Το πρωινό του Σαββάτου.Piega & Tri...

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,727
127.0.0.1
Πήγαμε για καφέ!
Θα μου πείτε εντάξει, και το γράφεις στην high end και τα ηχεία;

Ε, θα σας πω ναι... Γιατί ακούσαμε κάτι πολύ όμορφο!
Ανηφορίσαμε κατά το Χαλάνδρι όπου μας περίμενε άλλος συμφορουμίτης...
Στον συνοδηγό μου δεν είχα πει τίποτα γιατί αν του μιλούσα για το κουβάλημα μάλλον θα έβρισκε κάποια πρόφαση να αργήσει.
Του κάκου όμως!
Τα τραβήξαμε από εδώ, τα σηκώσαμε από εκεί, ε ρε παιδιά δεν κουνιούνται αυτά τα πράγματα!
Το κάθε ένα είναι κοντά στα 100 κιλά μαζί με τη συσκευασία του και αν δεν έχεις συνηθίσει να κουβαλάς ψυγεία δεν...
Μαζέψαμε από κάτω τη μασέλα του συνδιαχειριστή, το γυάλινο μάτι μου και τα νεφρά του συμφορουμίτη και αρκεστήκαμε στα μικρά αδελφάκια τους.

Στον πάνω όροφο μας περίμενε ένα rack με όμορφα μηχανηματάκια ζεσταμένα να μας περιμένουν να πατήσουμε το play...

rack1.jpg

Το ενισχυτικό και το player της Tri να οδηγούν τα "μικρά" ηχεία της Piega!

piega.jpg

Μιλάμε για ένα σύστημα αξίας <8000 το οποίο αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από Giant Killers!
Δεν ξέρω αν ήταν η χημεία που τα έδεσε ή απλά και μόνο οι συσκευές.
Τα ηχεία άστρωτα και σε σχετικά κακό χώρο έδωσαν ρέστα.
Αρκετά καλό χαμηλό χωρίς να είναι χρωματισμένο χάριν του εντυπωσιασμού, οι μεσαίες να δένουν πολύ όμορφα με τον λαμπάτο της Tri, και τα πρίμα... ε, τι να περιμένεις από ένα ribbon πέραν ενός πολύ καλού αποτελέσματος;

Το μόνο που ξένισε το μονιτοράτο αυτί μου ήταν ένας τονισμός στα μεσουψηλά που έκανε τα ηχεία να ακούγονται επιθετικά και μία μικρή ασάφεια στα χαμηλά η οποία όμως "ήρθε" με τη χρήση αντικραδασμικών.

Η επιθετικότητα φώναζε αστρωτίλα οπότε σίγουρα δεν θα ήθελα να τα ξανακούσω γιατί θα με έβαζαν σε έξοδα... :flipout:
Διαφορετικά θα μιλάμε για κορυφαίο κατόρθωμα κακής σχεδίασης που έκανε ένα tweeter ribbon να τσιρίζει... Δεν μπορώ να πιστέψω όμως κάτι τέτοιο με αυτά που είδα...

Η λεπτομέρεια και η διαφάνεια σε κορυφαία επίπεδα για την τιμή τους, η καμπίνα τους απούσα, το δέσιμο των μεγαφώνων πολύ καλό. Η βάση τους ενδιαφέρουσα, μου θύμισε κάτι βατραχάκια με πλαστικό έλασμα που παίζαμε πιτσιρικάδες. Σίγουρα συμμετέχει και αυτή στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα αλλά προς το καλύτερο.

Φυσικά, μιας και βρεθήκαμε στο χώρο δεν ξεχάσαμε να κάνουμε μία βόλτα και από τα άλλα δωμάτια όπου υπήρχε π.χ. αυτό το rack...

rack2.jpg

να οδηγεί αυτές τις ομορφιές...

verity.jpg

Αλλά δε μας νοιάζει... Δεν θεωρώ σοκ το να παίζει καλά ένα τέτοιο σύστημα. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που με σοκάρει είναι ένα σύστημα λιανικής τιμής <8.000 να σε κάνει να αναρωτιέσαι τι σου λείπει και να σε φτάνει στο σημείο του χόμπυ μας που με θέλεις πολλά λεφτά για να πάρεις ελάχιστες διαφορές... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Το πρωινό του Σαββάτου...

Πραγματικά θα συμφωνήσω,με τον Μιχάλη,ότι η τριάδα έπαιζε εξαιρετικά.
Τα ηχεία της εταιρείας ειχα πολλά χρόνια να τ' ακούσω και τα συγκεκριμένα(καμπίνα απο αλουμίνιο) ήταν εντυπωσιακά.Η σκληρότητα στο άκουσμα παρ' όλη την λάμπα που οδηγούσε,πρέπει να έχει να κάνει με το γεγονός,ότι ελάχιστες ώρες είχαν παίξει.Σε κανένα μήνα,είμαι περίεργος τι θα παίζουν,άν τώρα έπαιζαν έτσι.

Το άκουσμα του συστήματος αυτού,είχε και να κάνει βέβαια και με την συμβατότητα του μικρού χώρου,μ' ένα μείον το ξύλινο πάτωμα που "ακουγόταν".Τ' άλλα ακριβότερα συστήματα φανερά "ασφυκτιούσαν",στα λίγο μεγαλύτερα δωμάτια,που τα στέγαζαν.

