Το πρωτο κρουσμα γριπης χοιρων σε Ελλαδα

Παντως την ίδια στιγμή που μιλάμε για την νόσο των χοίρων και το ένα κρούσμα της χώρας μας η χολέρα ζει και βασιλεύει στην Ζιμπάμπουε και μέχρι τώρα έχει θερίσει 4200 άτομα ενω έχουν νοσήσει 96000 σύμφωνα με την ActionAid Hellas http://www.actionaid.gr/Article/zimbappeal/27-108.html
Οσοι θελουν να βοηθήσουν οικονομικά θα βρουν στο λινκ και το τηλέφωνο (άτυχη η στιγμή της καμπάνιας γιατι...ποιός θα τους δώσει σημασία τώρα που η νόσος των χοίρων μας χτυπάει την πόρτα!)

Εκτος απο το οτι μιλαμε για ενα θεμα το οποιο ειναι περισσοτερο εμπορικο παρα επικινδυνο, ειναι μαλλον αστειο το πως εγινε η διαχειριση του περιστατικου στην Ελλαδα.

Το οποιο ειναι το πρωτο, και ως γνωστον η χωρα ηταν ετοιμη απο καιρο, σε περιπτωση που...

Το ειχε πει ο Υπουργος - φωτομοντελο τις πρωτες μερες που εμφανιστηκε ο ιος στο εξωτερικο. Η ΝΕΤ ειπε και οτι η χωρα ελαβε ευσημα απο τον ΠΟΥ για τα μετρα που εχει ηδη λαβει.

Ομως ο 19χρονος εμφανιστηκε μονος του στο Νοσοκομειο, που σημαινει οτι μπορει να ειχε επαφες με αλλους ανθρωπους μεχρι σημερα, εκτος απο αυτους που μιλησε στο νοσοκομειο και δεν ηταν ετοιμοι (χωρις μασκα και στολη)...

Ο θαλαμος υποπιεσης φανταζομαι θα δουλευει καλα.

ο υπουργος υγειας ηταν ο ιδιος στην πτηση του 19 χρονου !

(mega)

βρεθηκε στη λιστα των επιβατων

Ε ρε τι έχει να γίνει:flipout:

Ολοι οι συναχωμένοι θα τρέχουν στα νοσοκομεία:BDGBGDB55:

Αφήστε τα αντιβιωτικά...Σε καμιά βδομάδα θα εξαφανιστούν...προληπτικά μην μας τύχει.

Αθάνατη Ελλάς!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4517615&ct=1

Έκπληξη προκαλεί ότι στην ίδια πτήση με αφετηρία τη Νέα Υόρκη και προορισμό την Αθήνα ταξίδευε και ο υπουργός Υγείας, γεγονός που δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες. Ο Δ. Αβραμόπουλος είναι καλά στην υγεία του και απύρετος, ενδείξεις που συνηγορούν πως δεν προσβλήθηκε από τον νέο μεταλλαγμένο ιό της γρίπης. Σύμφωνα άλλωστε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχουν πιθανότητες ο ασθενής να έχει μεταδώσει τον ιό στους συνεπιβάτες του στο αεροπλάνο, καθώς ήταν χωρίς συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πτήσης και μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ενώ το αεροπλάνο έφθασε στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου.

Novartis: Όχι στα δωρεάν εμβόλια, ναι στη μείωση της τιμής.

Δεν σχεδιάζει να δώσει δωρεάν εμβόλια κατά της νέας γρίπης σε φτωχές χώρες η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, αλλά είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μείωση της τιμής τους, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος.

Ο γενικός διευθυντής της Novartis, διευκρίνισε πως «για να έχουμε βιώσιμη παραγωγή του εμβολίου πρέπει να δημιουργήσουμε οικονομικά κίνητρα», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.

Πάντως, σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, ένας σημαντικός αριθμός αποθεμάτων του εμβολίου εναντίον της γρίπης των χοίρων έχει ήδη κρατηθεί για λογαριασμό αρκετών κυβερνήσεων. Ήδη η εταιρία ανακοίνωσε πως «περισσότερες από 30 κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από τη Novartis να τις προμηθεύσει με τα συστατικά παρασκευής του εμβολίου».

