Το τέλος της ΕΡΤ (;)

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Το τέλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης περιλαμβάνει σενάριο που κυκλοφόρησε εδώ και τρεις μέρες στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί. Σύμφωνα με το εν λόγω με δημοσίευμα της ιστοσελίδας blog.gr, το σενάριο για την ΕΡΤ προβλέπει κλείσιμο των τηλεοπτικών καναλιών ΕΤ1 και ΕΤ3, της ψηφιακής τηλεόρασης, αρκετών ραδιοφώνων της ΕΡΑ μεταξύ των οποίων και του Kosmos, του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση και της Ορχήστρας της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η απόλυση του 30% των εργαζομένων, ώστε μέχρι το 2015 να μείνουν 700 εργαζόμενοι.

Το σενάριο στην πραγματικότητα κυκλοφορεί από τις αρχές Ιουνίου, προ μεσοπρόθεσμου. Αποτελεί το τελικό στάδιο των απαιτήσεων της τρόικας από την ΕΡΤ, ακολουθώντας σειρά ενεργειών εξυγίανσης, ωστόσο τίθεται εκ νέου μετά την αντικατάσταση του Τηλέμαχου Χυτήρη με τον Ηλία Μόσιαλο. Τα σενάρια κάνουν λόγο ακόμη και για πώληση κομματιών της ΕΡΤ, κάτι που είναι πλέον εφικτό μετά το μεσοπρόθεσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο για την οικονομική κατάσταση του πρώτου 5μηνου των ΔΕΚΟ, η ΕΡΤ εμφανίζει πλεόνασμα 17,478 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 8,092 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

πηγη : http://www.radiofono.gr/node/2821

Η ΕΡΤ θα πρεπει να παραμεινει σε λειτουργια,γιατι παραγει εργο και αποτελει μια οαση,μεσα στη μεγαλη πλειοψηφια των εμετικων ραδιοτηλεοπτικων εκπομπων.
Μπορει να συνεχισει να παραγει εργο ,και μαλιστα ουσιαστικοτερο και καλλιτερο, αφου απαλλαγει απο δεκαδες-εκαντοταδες αχρηστους αργομισθους που εχει.

Τρομάζεις με τον αριθμό των υπαλλήλων(5.100) που έχει η ΕΡΤ και όλα τα μέσα που διαθέτει! Έχει κάτι περίεργους ραδιοφωνικού σταθμούς και άλλα κανάλια που ΜΠΑΙΝΟΥΝ μέσα αλλά κανένας πρόεδρος της ΕΡΤ δεν μπήκε μέσα.
Φυσικά και έχει δίκιο ο Μαλέλης που είπε ότι δεν γίνεται να σωθεί έτσι ένα μαγαζί!

Ότι δεν είναι κερδοφόρο το πετσοκόβεις. Είναι τόσο απλό. Και σώζεις τους υπαλλήλους προσπαθώντας να τα φέρεις στα ίσια τους. Αλλιώς...

Με βάση την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ δείτε τι πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης! Ζαλίζεσαι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

- 3 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3),
- 2 περιφερειακά τηλεοπτικά studios (Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης),
- 1 διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι (ERTWorld),
- 4 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια (ΠΡΙΣΜΑ+, ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, INFO+),
- 1 ραδιοφωνικό σταθμό διεθνούς εμβέλειας (ΕΡΑ5 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ),
- 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ),
- 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,
- Κέντρα Εκπομπής σε όλη την Ελλάδα , εκ των οποίων τα 21 στελεχωμένα,
- 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΤ3, εκ των οποίων οι 2 τοπικής εμβέλειας (95.8, 102 FM) και ο 1 διεθνούς εμβέλειας,
- 4 Μουσικά Σύνολα (3 ορχήστρες και 1 χορωδία),
- 1 ιστοσελίδα (www.ert.gr) και
- 1 εβδομαδιαίο περιοδικό ''Ραδιοτηλεόραση''.

