Το πρώτο μου HTPC (P5E-VM HDMI)

ee0u5116

New member
29 July 2007
8
Καλημέρα παιδιά. Έστησα πριν λίγες μέρες το πρώτο μου HTPC χρησιμοποιώντας την γνώση που έχετε μοιραστεί εδώ πέρα :)

Για κουτί χρησιμοποίησα το THERMALTAKE VC7000SNS MOZART SX λόγω έλειψης ύψους στο έπιπλο του σαλονιού.
Για μητρική προτίμησα την P5E-VM HDMI της ASUS για να γλιτώσω την extra κάρτα γραφικών! (έλλειψη χώρου)
Για PS ήθελα ένα Thermaltake Truepower στα 600W αλλά στο e-shop (τους είπα να το στήσουν κι όλας) μου είπαν πως δεν μπουτάρει η μητρική με τα Thermaltake PS. Δοκιμάσανε 2-3 διαφορετικά Thermaltake (650, 550W νομίζω) και δεν μπορούσαν να το ξεκινήσουν. Τελικά κατέληξα με ένα Trust PS, το οποίο μάλλον κάποια στιγμή θα το αλλάξω. Προς το παρών την δουλειά του την κάνει.
Για driver προτίμησα το PIONEER BDC-202 BLU-RAY COMBO DRIVE BLACK.
Από μνήμες έβαλα 2x1GB της Corsair (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο... όταν επιστρέψω σπίτι το κοιτάω..) και από σκληρό, τον 500άρι της WD.
Προσωρινά έχω βάλει ένα σετ ασύρματων mouse και keyboard αλλά ψήνομαι για κανά iMon/VFD (που θα το βάλω θα μου πείτε...)

Στην αρχή του φόρτωσα τα MCE2005. Όλα παίζανε τέλεια εκτός από τα Blu-ray που λόγω μιας ιδιοτροπίας των ASUS/INTEL δεν τα υποστηρίζουν στα WinXP. Έτσι κατέλειξα στα Vista Home Premium. Όλα καλά μέχρι εδώ εκτός από μια λεπτομέρεια στην οποία ελπίζω να μου δώσετε λύση :)

Χρησιμοποιώ το Media Center των Windows. Ενώ όταν παίζω τα κλασσικά βιντεάκια (Divx/XviD) με το Media Center οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε ικανοποιητικό μέγεθος (οκ είναι λιιιιιγο μεγαλούτσικοι αλλά τους βλέπεις άνετα :P) στα HD βιντεάκια (Η624 .mkv) οι υπότιτλοι είναι αρκετά πιο μικροί, που σε δυσκολεύουν να τους διαβάσεις άμα κάθεσε κάπως μακρυά. Έχω βάλει το Klite Codec pack standard χωρίς το VobSub και έχω βάλει το ffdshow να παίζει του υπότιτλους. Όσο και αν προσπάθησα από το configuration του, δεν κατάφερα να τους μεγαλώσω στα HD. Έχει κανείς καμιά καλύτερη ιδέα;

Η τηλεόραση είναι μια Toshiba 42LX177.

Αυτά...

Σάββας

Χρησιμοποιώ το Media Center των Windows. Ενώ όταν παίζω τα κλασσικά βιντεάκια (Divx/XviD) με το Media Center οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε ικανοποιητικό μέγεθος (οκ είναι λιιιιιγο μεγαλούτσικοι αλλά τους βλέπεις άνετα :P) στα HD βιντεάκια (Η624 .mkv) οι υπότιτλοι είναι αρκετά πιο μικροί, που σε δυσκολεύουν να τους διαβάσεις άμα κάθεσε κάπως μακρυά. Έχω βάλει το Klite Codec pack standard χωρίς το VobSub και έχω βάλει το ffdshow να παίζει του υπότιτλους. Όσο και αν προσπάθησα από το configuration του, δεν κατάφερα να τους μεγαλώσω στα HD. Έχει κανείς καμιά καλύτερη ιδέα;

Η τηλεόραση είναι μια Toshiba 42LX177.

Αυτά...

Σάββας

Καταρχάς, καλώς ήρθες στην παρέα μας και με γεια το καινούργιο σου μηχανάκι.....:ernaehrung004:

Αν χρησιμοποιήσεις το VobSub κάνοντας διπλό κλικ επάνω του σου ανοίγουν τα properties. Πατάς πάνω στο Arial και από 'κει ρυθμίζεις διαστήματα, μέγεθος γραμματοσειράς, χρώματα κ.λ.π.

Καλώς σας βρήκα :)

Έκανα λάθος που δεν εξήγησα γιατί δεν εγκατέστησα το VobSub. Για έναν περίεργο λόγο δεν δούλευε για τα .mkv μέσω media center. Στο Media Player Classic δούλευε μια χαρά. Για όλα τα άλλα αρχεία δούλευε παντού... Γιαυτό το έβγαλα και χρησιμοποιώ μόνο το ffdshow. Υπάρχει άλλος τρόπος;