To PS3 καλύτερο από HTPC!?!?!?!

Hitech και RAM? Μονο οταν περιμενουμε την σειρα μας στο κουρειο....

Η μοναδικη μου απορια ειναι πως δικαιολογουν το DVD playback σε 576p (PS3) να φαινεται καλυτερο απο οτι στα 1080p (που βγαζει και το καθε πικραμενο PCακι)...

Εκτος αν συνεκριναν την ιδια ταινια σε Blu-ray (PS3), σε HD-DVD (Χ360) και σε DVD (PC) και εβγαλαν νικητη το Blu-ray.

Last edited:
Απάντηση: Re: To PS3 καλύτερο από HTPC!?!?!?!

ρε μια προσκληση - προκληση μια χαρα θα τους φτιαξει

του τυπου ελατε να συζητησουμε το αρθρο που βγαλατε γιατι το αμφισβητουμε......

Ναί αμέ... Τρέχοντας θα έρθουνε...
Ρε σείς... πλάκα κάνετε;

Απάντηση: Re: To PS3 καλύτερο από HTPC!?!?!?!

Hitech και RAM? Μονο οταν περιμενουμε την σειρα μας στο κουρειο....

Η μοναδικη μου απορια ειναι πως δικαιολογουν το DVD playback σε 576p (PS3) να φαινεται καλυτερο απο οτι στα 1080p (που βγαζει και το καθε πικραμενο PCακι)...

Εκτος αν συνεκριναν την ιδια ταινια σε Blu-ray (PS3), σε HD-DVD (Χ360) και σε DVD (PC) και εβγαλαν νικητη το Blu-ray.

Συγκριναν HD περιεχομενο (το KING KONG σε BLU-RAY και HD-DVD)

εβαλαν τον οδηγο HD-DVD του XBOX360 εσωτερικα σε pc μεσω miniEIDE

Last edited:
Είναι ειρωνικό πάντως να κατηγορούνται οι συντάκτες του ως άχρηστοι, όταν το Hitech ήταν το πρώτο ελληνικό περιοδικό που είχε ασχοληθεί με τα HTPC ήδη από το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2004, σε άρθρο με τίτλο "Το δικό μου HTPC", αν και φλέρταρε από πιο παλιά, επηρεασμένο προφανώς (και θετικά εν προκειμένω) από το αδελφό RAM.

Αλήθεια πόσοι από εδώ είχαν HTPC τότε?
Εγω πάντως δεν είχα καν home cinema.

Εγώ είχα dedicated HTPC από τον Ιούνιο του 2003, χωρίς να έχω home cinema.
Φαντάζομαι το ίδιο και αρκετοί ακόμα από τα παιδιά.

Το ότι έγραψε κάτι έξυπνο πριν 3 χρόνια, δεν του δίνει το δικαίωμα να γράφει ότι του κατέβει σήμερα.

Είναι ειρωνικό πάντως να κατηγορούνται οι συντάκτες του ως άχρηστοι, όταν το Hitech ήταν το πρώτο ελληνικό περιοδικό που είχε ασχοληθεί με τα HTPC ήδη από το τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2004, σε άρθρο με τίτλο "Το δικό μου HTPC", αν και φλέρταρε από πιο παλιά, επηρεασμένο προφανώς (και θετικά εν προκειμένω) από το αδελφό RAM.

Εγώ HTPC τότε δεν είχα. Είχα και έχω από το 2000 ένα home cinema 7.1
και HTPC μόλις 2-3 μήνες.

Πίστεψέ με ότι εδώ μέσα όμως υπάρχουν πολλά άτομα που όταν
αυτοί είχαν HTPC το HITECH δεν ήξερε καν τι σημαίνουν τα αρχικά.:grinning-smiley-043

Μεσα στο περιοδικο εχουν διαφορους πινακες τους οποιους παραθετω για να μου πειτε τι καταλαβαινετε

Καλυτερο HD-DVD player

Μοντελο Εκτιμηση εικονας Τιμη
Toshiba HD-XE1 10 999
XBOX360+HD-DVD 9 600
HTPC+HD-DVD(XBOX360) 7.5 ~2000

HI DEF players τιποτα λιγοτερο απο 1080p

Panasonic DMP-BD10 BR εικονα 10
Samsung BD-P1000 BR 8.5
TOSHIBA HD-E1 HD-DVD 10

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

εγω παντως θα το προσπαθησω να δω ποιος εγραψε το αρθρο και αν θελει εκπροσωποντας τον εαυτο του η το περιοδικο να ανοιξουμε εδω μεσα ενα διαλογο περιορισμενης συμμετοχης.....για να ειναι δικαιο

επειδη δεν το εχω πια το τευχος....μπορει καποιος να μου πει αν εχει υπογραφη το εν λογω τεστ και απο ποιον ?

