Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

Δεν είπα οτι δεν πρέπει να το λες... Αλλα ότι δεν αρκεί για να γινει διάλογος. Είναι σα να λεμε "Εμενα μ' αρέσουν οι Allmann Brothers" και κάποιος άλλος "Eγώ δεν τους αντέχω". Οταν αρχίσουν να εξηγούν τι σημαίνει το "μου αρεσει" και "δεν αντέχω", γιατί συμβαίνει κλπ τοτε γίνεται και διάλογος.
Κι αυτό ειναι ακόμα πιο σημαντικό όταν δεν μιλάμε για τα ATC ή τους Hegel, που έιναι γνωστά και υπάρχουν καταγεγραμμένες γνώμες, αλλά για τα προϊόντα ενος νέου επαγγελματια.

δεν διαφωνω σ’ αυτο που λες....

Last edited:
Ακριβώς αυτό λεω κι εγω... Το ότι μέχρι χθές μιλούσαμε οικεία με τον Α για τις diy κατασκευές του σ' ενα φορουμ, δεν είναι το ίδιο αν συνεχίσουμε να το κάνουμε οταν αυτός γίνει επαγγελματίας.

Πολύ σωστά και για μένα. Αν ο επαγγελματίας -πλέον- συνεχίσει να φέρεται και να συμπεριφέρεται ως ερασιτέχνης (π.χ. να μοιράζει και να μοιράζεται συμβουλές και να ακούει, όχι μόνο να δογματίζει) τότε οι προσωπικές σχέσεις δεν θα διαρραγούν. Αν όμως αποκτήσει άλλη νοοτροπία κι αντιμετωπίζει αλλιώς τους παλιούς φίλους ερασιτέχνες-χομπίστες, μάλλον η σχέση θα δοκιμαστεί. Φυσικά καιοι χομπίστες θα πρέπει να καταλάβουν από την πλευρά τους ότι ο φίλος τους πρέπει πλέον να φέρνει χρήματα στο σπίτι κι όχι να τα εξαφανίζει κάτω από το τραπέζι για να κάνει την τρέλα του....

:drummer:

Συμφωνώ Βλάση... Και προσθέτω οτι εκτός των δυο στάσεων(θετικής και αρνητικής) που ανέφερες για την πλευρά του επαγγελματία, υπάρχουν κι άλλες. Το να μη δημοσιεύει σχέδια, ή ακόμα να μοιράζεται λιγότερες συμβουλές οφείλουν να το κατανοήσουν τα μέλη του εκάστοτε forum. Δεν είναι όλα προς δημοσίευση. Ούτε αυτό σημαίνει οτι αντιμετωπίζει αλλιώς τα μέλη. Κακα τα ψέμματα, οι ιδέες είναι αυτές που δίνουν ψωμί σε μια επιχείρηση κι αυτές δεν χρειάζεται να συζητιούνται πάντα, πόσο μάλλον να γράφονται σε forums.

Mιας και αναφερθηκαν και εδω τα ηχεια του Μανωλη(Morfeas) να πω και εγω κατι.
Δυστυχως για προσωπικους λογους δεν ειδα και δεν ακουσα τιποτα απο την εκθεση(εκτος υπογειο)για αυτο δεν εγραψα και τιποτα στο σχετικο νημα.(τι να γραψω αλλωστε!)
Στεναχωρηθηκα για αυτο πραγματικα γιατι ειχα κανει μεγαλη προετοιμασια για πληρες φωτορεπορταζ.Και αυτο δεν το λεω ετσι...(ουτε για να δικαιολογηθω)αλλα ειναι πραγματικοτητα για εμενα...δεν πειραζει...την επομενη φορα!(ελπιζω)
Ας οψεται η γκαντεμια!!
Θα ηθελα να δωσω τα συγχαρητηρια μου και ευχες για επιτυχια στην προσπαθεια αυτη του Μανωλη(Morfeas).
Δεν τα ακουσα, αλλα εμπιστευομαι τα αυτια καποιον ανθρωπων εδω μεσα και ετσι θελω να πιστευω οτι αφου τα ηχεια δεχτηκαν πολυ καλα σχολια εντος και εκτος, δεν υπαρχει νομιζω κανενας λογος να τα αμφισβητησω.(και στο φιναλε τι να αμφισβητησω?....εκτος απο τα "γενικα"?...τι να αμφισβητησω σε εναν ανθρωπο και ενα ηχειο, που εχει "πολλαπλασιες γνωσεις" απο εμενα?)
Δεν υπηρχε περιπτωση οι χοανες να μην μου αρεσουν ηχητικα αν ειχαν "σωστα"/στακατο, μπασα!
Και απο οτι διαβασα ειχαν!
Τωρα τα περι εμφανισης, αυτο ειναι σχετικο/υποκειμενικο.
Η σου αρεσουν, η... οχι δεν σου αρεσουν, αλλα θα ηθελες κατι αλλο.
Λιγες καμπυλες...λιγο...hay gloss?.....γουστα!
Τωρα.... στα περι αρνησης αποδοχης,θα συμφωνησω με το post 18 του (Δ.Μανωλακος),το post 22(BΛΑΣΙΔΗΣ)....αλλα και Busoni....γενικα. .....δεν χρειαζεται νομιζω να γραψω κατι παραπανω...απλα ειναι τα πραγματα!