πηγη : http://www.chatmania.gr/article28.html

Το ζητημα ειναι ποσοι υπαλληλοι χρειαζονται πραγματικα ,για να λειτουργησουν ολα αυτα.Και βεβαια τι εργο παραγουν ολα οσα αναφερονται.
Οι τοπικοι Ρ/Σ συνηθως προσφερουν εργο,τουλαχιστον ο 102 και ο 9,58 για τους οποιους εχω αμεση αποψη

Εγώ τα πληρώνω μετά χαράς. Είναι τα μόνα που βλέπονται και ακούγονται. Πληρώνω όμως έμμεσα χωρίς να το θέλω (μέσω των αδιαφανών αναθέσεων στις κατασκευαστικές τους και των κρατικών διαφημίσεων) το Μέγκα, τα Νέα, το Έθνος για να με ταίζουν σκουπιδοριάλιτι, Μανδραβελιές, Τούρκικα σίριαλ να διαφημίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Μπεεεε !!!!!!! Κάτω το κακό και διεφθαρμένο δημόσιο. Ζήτω οι ηθικός, παραγωγικός και τίμιος ιδιωτικός τομέας.

Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Εγώ τα πληρώνω μετά χαράς. Είναι τα μόνα που βλέπονται και ακούγονται. Πληρώνω όμως έμμεσα χωρίς να το θέλω (μέσω των αδιαφανών αναθέσεων στις κατασκευαστικές τους και των κρατικών διαφημίσεων) το Μέγκα, τα Νέα, το Έθνος για να με ταίζουν σκουπιδοριάλιτι, Μανδραβελιές, Τούρκικα σίριαλ να διαφημίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Μπεεεε !!!!!!! Κάτω το κακό και διεφθαρμένο δημόσιο. Ζήτω οι ηθικός, παραγωγικός και τίμιος ιδιωτικός τομέας.

+10000

Συντονιζεις το ραδιοφωνο στον 9.58 και ακους ανθρωπους να απευθυνονται σε ανθρωπους.Ακριβως διπλα στα 95.5 ακους metropolisradio[αθλητικο ραδιοφωνο-σχετικα σοβαρο] και καταλαβαινεις τι αξιζει η ΕΡΤ.Για να μην αναφερθω στα υπολοιπα βοθροακουσματα.
Και αφου ξερουμε ποσα χρωσταει η ΕΡΤ,ας μας πουν επιτελους ποσα χρωστουν και δεν πληρωνουν σε ΙΚΑ+ΕΦΟΡΙΑ ,οι ιδιωτικοι ραδιοτηλεοπτικοι σταθμοι[γιατι και αυτα στη καμπουρα μας θα πεσουν]

η ΕΡΤ δεν ειναι κακη,εχει πολλα θετικα στοιχεια .Δυστυχως κι εδω ειναι το ιδιο θεμα οπως και παντου στο δημοσιο,δεκαετιες αδιαφανειας και κομματικης εκμεταλευσης δωσανε δικαιωματα σε πολυ κοσμο να θελουν να καψουν και τα χλωρα μαζι με τα ξερα.

Το ζητημα ειναι ποσοι υπαλληλοι χρειαζονται πραγματικα ,για να λειτουργησουν ολα αυτα.Και βεβαια τι εργο παραγουν ολα οσα αναφερονται.
Οι τοπικοι Ρ/Σ συνηθως προσφερουν εργο,τουλαχιστον ο 102 και ο 9,58 για τους οποιους εχω αμεση αποψη

η ΕΡΤ δεν ειναι κακη,εχει πολλα θετικα στοιχεια .Δυστυχως κι εδω ειναι το ιδιο θεμα οπως και παντου στο δημοσιο,δεκαετιες αδιαφανειας και κομματικης εκμεταλευσης δωσανε δικαιωματα σε πολυ κοσμο να θελουν να καψουν και τα χλωρα μαζι με τα ξερα.

αυτό λεω και εγω αλλα 5100 είναι πολλοί βρε αδερφέ και στο κατω κατω
αυτο που εξοργίζει ειναι οτι στα παίρνουν τσαμπουκαλιδικα χωρίς να σου δίνουν
το δικαίωμα να αποφασίσεις εσυ εαν θέλεις να δεις τα κρατικά κανάλια η οχι....

