Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Παρατηρώ μία «άρνηση» αποδοχής από τα μέλη των φόρουμ, όταν κάποιος που συμμετείχε ενεργά σε αυτά, αποφασίζει να κινηθεί επαγγελματικά στο χώρο.
Δεν αναφέρομαι μόνο στα φόρουμ του ήχου, είναι γενικό το «κακό».

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το γιατί? Το τι αλλάζει στον άνθρωπο που, μέχρι εχθές ήταν κάποιος που με βοηθούσε με τις γνώσεις του, με βοηθούσε με τη γνώμη του και τον βοηθούσα αντίστοιχα?

Αντί να υποστηρίξουμε αυτή την κίνηση, αντί να χαρούμε που πιστεύει σε αυτό που κάνει και το υποστηρίζει με την έναρξη δραστηριότητας ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να κινείται ως «χομπίστας» μεταξύ μας αλλά ουσιαστικά να βγάζει μεροκάματο εκμεταλλευόμενος την αφέλεια μας, εκμεταλλευόμενος την «αθωότητα» μας, του κόβουμε και την καλημέρα…

Από φόρουμ μοντελισμού έως φόρουμ αυτοκινήτου, ήχου, μία από τα ίδια!
Οι μισοί είναι υπέρ της προσπάθειας και οι υπόλοιποι κατά!
Από «φιλίες» εικονικές (virtual) ή και παραπάνω από αυτό όπως, ένα ποτήρι κρασί σε μία ταβέρνα, μία δοκιμή αναρτήσεων σε μία πίστα, μία δοκιμή νέας μπαταρίας, μία ακρόαση στο σπίτι καταλήγουμε στο διαχωρισμό των μελών σε υπέρ και κατά!

Απόλυτα λογικό σε κάποιους να μην αρέσει η κατασκευή, το προϊόν, το αποτέλεσμά του, η τιμή του ή ότι άλλο τους «ξινίζει/ξενίζει», οφείλουμε να το σεβαστούμε οι υπόλοιποι που έχουμε αντίθετη άποψη, όπως το σεβόμαστε όταν πρόκειται για προϊόν τρίτου, όπου δεν υπάρχει η «άμεση» εμπλοκή μας με αυτό!

Αλλοίμονο αν τα «χώσω» στον DIPIE γιατί δεν του αρέσουν τα Hegel!
Εμένα μου αρέσουν, θα σεβαστώ τη γνώμη του, θα την ακούσω και ΤΕΛΟΣ!
Με το ζόρι να τον πείσω ότι αξίζουν δε γίνεται, έχει τη γνώμη του, Τ-Ε-Λ-Ο-Σ!

Μέσα από αυτό το μήνυμα θέλω να συγχαρώ τον Μορφέα, τον ΚΟΨ και όποιο άλλο «παιδί» των φόρουμ, είχε/έχει τα κότσια να ακολουθήσει επαγγελματικά το είδος που αγάπησε ως ασχολία και έμμεσα, με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει την άποψη του για το αντικείμενο.

Οι υπόλοιποι ας σεβαστούμε την προσπάθειά τους, σε όσους αρέσει το «εμπόρευμά» τους ας το υποστηρίξουν κόσμια, χωρίς ακραίες τοποθετήσεις, το ίδιο ισχύει και για όσους δεν τους αρέσει!

Προσωπικά, καλωσορίζω τον Μορφέα στο χώρο των Ελληνικών κατασκευών, του εύχομαι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και γερό στομάχι.
(Μόναχο εφέτος ή του χρόνου?) ;-)

Παρατηρώ μία «άρνηση» αποδοχής από τα μέλη των φόρουμ, όταν κάποιος που συμμετείχε ενεργά σε αυτά, αποφασίζει να κινηθεί επαγγελματικά στο χώρο.
Δεν αναφέρομαι μόνο στα φόρουμ του ήχου, είναι γενικό το «κακό».
...

Στα φόρουμ που ανοίκουν σε μαγαζάτορες και εκπρόσωπους ανταγωνιστικής φίρμας μην περιμένεις και την καλύτερη υποδοχή.
Στα ανεξάρτητα (...από μαγαζιά) φόρουμ απλά κρατείται απόσταση ασφαλείας από το καπέλωμα.
-bye-

Η απολυτοτητα και το αλαθητο του παπα που πρεσβευουν ορισμενοι αντιπροσωποι παιζει νομιζω καθοριστικο ρολο.Φυσικα το καλυτερο συμπιπτει παντα η σχεδον παντα με αυτο που πουλανε.Εχω προσωπικα αντιμετωπιστει απο συγκεκριμενο εμπορο σαν παιδακι νηπιαγωγειου πραγμα φυσικα που με εχει εξοργισει.Πρεπει να μαθετε πρωτα να ακουτε και μετα να προτεινετε και αν αυτο που εχετε να προτεινετε δεν το αντιπροσωπευετε εσεις να ξερετε πως ο πελατης θα το εκτιμησει.

