To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Την έκπληξή τους, για την απόφαση εισαγγελέων και ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις από τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος), εκφράζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν σχολίασε ότι «το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι πριν τη δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο η δίωξη σε βάρος τους είναι καλά τεκμηριωμένη από την κυβέρνηση ενώ επεσήμανε ότι εάν τελικά καταδικαστούν βουλευτές της Χ. Α, θα χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, οδηγώντας σε εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες και σε διάλυση του νεοναζιστικού κόμματος, όπως ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά».

Το Reuters κάνει λόγο για απόφαση έκπληξη και τονίζει ότι αυτό περιπλέκει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία, από υποστηρικτή του, του αντιφασίστα ράπερ τον περασμένο μήνα. Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν μαραθώνια η διαδικασία των απολογιών των τεσσάρων κατηγορούμενων βουλευτών της Χ.Α. ενώπιον του ανακριτή, καθώς διήρκεσε πάνω από 18 ώρες.

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera και η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle κάνουν λόγο για μια αιφνιδιαστική απόφαση.

Με τίτλο «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απροσδόκητα αφέθηκαν ελεύθεροι πριν τη δίκη τους» η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz αναφέρει ότι η σχετική απόφαση προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο ισχυρά τεκμηριωμένη είναι η υπόθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press τονίζει ότι δεν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση στον Ηλία Παναγιώταρο και το Νίκο Μίχο, παρά μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

http://www.koutipandoras.gr/43938/διεθνή-μμε-απορούν-με-την-αποφυλάκιση.html

Παει ο τουρισμος....:bang:

Τι να πω τοτε βρε παιδιά? Δεν τον είχα και για τόσο βλακα. Βέβαια απο το αρθρο δεν φαίνεται εαν το παράνομα αναφέρεται σε ολα η στην κυνηγετικη καταμπινα μονο, που έχει η μισή Ελλάδα ... Θα επιφυλαχθω ωστόσο οτι εν προκειμένω δεν διωκεται για όπλα... εξ όσων γνωριζω

Όπως έγραψα παραπάνω, δεν θέλω να πιστεύω ότι 7 στους 100 συμπολίτες μας (ή 1,5 στους 10, κατά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις) είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο φαυλότητας.
Θέλω να πιστεύω ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτά τα νταβατζιλίκια τα αγνοούσε. Δεν γράφω ότι αγνοούσε τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι τόσοι "αγανακτισμένοι", ως δήλωναν, εναπόθεσαν εν γνώσει τους την εκπροσώπησή τους στα χέρια κοινών μπράβων.

Καταλαβαίνω και γι αυτό το γράφω εξ' αρχής, πως ήταν τρόπος έκφρασης από μέρους σου αυτό για τα όπλα.
Θα έπρεπε όμως όλοι μας, και περισσότερο εσύ που δίνεις βάση στο γράμμα του νόμου και μας ξεστραβώνεις για τέτοια θέματα εδώ, να μην αθωώνουμε και υποβιβάζουμε ελαφρά τη καρδία, γεγονότα όπως παράνομη οπλοκατοχή για κάποιον που τον συλλαμβάνει η Ασφάλεια ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ συμμορίας (της ΧΑ) και πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, από εκείνο το σημείο και μετά.
Κι άντε τ' αφήνουμε απ' έξω τα πιστόλια, που δεν πρέπει κανονικά να αποδείξουμε εμείς στη συζήτησή μας ότι ήταν παράνομα , αλλά να μάθουμε με ποια λογική θα μπορούσε να είναι νόμιμη και δικαιολογημένη η κατοχή 2-3 πυροβόλων πιστολιών ( μήπως είναι και πρωταθλητής της σκοποβολής μεγάλων διαμετρημάτων ο Φύρερ και δεν το γνωρίζαμε; )
Θέλω όμως να σταθώ ακόμη περισσότερο στις καραμπίνες που τις κάναμε ψωμοτύρι. Όπως όλοι ξέρουμε, στο κτίριο των 8 διαμερισμάτων που ζω, ΔΕΝ υπάρχουν 4 παράνομες καραμπίνες. Καταλαβαινόμαστε... Επίσης στη γενικά επικρατούσα άποψη θεωρούμε το πιστόλι, ένα όπλο αυτοάμυνας και περιορισμένων δυνατοτήτων, ως έμβλημα του παράνομου. (Ο νόμος πιστεύω λόγω της εύκολης απόκρυψης και μεταφοράς του).
Η κυνηγετική καραμπίνα που είναι ένα καθαρά επιθετικό όπλο με ικανότητα βλάβης πολλαπλάσια από τα πιστόλια, όταν τη βρουν στο κέντρο της Αττικής πακετάκι με αντίστοιχα πυρομαχικά να την κατέχει ένας κατηγορούμενος, είναι κάτι που το προσπερνάνε έτσι εύκολα; ευκολότερα από τα άδεια μπυρομπούκαλα; Μπορείς να αναφέρεις σχετικά τη νομολογία, αν τη γνωρίζεις;
Τώρα για το πολιτικό μέρος της παρατήρησής σου, αν είμαστε τόσο φαύλοι ώστε να θεωρούμε αποδεκτή τη πιθανή παράνομη οπλοκατοχή από τη μισή Ελλάδα με το σκεπτικό "έλα μωρέ τώρα...", είναι πολύ εύκολο να βρούμε το 15% των ψηφοφόρων μέσα σ' αυτή τη μισή φαύλη Ελλάδα.

