Το σύστημά μου και ο χώρος που βρίσκεται

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Τελικά ο χώρος (υπνοδωμάτιο 15-20 τ.μ.) που έχω το σύστημά μου (LX70, concept 10 και PV1), δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακατάλληλος για Home Cinema. Βάζω το μικρόφωνο κοντά στην θέση ακρόασης να κάνει set up τον ήχο ο ενισχυτής. Το sub το κατεβάζει ένταση 7-8 db και το έχω και σε ένταση 3/10. Κάνω 1-2 βήματα δεξία, έχει περισσότερο μπάσο. Κάνω 1-2 βήματα αριστερά, δεν έχει σχεδόν καθόλου μπάσο. Πάω στο σαλόνι που έχει ένα σύστημα LG 5:1 των 150 ευρώ και παίζει υπερβολικά καλύτερα (πιο απολαυστικά εννοώ, όχι καλύτερη ποιότητα ήχου). Τζάμπα τα 4,5 χιλιάρικα που έδωσα για ήχο. Πού νά' ξερα ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει κάποιος είναι αν ο χώρος του είναι κατάλληλος για Home Cinema. Μου φαίνεται θα τα δώσω δρόμο όλα και θα πάω να πάρω με 200 ευρώ ένα σύστημα όλα σε ένα.

Τελικά ο χώρος (υπνοδωμάτιο 15-20 τ.μ.) που έχω το σύστημά μου (LX70, concept 10 και PV1), δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακατάλληλος για Home Cinema. Βάζω το μικρόφωνο κοντά στην θέση ακρόασης να κάνει set up τον ήχο ο ενισχυτής. Το sub το κατεβάζει ένταση 7-8 db και το έχω και σε ένταση 3/10. Κάνω 1-2 βήματα δεξία, έχει περισσότερο μπάσο. Κάνω 1-2 βήματα αριστερά, δεν έχει σχεδόν καθόλου μπάσο. Πάω στο σαλόνι που έχει ένα σύστημα LG 5:1 των 150 ευρώ και παίζει υπερβολικά καλύτερα (πιο απολαυστικά εννοώ, όχι καλύτερη ποιότητα ήχου). Τζάμπα τα 4,5 χιλιάρικα που έδωσα για ήχο. Πού νά' ξερα ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει κάποιος είναι αν ο χώρος του είναι κατάλληλος για Home Cinema. Μου φαίνεται θα τα δώσω δρόμο όλα και θα πάω να πάρω με 200 ευρώ ένα σύστημα όλα σε ένα.

Kαλημέρα.
Αντί να τους δώσεις "δρόμο" γιατί δέν τα πάς στο Σαλόνι, και του σαλονιού να τα πας στο υπνοδωμάτιο;
Εάν το υπνοδωμάτιο είναι 15-20 τετραγωνικά, φαντάζομαι το σαλόνι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Φυσικό λοιπόν να ακουστούν καλύτερα!!

Το σπίτι είναι το πατρικό. Στο δωμάτιό μου κάνω ότι θέλω. Στο σαλόνι όχι :smile:

Αν στους δύο από τους τέσσερεις τοίχους κρεμάσω χαλιά (από αυτά που είναι για διακόσμηση τοίχων), θα βελτιωθεί πολύ η ακουστική? Τι λέτε?

Η' μήπως είναι χαμένη υπόθεση να προσπαθήσω να κάνω κάτι και είναι καλύτερα να τα παρατήσω?

Μάλλον για Home Cinema το δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον πάνω από 35-40 τ.μ. για να έχεις σούπερ αποτέλεσμα. Τα μικρά δωμάτια δεν κάνουν απλώς. Χάνεις πολλά νομίζω.

Any comments?

θα συμφωνησω οτι το προβλημα δεν ειναι στο συστημα σου αλλα στο χωρο σου,δεν μπορουν να <αναπνευσουν>ουτε τα ηχεια ουτε το σαμπ...και ουτε μπορει ο ενισχυτης να κανει ρυθμιση με αυτα τα ηχεια σε ενα τοσο μιτκρο δωματιο.πιστευω ενα σετ b&w-M-1 θα χε πολλη καλυτερα αποτελεσματα

Είχα το σετάκι B&W Μ1, αλλά αποφάσισα να πάρω LARGE ηχεία για L και R επειδή (λόγω του χώρου που τότε δεν το είχα καταλάβει) τα χαμηλά του SUB δεν μπορούσα να τα ταιριάξω με τον ήχο των Μ1. Πήρα τα dali concept 10 για να έχω όσο το δυνατόν χαμηλότερες συχνότητες από τα L&R και έτσι το SUB να χρειάζεται να βγάζει τις πολύ χαμηλές. Έτσι, τα L&R βγάζουν σε ικανοποιητική ένταση τον ήχο έως 35Hz και το SUB από εκεί και κάτω.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι κατά την γνώμη μου οι μεσαίες και υψηλές συχνότητες των Μ1 είναι (πολύ αισθητά) πολύ καλύτερες από ότι στα dali concept 10.