Το PS3 σας κάνει θόρυβο;

subcode

New member
8 January 2007
74
Παιδιά νομίζω ότι έχω πρόβλημα με τον ανεμιστήρα...Αφού το ανάψω μετά από 30 λεπτά περίπου αρχίζει και ανεβάζει στροφές σε σημείο που ο θόρυβος είναι ενοχλητικός. Όταν π.χ βλέπω Blu-Ray είναι πολύ ενοχλητικός ο θόρυβος και σου σπάει τα νεύρα. Του κολητού μου το ps3 είναι ΑΘΟΡΥΒΟ. Σίγουρα κάποιες παρτίδες έχουν πρόβλημα. Διαπιστωμένο και από άλλα forums εξωτερικού. To θέμα είναι ότι εγώ το αγόρασα κυρίως σαν Blu-Ray Player και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και αν η Sony έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα. Το δικό σας κάνει θόρυβο; Βέβαια καλό θα ήταν να το τσεκάρετετε σε συνθήκες βραδυνής προβολής DVD/BD με χαμηλά τον ενισχυτή. Όταν βάζετε να δείτε ταινία χαμηλώνει ο θόρυβος ή συνεχίζει να περιστρέφεται στις ίδιες στροφές? Εμένα πάντως άπαξ και αυξήσει τις στροφές, δεν τις ρίχνει ακόμα και όταν δεν κάνεις τίποτα. Θα έλεγα πάντως ότι το δικό μου κάνει θόρυβο όσο ένα τυπικό PC (πράγμα απαράδεκτο για τέτοιου είδους συσκευή)

Εγώ απλά θα πω ότι είναι αθόρυβο απόλυτα.
Χθες συγκεκριμένα με φίλους παίζαμε για κάνα 2ωρο κ μετά έβαλα κ είδαμε το Hellboy. Φασαρία = μηδέν !
Μήπως να μιλούσες με την Sony ?

Εγω γιατι εχω την ενυπωση οτι κανει θορυβο. Οχι να τρελενεσαι κιολας αλλα ακουγεται. Φυσικα οχι σε σημειο να σου σπαει τα νευρα αλλα δεν ειναι και αθορυβο. Απλα η διαφορα με το PS2 ειναι οτι αυτο δουλευει ο ανεμιστηρας του αναλογα με το ποσο χρειαζεται. Αν ας πουμε δεν κανεις τιποτα δεν ακουγεται καθολου.

Απλα η διαφορα με το PS2 ειναι οτι αυτο δουλευει ο ανεμιστηρας του αναλογα με το ποσο χρειαζεται. Αν ας πουμε δεν κανεις τιποτα δεν ακουγεται καθολου.
Εμένα δεν το κάνει αυτό...όταν ανεβάσει στροφές μένει για πάντα εκεί! Μάλλον έχει πρόβλημα :slapface:

Εμένα δεν το κάνει αυτό...όταν ανεβάσει στροφές μένει για πάντα εκεί! Μάλλον έχει πρόβλημα :slapface:

Ακου τι θα κανεις. Βαλε να δεις 1 ταινια και καποια στιγμη βγαλε την ταινια και απλα αστο ανοιχτο στο Menu του. Εαν μετα απο 2-3 λεπτα δεν ηρεμησει λογικα κατι παιζεται.

Και το δικό μου (ΑμερικάνικοPS3) απόλυτα αθόρυβο,όπως ειπε ο Μιχάλης επικοινώνησε με το service της Sony για αντικατάσταση ή service...

Ας μην είμαστε υπερβολικοί
είναι δυνατόν σε κάποια PS3 οι ανεμιστήρες να είναι αθόρυβοι και σε άλλα θορυβώδεις????
Είναι δυνατόν μετά από 1 ώρα να μην λειτουργεί ο ανεμιστήρας ή αν λειτουργεί να είναι αθόρυβος???
Προσωπικά πιστεύω πως σε όλους μας ακούγεται ο ανεμιστήρας, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιοι να κάνουν τόσο θόρυβο ώστε αυτός να είναι ενοχλητικός!!!!
Στα συγκεκριμένα PS3 προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αυτά η SONY θα τα αντικαταστήσει
....