Αυτό που γράφει το παραπάνω άρθρο ισχύει κατ' αυτόν τον τρόπο; υπάρχει η πιθανότητα να χάσουν τις έδρες τους οι ΧΑ και να επαναληφθούν εκλογές μόνο εκεί που εκλεγόταν αυτοί; αυτό μόνο μετά από καταδίκη; Αν ισχύει αυτό δεν πρόκειται να καταδικαστούν ΠΟΤΕ, πριν ο Σαμαράς θελήσει αυτοβούλως να πάει σε εκλογές και μάλλον θα τρενάρουν τη διεξαγωγή της δίκης ώστε τα διάφορα στάδια και η εξέλιξή της να συμπίπτουν κάθε φορά με το επιθυμητό για τη ΝΔ επικοινωνιακό αντίκτυπο.

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή»

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός (δεν θυμάμαι ποιας χώρας)

:fahne90::fahne90::music-smiley-005::music-smiley-005:

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή»

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός (δεν θυμάμαι ποιας χώρας)

Success story No 2...

23/1/13

Δένδιας: Δεν ανακαλώ για ΣΥΡΙΖΑ – η τρομοκρατία φυτρώνει στην άκρα Αριστερά
«Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αποκαλώντας «ανόητους γκεμπελίσκους» όσους των κατηγορούν για νεανικές σχέσεις με την ακροδεξιά, αρνούμενος να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, και εκτιμώντας πως η τρομοκρατία «φυτρώνει» στην άκρα Αριστερά.

http://www.skai.gr/news/politics/ar...za-i-tromokratia-futronei-stin-akra-aristera/

Καταλαβαίνω και γι αυτό το γράφω εξ' αρχής, πως ήταν τρόπος έκφρασης από μέρους σου αυτό για τα όπλα.
Θα έπρεπε όμως όλοι μας, και περισσότερο εσύ που δίνεις βάση στο γράμμα του νόμου και μας ξεστραβώνεις για τέτοια θέματα εδώ, να μην αθωώνουμε και υποβιβάζουμε ελαφρά τη καρδία, γεγονότα όπως παράνομη οπλοκατοχή για κάποιον που τον συλλαμβάνει η Ασφάλεια ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ συμμορίας (της ΧΑ) και πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, από εκείνο το σημείο και μετά.
Κι άντε τ' αφήνουμε απ' έξω τα πιστόλια, που δεν πρέπει κανονικά να αποδείξουμε εμείς στη συζήτησή μας ότι ήταν παράνομα , αλλά να μάθουμε με ποια λογική θα μπορούσε να είναι νόμιμη και δικαιολογημένη η κατοχή 2-3 πυροβόλων πιστολιών ( μήπως είναι και πρωταθλητής της σκοποβολής μεγάλων διαμετρημάτων ο Φύρερ και δεν το γνωρίζαμε; )
Θέλω όμως να σταθώ ακόμη περισσότερο στις καραμπίνες που τις κάναμε ψωμοτύρι. Όπως όλοι ξέρουμε, στο κτίριο των 8 διαμερισμάτων που ζω, ΔΕΝ υπάρχουν 4 παράνομες καραμπίνες. Καταλαβαινόμαστε... Επίσης στη γενικά επικρατούσα άποψη θεωρούμε το πιστόλι, ένα όπλο αυτοάμυνας και περιορισμένων δυνατοτήτων, ως έμβλημα του παράνομου. (Ο νόμος πιστεύω λόγω της εύκολης απόκρυψης και μεταφοράς του).
Η κυνηγετική καραμπίνα που είναι ένα καθαρά επιθετικό όπλο με ικανότητα βλάβης πολλαπλάσια από τα πιστόλια, όταν τη βρουν στο κέντρο της Αττικής πακετάκι με αντίστοιχα πυρομαχικά να την κατέχει ένας κατηγορούμενος, είναι κάτι που το προσπερνάνε έτσι εύκολα; ευκολότερα από τα άδεια μπυρομπούκαλα; Μπορείς να αναφέρεις σχετικά τη νομολογία, αν τη γνωρίζεις;
Τώρα για το πολιτικό μέρος της παρατήρησής σου, αν είμαστε τόσο φαύλοι ώστε να θεωρούμε αποδεκτή τη πιθανή παράνομη οπλοκατοχή από τη μισή Ελλάδα με το σκεπτικό "έλα μωρέ τώρα...", είναι πολύ εύκολο να βρούμε το 15% των ψηφοφόρων μέσα σ' αυτή τη μισή φαύλη Ελλάδα.

