To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη σε σιωπηλή πορεία για το ρατσισμό
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, από την Βουλή στην Ακρόπολη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2012 22:15

Ευρωπαϊκή αντιφασιστική σιωπηλή πορεία στις 15 Δεκεμβρίου στην Ακρόπολη


E5C1BF9306ADEBE707C273DD0652CBBA.jpg


Σε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή των Ελλήνων προς την Ακρόπολη καλεί η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (EGAM - European Grassroots Antiracist Movement) το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, όσους εμπνέονται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας.

Η πρωτοβουλία ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και ενάντια στις πράξεις βίας, οι οποίες απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε, συγκεντρώνει την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος, οι οποίοι αρθρώνουν ξανά το ιστορικό αίτημα: «Φτάνει πια».

«Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με τη συνέργια μεταξύ αστυνομικών και νεοναζί μπράβων της Χρυσής Αυγής! Φτάνει με τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις! Φτάνει με την παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!», όπως ζητούν οι διοργανωτές της πορείας.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι: οι θεατράνθρωποι Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, ο Benjamin Abtan, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αντιρατσιστικής Κίνησης, ο Κωστής Παπαϊωάννου πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρύ Λεβί, ο Κωνσταντίνος Τσικελίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολλοί καθηγητές/τριες πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και οι Θάλεια Δραγώνα, Αντώνης Λιάκος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Χριστίνα Αγριαντώνη, Σία Αναγνωστοπούλου, Βασίλης Πεσματζόγλου, Ελένη Βαρίκα κ.α. , οι λογοτέχνες Λένα Διβάνη και Γκαζμέτ Καπλλάνι.

Δίπλα τους στοιχίζονται το Ελληνικό Φόρουμ μεταναστών, ενώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, αντιρατσιστικές και αντι-ομοφοβικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλήθος διανοουμένων και ακτιβιστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Την πρωτοβουλία υποστηρίζει και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

«Ας είμαστε σαφείς: Όταν πολεμάει κανείς τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι πολεμάει την Ελλάδα. Σημαίνει ότι πολεμάει την ιδεολογία του μίσους που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης. Σημαίνει ότι συμμετέχει στην μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία», αναφέρεται στην κατακλείδα της έκκλησης.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=487616
 
Τη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του «νέου εθνικού συνδικαλιστικού οργάνου για τους οδηγούς ταξί». Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της χρυσής αυγής να "εισβάλει" στον συνδικαλιστικό χώρο.


https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1441754
 
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας- Κορυδαλλού
Μετά τις απειλές του προέδρου της Λαϊκής Kορυδαλλού ακολούθησε επίθεση φασιστών με πέτρες και σκύλο



Φασιστική επίθεση δέχτηκαν το Σάββατο 8/12 μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μετά από εξόρμηση στη Λαϊκή του Κορυδαλλού-Νίκαιας για την προβολή του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 19ης Γενάρη.

Στη διάρκεια της εξόρμησης εμφανίστηκε σεκιουριτάς της λαϊκής που απείλησε τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ να φύγουν γιατί αλλιώς “θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή”. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των πωλητών της λαϊκής ονόματι Νίκος Βατράνης που απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία και προσπάθησε να σπάσει το τραπεζάκι. Οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα είπαν ότι δεν μπορούν να διώξουν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ γιατί έχουνε δικαίωμα να μοιράζουνε το υλικό τους. Τότε ο πρόεδρος απείλησε ότι “έχουμε και άλλο τρόπο να σας διώξουμε”.
Αφού τελείωσε η εξόρμηση, την ώρα που τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αποχωρούσαν από τα χώρο της Λαϊκής, ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός δέχτηκε επίθεση στην οδό Πελοπίδα από φασίστα ο οποίος του επιτέθηκε πισώπλατα, τρέχοντας κατά πάνω του, ρίχνοντας τον πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Συντονισμένη ήταν λίγο πιο κάτω ομάδα 4-5 φασιστών κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη του είχε στήσει ενέδρα , πετώντας πέτρες και αμολώντας ένα σκύλο κατά πάνω του.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Λαϊκής που προανήγγειλε τη φασιστική επίθεση και καλούμε τους πωλητές της Λαϊκής, το Δήμο Κορυδαλλού και Νίκαιας-Ρέντη, τα συνδικάτα και τους κατοίκους της περιοχής ντόπιους και μετανάστες, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Οι γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έχουν ιστορία αντιφασιστικού αγώνα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.
Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση οργανώνοντας την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες.


ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4977.html
 
Να αφιερώσω μια φωτογραφία σε όλους τους φασίστες και τους εν δυνάμει......

