Το project μου των 2 δρόμων..

Lemarchand

AVClub Enthusiast
3 September 2007
780
Αθήνα
Ιδού το κρυφό μου DIY project που υλοποιήθηκε σήμερα.Το είχα στο μυαλό μου από τον Δεκέμβρη του 2009..Λεπτομέρειες απόψε αργούτσικα..-bye-..

P6190639.jpg

P6190660.jpg

Αψογο!!!!
peerlessaki βλέπω γουφερ?
και βάση ATC?

Ευχαριστώ Νίκο.Peerless?? Ή θα κάνουμε κάτι διαφορετικό ή τίποτα..!Μιλάμε για extreme καταστάσεις..12,5mm xmax one-way..Exodus Audio Anarchy..

538.jpg

http://www.diycable.com/main/product_info.php?cPath=24&products_id=538

Για να καταλάβεις τί μπορεί να κάνει το midbass δες το 2ο βιντεάκι..

Λοιπόν, ο στόχος ήτανε ένα ηχείο δύο δρόμων,το οποίο να παίζει παντού,είτε στο υπνοδωμάτιο,είτε στο σαλόνι χωρίς να μπουμάρει και χωρίς να ξυρίζει, και απλά να μην τερματίζει το woofer ότι μουσική και να του βάλεις και όσο δυνατά αντέχεις..Επειδή έχω ένα θέμα με τις υψηλές συχνότητες προτιμήθηκε tweeter που χρησιμοποιεί εταιρία που με εκφράζει ο ήχος της σε λογική τιμή.Είχα ακούσει πάρα πολλά για αυτό το tweeter πριν το χρησιμοποιήσει καν η Verity στα νέα της μοντέλα.Πρόκειται για το SB Acoustics SB29RDC-C000-4 :

SB29RDC_C000_4.jpg

verity.jpg

Η καμπίνα έχει εσωτερικό όγκο περί τα 13 λίτρα και με το εσωτερικό damping μας δίνει ένα Q=0,577 κατά προσέγγιση.Όπως καταλάβατε ουσιαστικά μιλάμε για κλειστή καμπίνα και overdamped προσέγγιση.Χρησιμοποιήθηκαν διπλά dedshete panels και lambswool εσωτερικά:

Dedshete.jpg
lambswool.jpg

Η καμπίνα έχει εξωτερικές διαστάσεις 38Χ22Χ26cm (Υ/Π/Β) και είναι φτιαγμένη εξ' ολοκλήρου από MDF με την μπάφλα να έχει πάχος 2,5cm και τα πλαινά 18mm.Τα μεγάφωνα είναι όλα flush-mounted.Το κροσόβερ βρίσκεται εξωτερικά για πιθανές μελλοντικές αλλαγές και είναι δεύτερης τάξης L-R @ 2200hz.Τα υλικά του κρος αλλά και το damping material είναι όλα από τον Wilmslow.Καλωδίωση εσωτερική αλλά και στο κρος (πάνω στο κρος είναι όλα τα καλώδια) είναι το Ultralink Challenger 2 16AWG..

Αυτό που με προβλημάτιζε ήτανε ο κώνος του midbass πώς θα συμπεριφέρεται επειδή είναι από αλουμίνιο στην μεσαία..Ο καιρός θα δείξει..

Προς το παρόν στρώνουμε κύριοι...:drummer:

Last edited:
Πολυ ωραια κατασκευη!

Βαλε μας και καμια φωτο του "εσωτερικου" τους κοσμου να παρουμε και μια ιδεα για το damping :ernaehrung004:

Ευχαριστώ πολύ παίδες!Σόρρυ, το είχα υπόψιν μου αλλά πάνω στην ανυπομονησία μου χτες το έκλεισα χωρίς να τραβήξω φωτογραφίες πριν και τώρα δεν ξανανοίγει..:flute:

Πολυ ομορφο...κοστος κατασκευης?. ακουστικες εντυπωσεις?

Το κόστος κατασκευής συνολικά είναι υψηλό.Φαντάσου κάτι σαν 800 ευρώ.Με βάσεις XTZ που θα του βάλω θα πάει κανά 900ρι σαν σετ.Τα μεταφορικά μόνο των μεγαφώνων και των υλικών πήγανε 150 ευρώ..