Ας μου επιτρέψετε να περιαυτολογήσω για λίγο.

Στην δικιά μου περίπτωση η προσπάθεια δεν είναι η κύρια εργασία μου. Σίγουρα απολαμβάνει την περισσότερη προσοχή κι αγάπη μου αλλά δεν σκέφτομαι καν να με συντηρεί στο άμεσο μέλλον.

Οχι γιατί το θεωρώ αποτυχία πριν ξεκινήσει, αλλά γιατί όπως το έχω στο μυαλό μου τώρα δεν γίνεται λόγω χρόνου (χειροποίητες κατασκευές κατά παραγγελία) και peace of mind -όπως λέμε στα Χανιά-.

Τα οποιαδήποτε σχόλια με βοηθάνε στον βαθμό που τα πιστεύω.

ΥΓ: μετά την εμπειρία της έκθεσης έχω να σημειώσω το εξής. Ενώ ήταν μεγάλη η έκπληξη-θαυμασμός του κόσμου όταν άκουγε ότι πρόκειται για Ελληνικό προιόν -μάλλον περίμεναν να έχουν στάξει τα χρώματα και να έχει ανοίγματα η καμπίνα- διέκρινα μια αντανακλαστική αποστασιοποίηση απ το αποτέλεσμα. Αν το ηχείο ήταν πχ Ιταλικό πιστέψτε με θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό ισχύει στατιστικά για επισκέπτες που δεν είχαν μεγάλη επαφή με τον κύριο σκοπό που είναι η αναπαραγωγή μουσικής.

Είναι φανερό ότι το θέμα αυτό άνοιξε για τον Μορφέα απ' αφορμή του ηχείου του που παρουσίασε στην Έκθεση. Δεν το έχω ακούσει και δεν έχω άποψη. Σαν Έλληνας και σαν χομπίστας/επαγγελματίας του εύχομαι κάθε επιτυχία έχοντας επί πλεον και προσωπική πείρα από παρόμοιες καταστάσεις.
Έχω εκφράσει αρκετές φορές τα πολύ θετικά μου σχόλια για άλλον Έλληνα κατασκευαστή ηχείων, μεταφέροντας και τις πολύ θετικές απόψεις συνεργατών μου από το εξωτερικό. Ελπίζω το ίδιο και για τον Μορφέα και να τον γνωρίσω και από κοντά, γιατί ή μόνη 'συνάντηση' μαζί του ήταν εδώ αντιμετωπίζοντας τα απαξιωτικά και ειρωνικά του σχόλια τόσο για μένα προσωπικά αλλά ακόμη περισσότερο για τον πολυβραβευμένο Ralph Karsten τον *εγκέφαλο της Atma-sphere που οι ενισχυτές του οδηγούν τα Sound Lab σε επίπεδο ψιθύρου...* Kαθώς και άλλα περί πατέντας της OTL σχεδίασης κατέχοντας ο εν λόγω σχεδιαστής 2 από τις 3 υπάρχουσες πατέντες, πράγμα για το οποίο θεωρήθηκα από συνομιλητές λίγο πολύ αναξιόπιστος και ψεύτης.
Όταν ρώτησα ποιος ήταν ο Μορφέας και δη ιδρυτικό μέλος του Σωματείου κανένας δεν τον γνώριζε. Ευτυχώς από ό,τι φαίνεται είναι πολλοί αυτοί που τώρα τον γνωριζουν.
Λυπούμαι πάρα πολύ που εκφράζομαι κατ' αυτόν τον τρόπο, εννοώντας τις τελευταίες γραμμές. Καλά θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας και να μην υποτιμούμε κανένα και αυτό το λέω πρώτα και κύρια για τον εαυτό μου.
Παρακαλώ να μην δοθεί καμία συνέχεια στην τοποθέτησή μου. Όποιος επιθυμεί ας στείλει μήνυμα. Απλά έκρινα ότι έπρεπε να ειπωθούν τα παραπάνω. Λ.Σ.

