Το πρώτο μου δισκάκι SACD

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Σήμερα μου ήρθε το πρωτο μου SACD δισκάκι. Είναι το Dark Side of the Moon από Pink Floyd.

Αφού άκουσα όλα τα τραγούδια σε 5.1 ένα έχω να πώ : Όποιος δεν έχει ακούσει δίσκο σε SACD μορφή απλά δεν έχει ακούσει. Τί να λέμε τώρα. Δεν είμαι καλός στις περιγραφές δυστηχώς. Μπορεί το σύστημά μου να ποτελείται από κομάτια εισαγωγικά και με ελλείψεις αλλά το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Και εγώ στην αρχή δεν πίστευα όσους μου έλεγαν ότι μιλάμε για άλλο επίπεδο μουσικής αλλά έκανα μεγάλο λάθος.

Πλεόν θα ψάχνω μόνο για SACD δισκάκια στην μουσική που ακούω, αν και ξέρω ότι δεν βγαίνουν. Δεν πειράζει...:bigcry:

Κύριοι κάτι πρέπει να κάνουμε να βγαίνουν όλο και πιο πολλά δισκάκια σε αυτό το format. Συνηστώ την μετάβαση ανεππφλακτα.

PS : Φαντάζομαι τί θα λέω όταν ξεκινήσω τις αναβαθμίσεις......:Banane0:

θα σε απογοητεύσω λίγο σε διάφορους τομείς...
1. το έχουμε παρουσιάσει πριν από 6 χρόνια τουλάχιστον και συζητήσαμε αρκετά τότε.
2. Δεν είναι και η λαμπρότερη στιγμή - υλοποίηση sacd
3. Εχει πολλές διαφορές το ίδιο το μιξ.
4. Εχει γίνει μεγάλος ντόρος αν το μιξ του Guthrie είναι καλύτερο ή χειρότερο του Parsons.
5. Βγαίνουν πολλά sacd
6. Το μέσον δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο, αλλά ένα από τα πολλά καλά που υπάρχουν σήμερα
7. Υπάρχουν πολλές απλές ηχογραφήσεις σε 16/44.1 που ηχητικά και ηχοληπτικά ως αποτέλεσμα είναι καλύτερα κάποιων sacd.

και....

8. Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο μέσω download ηχογραφήσεις σε 24/96 και παραπάνω, που αφενός πιάνουν (και ξεπερνούν πολύ συχνά) την ποιότητα του SACD, αφετέρου είναι κατά πολύ οικονομικότερες.

Κατά τα άλλα είναι όντως ένα από τα αγαπημένα μου format μουσικής, και το προτιμώ, όπου υπάρχει η δυνατότητα. Αλλά το μέλλον είναι αναμφισβήτητα το download.

και....

8. Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο μέσω download ηχογραφήσεις σε 24/96 και παραπάνω, που αφενός πιάνουν (και ξεπερνούν πολύ συχνά) την ποιότητα του SACD, αφετέρου είναι κατά πολύ οικονομικότερες.

Κατά τα άλλα είναι όντως ένα από τα αγαπημένα μου format μουσικής, και το προτιμώ, όπου υπάρχει η δυνατότητα. Αλλά το μέλλον είναι αναμφισβήτητα το download.

Άμα είναι αυτό το μέλλον της μουσικής τότε δεν τα βλεπω καλά τα πράγματα....

Μάλλον θα έρθει κάποτε ο καιρός που θα πάψει ο κόσμος να αγοράζει συνέχεια σκληρούς δίσκους 'πετώντας' εκεί μέσα εκατομμύρια κομμάτια που ενδεχομένως δεν θα ακούσει ποτέ.....

Άμα είναι αυτό το μέλλον της μουσικής τότε δεν τα βλεπω καλά τα πράγματα....

Μάλλον θα έρθει κάποτε ο καιρός που θα πάψει ο κόσμος να αγοράζει συνέχεια σκληρούς δίσκους 'πετώντας' εκεί μέσα εκατομμύρια κομμάτια που ενδεχομένως δεν θα ακούσει ποτέ.....

Επίτρεψε μου να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πάει σε σπίτια φίλων ή γνωστών και βλέπω στίβες ολόκληρες από cd σφραγισμένα, που παραγγέλθησαν κατά ορδές και ουδέποτε ακούστηκαν. Δεν είναι το μέσο που παίζει ρόλο γι'αυτό που λες αλλά ο άνθρωπος.

Απάντηση: Re: Το πρώτο μου δισκάκι SACD

Επίτρεψε μου να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πάει σε σπίτια φίλων ή γνωστών και βλέπω στίβες ολόκληρες από cd σφραγισμένα, που παραγγέλθησαν κατά ορδές και ουδέποτε ακούστηκαν. Δεν είναι το μέσο που παίζει ρόλο γι'αυτό που λες αλλά ο άνθρωπος.

θα τα ηθελαν για σουβερ....