Xωρις να ειμαι ειδικος θα συμφωνησω οτι 5000 υπαλληλοι ειναι πολλοι.
Παραδειγμα η Ολυμπιακη που καποτε ειχε και 14.000 υπαλληλους[αν θυμαμαι καλα],σημερα λειτουργει με πολυ λιγοτερους.
Δεν εννοω βεβαια να ιδιωτικοποιηθει η ΕΡΤ,αλλα οσοι δεν παραγουν εργο ,να πανε αλλου
Τωρα το οτι πληρωνουμε αναγκαστικα ΕΡΤ ,αυτο αναγεται στο οτι αναγκαστικα πληρωνουμε Δημοτικα τελη για κακιστες παρεχομενες υπηρεσιες,πληρωνουμε εφορια για επισης κακιστες υπηρεσιες κλπ,κλπ

Xωρις να ειμαι ειδικος θα συμφωνησω οτι 5000 υπαλληλοι ειναι πολλοι.
Παραδειγμα η Ολυμπιακη που καποτε ειχε και 14.000 υπαλληλους[αν θυμαμαι καλα],σημερα λειτουργει με πολυ λιγοτερους.
Δεν εννοω βεβαια να ιδιωτικοποιηθει η ΕΡΤ,αλλα οσοι δεν παραγουν εργο ,να πανε αλλου
Τωρα το οτι πληρωνουμε αναγκαστικα ΕΡΤ ,αυτο αναγεται στο οτι αναγκαστικα πληρωνουμε Δημοτικα τελη για κακιστες παρεχομενες υπηρεσιες,πληρωνουμε εφορια για επισης κακιστες υπηρεσιες κλπ,κλπ

Οκ ας μπουν κάποια πραγματα στη θέση τους. Δεν είναι 5000 υπάλληλοι αλλά 3500 συν καποιους συμβασιούχους (κυρίως δημοσιογράφους) ο αριθμός των οποίων υπάρχει αναρτημένος στους σχετικούς πίνακες πρόσληψης (σε κάθε περίπτωση το σύνολο είναι κάτω από 4000).

Το αν υπάρχουν αργόμισθοι ή όχι, είναι κάτι που άπτεται του κανονισμού προσωπικού. Αν κάποιος πληρώνεται να κάνει μια δουλειά και δεν τη κάνει (ούτε καν πατάει) οφείλει η υπηρεσία να τον στείλει σπίτι του. Αλλά μέχρι εκεί. Το να μιλάμε έτσι στον αέρα για αργόμισθους χωρίς να ξέρουμε ούτε αν υπάρχουν ούτε πόσοι είναι, και να χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσουμε απολύσεις είναι κάτι που εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Περισσότερο γιατί δεν μου εξασφαλίζει κανείς ότι θα απολυθούν οι αργόμισθοι, και όχι άνθρωποι που δουλεύουν -ειδικά κάποιοι συμβασιούχοι την έχουν πληρώσει πολλές φορές τη νύφη...

Τέλος το παράδειγμα της Ολυμπιακής είναι τουλάχιστον ατυχές. Μια Ολυμπιακή -με πλεονάζον προσωπικό, συμφωνώ σε αυτό- πέταγε παντού. Η σημερινή Ολυμπιακή έχει μετατραπεί σε αεροπλοϊα και πετά μόνο εντός ελλάδας με μόνη εξαίρεση το Αμστερνταμ. Να χαρώ εγώ ανάπτυξη επί Βγενόπουλου...

Την Ολυμπιακη και το πλεοναζον προσωπικο το πληρωνε ολος ο ελληνικος λαος.
Δεν ειμαι σε θεση να ξερω ,ποσοι χρειαζονται για να λειτουργησει η ΕΡΤ,αλλα αν υπαρχουν αργομισθοι ,οπως συμφωνεις και εσυ,ας μεταταγουν καπου αλλου
Εγω εκεινο που δεν θελω να χαθει ειναι το εργο που παραγει η ΕΡΤ