Εγώ απλά λέω ότι, όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας/ες του κάνει τόσο θόρυβο που στα 2+ μέτρα που κάθομαι δεν ακούω κάτι...εκτός αν έχω τον ενισχυτή μου στο mute.

άρα συμφωνούμε ότι δεν παρουσιάζει εντελώς αθόρυβη λειτουργία. σε μένα στα 3+ μέτρα σαφώς και ακούω τον ανεμιστήρα του, χωρίς να είναι ενοχλητικός ο θόρυβος αυτός. μέχρι να διαβάσω το thread δεν είχα προβληματιστεί. τώρα σαφώς και η προσοχή μου, ώρες-ώρες εστιάζεται στο θόρυβο, αλλά μην ξεχνάμε πως έχει και σημασία που είναι τοποθετημένο (εάν είναι μέσα σε έπιπλο και ξεκάθαρα ο εξαερισμός δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος-και ενδεχομένως να δημιουργείται και αντηχείο)
άρα πέρα από τα καθαρά υποκειμενικό του πράγματος, θόρυβο κάνει το PS3
το θέμα είναι αυτός να μην είναι ενοχλητικός και να μην ξεφεύγει από κάποια όρια που μάλλον ο καθένας μας τα θέτει διαφορετικά για τον εαυτό του
sorry αν κούρασα με την πολυλογία μου...........

Και εγω αυτο λεω μην τρελαθουμε κιολας. Ο θορυβος ειναι δεδομενος απλα δεν ειναι τοσο ενοχλητικος οσο του PS2. Παντως ακουγεται σε ολες τις περιπτωσεις. Ητε παιζουνε τα ηχεια ητε οχι. Εμενα παντως με ενοχλει σε καποιες περιπτωσεις.

Παιδιά νομίζω ότι έχω πρόβλημα με τον ανεμιστήρα...Αφού το ανάψω μετά από 30 λεπτά περίπου αρχίζει και ανεβάζει στροφές σε σημείο που ο θόρυβος είναι ενοχλητικός. Όταν π.χ βλέπω Blu-Ray είναι πολύ ενοχλητικός ο θόρυβος και σου σπάει τα νεύρα. Του κολητού μου το ps3 είναι ΑΘΟΡΥΒΟ. Σίγουρα κάποιες παρτίδες έχουν πρόβλημα. Διαπιστωμένο και από άλλα forums εξωτερικού. To θέμα είναι ότι εγώ το αγόρασα κυρίως σαν Blu-Ray Player και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και αν η Sony έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα. Το δικό σας κάνει θόρυβο; Βέβαια καλό θα ήταν να το τσεκάρετετε σε συνθήκες βραδυνής προβολής DVD/BD με χαμηλά τον ενισχυτή. Όταν βάζετε να δείτε ταινία χαμηλώνει ο θόρυβος ή συνεχίζει να περιστρέφεται στις ίδιες στροφές? Εμένα πάντως άπαξ και αυξήσει τις στροφές, δεν τις ρίχνει ακόμα και όταν δεν κάνεις τίποτα. Θα έλεγα πάντως ότι το δικό μου κάνει θόρυβο όσο ένα τυπικό PC (πράγμα απαράδεκτο για τέτοιου είδους συσκευή)
Φιλε μου,απο την περιγραφη που κανεις,νομιζω οτι δε κανει θορυβο ο ανεμιστηρας του ps3 αλλα το drve οταν "ανεβαζει στροφες" οπως λες.Κανε μια δοκιμη με καποιο αλλο δισκακι η αφησε το να λειτουργει χορις να "παιζει" καποια ταινεια και πες μας τι συμβαινει.

