to project or not to project...

Αν μας δώσεις μερικές πληροφορίες για τον χώρο όπως απόσταση θέασης, απόσταση τοποθέτησης, διαθέσιμο χώρο για το κάδρο, θα βοηθηθείς πιο εύκολα.

Το πανί θα έχει 2μ maximum πλάτος. Η απόσταση θέασης θα είναι στα 4 περίπου μέτρα.
Αυτά μπορεί να αλλάξουν μια που μένω σε νοίκι. Αλλά ας κάνουμε μια αρχική συζήτηση με τις παραπάνω παραμέτρους που ισχύουν τώρα στο διαμέρισμά μου.

Και αρχικές σκέψεις είναι να βάλω κανένα πανί σαν και αυτό:

31fOeNwTwyL._SY355_.jpg

http://www.amazon.fr/Jago-projectio...d=1395863496&sr=8-3&keywords=ecran+projection

για να στήνεται και να ξεστήνεται εύκολα αλλά και να μεταφέρεται εύκολα σε μελλοντικά διαμερίσματα. Ελπίζω απλώς να μη βαρεθώ από το στήσε ξεστήσε.

Οθόνη σταθερή, ηλεκτροκίνητη, χειροκίνητη? Ο προβολέας πάει πάνω η κάτω?

Εντιτ:

Με πρόλαβες. Ένα τέτοιο πανί 90 ιντσών ενδεχομένως να σου κάνει άμεσα ζάρες κάτι που καθιστά τη θέαση εξόχως ενοχλητική.

Last edited:
το θέμα είναι ότι δεν θα ήθελα να τρυπήσω το ταβάνι για να βάλω το πανί μια που δεν είναι δικό μου το σπίτι (ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ταβάνι μου φαίνεται ψεύτικο και φοβάμαι μην το κατεβάσω όλο κάτω με ένα τέτοιο σύστημα).
Μόνιμη οθόνη πάνω στον τοίχο αποκλείεται.

Ο προβολέας θα πάει αρχικά κάτω σε τραπεζάκι αλλά νόμιζα ότι μπαίνουν και πάνω και κάτω. Αν πάω δηλαδή κάπου πιο μόνιμα θα ήθελα να τον βάλω κάπου πάνω σταθερά.

Κανέναν τοίχο δεν έχεις; Από το να στηνεις ξεστηνεις οθόνη νομίζω ο τοίχος είναι καλύτερα...

Οσον αφορα τον προβολεα δες στο projection calculator στην σελίδα της benq ποιος σου κάνει καλύτερα, ο 1070 ή ο 1080 από θέμα αποστάσεων. Πιστεύω θα σε ικανοποιήσει είτε ο ένας είτε ο άλλος.

Last edited:
Κανέναν τοίχο δεν έχεις; Από το να στηνεις ξεστηνεις οθόνη νομίζω ο τοίχος είναι καλύτερα...

έχω ήδη κρεμάσει πίνακες... :)
Δεν μένω και σε κανένα μεγάλο διαμέρισμα. 40 τετραγωνικά είναι :)
Στην ανάγκη ίσως να κατεβάσω κανέναν. Θα δω... Απλά το πανί (και ειδικά αυτό που έδειξα) μου φάνηκε η λιγότερο μπελαλίδικη λύση.

Η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου και εφόσον επιθυμείς βάλε-βγάλε κατάσταση είναι η οθόνη δαπέδου της Visivo. Θαυμάσιες οθόνες, ωστόσο, λίγο τσιμπημένες σε τιμές. Νομίζω βγάζει και 92άρα, δεν ξέρω όμως αν είναι γκρίζα. Μπορεί να σε κατατοπίσει σχετικά ο Γιάννης (Warewolf).

Εγώ πάντως πριν μου έρθει η οθόνη που έριχνα σε έναν (άλλο) τοίχο, κατέβαζα τον πίνακα...

Καλησπέρα παιδιά,αφού έχω το ίδιο δίλημμα με τον ts θα συνεχίσω το θέμα.
Το σαλόνι μου είναι αρκετά ευρύχωρο με ήδη εγκατεστημένα τα logitech z 5500.Έχω σχεδόν έτοιμο ένα hp microserver
για htpc και θέλω να μου πείτε αν αξίζει να αγοράσω προτζέκτορα.Το οικονομικό ταβάνι είναι τα 1000 ευρώ.

Με σειρά συχνότερης χρήσης : 4-6 επεισόδια από σειρές την εβδομάδα, 3 ώρες το μέγιστο σε gaming.
Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας ειδικότερα στο gaming.Τώρα έχω μια 37άρα αλλά πια και οι 50 ίντσες μου φαίνονται μικρές
επειδή έχω αγοράσει μία πλάσμα 50άρα στους γονείς μου.

Η θέση θέασης μέχρι τον τοίχο απέναντι, που είναι τώρα η τηλεόραση (εκεί θα προβάλει και ο προβολέας) είναι 2.90 μέτρα.
Περιμένω την γνώμη σας για το αν αξίζει η εγκατάσταση προβολέα ή τηλεόρασης.Ευχαριστώ.