Κάποια μηχανήματα κι ιδιαίτερα το cdc και η τελευταία στέρεο "πυραμίδα"(100 wpc)της Nagra,πολύ θα ήθελα να περάσουν απο το ράκ μου για προσωπική ακρόαση.

Τιμές:2200 το cdp,1800 ο ενισχυτής και 3500 τα ηχεία.

Re: Το πρωινό του Σαββάτου...

Ε..μικρές διαφορές...ο τρόπος του λέγειν, φαντάζομαι.

Για να ακούσεις έστω και μικρές διαφορές θα πρέπει να πας σε ηχεία >5000 ευρώ (για να μην πω παραπάνω) για να κρατήσεις αυτό τον χαρακτήρα και να πάρεις το κατιτίς το παραπάνω...
Όταν συμβαίνει αυτό θεωρώ ότι δίνεις πολλά λεφτά για λίγα αποτελέσματα...

Όταν (και αν) στηθούν τα μεγάλα ψήνεσαι να σε πάω μία βόλτα; :flipout:

Δεν καταλαβαινω... Η πυραμιδα της Ναγκρα δεν ειναι τελικος? Αν ναι, τα αλλα 2 λαμπατα δεξια και αριστερα, τι ειναι?

Δεν καταλαβαινω... Η πυραμιδα της Ναγκρα δεν ειναι τελικος? Αν ναι, τα αλλα 2 λαμπατα δεξια και αριστερα, τι ειναι?

Ναί είναι.Επαιζε οδηγούμενος απευθείας απο το Nagra cdc.T' άλλα είναι Air Tight λαμπάτα mono,που παίζουν εναλλακτικά στο ίδιο χώρο με προ της ίδιας εταιρείας.

Για να ακούσεις έστω και μικρές διαφορές θα πρέπει να πας σε ηχεία >5000 ευρώ (για να μην πω παραπάνω) για να κρατήσεις αυτό τον χαρακτήρα και να πάρεις το κατιτίς το παραπάνω...
Όταν συμβαίνει αυτό θεωρώ ότι δίνεις πολλά λεφτά για λίγα αποτελέσματα...

Όταν (και αν) στηθούν τα μεγάλα ψήνεσαι να σε πάω μία βόλτα; :flipout:

αυτο σημαινει ειτε οτι το ακριβο συστημα δεν αξιζε τα λεφτα του η οτι το μικρο ειναι super giant killer.Τα δυο συστηματα πρεπει να εχουν τρελη διαφορα στην τιμη ...

Απάντηση: Re: Το πρωινό του Σαββάτου...

αυτο σημαινει ειτε οτι το ακριβο συστημα δεν αξιζε τα λεφτα του η οτι το μικρο ειναι super giant killer.Τα δυο συστηματα πρεπει να εχουν τρελη διαφορα στην τιμη ...

H δεν υπήρχε περίπτωση να πάιξει εκεί-έτσι που ήταν στημένο(το συνηθέστερο)-bye-

Αχ..ναί! Να με βγάλεις λίγο έξω!:flipout:

Άντε μπας και ξεμουχλιάσεις λίγο... :flipout:

Το μεγάλο σύστημα αξίζει τα λεφτά του υπό ορισμένες συνθήκες.
Σε έναν μεγάλο χώρο (80+ τετραγωνικά π.χ.) οι διαφορές του φτηνού συστήματος π.χ. με το ακριβό θα ήταν μεγάλες με νικητή φυσικά το ακριβό.
Σε έναν μικρό χώρο (20-30 ή και 40 τετραγωνικά) τα ηχεία του ακριβού απλά δεν θα έδιναν αυτό που μπορούν να δώσουν και φυσικά η διαφορά του κόστους δεν θα άξιζε τον κόπο.
Άσε που το ακριβό έχει και αυτά τα χρέπια τα Verity του Kharma... :flipout:

Άσε που το ακριβό έχει και αυτά τα χρέπια τα Verity του Kharma... :flipout:

Ετσι εξηγειται!!!!

Δε μου λες καλυτερα σου αρεσαν τα Verity με Nagra η με Air Tight?

Μόνο με Nagra ηκούσθησαν και μόνον απο εμέ-ο νεαρός Τζίμ είχε συζήτηση.

και ο κακομοιρης ο Kharmacoma τα εχει σε δωματιο 18 τετραγωνικα...

Ριξε κανα τοιχο ρεεεε....

Yup... Εγώ βασάνιζα τα Piega...
Άκουσα πολύ λίγο τα Verity, για κανένα 10άλεπτο και τελικά αποφάσισα ότι θέλω να τα ακούσω σε άλλο χώρο για να βγάλω συμπεράσματα. :)
Σίγουρα έπαιζαν καλύτερα από τα Piega αλλά λόγω χώρου οι διαφορές δεν ήταν τόσο εμφανείς όσο θα έπρεπε...

Τα άκουσα κι εγώ τα Piega.
Τρομερό ηχείο, με μέγεθος που ξεγελά.

Από Verity, ήμουν πιο τυχερός!
Άκουσα τα Lohengrin, με τους λαμπάτους Nagra!

Αλλά θέλουν τουλάχιστον τριπλάσιο χώρο.

Κάποια στιγμή θα περάσω να δω τι έχουν και οι Θεσσαλονικείς της Αφροδίτης...