Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Η αρχή για το HD γίνεται από μια καρτέλα και με λίγα προγράμματα Νίκο.
Πιστεύεις ότι θα δεις ποτέ HD από ιδιωτικό κανάλι του οποίου ο σκοπός είναι να βγάλει από τη μύγα ξύγκι? Εδώ ακόμα στα ιδιωτικά "βασιλεύει" το NICAM STEREO!!!!!!!

Πάνο διαφωνώ...

Δεν υπάρχει σχέδιο για ΕΡΤ ΗD... Aν υπάρχει να μου το πείτε!

Για το άλλο που αφορά ιδιωτικά ΗD κανάλια νομίζω πως η ακατονόμαστη έχει...
Παρ' όλα αυτά δεν διαφωνώ καθόλου με την άποψή σου.
Τα ιδιωτικά κανάλια είναι εκεί για να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι εμάς.
(Τι σχέση έχει αυτό όμως με την ΕΡΤ??? Η ΕΡΤ είναι δημόσια!)

Δεν χρειάζεται να είναι όλο το πρόγραμμα HD, ούτε οι Γερμανοί της ZDF και ARD δεν έχουν 24/7 HD περιεχόμενο στους HD σταθμούς τους. Μπορεί να λειτουργούν όμως κανονικά ως HD με upscaled περιεχόμενο αντί για ανούσιες και βαρετές κάρτες...

@Σωτος
Νομίζω λοιπόν ότι το βλέπεις πρακτικά το θέμα και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...

Ας συμμαζέψουν την κατάσταση, ας λειτουργήσει αξιοκρατικά η ΕΡΤ, με το προσωπικό και τα μηχανήματα που χρειάζονται και ας σταματήσει να αβαντάρει τα ιδιωτικά κωλοκάναλα...

:a0210:

Έτσι ακριβώς...

Πανελλαδικά? ¨Η θα πληρώνει η περιφέρεια το ΗD του κέντρου?
Ποιό είναι το κόστος?

Πανελλαδικά με την εξάπλωση των κέντρων της επίγειας ψηφιακής (η οποία με όλα αυτά φαίνεται να είναι πάλι on hold). Ήδη μεταδίδεται η κάρτα όπου υπάρχει η ΕΡΤ HD. Ε αντί για κάρτα ας βάλουν upscaled περιεχόμενο. Κόστος μηδενικό...

Last edited:
ΟΚ! Τότε είναι λογικό να το κάνουν.
Upscaled πρόγραμμα 16:9 και όποτε έχουν παραγωγές ΗD να τις χαίρονται όλοι!

Γιατί δεν το κάνουν? Ποια είναι η δικαιολογία?

Έλα ντε, έχουν άλλες προτεραιότητες, το κλείσιμο και την web tv.

ΥΓ. Μπορείς να υποψιαστείς όμως γιατί δεν το κάνουν. Για θυμίσου λίγο κάτι διαμαρτυρίες Σκάι περί αθέμιτου ανταγωνισμού όταν η ΕΡΤ HD ξεκίνησε τις εκπομπες της... :rolleyes:

Τουλάχιστον. Γι αυτό είδα όλη αυτή την κίνηση του Μόσιαλου με τελείως αρνητικά συναισθήματα, αφού είναι φανερό ότι οι μόνοι που μπορεί να ωφεληθούν αυτή τη στιγμή είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί και όχι οι τηλεθεατές γενικότερα...

Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Έλα ντε, έχουν άλλες προτεραιότητες, το κλείσιμο και την web tv.

ΥΓ. Μπορείς να υποψιαστείς όμως γιατί δεν το κάνουν. Για θυμίσου λίγο κάτι διαμαρτυρίες Σκάι περί αθέμιτου ανταγωνισμού όταν η ΕΡΤ HD ξεκίνησε τις εκπομπες της... :rolleyes:

αυτό ισχύει 100%. Ουσιαστικά η κυβέρνηση φρέναρε την ΕΡΤ προκειμένου να συνεχίσει να έχει με το μέρος της τους 2-3 τηλεοπτικούς σταθμούς (τους γνωστούς).

