Το πρώτο μου δορυφορικό πακέτο.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,876
Λιβαδιστάν...
Μιας και σιγά σιγά μπαίνω στο καινούριο μου σπίτι είπα να ασχοληθώ με τα δορυφορικά χωρίς να κοιτάξω καθόλου για συμβατικά κανάλια, κεραίες κλπ.

Έχω ήδη ξεκινήσει το διάβασμα εδώ μέσα αλλά μπερδεύτηκα και είπα να ανοίξω καινούριο νήμα. Μιας και ζητάω βοήθεια από την αρχή ίσως βρίσκονται πολλοί στη δική μου κατάσταση.:a0210:

Θεωρείστε ότι ξεκινάω από το απόλυτο μηδέν.

Το μόνο που υπάρχει σπίτι είναι 4 καλώδια που κρέμονται στον τοίχο του σαλονιού. Το ένα μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι είναι αυτό που θα κατεβαίνει από την κεραία και θα πηγαίνει στον δέκτη. Το άλλο που θα φεύγει από τον δέκτη και θα πηγαίνει στην κεντρική κονσόλα. Το τρίτο που θα ξαναγυρνάει στην τηλεόραση και το τέταρτο για κάνα DVD κλπ. Καλώδια υπάρχουν και στο υπνοδωμάτιο που πιστεύω είναι αυτό που έρχεται από την κονσόλα (για TV, DVD κλπ).

Φαντάζομαι η κονσόλα μπήκε για να βλέπουν οι τηλεοράσεις αυτόνομα?

Απλά να αναφέρω ότι μου έχουν κάνει δώρο 1 lnb που γράφει universal quatro lnb και ένα μηχάνημα που γράφει reciever 1-8.

Στο ζουμί τώρα με τις πρώτες ερωτήσεις.

Πιάτο ------------------------------------

Χρειάζομαι ένα πιάτο έτσι δεν είναι?
Απ'ότι βλέπω εδώ μέσα είναι δύο οι δορυφόροι (Astra & Hotbird) που μπορώ να βάλω οπότε χρειάζομαι 2 lnb. Το πιάτο λοιπόν τι διαστάσεις minimum πρέπει να έχει? 90-100cm είναι οκ? Υπάρχουν ποιότητες ή απλά αγοράζω ένα νορμαλ πιάτο?

Καλώδια θα φέρει ο τεχνικός μου φαντάζομαι γιατί εκεί και αν δεν ξέρω τίποτα.

LNB ---------------------------------------

Επίσης τι πρέπει να ξέρω? To Lnb που αναφέρω παραπάνω είναι συμβατό ή πρέπει να αγοράσω 2 από την αρχή?

Δέκτης ------------------------------------

Τι δέκτη να πάρω? Ξεφεύγουν πολύ οι αξιοπρεπείς HD? Πρέπει να έχει υποδοχή για 1-2 κάρτες?

Ξέρω ότι για την χρήση που θέλω (έχω κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον Afam) πρέπει να έχει ethernet.

Υπάρχει δέκτης με ασύρματο δίκτυο? Θα με εξυπηρετούσε πολύ!

Αυτά τα ολίγα. Και ευχαριστώ μόνο και μόνο που διαβάσατε αυτό το κατεβατό!

Το ποσό που έχω υπολογίσει είναι 300 ευρώ. Δε ξέρω ειλικρινά πόσο χρειάζομαι για αυτά που θέλω. Μπορεί να κάνω τη δουλειά μου με 150-200 ευρώ ή να χρειάζομαι 400-500!!!

Περιμένω τη βοήθεια σας.:grinning-smiley-043

Βασικα, αν και νεος στο επαγγελμα, θα προτεινα να ξεκινησεις απο την εξης σκεψη:

Τι ακριβως θες να βλεπεις απο το δορυφορικο? ΝΟΒΑ? (τα ελληνικα καναλια (τα κυριωτερα) μπορεις να τα δεις μονο στο πακετο της ΝΟΒΑ, αρα $$$).

Ή απλα ξενογλωσσα, ειδησιογραφικα? 'Η μηπως σε ενδιαφερει ιδιαιτερα το ποδοσφαιρο (οχι το ελληνικο) οποτε μπορεις να κοιταξεις στο AJS.

Εγω προσωπικα την εχω βρει με το βρετανικο Sky digital (συνδρομητικο) + το AJS (επισης συνδρομητικο). Εννοειται οτι καθε πακετο εχει τις δικες του απαιτησεις σε εξοπλισμο, γι'αυτο ρωταω παραπανω για πληροφοριες σχετικα με το τί θες να κανεις.