Παιδες, ψυχραιμια, ολοι εχουν δικαιωμα στο λαθος... Προφανως ο συντακτης δεν ρυθμισε σωστα το "μηχανακι του διαβολου" και ειδε οτι ειδε...
Γι' αυτο υπαρχουν εξειδικευμενα fora οπως το δικο μας...

ρε σείς αφού ξέρουμε πως μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το περιοδικό, γιατί δεν το προσπαθεί η συντακτική ομάδα?
Το όνομα αυτού ....ΜΗΤΣ:grinning-smiley-043

θα παραδεχτω το περιοδικο μονο οταν ξανακανει το τεστ ενωπιον της συντακτικης ομαδας......

πολυ θατο θελα....

το να παραδεχεσαι τα λαθη σου αν εχεις κανει σημαινει οτι εχεις αγνες προθεσεις
το να πετας οτι ακους απο δω κι απο κει κατω απο τον καναπε (του χομ σινεμα ) σημαινει οτι εχεις βαλει το χερι στο απορρητο βαζο με τη μαρμελαδα.....

Οκ ειτε οι τυποι τα χουν μπερδεμενα ειτε οτι κανουν το κανουν σκοπιμα για να βγαλουν τα συμπερασματα που θελουν

αλλα εχω μια ερωτηση τι βελτιωση στην εικονα μπορει να κανει αυτη την στιγμη ενα HTPC (καλοστημενο) με οδηγο HD-DVD και αναλογο υλικο?

δεν μιλαω για SD-DVD οπου η βελτιωση με διαφορα φιλτρα και upscaling ειναι δεδομενη

Επισης θα μπορουσε καποιος με τις γνωσεις που προφανως δεν εχω που εχει διαβασει το συγκεκριμενο τευχος να μας απαριθμησει και εξηγησει τα λαθοι που εχουν γινει

Οκ ειτε οι τυποι τα χουν μπερδεμενα ειτε οτι κανουν το κανουν σκοπιμα για να βγαλουν τα συμπερασματα που θελουν

αλλα εχω μια ερωτηση τι βελτιωση στην εικονα μπορει να κανει αυτη την στιγμη ενα HTPC (καλοστημενο) με οδηγο HD-DVD και αναλογο υλικο?

δεν μιλαω για SD-DVD οπου η βελτιωση με διαφορα φιλτρα και upscaling ειναι δεδομενη

Ενα συγχρονο HTPC εχει τα ακολουθα αβανταζ σε συγκριση με ενα απλο HD-DVD BRplayer:
1) Υποστηριξη 1080p24fps και καθε αλλης πιθανης αναλυσης/refresh rate
2) Πληρης υποστηριξη ολων των νεων HD formats ηχου
3) Εξαιρετικη εικονα λογω ποιοτικων video decoders (καλυτερο απο οτιδηποτε αλλο εχω δει εγω τουλαχιστον)
4) Δυνατοτητα backup των HD δισκων μας στον σκληρο
5) Παρακαμψη καθε κυκλωματος "προστασιας" (HDCP, AACS κλπ)
6)Ταχυτερη πλοηγηση (το μονο που ειναι εξισου γρηγορο ειναι το PS3)
7) Δυνατοτητα προσθηκης ελληνικων υποτιτλων σε HD-DVDs

HDMI 1.3 με τα διαφορα κολπα million colours εχουμε σε HTPC?
Οχι ακομα, αλλα ειναι παντελως αχρηστο μιας και δεν υποστηριζεται απο το πρωτοκολο των Hddvd/bluray.

Απ´αυτά πάντως που λέει το Hi Tech καλό είναι να κρατάμε αποστάσεις!

Θα κρίνουμε και μόνοι μας πολύ σύντομα...

Εμενα μου την σπαει που "αγνοουν" τα HD-DVD players που και φθηνοτερα ειναι και δεν υπολειπονται σε ποιοτητα εικονας ενω πολλες φορες υπερτερουν κιολας οδηγωντας τον κοσμο να αγορασει BLU-RAY

to θεμα φιλε central ειναι οτι διαμορφωνονται τασεις στο αγοραστικο κοινο που αφορουν κι εμας........
κι ενω εμεις θα βαλουμε το χερι στην τσεπη ισως καποιοι αλλοι βαλουν το χερι στην τσεπη οχι για να βγαλουν οπως εμεις αλλα για να βαλουν......