432243_1786316064840736_313191464_n.jpg


Μαύροι γιατροί και νοσηλεύτριες προσπαθούν να σώσουν μέλος της Κού Κλουξ Κλαν.



Υ.Γ Καταλάβατε φασισταριά??? Οι Άνθρωποι δεν έχουν χρώματα..... Οι Άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας και δεν ξεχωρίζουν κανέναν......τους βλέπουν όλους ίσους....
 
«Μούλους» και «μογγόλους» χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, οι «φερτοί» Χρυσαυγίτες που εγκαινίασαν τα γραφεία τους, το βράδυ του Σαββάτου στην Κομοτηνή, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί.


http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9467.html

Υ.Γ Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει......
 
Το Κουτί της Πανδώρας διοργάνωσε μια διαδικτυακή συζήτηση, μέσω της υπηρεσίας hangout, ανοίγοντας το φάκελο Χρυσή Αυγή με αφορμή το τελευταίο αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC στο Νίκο Μιχαλολιάκο.

Δείτε τι λέει ο Αριστοτέλης Καλέντζης για το «νεαρό σύντροφο και συναγωνιστή Νίκο Μιχαλολιάκο». Τι λέει σήμερα για τη Χρυσή Αυγή ένας «αμετανόητος αντιδημοκράτης»;

Ο αρθρογράφος και συγγραφέας Θανάσης Καρτερός αναρωτιέται και δίνει τη δική του ερμηνεία: «Για ποιο λόγο υπάρχει τόσος κόσμος που ψηφίζει σήμερα μια συμμορία;»

Γιατί «φοβάται» ο Άδωνις Γεωργιάδης πως θα τον αποκαλέσουν ναζί αν εισηγηθεί αντιμεταναστευτικά μέτρα που ισχύουν σε άλλες χώρες;

Τι λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος ότι θα γίνει αν η Χρυσή Αυγή πάρει την εξουσία σήμερα;

Ολόκληρη η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή και το Νίκο Μιχαλολιάκο που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με τους Αρ. Καλέντζη, Θ. Καρτερό, Άδ. Γεωργιάδη και Π. Τατσόπουλο θα προβάλλεται σε μέρη από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο κανάλι που έχουν το HOTDOC και το Κουτί της Πανδώρας στο Youtube.

http://www.koutipandoras.gr/?p=29818
 
http://tvxs.gr/news/σαν-σήμερα/«unternehmen-kalavryta»-η-σφαγή-των-καλαβρύτων

Ισως ειναι το κατάλληλο νήμα..

Σαν σήμερα πριν 69 χρόνια συνέβη μια ακόμα ναζιστικη θηριωδία ,η σφαγή στα Καλάβρυτα..

Και μετά εχεις τους διάφορους αρχιχαφιέδες και αρρωστημένους μισάνθρωπους να γουστάρουν κυνήγι μεταναστών και να προβάλλουν έμμεσα τις θέσεις της Χ.Α.


''Λίγες ώρες αργότερα, ριπές πολυβόλων έριχναν στο έδαφος τα σώματα των άτυχων Καλαβρυτινών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερμανού ιστορικού Χέρμαν Φρανκ Μάγερ, ο επικεφαλής της στρατηγός Καρλ φον Λε Σουίρ (Karl von Le Suire) είχε δώσει σαφείς εντολές να καταγράφουν με ακρίβεια όλα τα θύματα των τρομερών εκτελέσεων.

Συνολικά, λοιπόν, 499 άτομα εκτελέστηκαν εκείνη την ημέρα στα Καλάβρυτα, κατάφεραν να διασωθούν 12 άτομα, χωρίς οι Γερμανοί να έχουν επίγνωση, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 677 άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και στα γειτονικά χωριά.

Τα γυναικόπαιδα, τέλος, των Καλαβρύτων παγιδεύτηκαν στο δημοτικό σχολείο, το οποίο ζωνόταν ολοκληρωτικά στις φλόγες. Σπάζοντας πόρτες και τα τζάμια των παραθύρων κατάφεραν να ξεφύγουν από τον ολέθριο θάνατο, ενώ υπάρχει η φήμη ότι ένας Αυστριακός στρατιώτης, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξή τους, άφησε την πόρτα της εισόδου ελεύθερη.''
 
ΓΡΑΜΜΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ


«Είμαστε παιδιά Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.
Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός.

Καταδικάζουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Αυτή είναι η απάντησή μας»!

*

Το γράμμα - το ανοιχτό γράμμα προς την ελληνική κοινωνία και κάθε κοινωνία - το υπογράφουν 265 Ελληνες μαθητές που κατοικούν στη Γερμανία με τους μετανάστες γονείς τους.

Ζουν σε Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Κολονία, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Εσεν και Γκέτερσλο.