Η Novartis έχει ήδη λάβει από το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας 289 εκατομμύρια δολάρια για τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου.(zougla.gr)

Πάντως εγώ πήγα στο νοσοκομείο μετά από 4 μέρες υψηλού πυρετού και όλα τα συμπτώματα, just in case, αφού ποτέ δεν ανεβάζω ψηλό πυρετό, και το μόνο που με ρώτησαν είναι αν έχω ταξιδέψει. Όταν απάντησα αρνητικά, απλά μου'ριξαν αντιβιωσούλα και τώρα όλα καλά, μετά βέβαια από συνολικά 5-6 μέρες με γερό πυρετό. Είτε εξαρχής είχα μια απλή αμυγδαλίτιδα, είτε όντως πέρασα γρίππη Α χωρίς να το καταλάβω :D:D:D

Τώρα άραγε αυτό θεωρείται σωστό σαν κίνηση από τους αρμόδιους ή όχι? Θα τους έκανε κόπο να μου κάναν για το γαμώτο μια εξετασούλα? Σκεφτείτε δε, ότι πήγα στο Σισμανόγλειο, που αν δεν κάνω λάθος είναι ένα από τα 2-3 μέρη στην Αθήνα που είναι εξοπλισμένα για τη διάγνωση του ιού.

Καλά κάναν.
Απο την στιγμή που δεν ταξίδεψες σε χώρα με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και δεν ήρθες σε επαφή με νοσούντες ή άλλους ταξιδιώτες σε παρόμοια χώρα, η εξέταση σου για τον Ιο θα ήταν άσκοπη.

Δεν μπορείς (και δεν πρέπει) να εφαρμόζεις κάθε εξέταση διαθέσιμη σε κάθε ασθενή. Είναι απο τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις στην ιατρική οτι ανάλογα με το ιστορικό και τα συμπτώματα κατευθύνεις τις διαγνωστικές μεθόδους. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεις να κάνεις με την μία μαγνητικές σε όποιον σκάει μύτη στο νοσοκομείο. Όχι οτι δεν γίνεται δλδ αλλα αυτό είναι άλλη ιστοριά...

Περαστικά πάντως! Αν είχες θα σε κάναμε και ban εδ'ω για να μην μας κολλήσεις!!! χεχε :p

Thanksssss

Καλά ρε συ προφανώς και δεν πρέπει να σου κάνουν εξέταση με το πρώτο γκουχ... αλλά η περίπτωση μου ήταν λίγο περίεργη, καθώς ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 20 (???) χρόνια που είχα τόσες μέρες τόσο υψηλό πυρετό, ενώ υπήρχε και κρούσμα στη σχολή μου (που ήταν αυτό που με άγχωσε κι εμένα λιγάκι)...

Άσε που.... αν καθημερινά που περνάω ώρες ατελείωτες στο μετρό, είχε κάνει ένα αψού πάνω μου κάποιος που μόλις γύρισε από Μεξικό, δε θα έπρεπε κι αυτό να το ελέγχουμε με κάποιο τρόπο?

Εξαρτάται... τους το είπες αυτό? Και σε πόση επαφή ήρθες με αυτόν απο την σχολή. Γιατί εμένα η σχολή μου είμαστε γύρω στα 3000 άτομα, δεν τους βλέπω όλους... Αλλα της αδερφής μου που είναι καμιά 200αρια έχει σημασία αν υπάρχει κρούσμα.

Για το μετρό είναι πολύ μικρός ο κίνδυνος και πολύ αφηρημένος για να έχει διαγνωστική αξία για την συγκεκριμένη περίπτωση. Δλδ πολλά πράγματα θα έπρεπε να συμβουν, πολλές μεταβλητές... (να ειναι ένας απο τους 7 αθηνα, να παρει μετρο να παει καπου, ιδια ωρα, ιδια γραμμη, ιδια κατευθυνση,ιδιος συρμος, ιδιο βαγόνι, ιδιο μερος του βαγονιού, και να φταρνιστεί και πάνω σου, γκαντέμη... :p :p :p)