Όποιος αγοράζει μουσική και της συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο τότε έχει άλλου είδους πρόβλημα.....εγώ μιλώ για φυσιολογικές καταστάσεις με ανθρώπους που αγοράζουν κάτι με την προϋπόθεση τουλάχιστον ότι θα το ξεσφραγισουν.....όλα τα άλλα μου φέρνουν στον νου,,πλούσιους παραθεριστές που για να σπάσουν την ανία που τους τρώει τα σωθικά σε κάποια παραθαλάσσια βεράντα στο πολύβοο Μαϊάμι ,, αποφασίζουν μια μέρα να κάνουν κλικ σε όποιο εξώφυλλο τους κεντρίσει το ενδιαφέρον,χρεώνοντας παράλληλα την κάρτα τους με μερικές χιλιάδες,ασήμαντα δολάρια...

Πήγαμε στο άλλο άκρο,

Έχεις απόλυτο δίκιο στην τελευταία σου πρόταση...θέμα χειρισμών είναι

θα σε απογοητεύσω λίγο σε διάφορους τομείς...
1. το έχουμε παρουσιάσει πριν από 6 χρόνια τουλάχιστον και συζητήσαμε αρκετά τότε.
2. Δεν είναι και η λαμπρότερη στιγμή - υλοποίηση sacd
3. Εχει πολλές διαφορές το ίδιο το μιξ.
4. Εχει γίνει μεγάλος ντόρος αν το μιξ του Guthrie είναι καλύτερο ή χειρότερο του Parsons.
5. Βγαίνουν πολλά sacd
6. Το μέσον δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο, αλλά ένα από τα πολλά καλά που υπάρχουν σήμερα
7. Υπάρχουν πολλές απλές ηχογραφήσεις σε 16/44.1 που ηχητικά και ηχοληπτικά ως αποτέλεσμα είναι καλύτερα κάποιων sacd.

1. Εσείς μπορεί να το έχετε παρουσιάσει αλλά εγώ σαν format δεν έιχα ιδέα ότι υπάρχει μέχρι και πριν λίγους μήνες. Εννοείται ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου δεν έχουν ιδέα για τί πράγμα τους μιλούσα. Όσο για τα αρχεία σε 24/96 ή γενικότερα υψηλής ανάλυσης μου απαντούσαν : Συγνώμη ληγμένα παίρνεις;;;
2&3.) Ίσως έχεις δίκιο. Δεν ξέρω είναι το πρώτο μου δισκάκι. Όταν αγοράσω και άλλα μπορεί και να συμφωνήσω μαζί σου
4.) Αυτές οι κόντρες δεν με αφορούν. Εμένα μου αρέσει απλά η μουσική
5.) Βγαίνουν αλλά σε κλασική και jazz, και όχι σε rock ή heavy metal
6.) Δλδ? Ποιό άλλο μέσο προτείνεις; DVD-A?
7.) Θα υπάρχουν αλλά και πάλι δεν απευθύνονται στο είδος μουσικής που ακούω.

Maestro said:
Αλλά το μέλλον είναι αναμφισβήτητα το download.

Nομιζω εκει παει το θεμα...ειδικα τωρα που κανουν οι παντες* περικοπες !!!

*Στη βιομηχανια αναφερομαι...

Η πλακα δε ειναι πως τα download παιζουν και πολυ καλα !!! δεν το περιμενα να πω την αληθεια...

Το SACD και οτι συγγενικο του, καλως η' κακως δεν...
κατι ηταν και κατι το 'φαγε...

Αλλά το μέλλον είναι αναμφισβήτητα το download.

Συγνώμη αλλά διαφωνώ. ΌΠοιος πάει να αγοράσει ένα cd, dvd-a, lp δεν το κάνει μόνο για την μουσική θέλω να πιστεύω. Εγώ προσωπικά όχι. Τα τραγούδια τα κατεβάζω και αν μου αρέσουν αγοράζω και το cd. Ένας εξίσου καλός λόγος όμως είναι και το artwork που έχει το booklet. Υπάρχουν αξιολογότατες δουλειές και πολύ προσεγμένα artworks....

Είναι σαν τα e-books και τα βιβλία. Μπορεί να τα κατεβάσεις και να τα διαβάσεις αλλά είναι άλλη η αίσθηση του να πιάνεις το χαρτί και να γυρνάς την σελίδα....

Ομολογουμένως η "ιεροτελεστία" του να βάζεις τον δίσκο, πολλώ μάλλον αν μιλάμε για βινύλιο, στο μηχάνημα αναπαραγωγής του έχει μια μαγεία, εννοείται ότι μιλάμε για όποιον ενδιαφέρει αυτό το πράγμα.
Βέβαια κανείς δεν λέει όχι στην καλή ποιότητα ηχογράφησης, αν συνδυάζεται και με το παραπάνω...ακόμα καλύτερα.