Οι 19 ραδιοφωνικοί σταθμοί μοιάζουν σε πρώτη φάση υπερβολή. Όμως δεν κοσιτίζουν όσο φαντάζεται ο κόσμος ότι κοστίζουν. Πρώτα από όλα διότι έχουν ο καθένας συγκεκριμένο προσωπικό (10-15 άτομα) που είναι αρκετό για αξιοπρεπή μετάδοση 24/7 σε επίπεδο παραγωγών και σε τεχνικό επίπεδο. Φαντάζομαι το γεγονός ότι πληρώνονται κανονικά και έχουν κανονική ασφάλιση δεν αποτελεί κόλαφο γι αυτούς και την επιχείρηση έτσι δεν είναι;

Οι χώροι που στεγάζονται οι περισσότεροι σταθμοί δεν επιβαρύνονται με ενοίκια. Πολλοί στεγάζονται σε στρατιωτικές λέσχες, πρώην στρατόπεδα, κλπ. Φαντάζομαι το ίδιο γίνεται και στη νότιο Ελλάδα. Από άποψη τεχνικού εξοπλισμού τα πράγματα είναι μάλλον κακά (παρωχημένος εξοπλισμός) εκτός από τους πομπούς. Άρα οικονομίες δεν προκύπτουν ούτε από εκεί. ΟΙ ανταποκριτές θα είναι στην πόλη τους, έτσι δεν είναι; Δεν φαντάζομαι ότι θα τους μαζέψουν σε μια πόλη και για κάθε γεγονός θα πρέπει να κάνουν 100άδες χλμ.;

Οι κεραίες εκπομπής μπορούν να μειωθούν, ίσως και το ρεύμα των πομπών, αλλά εκείνο που φοβάμαι εγώ, είναι ότι κάτω από την πίεση των ιδιωτικών σταθμών, θα ξηλώσουν τις κεραίες εκείνες που βρίσκονται εκτός των κέντρων εκπομπής, και οι οποίες ουσιαστικά δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και καλύπτουν όλη τη χώρα (π.χ. Πήλιο, Βίτσι, Θάσο, Ακαρνανικά).

Για τις κεραίες των μεσαίων φαντάζομαι ότι η μερική κατάργησή τους είναι επιβεβλημένη και σωστή.

Αργομισθίες εκτός μεγάλων αστικών κέντρων δεν υπάρχουν πλέον. Αν θα γίνουν περικοπές στο προσωπικό, θα πρέπει να γίνουν εκεί που πρέπει. Δηλ. στα τσατσιλίκια, κλπ. Αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι θα δεχθούν οι υπουργοί ή οι κομματάρχες την αναστολή της απόσπασης των υπαλλήλων της ΕΤ/ΝΕΤ/ΑΠΕ κλπ. στο γραφείο τους ή στην υπηρεσία τους, έστω για υπηρεσίες δημοσιογραφικές, προκειμένου αυτοί να γυρίσουν στην ΕΡΤ ή να απολυθούν.

Από την άλλη ξέρω καλά ότι και πριν την αναδιοργάνωση Μόσιαλου, τα ακραία φαινόμενα των 2πλο/3πλο θεσιτών (π.χ. με θέση στην ΕΤ1, στο ραδιόφωνο και στο ΑΠΕ) έχουν περιοριστεί κατά πολύ...

Ναι, έτσι είναι. Σε γενικές γραμμές μιλάμε για αστεία ποσά "εξοικονόμησης" για μία δημόσια ραδιοτηλεόραση και μία εταιρεία στο μέγεθος της ΕΡΤ.

http://www.syrostv1.gr/index.php?op...-sine/sport&Itemid=188&tmpl=component&print=1

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ - Α.Ε.
• Από την άμεση έναρξη δικτύωσης του κεντρικού ραδιοσταθμού της ΕΡΤ με τους Περιφερειακούς Σταθμούς μέσω δορυφόρου αντί των γραμμών του ΟΤΕ, θα προκύψει ετήσιο όφελος 150.000 .

• Ο εξορθολογισμός στη συνολική λειτουργία της ραδιοφωνίας περιλαμβάνει τον περιορισμό των εκπομπών στα μεσαία και στα βραχέα. Οι παραπάνω ενέργειες θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 1,145 εκατ. χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των εκπομπών.

• Από τη συγχώνευση της ΕΤ1 θα προκύψει ενεργειακό όφελος 1 εκατ. περίπου.

• Το ετήσιο κόστος ενοικίασης κυκλωμάτων του ΟΤΕ για τη μεταφορά σήματος/δεδομένων θα μειωθεί κατά 0,8 εκατ. περίπου.

• Πρόσθετες εξοικονομήσεις θα προκύψουν από την επανεξέταση των συνδρομών στα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού. Το ετήσιο όφελος υπολογίζεται στις 350.000 .

• Η διακοπή έκδοσης του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση" θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1 εκατ. λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2010 το περιοδικό παρουσίασε ζημιές 200.000 , ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας των 28 εργαζομένων στο περιοδικό ανέρχονται στις 800.000 . Αν και για το 2011 αναμένεται βελτίωση των εσόδων το κόστος μισθοδοσίας ωστόσο, εξακολουθεί να καθιστά τη λειτουργία του περιοδικού ζημιογόνα.