Ακουστικές εντυπώσεις..Έχουνε παίξει 2 - 3 ώρες από χτες και δυνατά κανά 10λεπτο συνολικά.Δεν ξυρίζει, δεν μπουμάρει, το γούφερ δεν τερματίζει με τίποτα ότι και να του βάλεις.Απλά γελάει..Σε χροιές δεν το λες και Guarneri..:clown:..Παίζει καταπληκτικά Pizarelli όμως..:flipout:..Υπομονή υπάρχει πλέον και δεν βιάζομαι.Για κάποιον λόγο έγινε το κροσόβερ εξωτερικά..Θα κάνουμε ότι μπορούμε αφού στρώσει πρώτα..:operator:

Re: Απάντηση: Το project μου των 2 δρόμων..

Μπράβο ρε σύ!

Ωραία καμπινίτσα...Πού την έφτιαξες;

Σαλούστρος Κοσμάς
Κόνωνος 113
2114028621

Μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση παιδιά.Σπάνιο μάστορας να κάτσει να ασχοληθεί και να φτιάξει καμπίνα ηχείων.Ίσως να τον χρειαστεί και κάποιος άλλος.Καλό είναι να γνωρίζουμε κάποιον.Φτιάχνει τα πάντα,του αρέσουν οι προκλήσεις.Τον τελευταίο καιρό φτιάχνει κάτι ντουλάπες από μασίφ καρυδιά - ρέπλικα βιντάζ - απίστευτες.Απλά ο άνθρωπος δεν είναι οντιοφίλ.Όποιος τον χρησιμοποιήσει να του εξηγήσει ακριβώς τί θέλει.Είναι πατέντα-μαν, θα την βρει την άκρη..Οι γραμμές στα πλαινά ήτανε δική του ιδέα και πραγματικά έχει άλλη χάρη έτσι..Άψογος..!! :a0210:

Περίμενε να στρωσει
αν εχεις ακόμα θεμα με τις μεσαίες http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...7a5d318.80566101/MUNDORF-CFC-12-CU-FOIL-COIL/

οτι καλύτερο υπάρχει
δεν εχει το χαμηλό ironcore αλλά σε μεσαίες ειναι απόλαυση
Τα εχει ο Χάιτας εδω ο οποίος ειναι σοβαρός ντουής και μπορει να σε βοηθήσει σε οτιδηποτε αλλο

Περίμενε να στρωσει
αν εχεις ακόμα θεμα με τις μεσαίες http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...7a5d318.80566101/MUNDORF-CFC-12-CU-FOIL-COIL/

οτι καλύτερο υπάρχει
δεν εχει το χαμηλό ironcore αλλά σε μεσαίες ειναι απόλαυση
Τα εχει ο Χάιτας εδω ο οποίος ειναι σοβαρός ντουής και μπορει να σε βοηθήσει σε οτιδηποτε αλλο

Ευχαριστώ Νίκο.Θα το έχω υπόψιν μου.Προς το παρόν όχι βιασύνες.Σε κανά μήνα βλέποντας και κάνοντας..αν δεν στρώσει το ηχείο δεν έχει νόημα να αλλάξω κάτι..Έχεις απόλυτο δίκιο..

Φιλαράκι, στρώσε και έρχομαι να πάρω αυτί :-)
Πολύ όμορφη και ξεχωριστή δουλειά! Μπράβο!

Φιλαράκι, στρώσε και έρχομαι να πάρω αυτί :-)
Πολύ όμορφη και ξεχωριστή δουλειά! Μπράβο!

Σε ευχαριστώ πολύ Τάσσο.Το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό για σένα φίλε μου.Το ξέρεις..-bye-..

Re: Απάντηση: Το project μου των 2 δρόμων..

Σαλούστρος Κοσμάς
Κόνωνος 113
2114028621

Καλοακουστο Χρησταρα!!
Αν και εζησα την αγωνια του project σου μερα με την μερα απο τις φωτο με εκπλησει ακομη πιο ευχαριστα το αποτελεσμα.
Τελικα πετυχες αυτο που ηθελες να μοιαζει εργοστασιακο το ηχειο :award:
Περναω να το ακουσω κιολας.
(αντε κατεβα να τσιμπησουμε κανα ψαρακι)

Οσο για τον ξυλουργο επειδη εφτιαξε και τα δικα μου τα θηρια , απλα μιλαμε για πραγματικο μαστορα , που λατρευει την δουλεια του και δεν κολωνει σε καμια κατασκευη.
Πραγματικα σπανια περιπτωση.