Το quiz της ημέρας ....

Απάντηση: 1 or 2 ?

Εαν ειναι σιγουρο και δεδομενο οτι ο ενας λεει παντα την αληθεια και ο αλλος παντα ψεματα, η ερωτηση που θα κανουμε μπορει να ειναι οποιαδηποτε. ? Οποια θελουμε ή υπαρχει περιορισμος του τι θα ρωτησουμε. ?
Πρεπει να ειναι μια μονο ερωτηση (χωρις π.χ. δυο σκελη. ?)

λοιπόν μια και έχετε όρεξη....
ορίστε ένα παλιό.
Το έβαλα και το συζητήσαμε πριν ακριβώς 5 χρόνια εδώ.

δεν θέλω μπαμπεσιές, μη ψάξετε το παλιό θέμα....

πρόβλημα της 6ης δημοτικού...

μου έφαγε κάπου 20 λεπτά να στίψω το κεφάλι μου να το λύσω, το έλυσα και μετά ο δάσκαλος της κόρης μου είπε ότι είναι λάθος...

γιάααα βοηθάτε...

αγελαδάρης έχει 120 γελάδια και τροφή γιά 40 μέρες.
Μετά 10 μέρες αγοράζει άλλα 30 και του δίνουν τροφή γιά 5 μέρες για αυτά.
Αν θεωρήσουμε ότι η μερίδα τροφής μένει αμετάβλητη, γιά πόσες μέρες τροφή έχουν οι αγελάδες ?

Re: Απάντηση: 1 or 2 ?

Εαν ειναι σιγουρο και δεδομενο οτι ο ενας λεει παντα την αληθεια και ο αλλος παντα ψεματα, η ερωτηση που θα κανουμε μπορει να ειναι οποιαδηποτε. ? Οποια θελουμε ή υπαρχει περιορισμος του τι θα ρωτησουμε. ?
Πρεπει να ειναι μια μονο ερωτηση (χωρις π.χ. δυο σκελη. ?)

Ειναι δεδομενο πως ουτε ποιος λεει την αληθεια ξερουμε, ουτε ποια πορτα οδηγει που.

Δεν υπαρχει περιορισμος στην ερωτηση. Μια οποιαδηποτε ερωτηση

data :blink: παρανοηση χαχα,ναι αλλα την σωστη πορτα πως θα την βρεις?θα βρεις μονο ποιος λεει αληθεια και ποιος ψεματα και δεν εχεις αλλη ερωτηση..

Last edited:
:blink: παρανοηση χαχα,ναι αλλα την σωστη πορτα πως θα την βρεις?θα βρεις μονο ποιος λεει αληθεια και ποιος ψεματα και δεν εχεις αλλη ερωτηση..

Ξεκινα απο εκει...
Πως θα βρεις ποιος λεει αληθεια και ποιος ψεμματα ?

στην ερωτηση που εθεσε ο data δηλαδη αν υπαρχει καποιος απο τους δυο που λεει αληθεια,ο ψευτης θα πει σιγουρα οχι και ο αληθειας σιγουρα ναι,οποτε ξερουμε ποιος ειναι τι

Η ερώτηση πρέπει να είναι τέτοια, που από την απάντηση ανεξαρτήτως ποιος την λέει να συνάγεται η αλήθεια...

Τσιφ, μετά 10 ημέρες, δηλ. όταν έχει μείνει φαγητό 30 ημερών για τις 120;

Η ερώτηση πρέπει να είναι τέτοια, που από την απάντηση ανεξαρτήτως ποιος την λέει να συνάγεται η αλήθεια...

Πιασε κοκκινο. Αυτο ηθελα να ρωτησω. Και μια απαντηση: Εχει φαγητο 30 ημερων για τις 125 και 25 να τις παει για σφαξιμο... :p

Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

...ή το ψεμα. ! :p

Ντινο να ρωτησει ο Dim εναν απο τους δυο, ποα πορτα οδηγει στα βασανιστηρια και να φυγει απο την αλλη.

Αν πεσει σε αυτον που λεει αληθεια, καλα θα κανει να παει απο την αλλη αφου θα του πει αληθεια. Αν πεσει σε αυτον που λεει ψεμματα, παλι θα πρεπει να φυγει απο την αλλη. Σε αφηνω τωρα γιατι δεν μπορω να λυσω τα γελαδια του υπερηχα.

Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Αν πεσει σε αυτον που λεει αληθεια, καλα θα κανει να παει απο την αλλη αφου θα του πει αληθεια. Αν πεσει σε αυτον που λεει ψεμματα, παλι θα πρεπει να φυγει απο την αλλη. Σε αφηνω τωρα γιατι δεν μπορω να λυσω τα γελαδια του υπερηχα.

Mα αν πεσει σε αυτον με τα ψεματα και τον ρωτησει ποια ειναι η πορτα βασανιστηριων, αυτος θα του υποδειξει την πορτα ελευθεριας. Ο dim καθ'υποδειξη σου θα παρει την αντιθετη (την πορτα βασανιστηριων) και την πατησε.

Δυστυχως, απο την απαντηση δεν φτανει μονο να μαθεις περι πορτων, αλλα και αν η απαντηση που πηρες ειναι αληθης ή ψευδης.

Ναι...
μήν το ψάχνετε χτικιό είναι....

Re: Απάντηση: Re: Το quiz της ημέρας ....

Mα αν πεσει σε αυτον με τα ψεματα και τον ρωτησει ποια ειναι η πορτα βασανιστηριων, αυτος θα του υποδειξει την πορτα ελευθεριας. Ο dim καθ'υποδειξη σου θα παρει την αντιθετη (την πορτα βασανιστηριων) και την πατησε.

Δυστυχως, απο την απαντηση δεν φτανει μονο να μαθεις περι πορτων, αλλα και αν η απαντηση που πηρες ειναι αληθης ή ψευδης.
Παμε παλι. Ρωταω αυτη ειναι η πορτα με τα βασανιστηρια; Μου απαντανε ναι. Και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο την αλλη. Αν μου απαντησουν οχι και στις δυο περιπτωσεις φευγω απο αυτη.

Έχω την εντύπωση πως δικαιούται μία ερώτηση σε έναν από τους δύο δεσμοφύλακες... όχι και στους δύο ...

Επίσης, υπερήχα παιδί μου, αν θυμάμαι καλά είχα λύσει τον γρίφο σου, οπότε γιατί μας τυρρανάς πάλι ;