To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Ο Πάτερ Αντώνιος, επικεφαλής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», εξηγεί πώς αντιμετωπίζει τον ρατσισμό στην καθημερινότητα.

«Η μητέρα μου φορά τη μαντήλα. Κι είχαν πάει να της επιτεθούν οι ακροδεξιοί, μια μέρα στη λαϊκή, με πολύ κόσμο. Της ζητούσαν τα χαρτιά της κι ευτυχώς τους έδιωξε η θεία μου, που δεν φορά μαντίλι και ξέρει καλά τα ελληνικά» διηγείται η 15χρονη Ντίμα που κατάγεται από τη Συρία. «Εγώ έχω γεννηθεί εδώ. Κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής, όμως, είχαν έρθει και σε “μένα, επειδή με είδαν σκουρόχρωμη, να μου ζητήσουν το ίδιο πράγμα. Επειδή όμως δεν έχω προφορά κι ήμουν με άλλα κορίτσια από την Ελλάδα, παραξενεύτηκαν. Μας είπαν να τους το πούμε, αν δούμε κάποιον από ξένη χώρα, κι έφυγαν».

«Οι δικοί μου γονείς ήταν Χριστιανοί του Ιράκ. Περπάταγαν επί 15 μέρες για να φτάσουν στην Ελλάδα, λόγω του πολέμου, πριν από 22 χρόνια» αναφέρει η Σοφία. «Εγώ έχω γεννηθεί εδώ κι έχω βιώσει το ρατσισμό – τόσο προσωπικά, όσο και μέσω της οικογένειάς μου. Ό,τι μου έλεγαν με πείραζε πολύ. Τώρα, προσπαθώ να βοηθήσω παιδιά, που έρχονται κλαίγοντας και μου λένε: “o τάδε με είπε μαύρη” λόγου χάρη. Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν χαρακτηριστικό και πως μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά οι άνθρωποι με διαφορετική θρησκεία, πολιτισμό ή καταγωγή», συμπληρώνει η 21χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής.

Μαζί με εκατοντάδες άλλα παιδιά, τα δύο κορίτσια συναντήθηκαν μέσα στην «Κιβωτό του Κόσμου» – μια οργάνωση που οφείλει το όνομά της στο ότι επιχειρεί να προσφέρει ασφάλεια σε ανθρώπους από ολόκληρη την υφήλιο. Σχεδόν το 50% των ανθρώπων που βοηθά είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Γεγονός, που παλαιότερα την είχε στοχοποιήσει. «Στο παλιό κτήριο της οργάνωσης, μας είχαν σπάσει πολλές φορές τα τζάμια. Ερχόμασταν τα πρωινά και βλέπαμε όλοι τη τζαμαρία μας σπασμένη από πέτρες. Μας φώναζαν ότι βοηθάμε μόνο τους ξένους – αν και η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους», αναφέρει ο Πάτερ Αντώνιος, που βρίσκεται στο τιμόνι της «Κιβωτού». «Γραμμή μας είναι ότι δεν ξεχωρίζουμε κανένα άνθρωπο. Αυτός που θα χτυπήσει την πόρτα είναι ο ίδιος ο Χριστός, όπως γράφει το Ευαγγέλιο, τον εξυπηρετούμε και του δίνουμε τις ίδιες υπηρεσίες που παρέχουμε σε όλους».

Ιστορίες παρενόχλησης παιδιών από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες φτάνουν συχνά στα αυτιά του, όπως λέει. «Για παράδειγμα, ένα παιδί από την Ουγκάντα που έμενε στην πλατεία Αμερικής κι ερχόταν εδώ, στον Κολωνό, με τα πόδια, γρονθοκοπήθηκε τρεις φορές». Όμως τα περιστατικά αυτά, η οργάνωση δεν τα αφήνει να πέσουν κάτω. «Πλέον, υπάρχει μεγαλύτερη θρασύτητα» σημειώνει ο Πάτερ Αντώνιος. «Αλλά εμείς με θάρρος αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό, πηγαίνοντας στην αστυνομία και απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχουμε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο, αλλά κι εθελοντές δικηγόρους».