Προσωπικά, δεν βολεύομαι με κανενός τα "πρέπει".
Θά'πρεπε να μην υπάρχουν "πρέπει".

Και η λέξη "πελάτης", επίσης, δεν θα προτιμούσα το "ακροατής"

Καλή τύχη στις ελληνικές υλοποιήσεις.
Ας τις αφήσουμε να πορευθούν διά των ακροάσεων

Και αν μου αρέσει το προιόν και ο αντιπρόσωπος μου τη βαράει?
:flipout::flipout::flipout:

Πέρα απο την πλάκα!!
Επειδή για μένα ο παράγοντας "άνθρωπος" παίζει πολύ καίριο ρόλο ακομα και να μου αρέσει το προϊόν αν ο τύπος μου τη "βαράει" μπορεί και να πάω αλλού... ώς γνωστόν "υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές"!!!

Με το παραπάνω δεν εννοώ βέβαια οτι ο κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να ανεχεται την όποια "δική" μου μ...ια!! Εννοείται οτι και "εγώ" πρέπει να έχω αντίστοιχη συμπεριφορά....

Eφοσον υπαρχει οικονομικη συναλλαγη υπαρχει πελατειακη σχεση,πως να το κανουμε!

Με το παραπάνω δεν εννοώ βέβαια οτι ο κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να ανεχεται την όποια "δική" μου μ...ια!! Εννοείται οτι και "εγώ" πρέπει να έχω αντίστοιχη συμπεριφορά....
+1,ξερολες υπαρχουν και στις δυο πλευρες.

Απόλυτα λογικό σε κάποιους να μην αρέσει η κατασκευή, το προϊόν, το αποτέλεσμά του, η τιμή του ή ότι άλλο τους «ξινίζει/ξενίζει», οφείλουμε να το σεβαστούμε οι υπόλοιποι που έχουμε αντίθετη άποψη, όπως το σεβόμαστε όταν πρόκειται για προϊόν τρίτου, όπου δεν υπάρχει η «άμεση» εμπλοκή μας με αυτό!

Ισως αυτή η "άμεση εμπλοκή" είναι που ευθύνεται... Το ότι έχουμε την οικειότητα να μιλούμε με κάποιον ανοιχτά, να διαφωνούμε, να πίνουμε ενα ποτήρι κρασί μαζί. Δεν θέλω να πώ οτι ειναι κακό αυτό. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να γράφουμε δημόσια τη γνώμη μας σ' ενα forum. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να βγω και να γράψω οτι δεν μου άρεσαν τα Hegel(παράδειγμα φέρνω). Κι εντάξει...Η Hegel δεν έχει ανάγκη τον καλό μου λόγο σ' ενα forum. O νέος επαγγελματίας όμως τον έχει. Κι αν δεν μπορώ να τον δώσω επειδή αυτό που φτιάχνει δεν μου αρέσει, δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί να βγω και να το γράψω δημόσια. Άνετα, μπορώ να του το πω κατ' ιδιαν, μια και γνωριζόμαστε, ή να ξανακούσω το σύστημά του.

Απάντηση: Re: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

Ισως αυτή η "άμεση εμπλοκή" είναι που ευθύνεται... Το ότι έχουμε την οικειότητα να μιλούμε με κάποιον ανοιχτά, να διαφωνούμε, να πίνουμε ενα ποτήρι κρασί μαζί. Δεν θέλω να πώ οτι ειναι κακό αυτό. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να γράφουμε δημόσια τη γνώμη μας σ' ενα forum. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί να βγω και να γράψω οτι δεν μου άρεσαν τα Hegel(παράδειγμα φέρνω). Κι εντάξει...Η Hegel δεν έχει ανάγκη τον καλό μου λόγο σ' ενα forum. O νέος επαγγελματίας όμως τον έχει. Κι αν δεν μπορώ να τον δώσω επειδή αυτό που φτιάχνει δεν μου αρέσει, δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί να βγω και να το γράψω δημόσια. Άνετα, μπορώ να του το πω κατ' ιδιαν, μια και γνωριζόμαστε, ή να ξανακούσω το σύστημά του.