Βασικα, αν και νεος στο επαγγελμα, θα προτεινα να ξεκινησεις απο την εξης σκεψη:

Τι ακριβως θες να βλεπεις απο το δορυφορικο? ΝΟΒΑ? (τα ελληνικα καναλια (τα κυριωτερα) μπορεις να τα δεις μονο στο πακετο της ΝΟΒΑ, αρα $$$).

Ή απλα ξενογλωσσα, ειδησιογραφικα? 'Η μηπως σε ενδιαφερει ιδιαιτερα το ποδοσφαιρο (οχι το ελληνικο) οποτε μπορεις να κοιταξεις στο AJS.

Εγω προσωπικα την εχω βρει με το βρετανικο Sky digital (συνδρομητικο) + το AJS (επισης συνδρομητικο). Εννοειται οτι καθε πακετο εχει τις δικες του απαιτησεις σε εξοπλισμο, γι'αυτο ρωταω παραπανω για πληροφοριες σχετικα με το τί θες να κανεις.

Νόβα όχι τώρα. Ίσως στο μέλλον οπότε καλό είναι να μπορώ να πιάσω το δορυφόρο που είναι η Νόβα.

Ντοκιμαντέρ και αθλητικά.

Απ'ότι κατάλαβα υπάρχουν πακέτα (ελεύθερα)? Νόμιζα ότι αν πιάνεις έναν δορυφόρο βλέπεις όλα τα κανάλια από τα πακέτα που περιέχει. Ελεύθερα φυσικά, γιατί για συνδρομητικά δεν έχω δει τι περιέχουν και δεν έχω καταλήξει αν πάρω και ποιό...

Σε γενικες γραμμες, στα ελευθερα καναλια δε θα βρεις κατι το ιδιαιτερο ποιοτικα σε ντοκυμαντερ-αθλητικα. Λιγα πραματα, που βεβαια θα ειναι ξενογλωσσα και οχι απαραιτητα αγγλικα. Άλλοι φιλοι εδω στο φορουμ ισως μπορουν να σε διαφωτισουν περισσοτερο στο περιεχομενο των καναλιων, αλλα κρατα μικρο καλαθι.

Γι'αυτο αρκετοι χρηστες εχουν στραφει στη λυση του βρετανικου πακετου που πραγματικα εχει ενδιαφερον.

Αναφορικα με τον εξοπλισμο και τα καναλια... πχ το βρετανικο θελει μεγαλυτερο πιατο (απο 1.2μ) που να κοιταει στις 28.2' .Αντιθετα για hotbird μονο, ενα 60αρι κανει δουλεια. Αν θες και αστρα, μπορεις να το εχεις (μαζι με hotbird), με 2 lnb και λιγο μεγαλυτερο πιατο. Η ΝΟΒΑ θελει πλεον τον δικο της δεκτη. Αρα αμα σε ενδιαφερει η ΝΟΒΑ, δεν εχει νοημα να αγορασεις καποιον αλλο δεκτη και μετα να μην σου κανει.

Γι'αυτο σου λεω οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να αποφασισεις τι θες να κανεις. Για την αρχικη λυση που αναφερεις (hotbird-αστρα) , ενα πιατο 1μ (ισως και μικροτερο) με 2 lnb ειναι ΟΚ. Αλλα δες αν πραγματικα ειναι αυτο που ζητας!

Το μόνο που υπάρχει σπίτι είναι 4 καλώδια που κρέμονται στον τοίχο του σαλονιού. Το ένα μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι είναι αυτό που θα κατεβαίνει από την κεραία και θα πηγαίνει στον δέκτη. Το άλλο που θα φεύγει από τον δέκτη και θα πηγαίνει στην κεντρική κονσόλα. Το τρίτο που θα ξαναγυρνάει στην τηλεόραση και το τέταρτο για κάνα DVD κλπ. Καλώδια υπάρχουν και στο υπνοδωμάτιο που πιστεύω είναι αυτό που έρχεται από την κονσόλα (για TV, DVD κλπ).

Φαντάζομαι η κονσόλα μπήκε για να βλέπουν οι τηλεοράσεις αυτόνομα?

Κεντρικη κονσολα? Τι μαιμουδιες κανει ο ηλεκτρολογος σου?
Του εχεις δωσει καποια προδιαγραφη η ζωγραφιζει μονος?
Καλωδια δικτυου υπαρχουν παραλληλα με τα δορυφορικα?