Ως άνθρωπος της εκκλησίας, ο Πάτερ Αντώνιος χαρακτηρίζει τα ρατσιστικά φαινόμενα αντιεκκλησιαστικά και αντιχριστιανικά. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη χριστιανική μας παράδοση, ούτε καν και με την παράδοσή μας ως Έλληνες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αντιχριστιανική πράξη από το να διαχωρίσεις τις φυλές» υπογραμμίζει. Όπως θυμίζει συχνά στα παιδιά της «Κιβωτού», και οι δικοί του παππούδες ήταν πρόσφυγες, που τους έλεγαν «πρόσφηγκες» όταν ήρθαν στην Ελλάδα – «σφήγκες που ήρθαν να φάνε το βιός μας».

Για τον Πάτερ Αντώνιο, το μεγαλύτερο συστατικό του ρατσισμού είναι ο φόβος. «Γιατί φοβάμαι τον ξένο; Γιατί δεν τον γνωρίζω. Αν τον πλησιάσω, θα δω ότι έχει και αυτός τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους πόνους. Το ίδιο πονάει η μάνα εδώ, το ίδιο κι οπουδήποτε αλλού. Οπότε, εμείς μαθαίνουμε τα παιδιά να αγαπάνε και να μη φοβούνται. Ο φόβος είναι μεγάλος κατακτητής. Πριν δώσεις τον πόλεμο, τον έχεις χάσει με το φόβο».

Τι άλλο, όμως, μπορεί να κάνει ο καθένας μας, εκτός απ’ το να σταματήσει να φοβάται; «Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, να ανάψει ο καθένας το κεράκι του. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι να φέρονται σωστά, να πηγαίνουν στο σχολείο και να μεταφέρουν την εμπειρία τους προς τα έξω. Κι αυτό που μπορεί να κάνει κάθε άλλος είναι να βλέπει τους ανθρώπους γύρω του ως αδερφούς και όχι ως εχθρούς. Δεν μπορεί να λες ότι αγαπάς το Θεό από τη στιγμή που δεν σέβεσαι την εικόνα του Θεού. Η αγάπη μας για το Θεό, περνάει μέσα από τους συνανθρώπους μας».

http://rozkarta.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8.html?spref=tw

Το να συζητουμε για τον τροπο αντιδρασης απεναντι στο φαινομενο της εμφανισεως και ανοδου της Χ.Α εχει δυο συνισταμενες.Η μια ειναι η θεωρητικη και η αλλη η πρακτικη,βεβαια καλο ειναι να συμπιπτουν.Θα πρεπει ομως και στις δυο περιπτωσεις να συζητουμε μεσα στα πλαισια της υπαρχουσας πραγματικοτητας και οχι να εχουμε σαν αφετηρια πολιτικες θεωρησεις που στη πραξη ειναι ανεφαρμοστες[τουλαχιστον υπο τις υπαρχουσες συνθηκες].
Νομιζω λοιπον οτι το να συζητουμε για την αντιμετωπιση της Χ.Α μεσω ανατροπης της αστικης δημοκρατιας ,ειναι θεωρητικο και μαλλον ανεφικτο.
Μπορει ο καθενας μας να εχει τις πολιτικες-ιδεολογικες του αποψεις ,που να στοχευουν στην ανατροπη του αστικου καθεστωτος ,αλλα εδω εχουμε να αντιμετωπισουμε τη σημερινη πραγματικοτητα.
Εχουμε ομως μια πραγματικοτητα την ανοδο της Χ.Α και μαλλον ειναι καιρος να αντιμετωπισουμε το φαινομενο ,οχι με ξορκια και αναθεματισμους ,αλλα με πραγματικη πολιτικη αντιμετωπιση.Σαφεστατα καταγραφεται η διαφωνια μας στο τροπο αντιμετωπισης,αλλα επιτελους πρεπει να βρεθουν κοινοι τοποι.
Δυστυχως απ οτι φαινεται η Χ.Α εχει γινει πολυσελεκτικο κομμα ,τουλαχιστον αυτη τη προσωπικη εντυπωση εχω σχηματισει,και θα πρεπει να μαθουμε γιατι ολοι αυτοι οι <πολιτικοι φυγαδες> ολων σχεδον των αποχρωσεων κατεληξαν στη Χ.Α ,δεν νομιζω ολοι αυτοι να ειναι φασιστες.Εκτος αν δεχθουμε οτι ηταν κρυπτοφασιστες που ειχαν ασπασθει αλλες πολιτικες-κομματικες επιλογες
Η ολη κατασταση αρχιζει και μου θυμιζει μεσαιωνα που για να διωξουν την πανουκλα ,κανανε δεησεις

