Το Σύστημα

Εντάξει, είπαμε ότι αυτά είναι εξαιρέσεις, και χρειάζονται να τους βάλεις χέρι.

Το top plate/motor/platter του Lenco είναι κορυφαίος σχεδιασμός, αλλά ο βραχίωνας είναι πολύ μέτριος και τα plinth παλιοκούτια... δεν νομίζω να μιλάμε για όμοια πράγματα. Το Linn ήταν και είναι ολοκληρωμένο προϊόν αν και υπερτιμημένο και υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια... το Lenco δεν υπάρχει πια.

Ο Ekos είναι ένας από τους καλύτερους βραχίωνες με έδρανα που υπάρχουν ανεξαρτήτως τιμής (δεν το λέω μόνο εγώ αυτό).

Η ΑΤ95 χρησιμοποιείται ακόμα και από την Clearaudio σήμερα και παράγεται και stok.

Την εποχή που βγήκε ο Ekos με το Sondek (circa '89?) τι είχε να δείξει ο ανταγωνισμός σε καινούργιο (σύγχρονο μηχάνημα με το Linn) που ήταν καλύτερο στα μισά λεφτά?

Να σου απαντήσω εγώ... τίποτε.

Οπότε καλό θα είναι να μιλάμε με κάποιες κοινές παραδοχές αλλιώς δεν βγάζουμε άκρη.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές παίρνεις ότι πληρώνεις και όχι τις λιγότερες.

Τα μόνα πικάπ που έπαιζαν τότε καλύτερα (κατά τους αγοραστές/ακροατές) ήταν το Oracle Delphi III/SMEV, Pink Triangle/SMEV και Michel Gyrodec/SMEV και ήταν στην ίδια κατηγορία τιμής ή ακριβότερα.

Εντάξει, είπαμε ότι αυτά είναι εξαιρέσεις, και χρειάζονται να τους βάλεις χέρι.

Το top plate/motor/platter του Lenco είναι κορυφαίος σχεδιασμός, αλλά ο βραχίωνας είναι πολύ μέτριος και τα plinth παλιοκούτια... δεν νομίζω να μιλάμε για όμοια πράγματα. Το Linn ήταν και είναι ολοκληρωμένο προϊόν αν και υπερτιμημένο και υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια... το Lenco δεν υπάρχει πια.

Ο Ekos είναι ένας από τους καλύτερους βραχίωνες με έδρανα που υπάρχουν ανεξαρτήτως τιμής (δεν το λέω μόνο εγώ αυτό).

Η ΑΤ95 χρησιμοποιείται ακόμα και από την Clearaudio σήμερα και παράγεται και stok.

Την εποχή που βγήκε ο Ekos με το Sondek (circa '89?) τι είχε να δείξει ο ανταγωνισμός σε καινούργιο (σύγχρονο μηχάνημα με το Linn) που ήταν καλύτερο στα μισά λεφτά?

Να σου απαντήσω εγώ... τίποτε.

Οπότε καλό θα είναι να μιλάμε με κάποιες κοινές παραδοχές αλλιώς δεν βγάζουμε άκρη.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές παίρνεις ότι πληρώνεις και όχι τις λιγότερες.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι και οι δυο περιπτωσεις ειναι εξ'ισου λανθασμενες.

Σε ενα πικαπ με καλο σωστο ηχο,προσωπικα θα εδινα περισσοτερη σημασια στην κεφαλη και την σχεση της με τον βραχιωνα,και αυτο με προσοχη και μελετη(ξερεις εσυ τις επιλογες μου........χαχαχα )

Mια ΑΤ-95 ειναι μια ΑΤ-95 ακομη κι αν την χρησιμοποιει η clearaudio :rolleyes:

Καλη για αρχη αλλα δεν μπορει να ανταγωνιστει με καλυτερες κεφαλες σε πιο φθηνα πικαπ/βραχιωνες σωστα μελετημενα............

Δεν διαφωνώ καθόλου...

Μάλιστα στις κατ ιδίαν συζητήσεις συμφωνούμε απόλυτα.

Γιατί θεωρείς λάθος όταν μια κεφαλή (έστω φτηνή, και όχι η καλύτερη φτηνή) επάνω σε έναν καλό βραχίωνα αφήνεται να λειτουργήσει στο μέγιστο δυνατό που μπορεί?