Ζουν, δηλαδή, εκεί που οι «άλλοι» δεν είναι οι Πακιστανοί, οι Αλβανοί, οι Νιγηριανοί, αλλά εκεί που οι «άλλοι» είναι οι Ελληνες. Ζουν εκεί που οι αδύναμοι, οι ανήμποροι, οι εκτεθειμένοι στη ρατσιστική και ναζιστική βία δεν είναι οι μαύροι, οι αλλόθρησκοι, οι ξένοι, αλλά εκεί που οι ξένοι είναι οι Ελληνες.

Με μια κουβέντα: Ζουν εκεί που οι ναζί της «Χρυσής Αυγής» έχουν γερμανικά ονόματα.

Από εκεί έρχεται το γράμμα - απάντηση ελπίδας και ανάτασης.

Το γράμμα των παιδιών από τη Γερμανία δημοσιεύτηκε χτες στο «Ριζοσπάστη». Το αναδημοσιεύουμε. Είναι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε για να μεταφερθεί το μήνυμά του παντού. Σπίτι το σπίτι. Χέρι με χέρι. Γονιό το γονιό. Παιδί το παιδί.

*

«Είμαστε Ελληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Σαν παιδιά μεταναστών στη Γερμανία, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μη βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στη Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.

Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στη Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τη δράση της χιτλερικής Χρυσής Αυγής, των ομοϊδεατών τους στη Γερμανία! Δυναμώνουμε τον αγώνα σε Ελλάδα και Γερμανία! Αυτή είναι η απάντησή μας!».
 
Απο Jungle-report

Τελικά θα σκοτωθούνε μεταξύ τους:
Παραλίγο τραγωδία με βουλευτή της χρυσής αυγής σήμερα το απόγεμα στην ορεινή Κορινθία.
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο βουλευτής.

Ομάδα κυνηγών, όλοι μέλη της χρυσής αυγής, κυνηγούσαν στην περιοχή Ζήρεια όταν κάτω από ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνέβη το ατύχημα.
Από την προανάκριση της αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, διέρρευσε ότι το τραγικό περιστατικό είναι αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας αλλά και της άγνοιας στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας από την συγκεκριμένη ομάδα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ένας από τους ακροβολισμένους κυνηγούς φώναξε “ΛΑΓΟΣ” βλέποντας ένα θήραμα. :flipout::flipout:
Ο βουλευτής της χρυσής αυγής Ιωάννης Λαγός νομίζοντας ότι τον φωνάζουν, τινάχτηκε από την θέση του πίσω από ένα θάμνο, με αποτέλεσμα να δεχθεί μία ομοβροντία πυροβολισμών από τους υπόλοιπους.

Ο Λαγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου του αφαιρέθηκαν τα σκάγια, ενώ κλιμάκιο της χρυσής αυγής ντυμένοι με άσπρες στολές και με επικεφαλής τον Η. Κασιδιάρη, έκανε αναπαράσταση του ατυχήματος, κατά την διάρκεια της οποίας δυστυχώς υπήρξε και δεύτερος τραυματισμός, του εθελοντή που έκανε τον Λαγό. :ADFADF1:
Η προανάκριση συνεχίζεται.
 

Αν δεν τους βάλει ο κόσμος στην άκρη δεν κερδίζεις τίποτα... Οπως και στην Ελλάδα... Το πολύ πολύ να φτιάξουν ένα κόμα με άλλο όνομα, λιγο τροποποιημένη επίσημη συνθηματολογία ώστε να είναι στα όρια politicaly correct και άντε πιάστους... Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά θα πάρουν όλους τους παλιούς ψήφους αλλά και όσους τσιμπήσουν με τα καινούρια συνθήματα και το καθαρό νέο όνομα... Τουλάχιστον τώρα τους ξέρουν όλοι τι ρόλο παίζουν, και στην Γερμανία και εδώ...
Πες μου τώρα εσύ, τι συμφέρει...
 
Δεν είναι μόνο ο Ψωμιάδης που μιλάει για αδελφά κόμματα...

«Πατριώτες της διπλανής πόρτας» οι χρυσαυγίτες και «φασίστες» οι αριστεροί για το ακροδεξί χέρι του Σαμαρά

Άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση της Χρυσής Αυγής προτείνει ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Σε άρθρο του που τιτλοφορείται «ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης» το στέλεχος της ΝΔ σημειώνει ότι η βάση της Χρυσής Αυγής (και των ΑΝΕΞΕΛ) είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» που θέλουν «δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας».
http://www.alfavita.gr/arthra/συγχώνευση-της-νδ-με-τμήμα-της-χα-προτείνει-ο-φκρανιδιώτης
 
Status
Not open for further replies.