Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Για να παρετε μια γευση ποια γνωμη κυριαρχει στους Ελληνες μεταναστες εδω:
Απ' αυτους που δεν ειναι συνδρομητες ΝΟΒΑ δεν θα εδεινε σχεδον κανεις πανω απο 10 το μηνα. Το παντρεμα καρτας με δεκτη θα ταν το ban και δεν ειναι απιθανο να οδηγησει σε σεναρια τυπου ΑΘΗΝΑ Sat.

Απάντηση: Re: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Eγω παλι δεν εχω προβλημα να παρω δεκτη-καρτα πακετο.

Aλλωστε αν ειναι περιπου στα 160 ευρω που ζητανε οι Αλβανοι για τον ΚΑΟΝ τοτε ειναι θεωρω αστειο ποσο εφοσον η ποιοτητα των υπηρεσιων και της εικονας ειναι καλη.

Έλα όμως που αρκετοί είναι συνδρομητές σε πάνω από ένα πακέτο. Δηλαδή τι θα γίνει, μία στοίβα από ιδιοκτησιακούς δέκτες οι οποίοι είναι και της πλάκας οι περισσότεροι, και μερικά κουβάρια καλώδια και βύσματα ακόμα. Τι ωραία...

Ελπιζω (αν και δεν το βλέπω) κάποιοι του ΟΤΕ να έβλεπαν το forum και να καταλάβουν πως είναι προς όφελός τους να δώσουν ΚΑΙ κάρτες για αυτούς που το επιθυμούν.

Απάντηση: Re: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Για το conax υπαρχει σπασιμο ακομη?

Αν γινει παντρεμα δεκτη-καρτας τοτε αποκλειεται αυτοματως και η πειρατεια?

Υπάρχει και κάτι που λέγεται σχέση οφέλους/κόστους. Αν το κόστος χρήσης ενός ιδιοκτησιακού δέκτη σε σχέση με την πιθανότητα της πειρατίας είναι μεγάλο για τον provider (αν χάνει πελάτες που δεν αγοράζουν γι αυτό το σκοπό) τότε χάνει τα όποια πλεονεκτήματα η χρήση του...

Re: Απάντηση: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Υπάρχει και κάτι που λέγεται σχέση οφέλους/κόστους. Αν το κόστος χρήσης ενός ιδιοκτησιακού δέκτη σε σχέση με την πιθανότητα της πειρατίας είναι μεγάλο για τον provider (αν χάνει πελάτες που δεν αγοράζουν γι αυτό το σκοπό) τότε χάνει τα όποια πλεονεκτήματα η χρήση του...

Πολύ σωστός ο Σώτος!
Κλασσικό παράδειγμα το Αθηνασατ που ουσιαστικά δεν πειρατεύτηκε, αλλά παρόλα αυτά ...βυθίστηκε αύτανδρο, ενω θα μπορούσε να πουλήσει πολλές σκέτες κάρτες στην Ελλάδα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Πολύ σωστός ο Σώτος!
Κλασσικό παράδειγμα το Αθηνασατ που ουσιαστικά δεν πειρατεύτηκε,............

...........που λέει ο λόγος, ε;

Καλά τα γράφετε όλοι αλλά αν δεν έχει Πανάθα το πακέτο και γαύρο για ξενέρωμα θα έχει την τύχη της alpha digital νομίζω.
Πάντως μου φαίνεται κάπως..... να βλέπω την Πανάθα hd.
Ίσως δείχνει ταχύτερο το Γκούμα.

Πάντως θυμάμαι οτι στην εποχή του alpha digital, είχε βγεί κάποιος νόμος που έλεγε οτι ο δεύτερος πάροχος πρέπει να δίνει εξοπλισμό ο οποίος θα λειτουργεί και με τις υπηρεσίες του πρώτου, δηλαδή ο alpha επρεπε να δίνει δέκτη ο οποίος να δέχεται και τη μοντούλα της ακατανόμαστης.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν ισύχει ακόμα αυτό μιας και ζούμε στην μπανανία.

Οχι ακριβως, αλλα θα πρεπει υποτιθεται να ειναι ο δεκτης συμβατος με την καρτα της Ν@@Α και στην ιδια τροχιακη θεση. Αλλα εκ των πραγματων ειναι αδυνατο αυτο καθως εκπεμπουν σε διαφορετικο δορυφορο. Τωρα λογικα με μοτερ η πιατο πολλαπλης εστιασης κτλ το ενα θεμα λυνεται. Ομως το γραμμα του νομου τοτε ελεγε αλλα...

ο νόμος έλεγε οτι ο δέκτης πρέπει να μπορεί να παίρνει την κάρτα του άλλου παρόχου για να μην είναι ο καταναλωτής αναγκασμένος να αγοράσει 2 δέκτες και καλα.....

Ακριβώς. άρα αυτό που απαιτείται είναι ο δέκτης να έχει μία θύρα CI, για την κάρτα Nova, με το αντίστοιχο CAM.

Αν ισχύει αυτό, τότε ισχύει και αντιστρόφως για τους νέους δέκτες της Νοβα τουλάχιστον και βέβαια στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μπορείς να πάρεις και σκέτη κάρτα και από τους δύο παρόχους (η Νόβα δίνει, αλλά τα σχέδια του ΟΤΕ είναι διαφορετικά...)

Πάντως θα είναι παράξενο να βγάλει ο ΟΤΕ, που είναι και κρατικός φορέας (περίπου), πλατφόρμα που να είναι πιο κλειδωμένη κι από της Nova και να θέλει ιδιοκτησιακό. Και θα είναι και ψιλο-παράνομο νομίζω λόγω του προηγούμενου νόμου.

Γιατί δεν παίρνουν κι αυτοί Irdeto να τελειώνουν; Άλλωστε πόσοι θα πάνε να αγοράσουν δεύτερο δέκτη; Τόσο καλό πακέτο θα έχουν; Μάλλον είμαι απαισιόδοξος αλλά μου ψιλο-μυρίζει νέα αποτυχία τύπου Άλφα Ντιτζιταλ...

Επίσης, νομίζετε ότι είναι εφικτό για Σεπτέμβριο; Τώρα είναι Ιούλιος, ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας, και ακόμη ούτε για συμφωνίες με συγκεκριμένα κανάλια έχουμε ακούσει, ούτε τεστ έχουν αρχίσει... Αυτά θέλουν μήνες (ειδικά για τον ΟΤΕ ... πολλούς μήνες!). Και επίσης χρειάζεται διαφήμιση αφού συγκεκριμενοποιηθεί το πακέτο. Και μετά να ξεκινήσει η λειτουργία...

Δεν έχω πηγές (ιαματικές ή άλλες!) αλλά το Σεπτέμβριο δε νομίζω ότι θα δούμε τίποτα...

Δεν ειπαν Σεπτεμβριο.... Φθινόπωρο (Σεπτ ή Οκτ.) υπολογίζονται τα πρώτα τεστ και εμπορική λειτουργία πριν τα Χριστούγεννα και επειδή ειμαστε Ελλάδα και ποτε δεν πάνε τα πράγματα με τα χρονοδιαγράμματα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και μερικούς μήνες για σιγουριά.

Α, εντάξει. Είχα καταλάβει λάθος...

Οπότε το συμπέρασμα αυτή τη στιγμή είναι ότι και ο ΟΤΕ και η Nova ετοιμάζουν πιθανές κινήσεις, πιθανόν με HD, για το τέλος της χρονιάς (απίθανο) ή για την επόμενη χρονιά (πιο ρεαλιστικό). Δηλαδή βασικά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σωστά;