Από την άλλη ζήσαμε και οι δυο μας με τα Sοndek, και τα ξεπεράσαμε, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που τους αρέσουνε οπότε αυτομάτως δεν μπορεί να κατηγορούμε το Sοndek ως ανακριβές και τους λάτρεις του κουφούς, ή τέλος πάντων ότι κάνουν την λάθος επιλογή επειδή υπάρχει το α ή το β που παίζει αλλιώς κλπ... η ακόμα και να μην κατηγορούμε να το σχολιάζουμε δυσμενώς σε κάθε μας ευκαιρία.

Για την Clearaudio AT95 μιλάνε πάντως λες και είναι η ΜΜ αναφοράς... είναι ή δεν είναι? :chinscratch: :laugh:

Για την Clearaudio AT95 μιλάνε πάντως λες και είναι η ΜΜ αναφοράς... είναι ή δεν είναι? :chinscratch: :laugh:

Πες μας εσυ που εχεις απ'οτι ξερω δυο ΜΜ τωρα με την τελευταια που απεκτησες :hmmmm2::hmmmm2: ................................................ :laugh:

:flipout::flipout: ρε συ... η μία έχει να παραχθεί εδώ και 30 χρόνια και η άλλη πιο πολλά, και είναι και συνδυασμός με άλλη βελόνα άλλου κατασκευαστή...:flipout::flipout:

Αυτά είναι εξαιρέσεις και πάλι...

Αλλά ναι δεν έχουν επαφή με την ΑΤ95ε...για το 50ρι που κάνει η ΑΤ95 (ολοκαίνουργια, ούτε NOS, ούτε τίποτα) είναι καλή...

Aυτη που απεκτησες τωρα,βγαινει σημερα (με αλλο ονομα) και η βελονα ειναι σε συνεχη παραγωγη :rolleyes:
Στρωσε την δικη σου και να τα πουμε ισως σε ενα νημα ειδικα γι'αυτην..................

Δεν θεωρω λαθος μια φτηνη κεφαλη σε ενα ακριβο πικαπ,οταν αυτη η κεφαλη θα αντικατασταθει συντομα.

Λαθος θεωρω την αποψη οτι ενα ακριβο πικαπ με φτηνη κεφαλη,παιζει καλυτερα απο ενα πιο φτηνο πικαπ με ακριβοτερη(καλυτερη) κεφαλη.

Ανεφερα το sondek οχι διοτι δεν το θεωρω καλο πικαπ,αλλα διοτι η linn ηταν αυτη που "γεννησε" αυτη την κατ'εμενα λανθασμενη θεωρια.

Με την θεωρια αυτη,απλα ακους οπως σωστα λες,μια ΑΤ95 at its best.Για μενα δεν ειναι αρκετο να ακουω μια ΑΤ95 στο 100% της.Προτιμω να ακουω μια κατα πολυ καλυτερη κεφαλη στο 85+ % της :ernaehrung004:

Θα προτιμουσα π.χ ενα P5 με μια Glider παρα ενα πιο ακριβο πικαπ με μια ΑΤ95.

Συμφωνώ, αλλά το σκεπτικό της Linn, ήταν και είναι ότι ξεκινάμε από την βάση και μετά προχωράμε.

Η βελόνα είναι αναλώσιμη και θα παίξει για κάποιες ώρες και μετά θα αλλαχθεί. Η Linn πρεσβεύει την αναβάθμιση η οποία ούτως ή άλλως θα γίνει.

Με τον τρόπο που λες μπορεί αρχικά να έχεις καλύτερο ήχο, αλλά μετά έχεις "ξεμείνει" από αναβαθμίσεις και θέλεις αλλαγή πλατώ/βραχίωνα, για να πας σε πραγματικά πιο πάνω επίπεδο.

Εδώ είναι και η εξυπνάδα της Linn... αν ήσουνα Linn αντιπρόσωπος... ξέρεις το demo... Akito/Troika και Ekos/K18...

Ας φτιαξουμε ενα σύστημα ολοι μαζί απο την αρχή

σαν πηγή θα διάλεγα το πικάπ γιατί είμαι πικαπάκιας
και θα αγόραζα ενα καλο πλατώ γιά αρχή

Last edited:
Ας φτιαξουμε ενα σύστημα ολοι μαζί απο την αρχή

σαν πηγή θα διάλεγα το πικάπ γιατί είμαι πικαπάκιας
και θα αγόραζα ενα καλο πλατώ γιά αρχή
Όλοι μαζί; :BDGBGDB55:

Πως θα γίνει αυτό; :confused:

Δηλαδή, τι ακριβώς θέλεις, να φτιάξουμε ένα ιδανικό φανταστικό σύστημα, με φανταστικά χρήματα, όσα θέλουμε, σ' ένα φανταστικό χώρο, όποιον θέλουμε και να το σχεδιάσουμε στο χαρτί;

Άντε, να μη σου χαλάσουμε το χατήρι. Ξεκινάμε:

ήραμε το πλατώ, όπως είπες πιο πάνω. Μετά τι κάνουμε; :chinscratch:

Πως πήραμε, άντε έτσι?...