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

θα πρεπει να μαθουμε γιατι ολοι αυτοι οι <πολιτικοι φυγαδες> ολων σχεδον των αποχρωσεων κατεληξαν στη Χ.Α ,δεν νομιζω ολοι αυτοι να ειναι φασιστες.Εκτος αν δεχθουμε οτι ηταν κρυπτοφασιστες που ειχαν ασπασθει αλλες πολιτικες-κομματικες επιλογες

Mα αυτο ενοειται φιλε μου.. αμα εισαι επαρχια μπορεις να το δεις ξεκαθαρα και ευκολα αυτο.. στο χωριο μου , ΟΛΟΙ οι χρυσαυγητες ειναι πρων ΛΑΟΣ και ΝεοΔημοκρατες..και μαλιστα χροοονια στα κομματα αυτα.. Πριν τις εκλογες ειχα μια κουβεντα με τον αντρα της Βουλευτηνας Σαμου.Συριζαιος πρωιν ΚΚΕ ο Χρηστος.. μου λεει οτι ο Ελληνας δεν ειναι ρατσιστης.. του λεω ΠΟΥ ΖΕΙΣ βρε Χρηστο!! 1 στους 2 Ελληνες ειναι ρατσιστης, ο καθενας με διαφορετικο τροπο, και απο αυτους τους ρατσιστες ο 1 στους 2 ειναι και φασιστας του κερατα και ο αλλος ενας απλα μπερδεμενος, ... και οσο περναει ο καιρος βεβαιονομαι για αυτο ολο και περισσοτερο..

Πόσοι νομίζεις Πέτρο π.χ απο τους νοτιοαφρικανούς-μεταξύ αυτών και πολλοί ελληνικής καταγωγής-θεωρούσαν τους εαυτούς τους ρατσιστές και φασίστες;
Πόσοι Γερμανοί κι Ιταλοί που φρενιτωδώς αποθέωναν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,μετά τον πόλεμο θεωρούν ότι ήσαν φασίστες κι έχουν κι αυτοί ευθύνες;

Πόσοι έλληνες υποστήριζαν ενεργά με κάθε τρόπο την χούντα των συνταγματαρχών;Πόσοι πίστευαν,ότι όλα καλά καμωμένα ήταν τότε και θεωρούσαν-θεωρούν εαυτούς νομιμόφρονες και πατριώτες ;Αυτοί τι ήταν;Παραπλανημένοι;Πόσοι απ' αυτούς στεγάστηκαν μετά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Εν κατακλείδι,δεν έχει και τόση σημασία τι πιστεύει ή λέει ότι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του ή τους άλλους...

Last edited:

Πόσοι έλληνες υποστήριζαν ενεργά με κάθε τρόπο την χούντα των συνταγματαρχών;Πόσοι πίστευαν,ότι όλα καλά καμωμένα ήταν τότε και θεωρούσαν-θεωρούν εαυτούς νομιμόφρονες και πατριώτες ;Αυτοί τι ήταν;Παραπλανημένοι;Πόσοι απ' αυτούς στεγάστηκαν μετά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Τουλαχιστον οι μισοι Ελληνες...και συνηδειτα..οχι τι δεν ηξεραν..απλα λουφαξαν και "ξεχασαν"..

