Το σύστημα των ονείρων μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,437
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα χρημάτων ποιο σύστημα θα επιλέγατε και γιατί;
Πηγή,ενισχυτής,ηχεία.

Εγω λόγω προβληματικού χώρου ακρόασης και επειδή μου αρέσουν οι υψηλές στάθμες θα επέλεγα το meridian digital theater.

Εγώ τα μόνα "ακριβά" ηχεία που άκουσα και με συγκλόνισαν είναι τα Grande Utopia...
Με είχαν εντυπωσιάσει τα πάντα σ'αυτό το ηχείο.. Από την ευκρίνεια, την ουδετερότητα, τη δύναμη, το εύρος, την εικόνα, μεχρι και το design!!

Δυστυχώς, ακόμα και να είχα τα χρήματα, μάλλον δε θα τα αγόραζα για ιδεολογικούς λόγους (τόσα λεφτά είναι μαλλον υπερβολή, ακόμα και για ένα τέτοιας κλάσης αριστούργημα).

Από ενισχυτές θα έπαιρνα κάτι σε όχι λάμπα (προφανώς και λόγω ισχυος και λόγω επιθυμιας "στουντιακού" ουδέτερου ήχου), ενώ δεν έχω ακόμα καταλήξει αν θα επικεντρωνόμουν σε stereo ή πολυκάναλο setup (μιλώντας για μουσική πάντα).

Attachments

• grande_be.jpg
    grande_be.jpg
    20.8 KB · Views: 29
Last edited:
οτι και να μου μου δωσουνε θα κοιταω παντα πως να το βελτιωσω
ειναι καθαρα ψυχολογικο και το τελειο συστημα αν μου χαριζανε παντα θα την εψαχνα
και πιστευω δεν ειμαι ο μονος

Ο μόνος τρόπος για να μην ψάχνεσαι (γιατί δεν μπορείς να πείς ότι πήρα αυτό το ηχείο με αυτόν τον ενισχυτή επειδή είναι ακριβά και έπαιξαν) είναι να αγοράσεις το μέγαρο μουσικής με μερικούς μουσικούς μέσα.
Από εκεί και πέρα το θέμα δεν είναι το τι αγοράζεις αλλά το πόσο το έχεις ψάξει/παιδέψει. Θα ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη! -bye-

Τα έχω ξαναποστάρει αλλά επειδή η επανάληψηκάνει καλό:

weltempref.jpg

CDSA_front_02.jpg

mbl_5011_01_500x330.jpg

33.jpg

ss-may2005-5.jpg

Τις βάσεις των καλωδίων πίσω απο τα watt - puppy δεν τις χρειάζομαι.:HTEHETH63:

Maestro γιατί αποκλείεις τις λάμπες λόγω ισχύος; Αν κατάλαβα καλά είσαι τις άποψης ότι οι λυχνίες έχουν λίγα watt γι'αυτό δεν σου κάνουν και επίσης δεν έχουν ουδέτερο στουντιακό ήχο!!!!!!
Θα αγνοείς μάλλον ότι η καλύτερη μουσική ηχογραφήθηκε με λαμπάτο εξοπλισμό ή κάποια ηλεκτρικά όργανα παίζουν με ενισχυτές λυχνίας. Λ.Σ.

Maestro γιατί αποκλείεις τις λάμπες λόγω ισχύος;
Γιατί δεν μπορούν να οδηγήσουν κάθε ηχείο.Είναι σεβαστή η αγάπη κάποιων στις λάμπες αλλά μερικά πράγματα είναι αυτονόητα.
Θα αγνοείς μάλλον ότι η καλύτερη μουσική ηχογραφήθηκε με λαμπάτο εξοπλισμό ή κάποια ηλεκτρικά όργανα παίζουν με ενισχυτές λυχνίας. Λ.Σ.
Επέτρεψέ μου αντίστοιχα να σου πω ότι εσύ αγνοείς μερικά πράγματα διότι μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω...............Ούτως ή άλλως όμως το παράδειγμα είναι εντελώς άτοπο.
Καλησπέρα........

Γιατί δεν μπορούν να οδηγήσουν κάθε ηχείο.Είναι σεβαστή η αγάπη κάποιων στις λάμπες αλλά μερικά πράγματα είναι αυτονόητα.
Επέτρεψέ μου αντίστοιχα να σου πω ότι εσύ αγνοείς μερικά πράγματα διότι μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω...............Ούτως ή άλλως όμως το παράδειγμα είναι εντελώς άτοπο.
Καλησπέρα........
Και ποιος σου λέει ότι οι τρανζιστορικοί ενισχυτές οδηγούν κάθε ηχείο.

