Το θεώρημα του Θαλή

Εδώ υπάρχει ένα review στο γερμανικό περιοδικό ImageHiFi. Είναι στα γερμανικά (εννοείται), αλλά έχει πολύ καλές φωτογραφίες. Ο ρηβιούερ γράφει πολύ καλά λόγια (όπως πάντα). Το κύριο ηχητικό χαρακτηριστικό του βραχίονα είναι, πάντα σύμφωνα με το ImageHiFi, η απουσία ηχητικού χαρακτήρα.

Τιμή 8000 ευρώ.

Audiolytic δεν διαφωνούμε με τιποτα
και δεν νομίζω οτι θα εχει ιδιαιτερα προβλήματα αξιοπιστίας
τα κινητα μερη δεν ειναι πολλά, για βραχιονα μπορει αλλά υπάρχουν παρα πολλές περιπτωσεις μηχανικής πολυ πιο πολύπλοκες που δουλευουν για δεκαετίες.

Αcoustics αυτη τη φορά συγχαρητηρια
που το βρηκες αυτο το σχέδιο???
Μες το site τους δεν φαινεται κατι τετοιο
Με τιποτα δεν μπορεις να πεις οτι ο μικρός βραχίονας περιστρεφεται με κέντρο που ισαπέχει απο το κέντρο περιστροφής του δίσκου και του μεγαλου βραχίονα οπως φαινεται καθαρά στο σχεδιο σου.
Τοτε προφανως ισχύει ο Θαλής
Δεν μπορεις να εκτιμήσεις τις διαστάσεις απο φωτο
αλλά προφανως θα το εχουν κανει ετσι
αλλιως δεν θα ειχε νοημα

Συμφωνοι.Ευχομαι να δουλευει οπως λες.Η προσπαθεια ειναι αξιεπαινη.

Βέβαια, σ' αυτά τα λεφτά παίρνεις βραχίονα παράλληλης μετατόπισης και καθαρίζεις ή κανένα πλήρες σετ πλατό-βραχίονα-κεφαλής, μην πω και phono...

Καλά, κάποιοι με αυτά τα λεφτά παίρνουν ολόκληρο το σύστημά τους και ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να το πάνε σπίτι και άλλοι παίρνουν ένα καλώδιο ρεύματος...
Απλά η τιμή καταρρίπτει το επιχείρημα ότι οι βραχίονες παράλληλης μετατόπισης είναι δύσκολοι στις ρυθμίσεις.

Παίρνεις έναν παράλληλης και σου μένουν τόσα λεφτά που μπορείς να πληρώσεις ακόμη και τον κατασκευαστή για να έρθει σπίτι σου να τον ρυθμίσει...

Υπάρχει και η λύση copy diy...μηχανουργείο.... ~500ε

Θα πρέπει να έχεις λεπτομερέστατα σχέδια Νικ, με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού και βέβαια ο μάστορας που θα το αναλάβει θα πρέπει να είναι Ο γάτος..

Δεν χρειαζεται καπτεν
μπορεις να φτιαξεις το δικό σου φτανει να εχεις την ιδια γεωμμετρία
Το κλειδί ειναι το κέντρο περιστροφής του βραχίονα ''οδηγού'' να ειναι στο κέντρο της απόστασης του κέντρου του δισκου και του κέντρου περιστροφής του μεγαλου βραχίονα.
Αυτα τα τρία σημεια να ειναι πανω στην ιδια ευθεία
η φυση θα δουλεψει μονη της

Η μονη δυσκολία ειναι οι τρεις αρθρωσεις του κανονικού βραχίονα

Τα μηχανουργεία εχουν σφαλμα λιγότερο του 1/10 του χιλιοστού, αλλιως δεν θα δουλευε κανενα ρεκτιφιε ή τουρμπίνα

Τις αρθρωσεις μαλιστα μπορεις να τις αντικαταστησεις με εμβολο
αυτο θελει πολύ ψαξιμο λογω τριβών αλλά σιγουρα γινεται και ετσι

Νίκο θα χρειαστεί μεγαλύτερη ακρίβεια και αρκετές προσπάθειες και κόπο, δε το βλέπω τόσο εύκολο... αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τη DIY ;-)

Αψογος ο βραχιονας. Poetry in motion. Δε θελω να ξερω το κοστος, θελω μονο να τον βλεπω. Αν ομως αποθαρρυνουν τα λεφτα, εχουν γνωση οι οριτζιναλ:

Οι παλιοτεροι θα θυμουνται το "Μηδεν" της αγγλικης Garrard, τo ZERO100SB με τον πρωτο εφαπτομενικο βραχιονα με μηδενικο (zero) σφαλμα αναγνωσης απ'τα μεσα της δεκαετιας '70. Η διορθωση γινεται απ'τη βαση του βραχιονα με τη βοηθεια μιας λεπτης δοκου που ειναι τοποθετημενη παραλληλα στο βραχιονα, το αρχετυπο αυτου που εικονιζεται στο θρεντ, 35 χρονια πισω.

Το Μηδεν βγαζει εναν ιδιορρυθμο ηχο διαμαντι στο μπασο, ακριβως αυτο που χρειαζονταν οι Ροκαδες (μιλαμε εποχη που οι Rolling Stones ηταν στο απογειο τους). Για τον οριτζιναλ αυτο ηχο ειναι ακομα καλτ στους DIY, στην Αμερικη αλλαζει χερια μονο για $100 προκειμενου τις οποιες βελτιωσεις σε ενα λεπτεπιλεπτο συστημα που τις χρειαζεται.

Αναχρονιστικο; Εχω δει Garrard ZERO100SB σε δραση σε κλαμπ βινυλιου στο Ψυχικο γυρω στο 2000 οπου ο τυπος το ειχε διπλα σε ογκωδες Mitchell κι επαιζε αστερι. Να αναμενω συγκριτικο ZERO100SB με Θαλή! Και προδιαθετω αποτελεσμα: from ZERO to Hero!

Το Ειναι του Μηδενος:
Zero100%20001.jpg

Και η γεωμετρια του Μηδενος:
Acad_screenshot.jpg

Last edited:
Αναχρονιστικο; Εχω δει Garrard ZERO100SB σε δραση σε κλαμπ βινυλιου στο Ψυχικο γυρω στο 2000 οπου ο τυπος το ειχε διπλα σε ογκωδες Mitchell κι επαιζε αστερι. Να αναμενω συγκριτικο ZERO100SB με Θαλή! Και προδιαθετω αποτελεσμα: from ZERO to Hero!

γιατί?
το mitchell είναι πικάπ?:flipout:

soft_orbese.jpg

Του χαλαγε το Μιτσελ κι εβαζε το Γκαραρντ; Ξερω ´γω; Υπαρχει και ιδια μαρκα αεροπλανο.

@Dipie: Ονειρο. Χωρος και στησιμο. Προσωπικα ομως οι μερες vinyl-junkie για μενα ειναι παρελθον, ακουω σχεδον αποκλειστικα CD με οτι αυτο συνεπαγεται. Ομως παντα εχω ματι και αυτι για κατι το ιδιαιτερο...

Last edited:
Να καταλαβεις εχω ενα Rega Planar 3 με τον RB300 απο αρχες του '90. Προσφατα οι Αγγλοι βγαλανε ενα κιτ απομονωσης του μοτερ ως "αναβαθμιση". Οικονομικα ελκυστικοτατο. Δεν.

Ο θαλης και αυτος
Korvet2.jpg
μου ειχαν κινησει την περιεργεια για αγορα που θα παει καποια στιγμη θα πεσουν στα χερια μου