Να αναφέρω εδώ ότι τα παραπάνω τα λέω ως τακτικός υπάλληλος της ΕΡΤ τα τελευταία 5 χρόνια. Στην οποια προσλήφθηκα μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το τι ακούγεται και γράφεται για την ΕΡΤ δεν περιγράφεται. Ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του, και οτιδήποτε γράφεται ή λέγεται στους διαδρόμους φτάνει να αναπαράγεται σε όλη την ΕΡΤ μέσα σε λεπτά της ώρας. Προσωπικά έχω αποφασίσει να μην δίνω την παραμικρή σημασία πια στο τι γράφουν για τη δουλειά μου άνθρωποι που είναι έξω από αυτήν. Μπορώ να δεχτώ κριτική για την ποιότητα του προγραμματος, μπορώ να συζητήσω ακόμα και ηθικά θέματα που απτονται της λειτουργίας μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά δεν πρόκειται να δώσω και μεγάλη σημασία σε απόψεις επί παντός επιστητού από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τηλεόραση ή ραδιόφωνο.

Την Ολυμπιακη και το πλεοναζον προσωπικο το πληρωνε ολος ο ελληνικος λαος.
Δεν ειμαι σε θεση να ξερω ,ποσοι χρειαζονται για να λειτουργησει η ΕΡΤ,αλλα αν υπαρχουν αργομισθοι ,οπως συμφωνεις και εσυ,ας μεταταγουν καπου αλλου
Εγω εκεινο που δεν θελω να χαθει ειναι το εργο που παραγει η ΕΡΤ

Ο αργόμισθος είναι αυτός που πληρώνεται να κανει μια δουλειά και δεν την κάνει. δεν είναι πλεονάζον προσωπικό. Είναι τεμπέλης και πρέπει να πάει σπίτι του. Το έργο που παράγει η ΕΡΤ, είναι έργο που παράγουν εργαζόμενοι σε αυτήν. Αν τους διώξουν, θα χαθεί και το έργο μαζί τους.

Last edited:
Εγώ ξέρω ότι στη δυτική Μακεδονία η ΕΡΑ Κοζάνης είναι σταθερά πρώτη σε ακροαματικότητα στην περιοχή της Κοζάνης με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και στην Πτολεμαίδα με εξωφρενική διαφορά από όλους τους άλλους. Μετρήσεις δικές μου με ερωτηματολόγιο με δείγμα 750 στο νομό (μέτρηση 2010, και 2011).

Στην περιοχή Φλώρινας η ΕΡΑ Φλώρινας είναι δεύτερη ή τρίτη σε ακροματικότητα πίσω από το Ράδιο Λέχοβο από το 2002 που μετρώ μέχρι σήμερα και μάλιστα σταθερά.

Στους νομούς Γρεβενών και Καστοριάς παίζουν στην τριάδα.

Φυσικά ΕΡΑ (Πρώτο, δεύτερο, ΝΕΤ, ΕΤ3) πιάνε κανείς και στα γειτονικά κράτη. Καλύπτουν με το σήμα τους μεγάλες περιοχές. Είναι σημαντικό να ακούγεται η ελληνική φωνή και στις γειτονικές χώρες στα FM ακόμη και 70 χλμ. από τα σύνορα όταν έχεις καλή κεραία.

Επίσης η τηλεθέαση της ΕΤ3 στη δυτική Μακεδονία είναι σαφώς μεγαλύτερη από το μέσο πανελλαδικό όρο (πάνω από το 2πλάσιο) και σε συγκεκριμένες ζώνες (π.χ. στην ώρα της Σινεμανίας του Γουλιά ή στον καιρό του Αρναούτογλου) φτάνει το 13-15%.

Τέλος η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση εκτός Ελλάδος από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια είναι το Στην υγεία σας του Παπαδόπουλου με πολύ μεγάλη απόσταση από κάθε άλλο. Γνωρίζω από προσωπική πείρα και από συνεντεύξεις ότι στις περιοχές της νότιας Αλβανίας και στα δυτικά της FYROM έχει πολύ καλό ποσοστό τηλεθέασης αλλά μονοψήφιο. Επίσης έχει αρκετούς θεατές στα νότια της Βουλγαρίας (π.χ. Μπλαγκόεφγκραντ). Μου έχουν πει ότι συμβαίνει το ίδιο και στα παράλια της Τουρκίας, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη γι αυτό.