Έγραψα ότι από τη διατύπωση του άρθρου, δεν προκύπτει εάν το παράνομο αναφέρεται και στο πιστόλι και περίστροφο ή μόνο στο κυνηγετικό (τελευταίο και πιθανότερος όρος της αναφοράς). Περαιτέρω, από όσο ξέρω τουλάχιστον από το κατηγορητήριο, ο Μιχαλολιάκος ΔΕΝ κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή (εκτός εάν κατηγορείται, οπότε ευχαρίστως κάποιος να με διορθώσει). Και δεν θα μπορούσε άλλωστε, όταν η τελευταία είναι πλημμέλημα, και για να διωχθεί για αυτό απαιτείται ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Το τελευταίο επιμένουμε να το ξεχνούμε, τυπικώς ξε-τυπικώς παραμένει πάντως εκλεγμένος βουλευτής, σε αυτό είναι δεμένα τα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Και που τους πήγαν με την αυτόφωρη και όχι με προηγούμενη άδεια της Βουλής, ήταν πολύ, και όπως ήδη έχει αρχίσει θαρρώ να φαίνεται, σφάλμα σε πολλαπλά επίπεδα.

Επί της ουσίας, εάν η παράνομη οπλοκατοχή αφορά μόνο στην καραμπίνα και όχι τα πιστόλια, για τα οποία προφανώς και δικαιολογείται να έχει άδεια ένας βουλευτής, προσωπικώς θα τη θεωρούσα ήσσονος σημασίας παράνομη πράξη (παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου) η οποία εξάλλου τιμωρείται αναλόγως, ως ελαφρύ πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημ/κείου (α. 8 παρ 5 Ν. 2168/1993, αντίθετα με την βασική μορφή της οπλοκατοχής του άρθρου 7, που είναι σοβαρό πλημμέλημα, τιμωρούμενο με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών). Ε προφανώς δεν θα κρίνει αυτή την προφυλάκιση ενός βουλευτή, όταν μάλιστα είναι προφανώς άσχετη με τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται (εκτός εάν πιστεύει κανείς ότι οι επιθέσεις της ΧΑ γίνονται με το περίστροφο του Μιχαλολιάκου). Ορίστε με κανατε συνηγορο του Μιχαλολιάκου, πανάθεμά σας. :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Να πω ότι σου τα έλεγα και εσύ με κατσάδιαζες;

Εδώ ολόκληρος ανταρσύα την πάτησε, δεν θα τη πατούσα εγώ?

άσε με, είμαι για να σκάσω...
και θα μου τι λέτε και εσύ και αυτός ο (παλιοχαρακτήρας) ο savatage για καιρό :smash:

αλλά που θα πάει...................

Άφησαν άλλους 4; 8; Έχω χάσει το μέτρημα!
Σε λίγο θα το χάσουν και αυτοί και θα αφήσουν περισσότερους από όσους πιάσανε!

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

«Περιφερειακή και μεμονωμένη» η εγκληματική δράση

http://www.thepressproject.gr/article/47690/Kombiki-i-apologia-Mixaloliakou
νομικοι κυκλοι λενε οτι επειδη ειναι βουλευτες, δυσκολο να διαπραξουν νεα αδικηματα γι αυτο και τους αφησαν....:flipout: πριν που τα διαπραταν τι ηταν? νοσηλευτριες?ο αλλος ακομα δεν βγηκε αρχισε τις κλωτσιες...ελεος..θυμηστε μου ποτε ξανα δεν κριθηκαν προφυλακιστεοι κατηγορουμενοι για διευθυνση και συσταση εγκληματικης οργανωσης?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Εδώ ολόκληρος ανταρσύα την πάτησε, δεν θα τη πατούσα εγώ?