Εγώ λέω να πούμε εν συντομία ποία τα χαρακτηριστικά εκείνα που στοιχειοθετούν ένα ΜΟΝΤΕΡΝΟ πλατό...και πως επιλέγουμε τα επί μέρους του στοιχεία... βραχίωνα και κεφαλή...

Πως πήραμε, άντε έτσι?...

Εγώ λέω να πούμε εν συντομία ποία τα χαρακτηριστικά εκείνα που στοιχειοθετούν ένα ΜΟΝΤΕΡΝΟ πλατό...και πως επιλέγουμε τα επί μέρους του στοιχεία... βραχίωνα και κεφαλή...

Σε άλλο νήμα Χρήστο..Εδώ ότι και να μπεί,χαμένο θα πάει..

Κώστα, θεωρώ ότι αν αλλαχθεί η επικεφαλίδα του νήματος μπορούμε εδώ να λέμε ότι θέλουμε... κατά την άποψη μου η συγκεκριμένη θεματολογία, περιορίζει την συμμετοχή, ενώ αν είμαστε πολύ χαλαροί παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές γνώμες προς κάθε κατεύθυνση...

Ζητώ συγνώμη από τον saitis που επεμβαίνω στο νήμα που αυτός δημιούργησε, αλλά όπως πήγε (το νήμα), δικαιολογεί την παραπάνω άποψη μου.

Αν παρά ταύτα υπάρχει ενδιαφέρον για να συζητηθεί το θέμα που έθεσα σε άλλη ενότητα, μετά χαράς... αν όχι συνεχίζουμε από κει που έθεσε ο Μιχάλης.

Κώστα, θεωρώ ότι αν αλλαχθεί η επικεφαλίδα του νήματος μπορούμε εδώ να λέμε ότι θέλουμε... κατά την άποψη μου η συγκεκριμένη θεματολογία, περιορίζει την συμμετοχή, ενώ αν είμαστε πολύ χαλαροί παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές γνώμες προς κάθε κατεύθυνση...

Ζητώ συγνώμη από τον saitis που επεμβαίνω στο νήμα που αυτός δημιούργησε, αλλά όπως πήγε (το νήμα), δικαιολογεί την παραπάνω άποψη μου.

Αν παρά ταύτα υπάρχει ενδιαφέρον για να συζητηθεί το θέμα που έθεσα σε άλλη ενότητα, μετά χαράς... αν όχι συνεχίζουμε από κει που έθεσε ο Μιχάλης.

Τσού!!

Οπως θα είδες, τυχαία βρέθηκε μια άκρη για κουβέντα. Το πικαπ.

Θα μπορούσε να είναι τα ηχεία,ο ενισχυτής η οτιδήποτε άλλο.

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.Ο κάθε τύπος συσκευής έχει τον δικό του

χώρο στο φόρουμ και καλό είναι να μείνει στην ανάλογη κατηγορία, για πρακτικούς λόγους.

Όλοι μαζί; :BDGBGDB55:

Πως θα γίνει αυτό; :confused:

Δηλαδή, τι ακριβώς θέλεις, να φτιάξουμε ένα ιδανικό φανταστικό σύστημα, με φανταστικά χρήματα, όσα θέλουμε, σ' ένα φανταστικό χώρο, όποιον θέλουμε και να το σχεδιάσουμε στο χαρτί;

Άντε, να μη σου χαλάσουμε το χατήρι. Ξεκινάμε:

ήραμε το πλατώ, όπως είπες πιο πάνω. Μετά τι κάνουμε; :chinscratch:

δεν με ενδιαφέρει το φανταστικό σύστημα αλλά το σκεπτικό του πως επιλέγουμε
και σαν παράγειγμα έφερα το πλατώ θα μπορούσε να ηταν ενα cd
θα ξεκινουσα απο εκεί πρώτα γιατί πιστευω οτι το καλυτερο πλατω θα με βοηθούσε στο να ανακαλύψω δυνατότητες απο βραχίονες κεφαλές κλπ
πράγμα που δεν μπορώ να κάνω με ένα κακό πλατώ