Last edited:
Είναι φανερό ότι το θέμα αυτό άνοιξε για τον Μορφέα απ' αφορμή του ηχείου του που παρουσίασε στην Έκθεση. Δεν το έχω ακούσει και δεν έχω άποψη. Σαν Έλληνας και σαν χομπίστας/επαγγελματίας του εύχομαι κάθε επιτυχία έχοντας επί πλεον και προσωπική πείρα από παρόμοιες καταστάσεις.
Έχω εκφράσει αρκετές φορές τα πολύ θετικά μου σχόλια για άλλον Έλληνα κατασκευαστή ηχείων, μεταφέροντας και τις πολύ θετικές απόψεις συνεργατών μου από το εξωτερικό. Ελπίζω το ίδιο και για τον Μορφέα και να τον γνωρίσω και από κοντά, γιατί ή μόνη 'συνάντηση' μαζί του ήταν εδώ αντιμετωπίζοντας τα απαξιωτικά και ειρωνικά του σχόλια τόσο για μένα προσωπικά αλλά ακόμη περισσότερο για τον πολυβραβευμένο Ralph Karsten τον *εγκέφαλο της Atma-sphere που οι ενισχυτές του οδηγούν τα Sound Lab σε επίπεδο ψιθύρου...* Kαθώς και άλλα περί πατέντας της OTL σχεδίασης κατέχοντας ο εν λόγω σχεδιαστής 2 από τις 3 υπάρχουσες πατέντες, πράγμα για το οποίο θεωρήθηκα από συνομιλητές λίγο πολύ αναξιόπιστος και ψεύτης.
Όταν ρώτησα ποιος ήταν ο Μορφέας και δη ιδρυτικό μέλος του Σωματείου κανένας δεν τον γνώριζε. Ευτυχώς από ό,τι φαίνεται είναι πολλοί αυτοί που τώρα τον γνωριζουν.
Λυπούμαι πάρα πολύ που εκφράζομαι κατ' αυτόν τον τρόπο, εννοώντας τις τελευταίες γραμμές. Καλά θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας και να μην υποτιμούμε κανένα και αυτό το λέω πρώτα και κύρια για τον εαυτό μου.
Παρακαλώ να μην δοθεί καμία συνέχεια στην τοποθέτησή μου. Όποιος επιθυμεί ας στείλει μήνυμα. Απλά έκρινα ότι έπρεπε να ειπωθούν τα παραπάνω. Λ.Σ.

Eντελώς άστοχη τοποθέτηση... Κι αν επιθυμείτε συνέχεια με PM, ας γράφατε τα παραπάνω σε PM κι όχι δημόσια. Όσο για τον Μορφέα είναι απο τα παλιά μέλη εδώ, ιδρυτής της DIY κατηγορίας και γνωστός για το ήθος και την προσφορά του στο forum.

Τώρα που πήρατε απάντηση, ας μην δοθεί συνέχεια.

