Το συστημα σας παιζει παντα το ιδιο;

takis6c33

Senior Member
3 January 2009
500
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑ
μπορειτε να καταθεσετε τις προσωπικες σας εμπειριες ποτε κατι δεν καλα? π.χ τωρα που εχει ζεστη πως ακουτε το συστημα σας?:hmmmm:

Τα τρανζίστορ ζεσταίνονται πιο γρήγορα (καλό).
Οι ψύκτρες βράζουν (κακό).
Οι λάμπες αδιαφορούν, αλλά τα γειτονικά τους εξαρτήματα υποφέρουν.
Έχουν φύγει τα χαλιά και τα πρίμα κάνουν πάρτυ (κακό συνήθως-καλό για τα fullrange :flipout:)
Δουλεύουν τα air condition και το μεσημέρι η τάση πέφτει λίγο κατά περίπτωση.
Έχουμε ανοιχτά τζάμια και ακούμε τους εξωτερικούς θορύβους - ενοχλούμε κιόλας μερικοί..
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Επαφές λόγω διαστολής, υγρασία κτλ

Απάντηση: Re: Το συστημα σας παιζει παντα το ιδιο;

Έχουν φύγει τα χαλιά και τα πρίμα κάνουν πάρτυ (κακό συνήθως-καλό για τα fullrange :flipout:)

χαχα... :2thumb22sup:!!! το ίδιο παθαίνω και εγώ...

Δες Recreation Mats στο ΕLC. Δένουν σαν παζλ, μπαίνουν - βγαίνουν εύκολα... Τα αποτελέσματα βέβαια διαφέρουν από σπίτι σε σπίτι...
Αν έχεις και κανά μπόμπιρα καλό θα του κάνουν! Λίγο ακριβή λύση γιατί θα χρειαστείς πολλά...

Yπάρχει και η λύση "κουρελού"... Απλώνει και μαζεύει εύκολα... κοστίζει ελάχιστα... Αν όμως διπλώσει (εύκολα γίνεται αυτό...) θα υπάρξουν ατυχήματα - μπουρδουκλώματα κτλ...

Κατα τ' άλλα δεν έχω δεί σημαντικές αλλαγές στο σύστημά μου.

:ernaehrung004:

Δεν ξερω ρε παιδια, αλλα ωρες ωρες νομιζω οτι παιζει καλυτερα αργα τα βραδια.
Σκεφτηκα οτι ισως γινεται γιατι εχει "πιο καλο" ρευμα...
Μπορει να ειναι κι η ιδεα μου.

παντως ολοι συμφωνουμε οτι ειναι χαλια το ακουσμα. εγω επισης παρατηρω οτι ειναι γενικα ποιο [ντζουφιο] πλαδαρο, ασωμο καπως ετσι τελος παντων...χυλοσ ενα πραγμα..

Μεγάλο ρόλο (γι' αυτά που ακούτε) παίζει και η θερμοκρασία του αέρα στον χώρο σας.
Ως γνωστό ο αέρας είναι το "ενδιάμεσο" που μεταδίδει τον ήχο στα αυτιά μας αλλά και στον χώρο γενικότερα.
Η θερμοκρασία του αέρα αλλάζει (πρωί/μεσημέρι/βράδυ/χειμώνας/καλοκαίρι/κλιματισμός) όπως και η ποιότητα του αέρα (υγρασία).
Έτσι μεταβάλλεται η ταχύτητα μετάδοσης του ήχου και σαφώς αλλάζει η ποιότητα του.
Αυτό ισχύει φυσικά και για τον απ' ευθείας αλλά και για τον ανακλώμενο ήχο που συλλαμβάνουν τα αυτάκια μας.

Σε επαγγελματικό επίπεδο οι σοβαρές μετρήσεις πάντα περιλαμβάνουν στην αναφορά τους μέτρηση θερμοκρασίας χώρου.

Kαι για του λόγου το αληθές... όσοι είχατε ας πούμε το αναλάιζερ της Behringer θα θυμάστε ότι είχε ρύθμιση της παραμέτρου της θερμοκρασίας του χώρου, για να επιτύχουμε ακριβέστερες ρυθμίσεις (πχ delay).

Βεβαίως καθίστατε σαφές και λογικό πως ότι κινεί αέρα επηρρεάζεται από την θερμοκρασία του.
Πχ τα ηχεία!

Αυτό ακριβώς.

Οταν ανεβαίνει η υγρασία πολύ ο ήχος αλλάζει δραματικά.

Το καλλίτερο αποτέλεσμα το έχω με το air condition ανοιχτό.

Μιλάμε για τεράστια διαφορά.

Re: Απάντηση: Το συστημα σας παιζει παντα το ιδιο;

[Quote = SHERPA? 1245303] Μεγάλο ρόλο (αυτά γι 'που ακούτε) παίζει και η θερμοκρασία του αέρα στον χώρο σας.
Ως γνωστό ο αέρας είναι το "ενδιάμεσο" που μεταδίδει τον ήχο στα αυτιά μας αλλά και στον χώρο γενικότερα.
Η θερμοκρασία του αέρα αλλάζει (πρωί / μεσημέρι / βράδυ / χειμώνας / καλοκαίρι / κλιματισμός), όπως και η ποιότητα του αέρα (υγρασία).
Έτσι μεταβάλλεται η ταχύτητα μετάδοσης του ήχου και σαφώς αλλάζει η ποιότητα του.
ευθείας Αυτό ισχύει φυσικά και για τον απ 'αλλά και για τον ανακλώμενο ήχο που συλλαμβάνουν τα αυτάκια μας.