Τωρα για τη ταρατσα, ενα πιατο στα 1.2 μετρα βρισκεται η χρηση τομη τιμης προς αποδοση για οποιον θελει να πιασει αστρα - hotbird ακομα και με κακες καιρικες συνθηκες....

Προφανώς είναι εγκατάσταση για μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος σε πολλές τηλεοράσεις (μέσω κάποιου modulator φαντάζομαι)

Προφανως... ΑΛΛΑ....
Το 2010, με μεταδοσεις HD, μιλαμε για αναμεταδοση μεσω modulator?
Αυτο που θα βλεπει κανεις μονο τηλεοραση δεν θα ειναι...

Ασε που αμα ειναι να βλεπει κανεις ετσι..οι οικογενιακες μαχες δεν αποφευγονται.

Να κατεβαζε ο ηλεκτρολογος κανα καλωδιακι ακομα απο τη ταρατσα ομως... μπααα......

Κεντρικη κονσολα? Τι μαιμουδιες κανει ο ηλεκτρολογος σου?
Του εχεις δωσει καποια προδιαγραφη η ζωγραφιζει μονος?
Καλωδια δικτυου υπαρχουν παραλληλα με τα δορυφορικα?

Τωρα για τη ταρατσα, ενα πιατο στα 1.2 μετρα βρισκεται η χρηση τομη τιμης προς αποδοση για οποιον θελει να πιασει αστρα - hotbird ακομα και με κακες καιρικες συνθηκες....

Δεν του είπα κάτι. Απλά πως θέλω να βάλω δορυφορική στο σαλόνι...
Δίκτυο δεν έχω παράληλα με τη δορυφορική αλλά έχω μπρίζα δικτύου δίπλα στο καλώδιο της δορυφορικής στο σαλόνι (δεν πάνε όμως παντού μαζί δηλαδή, σε όλα τα δωμάτια).

Για 1,20 θα κοιτάξω. Ήδη κοιτάζω...

Προφανώς είναι εγκατάσταση για μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος σε πολλές τηλεοράσεις (μέσω κάποιου modulator φαντάζομαι)

Προφανως... ΑΛΛΑ....
Το 2010, με μεταδοσεις HD, μιλαμε για αναμεταδοση μεσω modulator?
Αυτο που θα βλεπει κανεις μονο τηλεοραση δεν θα ειναι...

Ασε που αμα ειναι να βλεπει κανεις ετσι..οι οικογενιακες μαχες δεν αποφευγονται.

Να κατεβαζε ο ηλεκτρολογος κανα καλωδιακι ακομα απο τη ταρατσα ομως... μπααα......

Βρε σεις με αγχώνετε. Δηλαδή δε θα έχω καλό σήμα και ας έχω καλό δέκτη??

Γιατί οικογενειακές μάχες? Υποτίθεται ότι κάθε τηλεόραση θα δείχνει χωριστά.

Βρε σεις με αγχώνετε. Δηλαδή δε θα έχω καλό σήμα και ας έχω καλό δέκτη??

Γιατί οικογενειακές μάχες? Υποτίθεται ότι κάθε τηλεόραση θα δείχνει χωριστά.

Χαλάρωσε, τα είπαμε τι θα κάνεις ..... :D

φίλε Jim ο ηλεκτρολόγος σου βλέπει ο ίδιος δορυφορικά ? Δεν εννοώ να ξέρει να εγκαθιστά κάτοπτρο 1 μέτρο fix με astra/hotbird. Αυτό και εσύ εάν έχεις χρόνο/διάθεση θα το κάνεις. Εννοώ να "νιώθει" από δορυφορικά. Ξεκίνα από το να βρείς κάποιον τέτοιον.

Φιλικά

Σίμος

φίλε Jim ο ηλεκτρολόγος σου βλέπει ο ίδιος δορυφορικά ? Δεν εννοώ να ξέρει να εγκαθιστά κάτοπτρο 1 μέτρο fix με astra/hotbird. Αυτό και εσύ εάν έχεις χρόνο/διάθεση θα το κάνεις. Εννοώ να "νιώθει" από δορυφορικά. Ξεκίνα από το να βρείς κάποιον τέτοιον.

Φιλικά

Σίμος

Φίλε Σίμο μου έκανε την καλωδίωση. Φυσικά και δε θα τα συνδέσει αυτός.