Πόσοι νομίζεις Πέτρο π.χ απο τους νοτιοαφρικανούς-μεταξύ αυτών και πολλοί ελληνικής καταγωγής-θεωρούσαν τους εαυτούς τους ρατσιστές και φασίστες;
Πόσοι Γερμανοί κι Ιταλοί που φρενιτωδώς αποθέωναν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,μετά τον πόλεμο θεωρούν ότι ήσαν φασίστες κι έχουν κι αυτοί ευθύνες;

Εν κατακλείδι,δεν έχει και τόση σημασία τι πιστεύει ή λέει ότι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του ή τους άλλους...

Διονυση εκεινο που μου κανει εντυπωση ,ειναι οτι καποιοι σαφως αριστεροι [μελη του ΚΚΕ οργανωμενα παλιοτερα] ,καποιοι που βρισκονται στα αριστερα του ΚΚΕ και μαλιστα αρκετα,τους βλεπω αλλοι μεν να λενε ανοικτα οτι εχουν ψηφισει Χ.Α ,καποιοι αλλοι να συμφωνουν σε αρκετα σημεια με τις θεσεις της Χ.Α .Αυτο να σου πω την αληθεια ειναι με τρομαζει περισσοτερο,οταν συνδειτοποιημενα ατομα στο χωρο της αριστερας και της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας παιρνουν τετοιες θεσεις.
Οσαν αφορα την Χουντα ,επειδη ειναι κατι που εζησα και δεν διαβασα,σαφως και δεν υπηρχε το κλιμα που αναφερεις.Υπηρχε μια σημαντικοτατη μεριδα πολιτων που εδειχνε ανοχη στις ενεργειες της χουντας[ας μην εξετασουμε τωρα τους λογους] ,μια μικρη μεριδα που σαφεστατα ταχθηκε υπερ της ,και μια αλλη μεριδα που σαφεστατα ταχθηκε απεναντι της.Αν εξαιρεσουμε αυτους που αποτελεσαν το λαικο ερισμα της χουντας [ολων των πολιτικων αποχρωσεων πλην ΚΚΕ] ,οι υπολοιποι εδειχναν ανοχη και δεν νομιζω οτι μπορουμε να τους καταταξουμε στην ιδια μοιρα με τους συνεργατες της χουντας.
Το προβλημα μας Διονυση δεν ειναι ο χαρακτηρισμος του καθε ατομου συμφωνα με τα πολιτικα φρονηματα ,αλλα η αντιμετωπιση του φαινομενου που παραγει ακραιες καταστασεις οπως η Χ.Α ,νομιζω αυτο ειναι το ζητουμενο.

αλλα η αντιμετωπιση του φαινομενου που παραγει ακραιες καταστασεις οπως η Χ.Α ,νομιζω αυτο ειναι το ζητουμενο.

Aν η Εκκλησια εβγαινε συσσωμα και καταδικαζει εμπρακτα και εντονα τις πρακτικες τις Χ.Α τι αντυκτυπο πιστευεις θα ειχε? εγω πιστευω οτι θα χε αμεσο αντικτυπο..