άσε με, είμαι για να σκάσω...
και θα μου τι λέτε και εσύ και αυτός ο (παλιοχαρακτήρας) ο savatage για καιρό :smash:

αλλά που θα πάει...................

Ατιμο πραγμα αυτο το ιντερνετ και η ανταλλαγη πληροφοριων και σχολιων.

Ασε να δουμε τι θα γινει με το δικαστηριο και τι επιπτωσεις θα εχει η ολη ιστορια πανω τους και μετα βγαλε συμπερασματα.

Ακομα δεν τον ειδαμε (εξω) αθωο τον βαφτισαμε ?

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

ο αλλος ακομα δεν βγηκε αρχισε τις κλωτσιες...

Αυτος πρεπει να λειτουργει με κινητικη ενεργεια.....τοσες ωρες μεσα χωρις να κλωτσησει καναν μεταναστη θα ειχε μαζεψει πολυ και την εβγαλε στον πρωτο περαστικο.....

Αμ ο αλλος ....

ο Ηλίας Παναγιώταρος μετά την απόφαση των ανακριτών να τον αφήσουν ελεύθερο, μαζί με τους δύο άλλους συναδέλφους του βουλευτές, και έβριζε τους δημοσιογράφους αποχωρώντας από την Ευελπίδων.
«Τώρα θα δείτε σιχάματα!» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μπροστά στην Ευελπίδων.

Σιχαματα, σκουληκια, αμοιβαδες....... ολοι οι φασιστες τελικα το ιδιο λεξιλογιο χρησιμοποιουν για να εκφοβισουν τους αλλους μιας και ειναι προφανως ανικανοι για κατι καλυτερο στην ζωη τους.

Αραγε δεν αποτελει εξυβριση αυτο μιας και ειναι καταγεγραμμενο δημοσια για να ξαναπερασει καμια βολτα απο τον εισαγγελεα ?

Απίθανο αυτογκόλ αυτό. Tους μπουζούριασαν σαββατιάτικα με τη διαδικασία του αυτόφωρου, τους φόρτωσαν με τις πιό απίθανες κατηγορίες, κοκορεύτηκαν ότι "χτύπησαν το ναζισμό", και τώρα τους αφήνουν ελεύθερους σα να μη συνέβη τίποτα!

Εδώ πρόκειται ή για απύθμενη ανικανότητα, ή για οργανωμένο σχέδιο προώθησης της ΧΑ. Ή και για τα δύο.

Up

Για να μας βγαλουν τωρα κανα γκαλοπ να χουμε να λεμε.
Α ρε Θητα περιμενα οτι θα δικαιωθεις, αλλα οχι τοσο γρηγορα!

Δεν μου βγάζει κανείς απ το μυαλό, πως το σύστημα μ αυτά που κάνει, καθώς και η κωλοτούμπα των μμε, στα μάτια πολλών, θα φανούν ήρωες οι ηγέτες των χρυσαυγόπουλων

Άφησαν άλλους 4; 8; Έχω χάσει το μέτρημα!
Σε λίγο θα το χάσουν και αυτοί και θα αφήσουν περισσότερους από όσους πιάσανε!

Ναι ρε οσοι ειναι μπουζουριασμενοι θα λενε "Ειμαι και γω χρυσαβγουλο,μπορω να βγω?"...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Ατιμο πραγμα αυτο το ιντερνετ και η ανταλλαγη πληροφοριων και σχολιων.

Ασε να δουμε τι θα γινει με το δικαστηριο και τι επιπτωσεις θα εχει η ολη ιστορια πανω τους και μετα βγαλε συμπερασματα.

Ακομα δεν τον ειδαμε (εξω) αθωο τον βαφτισαμε ?

To παίζω σύστημα μΠανάθα (μουρμούρα, μιζέρια, απογοήτευση μέχρι πτώσεως) μπας και αλλάξει το γούρι...

δε βλέπω άλλη λύση.

Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Ναι ρε οσοι ειναι μπουζουριασμενοι θα λενε "Ειμαι και γω χρυσαβγουλο,μπορω να βγω?"...:flipout:

Μην δινεις ιδεες.

Εμεις τα λεμε αστειευομενοι αλλα αυτοι παιζει να τα κανουν και πραξη.

Status
Not open for further replies.