To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Δεν το πρόσεξα αυτό όταν το έγραψες.

Πρακτικά σημαίνει ότι μπορώ να έχω πχ μια ιστοσελίδα και να διαχωρίζω τους ανθρώπους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να είμαι νόμιμος?
Αυτόματα και αυτονόητα δεν προσβάλω τα δικαιώματά τους και υποκινώ σε πράξεις παραβίασης του νόμου?

Με τέτοιες συμπεριφορές καταπιανοταν το νομοσχέδιο του Αντιρατσιστικου. Προσοχή επίσης στο "υποκινηση", μπορεί να αποδειχθεί μπουμεραγκ, εδώ ειμαστε

Δεν μου απαντάς όμως βρε συ.

Μπορώ να έχω ένα τέτοιο blog/forum/site ή MME? Είμαι νόμιμος?

Η αποψη μου, ειναι ναι μπορείς (τουλάχιστον προς το παρόν). Δεν σημαίνει πως εχουν βέβαια όλοι την ίδια. Για ΜΜΕ αλλάζει κάπως το πράγμα, ξεφεύγει απο την απλή διατύπωση απόψεων και την ελευθερία του λόγου και μπορούμε να κινηθουμε θεωρητικά και στη σφαίρα της υποκινησης (η οποία ειναι αξιοποινη)

οκ ευχαριστώ.

Άρα εκφράζεις μία άποψη και όχι το νόμο.

Να παραμείνω λοιπόν στη θέση μου (άλλη άποψη) ότι τους δένουν ότι ώρα και στιγμή θέλουν ως υποκινητές ρατσισμού και ρατσιστικής βίας.

Απο τη πρώτη στιγμή εμφάνισής τους! Και κάναν κοκοκο (και συνεχίζουν να κάνουν με τα κωλοφυλλάδια και τα site τους)

+++
Και μόλις κάποιος κύριος Σωτηρέλης στο ΣΚΑΙ είπε ότι τα κόμματα υποχρεούνται βάσει νόμουι να στηρίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Μια απλή εξειδίκευση λείπει (είπε) και δεν θα μπορούν να κατέβουν καν σε εκλογές (υπο την προϋπόθεση ότι θα αποδειχθεί και δικαστικά ότι είναι εγκληματική οργάνωση - το προφανές...)

Στο χέρι τους είναι λοιπόν και αυτό.

8 απο τους συλληφθέντες, μέλη της ΧΑ, αποδείχτηκε ότι ήταν στο τόπο δολοφονίας του Φύσσα...
Υπάρχει και ομολογία του ενός εξ αυτών.

Μόλις πριν λίγο στο ΣΚΑΙ.

οκ ευχαριστώ.

Άρα εκφράζεις μία άποψη και όχι το νόμο.

Εκφράζω την άποψή μου, με βάση το νόμο. Ο νόμος δεν είναι μαθηματικά να υπάρχει μια απάντηση, αλλιώς δεν θα είχαμε δικαστήρια και ερμηνείες.

Σαφώς.

Κι εγώ εκφράζω την άλλη άποψη / ερμηνεία του νόμου.
(φαντάζομαι να είναι αποδεκτό μη δικηγόρος να εκφράζει άποψη)

Εφόσον τη θεμελιώνει, γιατί όχι.
Η θεμελίωση? Προφανώς θεμελίωση δεν είναι ο τάδε είπε, αυτό είναι argumentum ad verecundiam, όχι λογική επιχειρηματολογία.

Και η μόνη θεμελίωση που βλέπω μέχρι στιγμής είναι προσφυγή στην άποψη του τάδε ή του δείνα συνταγματολόγου, πχ.

+++
Και μόλις κάποιος κύριος Σωτηρέλης στο ΣΚΑΙ είπε ότι τα κόμματα υποχρεούνται βάσει νόμουι να στηρίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Άρα σωστά ήταν για δεκαετίες εκτός νόμου πχ το ΚΚΕ. Γιατί μάλιστα να μην είναι και τώρα, και μόνο το σφυροδρέπανο αποτελεί άρνηση του πολιτεύματός μας.

Η συζήτηση είναι πολύ παλιότερη, από την εποχή της ΕΠΕΝ. Δεν θα μας ανοίξει τα μάτια ξαφνικά κανένας κύριος Σωτηρέλης.

Το θεμελίωσα όσο μπορούσα καλύτερα νωρίτερα (δεν είναι αυτονόητο, ούτε υποχρεωτικό ότι τα κατάφερα)

Ο ρατσισμός είναι αντίθετος με τα ανθρώπινα δικαιώματα + η έκφρασή του υποκινεί σε παράνομες πράξεις = η έφραση ρατσιστικών απόψεων είναι παράνομη.