Ξεκίνησα το συγκεκριμένο θέμα, όχι ως κολακεία για το μέλος Μορφέα (μία φορά έχουμε συναντηθεί, στην καλοκαιρινή εκδήλωση του φόρουμ) αλλά ως αναγνώριση της προσπάθειας του, την εκδήλωση σεβασμού προς το άτομο του, σκεπτόμενος ότι θα μπορούσε να έχει ένα επιπλέον έσοδο, «ανώδυνα» (ψυχικά και σωματικά), ανέξοδα, μοιράζοντας συμβουλές και φτιάχνοντας για «φίλους» μηχανήματα, με «μόνο» κόστος τα υλικά, που μόνο εκείνος ήξερε που θα τα βρει και ταυτόχρονα του κάνουν καλές τιμές γιατί αγοράζει πολλά…

Αντίθετα, προτίμησε την έναρξη δραστηριότητας, τιμώντας τα πιστεύω του, τις απόψεις του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις κατασκευές του και τις όποιες υποχρεώσεις –οικονομικές/ηθικές- του επιβάλλονται πια.

Χαιρετώ και υποβάλλω το σεβασμό μου, σε οποιοδήποτε «παιδί» μίας εικονικής κοινότητας (γι’ αυτό και η αναφορά μου και σε άλλο μέλος) που έχει το θάρρος της συγκεκριμένης κίνησης.

Ελπίζω το παραπάνω κείμενο να μη θεωρηθεί συνέχεια, δεν είχα δει το γραπτό σας Busoni : -(

Επισημαίνω ξανά, αν δεν εχει γίνει αντιληπτό, οτι το thread δεν ειναι χώρος επίλυσης προσωπικών διαφορών. Για τις διαφορές υπάρχουν και τα PM.

Πρόσφατα άκουσα τα Anima, με ένα δικό μου Macbook pro και κάτι ...χύμα DIY ενισχυτικά.

Τα ηχεία κυριολεκτικά σε καρφώνουν στη θέση σου, σταματάς να σκέφτεσαι και βυθίζεσαι στη μουσική που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ μπροστά σου! Ηχος συγκλονιστικός, αβίαστος, πελώριος και "ζεστός".

Η σύγκριση με οποιοδήποτε ηχείο hifi έχω καταχωρημένο στην ακουστική μνήμη είναι για γέλια... είναι σαν να συγκρίνεις μοντέλο σε κλίμακα, με το πραγματικό, σε φυσικό μέγεθος.

Αφωνος! Το μπράβο είναι λίγο!

(Μόναχο εφέτος ή του χρόνου?) ;-)

Τα κατάφερα για Μόναχο φέτος. Με τα τόσα θετικά γύρω απ την χώρα μας θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο να καταλάβω πόσο καλά στέκεται η προσπάθεια. Οσοι έρθουν θα σας περιμένουμε στο Halle 4, Stand J03.

Πρόσφατα άκουσα τα Anima, με ένα δικό μου Macbook pro και κάτι ...χύμα DIY ενισχυτικά.

Τα ηχεία κυριολεκτικά σε καρφώνουν στη θέση σου, σταματάς να σκέφτεσαι και βυθίζεσαι στη μουσική που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ μπροστά σου! Ηχος συγκλονιστικός, αβίαστος, πελώριος και "ζεστός".

Η σύγκριση με οποιοδήποτε ηχείο hifi έχω καταχωρημένο στην ακουστική μνήμη είναι για γέλια... είναι σαν να συγκρίνεις μοντέλο σε κλίμακα, με το πραγματικό, σε φυσικό μέγεθος.

Αφωνος! Το μπράβο είναι λίγο!

Ευχαριστώ πολύ!

Τα κατάφερα για Μόναχο φέτος. Με τα τόσα θετικά γύρω απ την χώρα μας θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο να καταλάβω πόσο καλά στέκεται η προσπάθεια. Οσοι έρθουν θα σας περιμένουμε στο Halle 4, Stand J03.

πότε ακριβώς είναι Μανώλη?
έτσι ακαδημαϊκά ρωτάω....

Ευχαριστώ πολύ!

Καλή επιτυχία Μάνο!!

Απάντηση: Re: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

Ευχαριστώ πολύ!

Kαλή επιτυχία! Θα περάσω! ;)

Αν καποιος σεβεται αυτό που κανει, σεβεται τον εαυτό του και τους υπόλοιπους
ειναι κάτι που φαινεται πιστευω
ολα τα υπόλοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία

Απάντηση: Re: Το σθένος να περνάς από το χόμπι στο επάγγελμα…

Ευχαριστώ πολύ!

ΚΑΛΗ επιτυχια Μανωλη!!
:grinning-smiley-043