• Με δεδομένο ότι οι πρόσθετες αμοιβές προσωπικού δεν δύναται να ξεπερνούν το 10% του κόστους μισθοδοσίας, αναμένεται ήδη από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση 2,1 εκατ. .

• Με την ορθολογική διαχείριση των δαπανών για ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό (αγορά φθηνών εισιτηρίων και εξεύρεση οικονομικών ξενοδοχείων, μείωση αριθμού ατόμων ανά αποστολή, ένταξη της ΕΡΤ στους κανόνες του Δημοσίου) θα επιτευχθεί εξοικονόμηση 0,3 εκατ. από το 2011 και 0,5 εκατ. ετησίως από το 2012 κι έπειτα.

• Η αυστηρή αξιολόγηση όλων των δαπανών μέσω τρίτων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1 εκατ. . ετησίως, από το 2012.

• Η σταδιακή μείωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ - Α.Ε. θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας.

Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος από τις ανωτέρω παρεμβάσεις ανέρχεται σε 8,3 εκατ. , το 2012. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τις εξοικονομήσεις από την ένταξη των προγραμμάτων της ΕΤ1 και του ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ στη ΝΕΤ και την ΕΤ3.

Μαζί με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα πρόσθεσε κι εμένα σε αυτούς που θα ασχολούνταν με την ΕΡΤ, άσχετα από τις πολιτικές πεποιθήσεις των ανωτέρω.
Ακόμα και το ότι θυμόμαστε αθλητικές επιτυχίες της Ελλάδας (Ευρωμπάσκετ, Euro 2004) οφείλεται στα κρατικά κανάλια που πλήρωσαν για τις μεταδόσεις αυτές ως όφειλαν αφού ο αθλητισμός (τουλάχιστον η υγιής του έννοια) υπάγεται στον πολιτισμό και ειδικά όσο αφορά Εθνικά συγκροτήματα.

Εσυ Πανο ανηκεις σε μια μικρη σε αριθμο ομαδα σκεπτομενων θεατων που αναζητουν ενα επιπεδο σε αυτο που προσφερει η ΕΡΤ.
Και ενα νοημα ισως.
Η μεγαλυτερη μαζα το μονο που την ενδιαφερει -ειδικα τετοιους χαλεπους καιρους που και το σεντ μετραει - ειναι μονο και μονο η εισφορα που δινουν υπερ ΕΡΤ.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω που το πανε παντως.....
Στοχος τους λεει ειναι να φερουν την ΕΡΤ στην κερδοφορια μεσα στο 2012 και να φορολογηθει !!

Και γιατι αντι να φορολογηθει να μην μειωθει η εισφορα των πολιτων ? Η το ποσο του κερδους να δοθει επιτελους σε συμπαραγωγες ταινιων με ευρωπαικα καναλια κατι που εκανε η ΕΡΤ αρκετα στο παρελθον ή να δοθουν επιτελους τα λεφτα που οφειλει εδω και πανω απο χρονο για τα πνευματικα δικαιωματα επαναληψεων ?

Ε κυριε Μοσιαλε ?

Την όσο γίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών, κατ' αρχήν. Την ιστορία μίας πεντηκονταετίας κατά δεύτερον, πόσο σκ@τόψυχος πρέπει να είναι κάποιος για να πετά έτσι εύκολα ένα κανάλι όπως η ΕΤ1 που μεγάλωσαν μαζί του γενιές Ελλήνων. .

Για την ιστορια το καναλι με το οποιο μεγαλωσαμε ειναι η παλαι ποτε ΥΕΝΕΔ μετεπειτα ΕΡΤ 2 μετεπειτα ΝΕΤ.

Ειναι εκεινο το καναλι που εστησαν οι φανταροι οπως πολυ σωστα αναπαρασταθηκε στην ταινια του Περακη " Λουφα και Παραλλαγη".

Η ΕΤ1 ηρθε πιο μετα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Δεν υπάρχει σχέδιο για ΕΡΤ ΗD... Aν υπάρχει να μου το πείτε!

Εγω ειμαι βεβαιος οτι υπηρχε μεχρι πριν λιγο.

Και το λεω αυτο απο την γνωση για τον εξοπλισμο τον οποιον εχουν προμηθευτει.

Και έμεινες με την βεβαιότητα... :D

Άσε ρε Ναθ... καμιά προμήθεια σε δευτεράντζα εξοπλισμό θα ήταν...