Διονυση εκεινο που μου κανει εντυπωση ,ειναι οτι καποιοι σαφως αριστεροι [μελη του ΚΚΕ οργανωμενα παλιοτερα] ,καποιοι που βρισκονται στα αριστερα του ΚΚΕ και μαλιστα αρκετα,τους βλεπω αλλοι μεν να λενε ανοικτα οτι εχουν ψηφισει Χ.Α ,καποιοι αλλοι να συμφωνουν σε αρκετα σημεια με τις θεσεις της Χ.Α .Αυτο να σου πω την αληθεια ειναι με τρομαζει περισσοτερο,οταν συνδειτοποιημενα ατομα στο χωρο της αριστερας και της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας παιρνουν τετοιες θεσεις.
Οσαν αφορα την Χουντα ,επειδη ειναι κατι που εζησα και δεν διαβασα,σαφως και δεν υπηρχε το κλιμα που αναφερεις.Υπηρχε μια σημαντικοτατη μεριδα πολιτων που εδειχνε ανοχη στις ενεργειες της χουντας[ας μην εξετασουμε τωρα τους λογους] ,μια μικρη μεριδα που σαφεστατα ταχθηκε υπερ της ,και μια αλλη μεριδα που σαφεστατα ταχθηκε απεναντι της.Αν εξαιρεσουμε αυτους που αποτελεσαν το λαικο ερισμα της χουντας [ολων των πολιτικων αποχρωσεων πλην ΚΚΕ] ,οι υπολοιποι εδειχναν ανοχη και δεν νομιζω οτι μπορουμε να τους καταταξουμε στην ιδια μοιρα με τους συνεργατες της χουντας.
Το προβλημα μας Διονυση δεν ειναι ο χαρακτηρισμος του καθε ατομου συμφωνα με τα πολιτικα φρονηματα ,αλλα η αντιμετωπιση του φαινομενου που παραγει ακραιες καταστασεις οπως η Χ.Α ,νομιζω αυτο ειναι το ζητουμενο.

Δεν υπάρχει περίπτωση συνειδητοποιημένος αριστερός Πέτρο να υποστηρίξει ΧΑ.Καμία.

Μην ακούς τι λένε κάποιοι.Μπορεί ίσως κάποιοι ελάχιστοι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι ανεμόμυλοι ή σύγχρονοι Γεωργαλάδες να λένε ότι θέλουν,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση.Δεν είναι τυχάιο,ότι δεν υπάρχει αριστερός γνωστός που να το έχει κάνει.Εκτός άν θεωρείς τύπους σαν τον Σφακιανάκη,που κάποτε δήλωνε επαναστάτης,σαν τέτοιους...

Πρόκειται για αστικούς μύθους,προπαγάνδα ή ιστορίες παραμυθάδων και διαταραγμένων.

Δεν καταλαβάινω τι θα πεί ανοχή,όταν καταλύεται με τάνκς το σύνταγμα κι η δημοκρατία στην χώρα,ανοίγουν τα ξερονήσια,σκοτώνεται και βασανίζεται κόσμος,απαγορεύεται η εκφραση άποψης κλπ Πέτρο...Οι χιλιάδες -χιλιάδων που δόξαζαν την χούντα κι έτρεχαν σε εγκαίνια,παράτες και γήπεδα πανηγυρίζοντας ανοχή επιδείκνυαν;

Εγώ συμμέτοχους και συνυπεύθυνους τους λέω αυτούς.

Last edited:
Θα συμφωνήσω,
Υπήρξαν κάποιοι που ψήφισαν τα σκ@τα την μια και αριστερά την άλλη αλλά απέχουν πολύ από το να πεις ότι ξέρουν έστω τι πρεσβεύουν αυτά.

Δεν υπάρχει περίπτωση συνειδητοποιημένος αριστερός Πέτρο να υποστηρίξει ΧΑ.Καμία.

Μην ακούς τι λένε κάποιοι.Μπορεί ίσως κάποιοι ελάχιστοι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι ανεμόμυλοι ή σύγχρονοι Γεωργαλάδες να λένε ότι θέλουν,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση.Δεν είναι τυχάιο,ότι δεν υπάρχει αριστερός γνωστός που να το έχει κάνει.Εκτός άν θεωρείς τύπους σαν τον Σφακιανάκη,που κάποτε δήλωνε επαναστάτης,σαν τέτοιους...

Πρόκειται για αστικούς μύθους,προπαγάνδα ή ιστορίες παραμυθάδων και διαταραγμένων.

Δεν καταλαβάινω τι θα πεί ανοχή,όταν καταλύεται με τάνκς το σύνταγμα κι η δημοκρατία στην χώρα,ανοίγουν τα ξερονήσια,σκοτώνεται και βασανίζεται κόσμος,απαγορεύεται η εκφραση άποψης κλπ Πέτρο...Οι χιλιάδες -χιλιάδων που δόξαζαν την χούντα κι έτρεχαν σε εγκαίνια,παράτες και γήπεδα πανηγυρίζοντας ανοχή επιδείκνυαν;

Εγώ συμμέτοχους και συνυπεύθυνους τους λέω αυτούς.