ο καλος λογος κανει το ιδιο καλο και με τις ενστασεις που μπορεις να εχεις για μια κατασκευη.δεν βρισκω κακο το να τις διατυπωσεις...

Και αν μου αρέσει το προιόν και ο αντιπρόσωπος μου τη βαράει?
:flipout::flipout::flipout:

Τότε αγοράζεις το προϊόν και δεν ασχολείσαι με τον αντιπρόσωπο, εκτός και αν παρουσιαστεί πρόβλημα!:vroam:
Το προϊόν ήταν που σε τράβηξε, όχι το δασύτριχο στέρνο του, τα μυώδη χέρια του και τα καστανογκριζογαλαζοπράσινα μάτια του! :offtopic: :D :-p

Απο το χόμπι στο επάγγελμα υπάρχει απόσταση. Μεγάλη ή μικρή εξαρτάται από τον ίδιο που κάνει το βήμα και τις επιλογές του.

Ομως αναρωτιέμαι το εξής.
Τα ηχεία του Μανώλη που είναι χρόνια φίλος τα θεωρώ παραπάνω από εξαιρετικά. Αυτό το έγραψα.Εύκολο.
Αν δεν μου άρεσαν, το λέω μέσω φορουμ δημόσια, κάνω πως δεν άκουσα δεν είδα, ή το χειρότερο γράφω τα ίδια διθυραμβικά κλπ.?

Σε έναν υπέροχο κόσμο, ένας καινούργιος ή όχι επαγγελματίας δεν έχει ανάγκη την "καλοπροαίρετη" κριτική από γνωστούς και μη, αλλά την ανιδιοτελή.

Ας μη συγχέουμε την «οικειότητα» με την προσπάθεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Μάλλον αυτό συμβαίνει, δε ξεχωρίζουμε καταστάσεις, δεν καταλαβαίνουμε ή δεν επιθυμούμε να βρεθούμε, έστω ως σκέψη, στη θέση του άλλου.

Κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει την πραγματική δύναμη του διαδικτύου.
Αυτά που θα γράψει σε ένα φόρουμ, σε ένα blog, σε μία επαγγελματική σελίδα, άμεσα διαβάζονται από –τουλάχιστον- 1.000.000 ανθρώπους, είτε συμμετέχουν στο νήμα που έγινε η αναφορά είτε όχι.

Ταυτόχρονα, με τα εργαλεία μετάφρασης, οι δημοσιεύσεις μας γίνονται γνωστές και σε εκτός Ελλάδας αναγνώστες.
Όταν λαμβάνω μήνυμα από συνεργάτη του εξωτερικού με την ερώτηση γιατί τσακώνονται στο τάδε φόρουμ, σημαίνει ότι μας βλέπουν, μας διαβάζουν, τους ενδιαφέρει η αγορά μας, τους ενδιαφέρει η έμμεση επένδυση τους ή τους ενδιαφέρει να επενδύσουν!

Όταν, κάποιος που έτυχε να διαβάσει το αγγλόφωνο άρθρο για την τάδε Ελληνική κατασκευή, βλέπει στη συνέχεια τους συμμετέχοντες σε ένα φόρουμ να διαφωνούν γι’ αυτή, τότε απομακρύνεται, φεύγει, σκεπτόμενος ότι αν δεν τα έχουν βρει εκείνοι μεταξύ τους που να πάω να μπλέξω?

Έχω και άλλα να γράψω, φεύγω όμως, σχολούν τα παιδιά και έχουμε διάβασμα έως το απόγευμα.
Καλό μεσημέρι.

ΥΓ για magellan: Δε γνωρίζω αν ονομάζεται πεχλιβάνης... στο... Άρλεκιν (που αντέγραψα την περιγραφή) λεγόταν Steven! :-))))

Re: Απάντηση: Re: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

ο καλος λογος κανει το ιδιο καλο και με τις ενστασεις που μπορεις να εχεις για μια κατασκευη.δεν βρισκω κακο το να τις διατυπωσεις...