Οι δικοί μου οι λαμπάτοι οδηγούν κάθε ηχείο.

Δεν είναι απίθανο να έχω μείνει λίγο πίσω και να αγνοώ κάποια πράγματα όπως λες. Μπορείς να μου απαριθμίσεις μερικά; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως γιατί αγαπώ τη μάθηση και τη γνώση.
[Φυσικά δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάς εσύ και όχι αυτός στον οποίο απευθύνθηκα, αλλά δεν έχει σημασία. Έχει ξαναγίνει]. Λ.Σ.

τα σαμμιτ που παραγγειλα, αλλα θα ηθελα ενα καλο προ και ενα σιντι πλειαιρ

Maestro γιατί αποκλείεις τις λάμπες λόγω ισχύος; Αν κατάλαβα καλά είσαι τις άποψης ότι οι λυχνίες έχουν λίγα watt γι'αυτό δεν σου κάνουν και επίσης δεν έχουν ουδέτερο στουντιακό ήχο!!!!!!

H αλήθεια είναι ότι το Highend για μένα είναι μια απλή ιδέα ακόμα, φοιτητής γαρ. Κοινώς δεν είχα ποτέ μου λαμπάτο ενισχυτή ή τέτοιου επιπέδου ηχεία ώστε να μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Ωστόσο, από τις λίγες επαφές που είχα με τέτοια μηχανάκια, είτε σε σπίτια γνωστών είτε σε εκθέσεις, έχω καταλήξει ότι ο ήχος της λάμπας είναι λίγο πιο μαλακός, πιο ιδιαίτερος, πιο προσωπικός ίσως. Και επειδή η μουσική που προτιμώ είναι συμφωνική, (άρα ήδη γεμάτη τεράστια ποικιλία φυσικών ηχοχρωμάτων, τεράστιες δυναμικές αντιθέσεις, ατάκες κλπ) θα προτιμούσα να την ακούω όσο πιο ουδέτερη γίνεται. Στον αντίποδα, μια μουσική πάλι με φυσικά όργανα, άλλα διαφορετική, η τζαζ νομίζω ότι παίρνει τα πάνω της με λάμπες...

Το γνωρίζω ότι πολλοί ενισχυτές ηλεκτρικών οργάνων είναι λαμπάτοι. Άλλα το είπες και μόνος σου, "ηλεκτρικών".. Εγώ στη μουσική είμαι κυρίως φαν του φυσικού ήχου.

Ξαναλέω ότι ίσως όλα τα παραπάνω να είναι απλά ιδέα μου, καθότι αρχάριος. Απλά εκεί κατέληξα με τα λίγα που έχω ακούσει.

ΥΓ. 1η σελίδα είναι, αρχίσατε να τσακώνεστε ήδη?!!?!!:slapface:

H αλήθεια είναι ότι το Highend για μένα είναι μια απλή ιδέα ακόμα, φοιτητής γαρ. Κοινώς δεν είχα ποτέ μου λαμπάτο ενισχυτή ή τέτοιου επιπέδου ηχεία ώστε να μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Ωστόσο, από τις λίγες επαφές που είχα με τέτοια μηχανάκια, είτε σε σπίτια γνωστών είτε σε εκθέσεις, έχω καταλήξει ότι ο ήχος της λάμπας είναι λίγο πιο μαλακός, πιο ιδιαίτερος, πιο προσωπικός ίσως. Και επειδή η μουσική που προτιμώ είναι συμφωνική, (άρα ήδη γεμάτη τεράστια ποικιλία φυσικών ηχοχρωμάτων, τεράστιες δυναμικές αντιθέσεις, ατάκες κλπ) θα προτιμούσα να την ακούω όσο πιο ουδέτερη γίνεται. Στον αντίποδα, μια μουσική πάλι με φυσικά όργανα, άλλα διαφορετική, η τζαζ νομίζω ότι παίρνει τα πάνω της με λάμπες...

Το γνωρίζω ότι πολλοί ενισχυτές ηλεκτρικών οργάνων είναι λαμπάτοι. Άλλα το είπες και μόνος σου, "ηλεκτρικών".. Εγώ στη μουσική είμαι κυρίως φαν του φυσικού ήχου.

Ξαναλέω ότι ίσως όλα τα παραπάνω να είναι απλά ιδέα μου, καθότι αρχάριος. Απλά εκεί κατέληξα με τα λίγα που έχω ακούσει.

