Το Ποίμνιο The Flock Έτος: 2007 Χώρα: ΗΠΑ Διάρκεια : 91’ Είδος : αστυνομικό θρίλερ Σκηνοθεσία: Andrew Lau Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Claire Danes Εικόνα : 1.78:1 Ήχος: D.D 5,1
Αρκετά καλό θρίλερ που βαδίζει στα χνάρια του sevenμε σκληρές σκηνές και αρκετά καλό αν και όχι πρωτότυπο σενάριο που καταφέρνει να μας κρατήσει το ενδιαφέρων μέχρι το φινάλε . Ότι πρέπει για θέαση με παρέα .
Ένας ώριμος ομοσπονδιακός αξιωματικός και η προστατευόμενή του προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς η εξαφάνιση ενός κοριτσιού μοιάζει να συνδέεται με την αποφυλάκιση ενός κρατούμενου, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν: πρέπει γρήγορα να αποδείξουν την ενοχή του, πριν προλάβει να φτάσει το επόμενο θύμα του..
Ενδιαφερουσα ερμηνεια απο τον Richard Gere
πως το επαθε??
Η ταινια εχει μια καλη σκοτεινη ατμοσφαιρα αλλα αυτο δεν φτανει
για να την κανει να ξεχωριζει ως καλο εργο.
Το σεναριο δεν προσθετει κατι που δεν εχουμε ξαναδει σε αντιστοιχα
θριλλερ του ειδους οπως επισης & ο τροπος γραφης δεν ειναι ικανος
για να βασταει τον θεατη σε αγωνια,με αποτελεσμα καπου να βαριεσαι.
Κατα την γνωμη μου συστηνεται μονον εαν δεν εχετε κατι καλυτερο
νε δειτε η ειστε καραφαν του ειδους..
μετρια at best.. καλος ο Γκιρ αλλα μετριο σεναριο, μετρια η συμπρωταγωνιστρια (φανταστειτε να επαιζε η Σαρλιζ ή η Σκαρλετ??). Εμενα μου θυμισε το 8mm με τον Νικολας Κειτζ.. με τη διαστροφη γυρω απο το σεξ κλπ..
Καλή για ενα βραδακι σε Ντιβιντι
Μου άρεσε . Πρωτον διότι έπαιζε καλά ο Γκήρ , αποφεύγοντας τις συνήθεις μανιέρες του και δεύτερον διότι η ταινία είχε έναν απαισιόδοξο , αλλά τόσο αληθινό κεντρικό άξονα : Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν , ό,τι κι αν κάνουν .
Όλη αυτή η διαφορετικότητα που βγαίνει απ την ταινία ακούσει στ όνομα Andrew Lau. Ο Κορεάτης αυτός δημιουργός που ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την κάμερα και το σενάριο. Γνωστός μας από την εκπληκτική τριλογία INFERNAL AFFAIRS αλλά και απ το πρόσφατο σε DVD CONFESSION OF PAIN. Εδώ ο Lau δεν σκιαγραφεί το προφίλ του δολοφόνου όπως συνηθίζεται στις ταινίες του είδους αλλά του διώκτη αυτού που είναι ο Ρ. Γκίρ
Η ταινία μπορεί να ξενίσει κάποιους που θα την βρουν βαρετή και ιδικά αυτούς που την επέλεξαν με κριτήριο τον Ρ. Γκίρ . Θα υπάρξει όμως και μια μερίδα κοινού που θα την λατρέψει . Εγώ για να είμαι ειλικρινής την περίμενα ποιο ενδιαφέρουσα και αυτό μόνο και μόνο απ το όνομα του σκηνοθέτη – σεναριογράφου.
Δεν την ξαναβλέπεις.Καλό το στόρυ,καλός ο Γκηρ αλλά εκνευριστική η Danes στον ρόλο της.Στα μείον και το πολυφορεμένο σκηνοθετικό "γύρισμα" τύπου βιντεοκλιπ στα περισσότερα πλάνα.
Δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε η ταινια. Ουτε σαν θριλερ μου φανηκε ουτε σαν αστυνομικη ουτε σαν κοινωνικη κομεντι.
Μαλιστα σε πολλα πλανα νομιζω οτι ηθελε να μιμηθει το Seven.
Καλος ο Γκιρ αλλα κατα τ'αλλα μετρια.