Επισήμως από τη πρώτη στιγμή είπαν ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί η ΕΡΤ και δεν υπάρχει σχέδιο/πρόγραμμα... κατά περίσταση θα αναμετέδιδε!

Τα έχω γράψει και στο αντίστοιχο νήμα... ΔΕΝ! ΝΙΧ ΗD πρόγραμμα... Ταμπέλα και ad hoc... μη χαλάσουμε του καναλάρχες, όπως είπαν και τα παιδιά προηγουμένως!

Πάρτε τους τηλέφωνο να σας πούνε αν αποφάσισαν αναμετάδοση του Ευρωπαικού Μπάσκετ... 10 μέρες έμειναν...

τσπ... δεν είναι εκεί το πρόβλημα... ας λύσουν τα βασικά εφαρμόζοντας τις δικές τους εξαγγελίες και μετά βλέπουμε.-bye-

Κάτσε, γιατί διάβαζα χθες κάτι για το ευρωμπάσκετ που δεν μου άρεσε! HD;

http://mnimoniakos.blogspot.com/2011/08/blog-post_6671.html

Τραγικό! Ευρω-Μπάσκετ μόνο με Εθνική?

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η ΕΡΤ θα καλύψει το φετινό Ευρωμπάσκετ μόνο με δύο απεσταλμένους! Πιο αναλυτικά η αθλητική διοργάνωση στην Λιθουανία ξεκινά στις 31 Αυγούστου και η ΕΡΤ αποφάσισε πως είναι σωστό να καλύψει ζωντανά μόνο (!) τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας. Οι εποχές δηλαδή, όπου η κρατική τηλεόραση μετέδιδε όλους τους αγώνες ζωντανά για να καλύψει κυρίως τις ανάγκες των φιλάθλων και να συγκεντρώσει υψηλές τηλεθεάσεις πέρασαν οριστικά.

Μέσα σε όλα και η «Αθλητική Κυριακή» είναι στον αέρα, αφού η ΕΡΤ δεν φαίνεται να τα βρίσκει με την nova στα θέματα της διαχείρισης των πλανών από την διοργάνωση της Σούπερ Λίγκα. Γίνεται αντιληπτό πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μιλά για σοβαρή και ποιοτική αντιμετώπιση από την ΕΡΤ.

Εν αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όπου η κρατική τηλεόραση ενδεχομένως να αποφανθεί να μεταδώσει ζωντανά και -ίσως- με έκτακτα δελτία τις προσπάθειες των Ελλήνων. Προτιμώντας την χιλιοπαιγμένη επανάληψη του ντοκιμαντέρ Οι χιμπαντζήδες της Τανγκανίκα ή την παραγωγή Στην υγειά μας κόστους .47.692 ευρώ ανά επεισόδιο.

Ισχύει άραγε αυτό;

Last edited:
Ελπίζω να μην το σκέφτονται για πολύ, γιατί ίσως τελειώσει και το ευρωμπάσκετ μέχρι να αποφασίσουν...

Καταρχήν με τη λογική αυτή νομίζω ότι δεν θα άλλαζε τίποτα... παρ' όλα αυτά οι εποχές (απαιτήσεις) αλλάζουν...

Δεύτερον δεν μεγάλωσα με την ΕΤ1 μεγάλωσα με την ΕΡΤ... όπως άλλαξε εκείνο το κανάλι θα αλλάξει τώρα και η ΕΤ1 (αμφιβάλω αν η συνένωση με την ΕΤ3 θα βγάλει ένα ποιοτικότερο κανάλι βέβαια...)

Τρίτον... ας γράψει κάποιος που παρακολουθεί ΕΡΤ (TV/Radio) ποια εκπομπή που παρακολουθεί θα κοπεί ή αν το σήμα στη περιοχή του θα χειροτερέψει για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι αυτό που θα λείψει την επόμενη μέρα.

Τα περί μείωσης των επιλογών και πλουραλισμού της ΕΡΤ στην περιφέρεια μόνο σαν αστείο μου φαίνεται... τις αναμεταδόσεις εννοείται ή τη διαφήμιση της χασαποταβέρνας του Μπαρμπα Μπίλιου (καμία σχέση με την παρουσιάστρια...:flipout:)
Ναι,για παράδειγμα θα κοπεί το Escape στην ΕΤ1,που πρέπει να είναι η μοναδική εκπομπή που παρακολουθείται από νέους.Αυτό και το μένουμε Ελλάδα είναι οι δυο καλύτερες εκπομπές της ΕΡΤ κατά την γνώμη μου.