ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΘΟΡΥΒΟΤΕΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΑ 500W-600W

Σας ευχαριστω πολυ ολους...

Το ανεμηστηρι της καρτας γραφικων ξεχασα...

Υπάρχουν αρκετές λύσεις έτοιμες και semi-custom.

Οι Thermalright (π.χ. HR-05) έχει αρκετές λύσεις και με την προσθήκη ενός αθόρυβου 12άρη ανεμιστήρα καταλήγεις να έχεις κάτι αθόρυβο και αποδοτικό.

Επίσης και η Zalman VF1000 είναι πολύ πιο αθόρυβη και αποδοτική από την εργοστασιακή.

Οπότε μένει να δεις κατά πόσο είναι συμβατές με το μοντέλο της κάρτας γραφικών που έχεις.

Σαν extra λύση υπάρχουν και τα fan controllers όπου μπορείς να ρυθμίζεις μόνο σου τις στροφές λειτουργίας των ανεμιστήρων.

+1 zalman ή Thermalright (με ενα δικο σου αθορυβο πανω)

Δεν νομίζει κανείς οτι ενα τροφοδοτικό Zalman θα του έκαιγε το pc, ούτε οτι δεν είναι αξιόλογα, απλά σύμφωνα με τους περισσότερους που τα έχουν δοκιμάσει, τα Seasonic και Corsair είναι πιο αθόρυβα.
Όσο για το τροφοδοτικό που δοκίμασες (TX750), είναι απο τα "σκάρτα" της Corsair... Τα καλά μοντέλα της Corsair είναι κατασκευασμένα απο την Seasonic και έχουν αρκετά αθόρυβη λειτουργία. Το TX750 και VX550 είναι κατασκευής άλλης εταιρείας (CWT) και δεν είναι αντίστοιχα καλά. Δες τι λένε εδώ πχ.

edit: όσο για το s12II-430 της Seasonic που προτείνει ο φίλος, το έχω και εγώ, είναι σιγανό αλλά σίγουρα όχι αθόρυβο :( η σειρά s12II έχει ανεμιστηράκια υψηλότερων στροφών και δεν είναι εξίσου αθόρυβη με την παλιά s12. Απο Seasonic προτίμησε το s12 550 Energy+.

Hξερα οτι τα μικροτερα ειναι ιδια με τα seasonic, για τα πιο μεγαλα δε γνωριζω. Παντως απο 750 και πανω εχουν 14αρι φαν αντι για 12αρι και ειναι και της ιδιας μαρκας. Τωρα γιατι ειναι εμφανως πιο θορυβωδη δε ξερω. Επισης αν η κορσερ τα βγαζει "σκαρτα" οπως λες αναλογα την κατηγορια, τοτε αυτος ειναι ενας λογος να μη τη θεωρω αξιοπιστη.

Είναι εμφανώς πιο θορυβώδη γιατί όπως είπα κατασκευάζονται απο άλλη εταιρεία. Τα καλά (ως προς τον θόρυβο πάντα) μοντέλα της Corsair είναι κατασκευής Seasonic.
Για ψύκτρα για την 3870 κοίτα και την Accelero S1, ακόμα και παθητική δίνει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και είναι αρκετά φθηνότερη.

Κι εγω θα συμφωνησω με τον Σταθη. Το εχω 3 μηνες και δεν ακουγεται καθολου.

Ωστοσο, ο βασικος λογος που το προτιμησα ειναι οτι διαβασα σε πολλα reviews sto Internet οτι δινει τα πιο σταθερα ρευματα απ'ολα τα υπολοιπα στην κατηγορια του.

Οποτε μ'ενα σμπαρο 2 τρυγονια!

+1 ΣΤΟ CORSAIR.Δεν ακουγεται τιποτα , με πολυ καλες reviews και με πολλες δυναμεις !! Σταθερα ρευματα ..πολυ καλη επιλογη ...και modular

To εχω κανα εξαμηνο τωρα..

Σας ευχαριστω πολυ ολους...

Το ανεμηστηρι της καρτας γραφικων ξεχασα...

Τελικα καταληγω στην SAPPHIRE RADEON HD3850 ULTIMATE 512MB PCI-E.

Η παθητικη ψυξη που εχει αποδιδει ή ...

Η παθητική που έχει αποδίδει με την έννοια ότι η κάρτα δεν κρασάρει. Αλλά από θερμοκρασίες... δεν σου συμβουλεύω να την πιάσεις με γυμνά χέρια μετά από μερικές ώρες λειτουργίας, κινδυνεύεις (με ελαφρό) έγκαυμα.
Επίσης να προσέξεις ότι έχει την ψύκτρα στην αντίθετη πλευρά από ότι συνηθίζεται! Αν από την πίσω πλευρά έχεις ψύκτρα τσίπσετ που είναι πιο ψηλή από τις μνήμες, ίσως να έχεις πρόβλημα...