Σε επαγγελματικό επίπεδο οι σοβαρές μετρήσεις πάντα περιλαμβάνουν στην αναφορά τους μέτρηση θερμοκρασίας χώρου.

Kαι για του λόγου το αληθές ... όσοι είχατε ας πούμε το αναλάιζερ της Behringer θα θυμάστε ότι είχε ρύθμιση της παραμέτρου της θερμοκρασίας του χώρου, για να επιτύχουμε ακριβέστερες ρυθμίσεις (πχ καθυστέρηση).

Βεβαίως καθίστατε σαφές και λογικό πως ότι κινεί αέρα επηρρεάζεται από την θερμοκρασία του.
Πχ τα ηχεία! [/ Quote]
στο τουρμπατο mini cooper s μου το το ελυσα το προβλημα με μεγαλυτερο intercooler! πλακα κανω ,αλλα σιγουρα η πυκνωτητα του αερα εχει τον πρωτο λογο.

Kαι για του λόγου το αληθές... όσοι είχατε ας πούμε το αναλάιζερ της Behringer θα θυμάστε ότι είχε ρύθμιση της παραμέτρου της θερμοκρασίας του χώρου, για να επιτύχουμε ακριβέστερες ρυθμίσεις (πχ delay).

είχε το ρημάδι τέτοιο πράμα?

Δε το είχα βρει!

χαχαχα :ernaehrung004:

Eνα καλοστημένο σύστημα και φροντισμένο δλδ καθαρές επαφές, ρεύμα στη σωστή τάση, αναρτήσεις μεγαφώνων σε καλή κατάσταση και φυσικά η μία συσκευή με την άλλη να μιλάνε κατανοητά η μία στην άλλη, δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, φυσικά και με την βοήθεια ενός a/c τα πράγματα είναι φυσιολογικά. Εξυπακούεται ότι δεν έχουν αλλάξει και συντελεστές του χώρου (χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κλπ). Αν το σύστημα είναι προβληματικό απλά το καλοκαίρι αλλάζει το πρόβλημα.

Να ρωτήξω: εμείς ακούμε πάντα το ίδιο?

Έχω γράψει κατά καιρούς ότι όσο αφορά εμένα, άστα να πάνε.. Χοντρές διαφορές από μέρα σε μέρα.

Να ρωτήξω: εμείς ακούμε πάντα το ίδιο?
ετσι ακριβως... Τα αυτια μας μεταβαλουν την ευαισθησια τους συνεχεια, αναλογικα με το τι ακουμε, με σκοπο φυσικα να προστατευονται. Ετσι ειναι φυσιολογικοτατο πχ μερα μεσημερι, ειδηκα αν κυκλοφορησαμε μεσα στην κινηση,σε φασαρια κτλ να ακουμε χειροτερα απο οτι το βραδυ αν εχουμε χαλαρωσει....
Αν δε, βαλουμε κ τον παραγοντα ηλικιας κ το οτι απο καποια ηλικια κ μετα το αυτι ακουει αλλιως τοτε μπερδευει το πραμα.. Σε συζητηση με εναν επιστημονα, πρωιν καθηγητη στα ΤΕΙ Λαμιας, μου λεει το εξης εκπληκτικο: οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος, τα ακρα του ηχητικου φασματος τα ακουει ποιο παραμορφωμενα. Ετσι ειναι η φυση του αυτιου μας. Κ γιαυτο μου λεει οσο θα μεγαλωνω δε θα μου αρεσουν τα υπεραναλυτικα συστηματα, αλλα συστηματα
με μοναδες fullrange.... Καλο ε...
Αρα εγω κραταω οτι τα αυτια μας παιζουν τεραστιο ρολο.

Στο δικό μου το σύστημα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Δεν παίζει με τίποτα (μούγκα λέμε)
1. Τις μονές μέρες κάθε μήνα
2. Τις Παρασκευές
3. Όταν το Χρηματιστήριο πέφτει πάνω απο τρείς μονάδες
3. Όταν η Μόνικα έχει περίοδο

Ρημάδια φόστεξ :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Το συστημα σας παιζει παντα το ιδιο;

Στο δικό μου το σύστημα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Δεν παίζει με τίποτα (μούγκα λέμε)
1. Τις μονές μέρες κάθε μήνα
2. Τις Παρασκευές
3. Όταν το Χρηματιστήριο πέφτει πάνω απο τρείς μονάδες
3. Όταν η Μόνικα έχει περίοδο

Ρημάδια φόστεξ :grinning-smiley-043

Καλά εγώ δεν γράφω τίποτα για το δικό μου.
Δεν θέλω να στεναχωρήσω κόσμο!:BDGBGDB55:

Απλά να τους βοηθήσω θέλω τους καημένους!!!