Υπαρχουν ονοματα ,κλπ,και ειναι 55+ χρονων,στη ΚΝΕ απο 18 ετων ο ενας και στο ΚΚΕ στη συνεχεια,ο αλλος ΚΚΕ-μ-λ
Οσο για τα γηπεδα που γεμιζαν επι χουντας φιλτατε Διονυση ,οντας μαθητης μας πηγαιναν οι δασκαλοι-καθηγητες ολη τη ταξη στο Καυτατζογλειο για τις γιορτες της 21 Απριλιου.Μηπως υπηρχε περιπτωση 10χρονα παιδια η και μεγαλυτερα να αρνηθουμε εν μεσω χουντας; ειμαστε συνυπευθυνοι που γεμιζε το γηπεδο;Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι καν αν εζησες στη Χουντα ,αλλα εγω επειδη την εζησα μιλαω απο πρωτο χερι και οχι απο αφηγησεις.
Εδω στη μεταπολιτευση τους πρωτους μηνες μετα το Κυπριακο ,που ετυχε να παω στο στρατο ,ηταν αδυνατον να μιλησεις ,ακομη ο στρατος ηταν γεματος <σταγονιδια>.Αλλα μην ξυνουμε πληγες που στην ουσια δεν βοηθουν στο να ανακοπει η πορεια της Χ.Α

Καλά μιλάμε έχω χάσει την μπάλα....

οταν κάποιοι λέγαμε αυτός ο λαός, να το πω κομψά, "υπομένει", δεν επαναστατεί, κάποιοι άλλοι μας έλεγαν ανιστόρητους, τρομοκράτες, κλπ κλπ...

Τώρα υποστηρίζουν το ίδιο.... Άβυσσος....η πολιτική σκέψη....

:popcorn:

Την χούντα την έζησα φίλε,για τα καλά...και φυσικά δεν εννοώ τα παιδάκια που έσερναν στις χουντικές "εκδηλώσεις".Είναι πάμπολλοι οι τότε ενήλικες που υποστήριξαν άμεσα ή έμμεσα την χούντα.

Τώρα την περιπτωσιολογία και τα περί ονομάτων τα αντιπαρέρχομαι...

Νομίζω καλύτερα θα ήταν να μας αανησυχούν,όχι μερικοί διαταραγμένοι κι οι καμένοι συνειδητοί ή ασυνείδητοι μεσόκοποι-υπερήλικες φασίστες-ακροδεξιοί,αλλά τι γίνεται σήμερα κι ειδικά με τα νέα παιδιά...

Την χούντα την έζησα φίλε,για τα καλά...και φυσικά δεν εννοώ τα παιδάκια που έσερναν στις χουντικές "εκδηλώσεις".Είναι πάμπολλοι οι τότε ενήλικες που υποστήριξαν άμεσα ή έμμεσα την χούντα.

Τώρα την περιπτωσιολογία και τα περί ονομάτων τα αντιπαρέρχομαι...

Νομίζω καλύτερα θα ήταν να μας αανησυχούν,όχι μερικοί διαταραγμένοι κι οι καμένοι συνειδητοί ή ασυνείδητοι μεσόκοποι-υπερήλικες φασίστες-ακροδεξιοί,αλλά τι γίνεται σήμερα κι ειδικά με τα νέα παιδιά...