Επανερχομαι με νεοτερα... Ανοιξα το κουτι (Coolermaster Stacker Silver Full Tower) του υπολογιστη που εχω τωρα, ενω λειτουργουσε, για να δω απο που ερχετε ο οποιος θορυβος υπαρχει και διαπιστωσα:

1) Ολοι οι ανεμιστηρες του κουτιου ειναι εντελως αθορυβοι.

2) Το υπαρχον τροφοδοτικο ειναι επισης εντελως αθορυβο.

3) Το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων ειναι επισης εντελως αθορυβο.

4) Το ανεμιστηρακι της ψυκτρας του επεξεργαστη ειναι λιγο θορυβωδες (θα αλλαξει)...

...αλλα (και εδω επαθα πλακα!!!!!!!!!!):

Ο κυριοτερος θορυβος που ακουω (και με ενοχλει) ειναι απο τους σκληρους δισκους!!!!!!!!!!

Πως γλιτωνουμε απο αυτους...;;;;;;;;;;
Υπαρχουν τιποτα θηκες που να τους ψυχουν και να μειωνουν και το θορυβο;;;;;;

Οι θόρυβοι από σκληρούς προέρχονται είτε εξαιτίας της ανάρτησής του στο κουτί είτε εξαιτίας της έντονης μετακίνησης των μηχανικών μερών τους, όπως στην περίπτωση των 10000 rpms σκληρών. Οι λύσεις λοιπόν ποικίλουν, ανάλογα με την αιτία.Αλλά να ξεκινήσουμε από τη βάση ότι άμα θες αθόρυβο pc πρέπει να επιλέξεις και κατάλληλο σκληρό δίσκο (οι SSDs είναι overkill για σημερινό σύστημα-προτιμώτεροι οι 2,5 με κάποιο καλή ανάρτηση στο chassis).

Τι σκληρούς δίσκους έχεις; Αν αποκλείεται να τους αλλάξεις, μια λύση είναι να τους κρεμάσεις, δεύτερη λύση (καλύτερη) είναι να αγοράσεις ενα Scythe Quiet Drive (μόνο εδώ το βλέπω όμως, και δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο: http://ebwstore.com/osc/product_info.php?products_id=9040) και τρίτη λύση είναι να φτιάξεις κάτι τέτοιο:
http://www.silentpcreview.com/files/images/alleycat/index.html

Μακριά από τα κουτιά της scythe! Οι δίσκοι μέσα σε αυτά απλά ΒΡΑΖΟΥΝ. Αρχικά είχα στο pc 2 της silentmaxx και 2 της scythe. Και οι 2 δίσκοι που ήταν μέσα στα scythe χάλασαν (σύμπτωση; ) σε διάστημα < 3 μηνών. Όλοι ίδιοι, αγορασμένοι την ίδια μέρα, από το ίδιο κατάστημα...

Εγώ έχω πλέον πολλά silentmaxx και 2 scythe στην αποθήκη :tdown:
Τα έχω αγοράσει από το http://www.pcsilent.de/en_pd_silent...se_reduction_HDD_dampening_insulation_46.html

Ναι; Οι θερμοκρασίες στα review άλλα λένε :( δεν είχες ελέγξει ποτέ θερμοκρασίες των δίσκων; Αν ήταν πολλοί μάλλον θα ήθελαν ροή αέρα.

Και οι 4 δίσκοι στο ίδιο σημείο, χωρίς ροή αέρα. Τώρα όσο για τα review δεν ξέρω. Εγώ πήρα 2 scythe + 2 silentmaxx (τα review τότε δίναν καλύτερα τα silentmaxx αλλά είπα να δοκιμάσω και τα scythe), και κατέληξα να έχω 5-6 silentmaxx και κανένα scythe. Εννοείται πάντα χωρίς ροή αέρα. Τα silentmaxx έχουν καλύτερη απαγωγή θερμότητας νομίζω, λόγω σχήματος σε αντίθεση με τα scythe που είναι ορθογώνια και γυαλιστερά...
Και επαναλαμβάνω, και οι 2 δίσκοι που έβαλα στα scythe χάλασαν σε λιγότερο από 3 μήνες. Οι δίσκοι στα silentmaxx όχι ακόμα (10 μήνες)...

Πάντως 2 reviews που βρήκα τυχαία, αναφέρουν αύξηση της θερμοκρασίας των δίσκων, και χρησιμοποίησαν και μικρούς δίσκους. Όχι 500 GB που έβαλα εγώ...

http://www.overclock3d.net/reviews.php?/storage/scythe_quiet_drive/4
http://www.elitebastards.com/cms/in...ask=view&id=82&Itemid=27&limit=1&limitstart=3

Φυσικά δεν γνωρίζω την αξιοπιστία των παραπάνω sites, αλλά ταιριάζουν με το τι παρατήρησα και εγώ (επίσης αναξιόπιστος :bang:)...