Σαφώς και συμφωνώ... Από το "δεν μ' αρέσει αυτό που άκουσα" όμως ως τις ενστάσεις, που έχουν λόγο και επιχειρήματα, υπάρχει δρόμος. Και φοβάμαι οτι δεν τον βαδίζουμε συχνά. Το να πεις οτι δεν σου αρέσει κάτι δεν νομίζω οτι προσφέρει πολλά προς συζήτηση. Το να ξέρεις γιατί έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία κι αυτό είναι που γεννά ενστάσεις και παράγει διάλογο.

Ας μη συγχέουμε την «οικειότητα» με την προσπάθεια επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Μάλλον αυτό συμβαίνει, δε ξεχωρίζουμε καταστάσεις, δεν καταλαβαίνουμε ή δεν επιθυμούμε να βρεθούμε, έστω ως σκέψη, στη θέση του άλλου.

Κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει την πραγματική δύναμη του διαδικτύου.
Αυτά που θα γράψει σε ένα φόρουμ, σε ένα blog, σε μία επαγγελματική σελίδα, άμεσα διαβάζονται από –τουλάχιστον- 1.000.000 ανθρώπους, είτε συμμετέχουν στο νήμα που έγινε η αναφορά είτε όχι.

Ακριβώς αυτό λεω κι εγω... Το ότι μέχρι χθές μιλούσαμε οικεία με τον Α για τις diy κατασκευές του σ' ενα φορουμ, δεν είναι το ίδιο αν συνεχίσουμε να το κάνουμε οταν αυτός γίνει επαγγελματίας.

Φίλε isovith, η άρνηση αποδοχής που λες ότι ισχύει από κάποια μέλη σε νέες προσπάθειες υπάρχει.
Αλλά ξέρεις , δεν τρέχει και τίποτα. Σε τόσο μεγάλες κοινότητες θα υπάρχουν και καχύποπτοι , περίεργοι, μη έμπειροι, βαλτοί και ότι άλλο θέλεις.

Όλες οι απόψεις είτε καλές είτε κακές φιλτράρονται από τα υπόλοιπα μέλη.
Αν κάποιος πάει σαν πρόβατο για σφαγή , ε θα τον σφάξουν.
Ευτυχώς έχουν λιγοστέψει τα θύματα. Και αυτό οφείλεται στα φόρουμ.
Άσε που νομίζω ότι και οι σωστοί επαγγελματίες του χώρου χαίρονται με το παραπάνω.

Το χόμπυ μας ,όπως γνωρίζεις καλά, δεν έχει σταθερές. Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν μία άποψη είναι άπειροι.

Το θέμα είναι η σκοπιμότητα. Και ξέρεις ότι είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ,αν ένα μέλος γράφει με ανιδιοτέλεια ή όχι.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά.

σωτηρη σ’ενα χομπι που εχει να κανει με τον ηχο γιατι να μην πεις οτι δεν μ’αρεσει αυτο που ακουσες?οι περισσοτεροι μ’αυτο το μετρο κρινουμε τα μηχανηματα.και ο καθενας εχει δικια του αποψη για τον ηχο.δεν σημαινει οτι ενα μηχανημα ειτε ειναι πηγη,ειτε ενισχυτικο,ειτε ηχειο ειναι κακο επειδη δεν μου αρεσει....

Re: Απάντηση: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

σωτηρη σ’ενα χομπι που εχει να κανει με τον ηχο γιατι να μην πεις οτι δεν μ’αρεσει αυτο που ακουσες?οι περισσοτεροι μ’αυτο το μετρο κρινουμε τα μηχανηματα.και ο καθενας εχει δικια του αποψη για τον ηχο.δεν σημαινει οτι ενα μηχανημα ειτε ειναι πηγη,ειτε ενισχυτικο,ειτε ηχειο ειναι κακο επειδη δεν μου αρεσει....

Δεν είπα οτι δεν πρέπει να το λες... Αλλα ότι δεν αρκεί για να γινει διάλογος. Είναι σα να λεμε "Εμενα μ' αρέσουν οι Allmann Brothers" και κάποιος άλλος "Eγώ δεν τους αντέχω". Οταν αρχίσουν να εξηγούν τι σημαίνει το "μου αρεσει" και "δεν αντέχω", γιατί συμβαίνει κλπ τοτε γίνεται και διάλογος.
Κι αυτό ειναι ακόμα πιο σημαντικό όταν δεν μιλάμε για τα ATC ή τους Hegel, που έιναι γνωστά και υπάρχουν καταγεγραμμένες γνώμες, αλλά για τα προϊόντα ενος νέου επαγγελματια.