ύστερα από πολλή ανάγνωση διάφορων posts κυρίως σε forum του εξωτερικού διαπίστωσα πως πολλοί χρήστες PS3 αντιμέτωπίζουν πρόβλημα με το θόρυβο του ανεμιστήρα (ιδιαίτερα στη Σουηδία)
μάλιστα κάποιοι κάνουν διάκριση υπέρ των κινέζικων αφού οι περισσότεροι κάτοχοι κινέζικων δεν αντιμετωπίζουν τόσο έντονο το πρόβλημα
τα ιαπωνικά όταν ανεβάσουν στροφές στον ανεμιστήρα δεν τις ρίχνουν (αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ). Χτες πήγα στο Πλαισιο στην Καλαμαριά και είδα πως το εκεί κινέζικο που δουλεύει υποθέτω συνεχώς είχε λιγότερο θόρυβο από το δικό μου (ναι έβαλα το αυτί μου πολύ κοντά-είχε περισσότερο θόρυβο ο περιβάλλον χώρο συγκριτικά με το σπίτι μου-η διαφορά ήταν αισθητή)

εσείς οι κάτοχοι των κινέζικων επιβεβαιώστε το αθόρυβο της λειτουργίας του και οι υπόλοιποι κάτοχοι ιαπωνικού ας το δουμε λίγο πιο προσεκτικά το θέμα μήπως και πρόκειται για δυσλειτουργία η μη πτώση των στροφών του ανεμιστήρα

ΥΓ. χτες το έβγαλα από εκεί που το είχα (δεν αεριζόταν πολύ καλα) και το τοποθέτησα οριζόντιο σε συνθήκες άριστου εξαερισμού.......
οι στροφές όταν ανέβουν δεν πέφτουν παρά το γεγονός ότι το πάνω τμήμα είναι κρυο!!! και με τεράστια διαφορά από το κάτω που είναι ζεστό

Re: Απάντηση: Το PS3 σας κάνει θόρυβο;

Εγώ απλά θα πω ότι είναι αθόρυβο απόλυτα.
Χθες συγκεκριμένα με φίλους παίζαμε για κάνα 2ωρο κ μετά έβαλα κ είδαμε το Hellboy. Φασαρία = μηδέν !
Μήπως να μιλούσες με την Sony ?

Μιχάλη κινέζικο είναι????

Και εγω αυτο λεω μην τρελαθουμε κιολας. Ο θορυβος ειναι δεδομενος απλα δεν ειναι τοσο ενοχλητικος οσο του PS2. Παντως ακουγεται σε ολες τις περιπτωσεις. Ητε παιζουνε τα ηχεια ητε οχι. Εμενα παντως με ενοχλει σε καποιες περιπτωσεις.

να υποθέσω japan made??

Εγώ έχω Κινέζικο. Ελάχιστη χρήση μέχρι στιγμής, μόνο 3-4 ταινίες αλλά θόρυβο δεν άκουσα.
Βέβαια μέχρι να διαβάσω αυτό το post δεν ήμουνα και ψιλιασμένος, τώρα θα το προσέξω ιδιαίτερα.

(Αν υποψιαστώ οτι τα Κινέζικα είναι καλύτερα από τα Γιαπωνέζικα....:speechless-smiley-0 ..... πάει, χάλασε ο κόσμος).