ΥΓ. 1η σελίδα είναι, αρχίσατε να τσακώνεστε ήδη?!!?!!:slapface:
Δεν θα σου κάνουμε τη χάρη για να τσακωθούμε.
Έχεις ακόμα ΠΑΡΑ πολλά να μάθεις και έβγαλες και τα βιαστικά σου συμπεράσματα!! Λ.Σ.

Tα πολύ καλά λαμπάτα μηχανήματα καθώς και τα πολύ καλά λαμπάτα μικρόφωνα ηχογράφησης είναι εντελώς ουδέτερα και επιπλέον δεν έχουν τον "ηλεκτρικό" χαρακτήρα που αναφέρουν πολλοί για τα τρανσίστορς. Το θέμα της οδήγησης ενός ηχείου είναι μια άλλη υπόθεση που δεν αποτελεί πρόβλημα του ενισχυτή αλλά του ηχείου. Υπάρχουν πολλοί συνδιασμοί άριστων λαμπάτων ενισχυτών που ματσάρουν απόλυτα με άριστα ηχεία. Απλώς οι χομπίστες προσπαθούν διαρκώς να διορθώσουν αταίριαστα μεταξύ τους μηχανήματα με αποτέλεσμα να ξοδεύουν τελικά περισσότερα χρήματα στα καλώδια.

Το σύστημα του θα ήθελα να αποκτήσω άμεσα (στο επόμενο όνειρο) είναι τα καλύτερα ηχεία της Sound Lab οδηγούμενα από ενισχυτικά της Atma-sphere και με αναλογική πηγή ένα στουντιακό πικάπ της SME. Ψηηφιακή πηγή τo κορυφαίο set με transport και DAC της Esoteric.

Last edited:
...βέβαια δε θα έλεγα όχι και για τα μεγάλα Soundlab μαζί με τα σετάκια της atmasphere...

πηγή...βλέπουμε...

ΥΓ: Κύριε Στεφανίδη δε σας σνομπάρω, αλλά αν έρθω να ακούσουμε μουσική μπορεί να πάω να τα πετάξω τα δικά μου...

Το σύστημα των ονείρων μας,λογικά θα είναι βαρέων-βαρών αφού είναι δωρεάν. :sleep:

Για το σύστημα των ονείρων μας,επομένως,χρειάζεται και το σπίτι των ονείρων μας,για να στηθεί και να παίξει. :sleep:

Για ν' απολαύσεις το σύστημα των ονείρων σου,πρέπει να μην έχεις άγχος και τρεξίματα.Αρα θέλουμε να έχουμε και το εισόδημα των ονείρων μας.:sleep:

Για ν' έχεις την κατάλληλη χαλαρωτική ατμόσφαιρα,θέλουμε και την συνακοάτρια-ες των ονείρων μας(φαντασιώσεων μας).:sleep:

Τελικά όλα δικά μας τα θέλουμε:blink:

Το σύστημα των ονείρων μας,λογικά θα είναι βαρέων-βαρών αφού είναι δωρεάν. :sleep:

Για το σύστημα των ονείρων μας,επομένως,χρειάζεται και το σπίτι των ονείρων μας,για να στηθεί και να παίξει. :sleep:

Για ν' απολαύσεις το σύστημα των ονείρων σου,πρέπει να μην έχεις άγχος και τρεξίματα.Αρα θέλουμε να έχουμε και το εισόδημα των ονείρων μας.:sleep:

Για ν' έχεις την κατάλληλη χαλαρωτική ατμόσφαιρα,θέλουμε και την συνακοάτρια-ες των ονείρων μας(φαντασιώσεων μας).:sleep:

Τελικά όλα δικά μας τα θέλουμε:blink:

+1 Συμφωνω απολυτως!

Re: Απάντηση: Το σύστημα των ονείρων μας.

...βέβαια δε θα έλεγα όχι και για τα μεγάλα Soundlab μαζί με τα σετάκια της atmasphere...

πηγή...βλέπουμε...

ΥΓ: Κύριε Στεφανίδη δε σας σνομπάρω, αλλά αν έρθω να ακούσουμε μουσική μπορεί να πάω να τα πετάξω τα δικά μου...
Αν το σύστημά σου είναι μουσικό δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Πάντα θα υπάρχουν καλύτερα και διαφορετικά. Φτάνει να μας ικανοποιεί αυτό που έχουμε. Λ.Σ.