Συμφωνω Διονυση με την τελευταια παραγραφο σου.
Οσον αφορα τους χειροκροτητες και υποστηρικτες της χουντας δεν ηταν και λιγοι νομιζω ,ας μην ξεχναμε οτι επι χουντας χαρισθηκαν για πρωτη φορα τα αγροτικα δανεια.
Οσον αφορα την περιπτωσιολογια ονοματων Διονυση ,το κακο ειναι οτι ανακαλυπτω καθε μερα ακομη εναν που ψηφισε η θα ψηφισει Χ.Α και αυτο ειναι το πλεον ανησυχητικο

Η μπαλλα ειναι χαμενη εδω και πολλα χρονια Αιμιλιε.
Κορυφαιο παραδειγμα ,η εμβληματικη φωνη που ελεγε<εδω Πολυτεχνειο> δυστυχως αλλοτριωθηκε στο μεγιστο βαθμο,τι να περιμενεις απο τους υπολοιπους
Και για να παμε παρακατω Αιμιλιε ,για τον λαο που <υπομενει και δεν επαναστατει> Προφανως ξεχνας Αιμιλιε οτι αυτος ο λαος βγηκε βαθυτατα λαβωμενος απο την Μικρασιατικη καταστροφη,τον Β.Π.Π και κυριωτερα τις πληγες που αφησε ο εμφυλιος.Πληγες που αιμοραγουσαν και απο τις δυο πλευρες ,με ανθρωπους στην εξορια στην Ελλαδα,αλλα και χιλιαδες αλλους σκορπισμενους στην Αν Ευρωπη ,μεχρι τα περατα της Ασιας που τους εστειλε ο <αδελφος> Ιωσηφ.
Εχοντας χασει τα καλλιτερα παιδια στα πεδια των μαχων ,με μια ερειπωμενη χωρα ,με μια διαιρεμενη πολτικα χωρα ,ελπιζω να καταλαβαινεις τη συμπεριφορα των ανθρωπων.Εγω φρεσκο βουτηρο αγαπητε Αιμιλιε εφαγα πρωτη φορα στα 9 μου χρονια,και δεν το λεω σαν παραπονο ,αλλα σαν πραγματικοτητα.
Δεν ειχε η Ελλαδα του 50 η του 60 καμμια σχεση με το σημερα.
Καλο ειναι παντα στη κριτικη μας να βαζουμε και καποιες αλλες παραμετρους που ηταν ουσιαστικες για την εποχη

Πέτρο καμία σχέση αυτό που λες, με αυτό που έγραψα. Άλλα δεν θα ξαναγράψω την άποψή μου. Είναι γραμμενη και μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευσθει.

Αποδεκτά ότι γραφεις και συμφωνώ, αλλα άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Πάμε παρακάτω....

Ο "γαμώ την Άννα Φρανκ" βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ματθαιόπουλος δήλωσε ότι "μόνο οι ψυχικά υγιείς πρέπει να αναπαράγονται". Ο νεοναζισμός ξαναβγάζει στην επιφάνεια τα βοθρολύματα που μέχρι σήμερα κείτονταν στους υπονόμους της ιστορίας. Στη φωτογραφία, προπαγανδιστικό πόστερ των ναζί που ενημερώνει για τις συνέπειες στον πληθυσμό, αν ένας "κανονικός" Γερμανός γεννάει 2 παιδιά, ενώ ένας "άρρωστος" γεννάει 4.

485253_263002310503375_1324986829_n.jpg

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=263002310503375&l=93086a1e8a

Μαργαρίτα Παπαμηνά: «Πήγα για κατάθεση και βρέθηκα κατηγορούμενη»

Η Μαργαρίτα Παπαμηνά είναι η δασκάλα που στοχοποιήθηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κατηγορήθηκε για «υποκίνηση του πλήθους» εναντίον τους στα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης 2 Απριλίου (που οδήγησαν τον ακροδεξιό υποψήφιο βουλευτή στη… θάλασσα)! Όλως τυχαίως, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενεργή γυναίκα που συμμετέχει στα κοινά, συνδικαλίστρια εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και ενεργό μέλος στο αντιφασιστικό κίνημα των Χανίων. Συνομιλήσαμε μαζί της σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη 2 Απριλίου στο λιμάνι των Χανίων και τον τρόπο που την ενέπλεξαν σε αυτά.

http://www.agonaskritis.gr/μαργαρίτα-παπαμηνά-«πήγα-για-κατάθεσ-2/#

Status
Not open for further replies.