Last edited:
Παιδιά κατ'αρχήν να ζητήσω ένα συγνώμη που σας αναστάτωσα όλους και ψάχνεστε για το αν το δικό σας PS3 κάνει θόρυβο...Είμαι υπερβολικός με το θόρυβο και επίσης έκατσε το σημείο που το έχω τοποθετήσει να ενισχύει τον ήχο. Επίσης επηρεάστηκα και από κάποια ξένα φόρουμ που κάποιοι υποστήριξαν ότι το PS3 είναι αθόρυβο σαν το Wii (αδύνατον, έχω και εγώ wii και αυτό δεν παίζει σε καμία περίπτωση) Αυτά όλα τα ανακάλυψα ύστερα από διεξοδικές δοκιμές με το PS3 κολητού μου που νόμιζα ότι ήταν εντελώς αθόρυβο. Στο σπίτι του όντως δεν κάνει θόρυβο όπως το δικό μου. Έτσι πήγα το δικό μου σπίτι του και τα συνδέσαμε και τα 2 μαζί στο ίδιο σημείο και τα βάλαμε να κάνουν folding. Ε λοιπόν εκεί ο θόρυβος ήταν αρκετά μειωμένος και επίσης με το αυτί κολημένο στην δεξιά γρίλια εξαερισμού, διαπίστωσα ότι και τα 2 κάνουν τον ίδιο θόρυβο. Στο έπιπλο που το έχω σπίτι μου, ναι μεν δεν είναι στριμωγμένο αλλά είναι γωνία με τον τοίχο και σαν το δι@ολο τυχαίνει στο σημείο εκείνο να ενισχύεται ο θόρυβος και να ακούγεται πολύ έντονα ο θόρυβος στον καναπέ που κάθομαι (φανταστείτε ότι δεν είναι και μεγάλος ο χώρος). Βαζοντάς το λοιπόν σε άλλο σημείο ο θόρυβος μειώνεται αισθητά. Αλλά μην περιμένετε το απόλυτα αθόρυβο μηχάνημα...εξάλου είναι αδύνατον αυτό αν σκεφτούμε το hardware του ps3 και τις απαιτήσεις ψύξης που έχει. Όσο για το firmware δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά αφού μετά από 2 ώρες λειτουργίας το αναβάθμισα σε 1.6. Οπότε δεν μπορώ να θυμάμαι το θόρυβο με το παλιότερο firmware. Ενδεικτικά πάντως θα σας αναφέρω ότι και με τα δυο ps3 αναμένα για 2 ώρες σε κατάσταση idle ο θόρυβος είναι μικρότερος από ένα xbox 360 που επίσης ήταν idle(χωρίς δισκάκι μέσα) και αναμένο για 20 λεπτά. Φυσικά δεν το λέω για να ανοίξω θέμα ps3 vs. xbox 360 και στηρίζομαι σε αυτό που άκουσα μαζί με τον φίλο μου με το δικό μου ps3, το δικό του ps3 kai το xbox 360 του. Φυσικά για όσους δύσπιστους πατρινούς μπορούμε να ξανακάνουμε το test και να τον προσκαλέσουμε για ακρόαση (θυμίζει hi-end δοκιμή αυτο το τελευταιο... :) ) Πάντως έχω πειραματιστεί πολύ σε τοποθετήσεις ηχείων σε συγκεκριμένο σημείο για αποφυγή ανισχύσεων σε ορισμένες συχνότητες, αλλά ποιός θα μου το έλεγε ότι θα πειραματιζόμουν και με τοποθέτηση PS3 για αποφυγή του θορύβου...
Υ.Γ:Και τα 2 PS3 είναι made in japan

Απάντηση: Re: Το PS3 σας κάνει θόρυβο;

Ενδεικτικά πάντως θα σας αναφέρω ότι και με τα δυο ps3 αναμένα για 2 ώρες σε κατάσταση idle ο θόρυβος είναι μικρότερος από ένα xbox 360 που επίσης ήταν idle(χωρίς δισκάκι μέσα) και αναμένο για 20 λεπτά. Φυσικά δεν το λέω για να ανοίξω θέμα ps3 vs. xbox 360 και στηρίζομαι σε αυτό που άκουσα μαζί με τον φίλο μου με το δικό μου ps3, το δικό του ps3 kai το xbox 360 του.

Αυτο αποδεικνυει οτι το 360 ειναι μακραν καλυτερο και για αυτο θελει καλυτερη ψυξη:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Αν αερίζεται καλά ο ανεμιστήρας του δουλεύει φυσιολογικά κα σχεδόν δεν ακούγεται από μια λογική απόσταση. Αν όμως το έχετε σε κάποιο ντουλάπι η κλειστό ράφι τότε μπορεί ακόμα και να σβήσει αν υπερθερμανθεί. Εγώ το είχα σε κλειστό έπιπλό και ο θόρυβος ακουγόταν πάρα πολύ ώσπου στο τέλος έσβηνε το μηχανάκι.