομψο" οτι το νημα ανοιχτηκε απο ενα μελος που ακολουθει πιστα την κομματικη πειθαρχια και υμνεί τις παλινωδιες του gap.

Υ.Γ. Ποση "γενναια αυτοκριτικη" να αντεξει αυτος ο τοπος?


ΚΑΝΗΣ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΤΟΝ ΓΑΠ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΗ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ.
Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΜΕΤΡΟ ΕΠ ΑΥΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΨΟ Η ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΜΑΤΑ.
 
Τα εγκλήματα της κυβέρνησης του μπούλη μας οδήγησαν εδώ, μην το ξεχνάμε.
Δεν υπήρχε περίπτωση να έβγαιε με τέτοιο ποσοστό ο GAP.
Φυσικά προσπαθεί ο Σαμαράς να "αποσχιστεί" απ το παρελθόν για χάρη των ψήφων.
 
Τα εγκλήματα της κυβέρνησης του μπούλη μας οδήγησαν εδώ, μην το ξεχνάμε.
Δεν υπήρχε περίπτωση να έβγαιε με τέτοιο ποσοστό ο GAP.
Φυσικά προσπαθεί ο Σαμαράς να "αποσχιστεί" απ το παρελθόν για χάρη των ψήφων.


Nά δούμε πότε θά εξισορροπηθεί η ιστορία τών φοβερών εγκλημάτων Καραμανλή,ειδικά μάλιστα οταν δέν αναφέρεται ο κατάπτυστος ρόλος τής Κυβέρνησης Σημίτη,στήν διόγκωση τή εξαχρείωσης(όλος του ο στενός κύκλος έπρεπε νάναι φυλακή ,πλήν Θέμελη),στίς ΜΚΟ,στό Χρηματιστήριο,στήν συνεργασία μέ την Goldman Sachs καί στην υπερχρέωση τής Ολυμπιάδας..Καλά δεν σχολιάζω τά Ανάν και ολη την εξωτερική πολιτική...

Ειναι γνωστό πώς δέν ανήκω στούς ''αντιδεξιούς'' γιατί τέτοιοι ήσαν μερικοί ''κεντρώοι'' χειρότεροι τών δεξιών..

Και ακριβώς μέ τήν δήθεν ''αντιδεξιά'' λογική άλλοι λειτούργησαν επί χρόνια ως εθνικοσοσιαλΗστές.
30 χρόνια διακυβέρνησης ,μονον 8 ήσαν τής δεξιάς παρένθεσης..
Γιά νά μήν ξεχνάμε και την ιστορία δηλαδή και δεν έχω και ορεξη νά απαριθμώ τίς ''δημοκρατικές'' διαδικασίες τών ''σοσιαλιστών'' απ´τά διάφανα ψηφοδέλτια Αλευρά στην εκλογή Σαρτζετάκη εως και σήμερα,γιατί θά γράφουμε μέρες.
 
Last edited:
Πριν μερικές ημέρες ο Σημίτης είχε δώσει τη δική του εκδοχή για το swap. Επειδή δεν είμαστε ούτε μέσα στο μυαλό του ούτε στα κιτάπια της GS για να ξέρουμε τι ακριβώς είχε συμβεί και κυρίως πότε, ίσως θα ήταν καλύτερο να είμασταν πιο επιφυλακτικοί στις θέσεις της τελευταίας....

http://www.banksnews.gr/portal/opinion/2493---------goldman

Τι ήταν τελικά το swap χρέους του 2001, που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την Goldman Sachs; Ήταν μια κολοσσιαία οικονομική απάτη εθνικής κλίμακας, για την απόκρυψη χρέους, που επέτρεψε στην Ελλάδα να μετάσχει στη νομισματική ένωση με πλαστά στοιχεία; Ή μια εντελώς αθώα και συνηθισμένη συναλλαγή;