Τον τελευταίο χρόνο η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα προόδου. Και πραγματικά είναι η "ευχάριστη" έκπληξη. Πολύ μέσα στο φόρουμ επικροτούμε τις προσπάθειες που γίνονται ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα και μας δίνει υποσχέσεις για μεγαλύτερη εξέλειξη στο μέλλον. Δεν πρέπει να πειραχτεί αυτό το κομμάτι σε καμιά περίπτωση. Κοινή μας αίσθηση με τις ανακοινώσεις και τα άρθα που βλέπουμε είναι οτι θα μπει και εκεί νυστέρη. Εκεί που πάμε να κάνουμε την υπερβαση για τα Ελληνικά δεδομένα εκεί πάμε ξανά πίσω.......

Και αφου ξερουμε ποσα χρωσταει η ΕΡΤ,ας μας πουν επιτελους ποσα χρωστουν και δεν πληρωνουν σε ΙΚΑ+ΕΦΟΡΙΑ ,οι ιδιωτικοι ραδιοτηλεοπτικοι σταθμοι[γιατι και αυτα στη καμπουρα μας θα πεσουν]

Οχι μονον αυτο.

Ας μας πουν ποσα λεφτα εχει δωσει απο τα εσοδα της η ΕΡΤ οπως οριζει ο νομος για παραγωγες κινηματογραφικες και για δικαιωματα πνευματικης ιδιοκτησιας ενω τα διαπλοκοκαναλα δεν εχουν δωσει ποτε ενα σεντ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.

Το ότι θα υπάρχουν αργόσχολοι στην ΕΡΤ ή ακόμη και άτομα που παίρνουν παχυλούς μισθούς επειδή είναι ξαδελφάκια κάποιου είναι κάτι το πολύ λογικό.
Γιατί να γλυτώσει η ΕΡΤ από τη λεηλασία που έχουν κάνει οι ανεπάγγελτοι που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια;

Εδώ έχουμε υπουργό οικονομίας που παίζει να μην ξέρει με τι μοιάζει ένας ισολογισμός. Δεν θα μπορέσουν να ορίσουν έναν άχρηστο σε κάποια σημαντική θέση;

Από εκεί και πέρα, ποιος σας είπε ότι τα ιδιωτικά κανάλια δεν παίρνουν λεφτά από τον Ελληνικό λαό; Επειδή δεν σας έρχεται ο λογαριασμός με τη ΔΕΗ; Μη φοβάστε, έχουν τον τρόπο τους (και έχω βρεθεί αντιμέτωπος και με κάποιους).

Το θέμα είναι ότι θέλουν να κάνουν εξυγίανση με τρόπο ώστε να αφήσουν ανέπαφους τους δικούς τους ανθρώπους.
Άντε και να απολύσουν και το 60% του προσωπικού.
Αν κάποιος πιστεύει ότι το 40% που θα μείνει θα είναι αυτοί που προσέφεραν έργο και έπαιρναν δίκαια το μισθό τους ας απαντήσει στο νήμα "Το ανέκδοτο της ημέρας" να γελάσει λίγο το χειλάκι μας...
Αν μείνουν 600 υπάλληλοι είμαι σίγουρος ότι οι 500 θα είναι τα ξαδελφάκια τους και οι άλλοι 100 θα τρέχουν για να βγάλουν τη δουλειά 600!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Ο αργόμισθος είναι αυτός που πληρώνεται να κανει μια δουλειά και δεν την κάνει. δεν είναι πλεονάζον προσωπικό. Είναι τεμπέλης και πρέπει να πάει σπίτι του. Το έργο που παράγει η ΕΡΤ, είναι έργο που παράγουν εργαζόμενοι σε αυτήν. Αν τους διώξουν, θα χαθεί και το έργο μαζί τους.

Photi,δεν νομιζω να διαφωνουμε.Εξ αρχης ταχθηκα υπερ της δημοσιας λειτουργιας της ΕΡΥ,και μαλιστα θεωρω σημαντικοτατο το παραγωμενο εργο απο την ΕΡΤ