(μαθηματικά)

Αν κάποιος απο τους παράγοντες δεν είναι αληθής γιθα τον νομοθέτη, να δεχτώ ότι η ισότητα είναι λάθος, αν όχι την διατηρώ.

+++
Κοίτα... όντως δεν είμαι γνώστης των νόμων, κανείς δεν είναι για αυτό υπάρχουν οι δικηγόροι άλλωστε.
Απο την άλλη με τον ίδιο τρόπο που ενημερώνομαι από τους γνώστες στο φόρουμ, έπεσε στην αντίληψή μου η γνώμη του κου Σωτηρέλη στο ΣΚΑΙ.
Δε βλέπω κανένα λόγο να πιστέψω περισσότερο τον έναν ή τον άλλον.
Επιπρόσθετα η άποψη του Σωτηρέλη ταιριάζει περισσότερο με τη σκέψη και ιδεολογία μου (με συμφέρει αν θες).

Για το λατινικό έχω να σου πω ότι οι άλλοι που ακούω είναι τόσο εκτός improper όσο και συ (ως άγνωστοι προς εμένα)

Άλλωστε δεν δικάζουμε εδώ... γνώμες ανταλλάσσουμε και είμαστε και ανοιχτοί... αν η αντίθετη επιχειρηματολογία είναι πειστική δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω γνώμη.

Α σόρυ για το λατινικό... οκ, επιχείρημα της αυθεντίας, ελληνιστί... δλδ είναι έτσι επειδή το είπε ο τάδε, το οποίο δεν αποτελεί λογικό επιχείρημα.

Η πρόθεση δεν τιμωρείται ποινικά.
Ούτε η σκέψη ούτε η διατύπωση οποιασδήποτε άποψης.

Αν πω ότι οι Δανοί ειναι κατώτεροι γονιδιακα και πρέπει να ειναι σκλάβοι δεν διαπραττω κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.

Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Παραδοθηκε και ο Παππάς ...

Αύριο θα ξεκινούσε η άρση της ασυλίας του και θα έβγαινε ένταλμα σύλληψης...
Τακτοποίησε τις δουλειές του... όρισε υπεύθυνους και περαιτέρω δράση, εξαφάνισε στοιχεία και πήγε να χαιρετήσει ναζιστικά τα πλήθη στη ΓΑΔΑ...

Αν πω ότι οι Δανοί ειναι κατώτεροι γονιδιακα και πρέπει να ειναι σκλάβοι δεν διαπραττω κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.

Καλά. Καλομελέτα κι έρχεται το αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτου από την πίσω πόρτα.

Και θα δούμε ωραίες περιπτώσεις εφαρμογής του.... αντίστοιχες με την περίπτωση καλόγηρου του Αγίου Όρους που πήγε με τον Ν. 4000 για τον τεντιμποϋσμό.

Καλώστονα...

Αν πεις ότι οι Δανοί έχουν λιγότερα δικαιώματα απο τους Έλληνες και πρέπει να εκδιωχθούν απο τη χώρα είσαι νόμιμος?

Καλώστονα...

Αν πεις ότι οι Δανοί έχουν λιγότερα δικαιώματα απο τους Έλληνες και πρέπει να εκδιωχθούν απο τη χώρα είσαι νόμιμος?

ΝΑ ξέρεις πως μαζί με τη σβάστικα, θα βγει εκτός νόμου και το σφυροδρέπανο. Μην κλαίμε μετά.

Καλώστονα...

Αν το πω απλά είμαι νόμιμος.

Αν πάω να τους διωξω η πείσω εσένα να πας να τους διώξεις όχι.

Αν το πω απλά είμαι νόμιμος.

Αν πάω να τους διωξω η πείσω εσένα να πας να τους διώξεις όχι.

Τhanks!

Tότε είμαστε για κλάματα...

(φυσικά στην περίπτωση της ΧΑ ισχύει η προέκταση που ανάφερες, οπότε πάλι καλά...)

+++
@send
To σφυροδρέπανο γιατί να απαγορευτεί? Τι έκανε το σφυροδρέπανο?
Μήπως το μπερδεύεις με το Σταλινισμό?

Να απαγορευτεί η προώθηση Σταλινικών μεθοδολογιών... ήδη απαγορευμένες είναι και καλώς είναι...

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Οι πράξεις όταν είναι παράνομες πρέπει να διώκονται.

Οι ιδέες, τα "πιστεύω", και η διατύπωσή τους δεν αντιμετωπίζονται με την αστυνομία αλλά με ιδέες.
Αν ανοίξει αυτή η πόρτα είναι δεδομένο ότι θα βγούν 1000 δεινά από κει.
Τον διάβολο δεν μπορείς να τον νικήσεις στο παιχνίδι του.

Τελικά είναι σίγουρο ότι η ιστορία ΔΕΝ διδάσκει....

Status
Not open for further replies.