Ο δημοσιογράφος της Monde, Μαρκ Ρος, προκάλεσε θυελλώδεις συζητήσεις με το βιβλίο του για την Goldman Sachs, στο οποίο περιλαμβάνει αρκετές αναφορές στο διαβόητο πλέον swap και προσπαθεί να υποστηρίξει την πρώτη εκδοχή. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, υπερασπίζοντας την υστεροφημία του, υποστήριξε χθες, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», τη δεύτερη εκδοχή. Ποιος έχει δίκιο;

Βέβαιο είναι, ότι ο κ. Σημίτης έχει δίκιο σε πολλά από όσα λέει. Πράγματι, η συναλλαγή με την Goldman Sachs έγινε το 2001, όταν είχε πια «κλειδώσει» η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ. Άρα, ο Γάλλος δημοσιογράφος έχει άδικο σε ένα από τους βασικούς ισχυρισμούς του: όχι, το swap του 2001 δεν «έβαλε την Ελλάδα από το παράθυρο» στην ευρωζώνη, αφού είχε ήδη εγκριθεί η συμμετοχή της χώρας.

Δίκιο έχει, επίσης, ο κ. Σημίτης, όταν επιμένει ότι η συναλλαγή δεν ήταν τόσο μεγάλης εμβέλειας, όσο ισχυρίζεται ο Γάλλος δημοσιογράφος. Τα παλαιά δάνεια σε γιεν που μετατράπηκαν σε δάνεια σε ευρώ, με μια ευνοϊκή για την Ελλάδα ισοτιμία, άφησαν ένα λογιστικό «κέρδος» που δεν ξεπερνούσε το 2% του ΑΕΠ. Άρα, δεν πρόκειται για κάποια συμφωνία-μαμούθ, που άλλαξε πλήρως την εικόνα του δημοσίου χρέους, όπως θέλει να πείσει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Δίκιο έχει ο κ. Σημίτης και όταν υποστηρίζει ότι ήταν μια συναλλαγή που επιτρεπόταν τότε από τους κανόνες της Eurostat, όπως και όταν λέει ότι αντίστοιχες συναλλαγές είχαν γίνει και από άλλες χώρες της Ευρώπης (η Ιταλία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα «κόλπα») και ήταν συνηθισμένες εκείνη την εποχή. Θα προσθέταμε, μάλιστα, ότι παρότι κάποιοι την «ανακάλυψαν» τώρα τελευταία, η συναλλαγή ήταν γνωστή από χρόνια και είχε εξηγηθεί επαρκώς από σχετικό άρθρο του περιοδικού “Risk”, πολύ πριν μετατραπεί σε λαϊκό ανάγνωσμα.

Τελικά, λοιπόν, άδικα δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θόρυβος για το swap του 2001; Άδικα η Άνγκελα Μέρκελ έφθασε στο σημείο να επικαλεσθεί αυτή τη συναλλαγή πέρυσι, για να επικρίνει δριμύτατα την Goldman Sachs για τα «κόλπα» της;

Η απάντηση, όσο και αν φαίνεται περίεργο, μετά από όσα ήδη αναφέραμε, είναι «όχι»! Αυτή η συναλλαγή κατέληξε να προκαλέσει ένα μεγάλο σκάνδαλο και να παίξει μεγάλο ρόλο στο «ελληνικό δράμα»! Όχι για όσα έγιναν το 2001, που ήταν λίγο-πολύ μια υπόθεση ρουτίνας, αλλά για την εξέλιξη του θέματος μέχρι το 2009 και το 2010, όταν η Ελλάδα άρχισε να «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία.

Εκείνο το αρχικό swap πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από το 2005 κατά μεγάλο μέρος του είχε φύγει από την Goldman Sachs, για να περάσει στο χαρτοφυλάκιο μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Στο τέλος του 2008, με τη βοήθεια της Goldman και πάλι, το swap μετατράπηκε σε ένα νέο δομημένο προϊόν, για να μη χρειασθεί να γίνει μια μεγάλη πληρωμή εκ μέρους του Δημοσίου σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Αυτή ήταν μια σημαντική «απόκρυψη» που έγινε τότε από την ελληνική κυβέρνηση, σε μια εποχή που ήδη είχε ξεσπάσει η διεθνής κρίση και η αγορά παρακολουθούσε όλο και προσεκτικότερα τις ελληνικές «αλχημείες».

Όχι μόνο αυτό, αλλά στις αρχές του 2009 το νέο δομημένο προϊόν τοποθετήθηκε ως κάλυμμα δανεισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος από την ελληνική τράπεζα που το είχε στο χαρτοφυλάκιό της, για να πάρει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ ρευστότητας, με τα οποία στήριξε τα ομόλογα και απέτρεψε την άνοδο των spread. Αργότερα, η ΕΚΤ έψαξε προσεκτικότερα το θέμα, βρήκε ότι το δομημένο αυτό προϊόν καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε σαν κάλυμμα δανεισμού, ζήτησε πίσω τα χρήματά της από την ελληνική τράπεζα και αυτή η υπόθεση έγινε ένας από τους λόγους που οδήγησαν στις τεράστιες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα.

Επιπλέον, ένας από τους όρους του δομημένου προϊόντος της Goldman όριζε ότι θα έπρεπε το Δημόσιο να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής (πάνω από 5 δις. ευρώ), αν η αξιολόγηση της Ελλάδας από την Moody’s υποχωρούσε κάτω από το «Α», κάτι που έγινε μερικούς μήνες αργότερα. Άρα, η Goldman γνώριζε πολύ καλά ότι κάποια στιγμή η «βόμβα» του swap/δομημένου προϊόντος θα «έσκαγε», γι’ αυτό και ενορχήστρωσε εκ του ασφαλούς το μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι κατά των ομολόγων.

Αυτό το swap, λοιπόν, του 2001, ήταν όταν συνάφθηκε η συμφωνία με την Goldman πράγματι μια «αλχημεία» ρουτίνας. Όμως, όπως εξελίχθηκε αργότερα η υπόθεση, από αλλεπάλληλους εσφαλμένους, αν όχι εγκληματικά ανόητους χειρισμούς ενός υπουργού Οικονομικών και ενός Έλληνα τραπεζίτη, μετατράπηκε πράγματι στην «πέτρα του σκανδάλου» της ελληνικής κρίσης.
 
Ευρ. Στυλιανίδης: Αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ
Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με την απογραφή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω».http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1961795

Τι μυαλό πρέπει να έχει κάποιος για να δηλώνει τέτοια πράγματα; Και υπήρξε μάλιστα και Υπ. Παιδείας.

Το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πιάσει πάτο.
 
Kαλά τα λέει ο άνθρωπος
και που να κοιτάξουν
πισω δεξια, πισω αριστερα, πισω βορειοδυτικά....καταστροφή
Γιατι να τα σκαλίζομε αλλώστε
μπας και τα εμπεδώσουν καλύτερα οι ψηφοφόροι?
ή μαθουμε από τα λάθη μας?
Ασε ρε για κορόιδα ψαχνετε
Οι πολιτικές δυναμεις πάνε μόνο μπροστά...τέλος :ridinghorse:

Ειναι μια δήλωση ενωτική, κοινης αποδοχής με αισιοδοξία και όραμα για το μέλλον του τόπου.
 
Kαλά τα λέει ο άνθρωπος
και που να κοιτάξουν
πισω δεξια, πισω αριστερα, πισω βορειοδυτικά....καταστροφή
Γιατι να τα σκαλίζομε αλλώστε
μπας και τα εμπεδώσουν καλύτερα οι ψηφοφόροι?
ή μαθουμε από τα λάθη μας?
Ασε ρε για κορόιδα ψαχνετε
Οι πολιτικές δυναμεις πάνε μόνο μπροστά...τέλος :ridinghorse:

Ειναι μια δήλωση ενωτική, κοινης αποδοχής με αισιοδοξία και όραμα για το μέλλον του τόπου.

Νοτιοανατολικά μήπως....:Banane0:
 
Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με την απογραφή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω».

Η Ιωαννίδου διαφωνεί!!!

Θα προτιμήσω τη γνώμη της...:Banane0::Banane0:


http://www.youtube.com/watch?v=I8yX_9pEsJU