Το videoclip της ημέρας

Μια-δυο παρατηρήσεις και από εμένα παρακαλώ! -bye-

Στο original score αυτού του έργου του Rossini, δεν υπάρχει εκκλησιαστικό όργανο. Για του λόγου το αληθές, μπορείται να ανατρέξετε στις παρτιτούρες του έργου εδώ.

Επίσης θεωρώ το συγκεκριμμένο video του "La Gazza Ladra" που αναρτήθηκε εδώ, ότι αποτελεί παράδειγμα πρός αποφυγή, αφού όλα τα 'όργανα' που συμμετέχουν είναι synthesized και μάλιστα από synthesizer της χειρίστης ποιότητας! Το αποτέλεσμα είναι ΤΟΣΟ ψεύτικο, που νομίζω ότι θα μπορούσε να "χαλάσει" (αποσυντονίσει) τα αυτιά ακόμη και ενός έμπειρου ακροατή! Γι' αυτό και δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που όλοι (εκτός από τη Κάλλη...:grinning-smiley-043) άκουσαν στο επίμαχο σημείο "κάτι σαν" εκκλησιατικό όργανο.

Και επειδή στο "σωλήνα" κυκλοφορά ότι μπορείται να φανταστείτε, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας, σας προτρέπω να επιλέγετε τα ακούσματά σας κατόπιν προσεκτικής διαλογής...:grandpa:

Aγαπητέ Bosie,

αφού σ' ευχαριστήσω για την 'διάσωση της αξιοπρέπειάς μου' :frown: και ασφαλώς για το ότι αφιέρωσες χρόνο να μου απαντήσεις, θα ήθελα να μου επιτρέψεις να πω δυό λόγια.
Κατ' αρχάς ο όρος "παράδειγμα προς αποφυγήν" αλλά και η "προτροπή προσεκτικότερης διαλογής" ίσως ακούγονται κάπως προκλητικά και εριστικά. Ειδικά όταν το συγκεκριμένο κλιπ έχει αναρτηθεί από τον κύριο Λυμπερόπουλο, του οποίου τόσον η λατρεία και η αφοσίωση προς τη Μουσική -όπως και των περισσοτέρων σχεδόν μελών της ΜΚ - όσο και οι γνώσεις του, είναι τοις πάσι γνωστά.
Έστω και ότι το συγκεκριμένο κλιπ δεν ήταν το καλύτερο.
Έστω και ότι ηχητικά ήταν κακό. Οι χαρακτηρισμοί "παράδειγμα προς αποφυγήν" 'η "χειρίστη ποιότητα" κσι "ΤΟΣΟ ψεύτικο", ακούγονται κάπως υπερβολικοί και προκλητικοί.
Φαντάζομαι ότι το ζητούμενο του κυρίου Λυμπερόπουλου, όπως και όλων όσων συμμετέχουν στη Μουσική κατηγορία, ήταν κυρίως να "κοινωνήσει" σε μας όλους κάτι που γι αυτόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ αγαπημένο. Ίσως ο χρόνος που διέθετε ή οι συνθήκες αναζήτησης να μην του επέτρεπαν να ψάξει για κάτι καλύτερο, ίσως πάλι και να μην τον απασχόλησε καθόλου αυτό. Και μην ξεχνάς, πως μιλάμε για ένα μέλος που στη δισκοθήκη του έχει σχεδόν όλες τις εκτελέσεις κάθε έργου.
Το you tube φαντάζομαι, για τον ανήσυχο ακροατή λειτουργεί μόνο ως έναυσμα για περισσότερο ψάξιμο, κανείς μας δεν περιμένει να ακούσει την καλύτερη εκτέλεση μέσα από αυτό. Συνήθως το μόνο που θέλουμε είναι να μοιραστούμε κάτι που αγαπάμε.
Ούτε μουσικοί είμαστε -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-, αλλά απλοί πλην παθιασμένοι ακροατές.
Ας μείνουμε λοιπόν εκεί, εξάλλου και ο λόγος που απηύθυνα το ερώτημα ήταν ακριβώς η ανάγκη μου να μάθω κι όχι η απορία μου διότι δεν μπορούσα να διακρίνω. Και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου προς αυτήν την κατεύθυνση.

-bye-

Καλά, αυτό το κύριο Λυμπερόπουλο βγάζει μάτια Κάλλη.
Θα βγάλει σπυράκια μόλις το διαβάσει :D

Επί της ουσίας Κάλλη, δεν είδα πουθενά το "προκλητικά" και το "εριστικά" που αναφέρεις. Ο άνθρωπος έκανε ένα σχόλιο στο συγκεκριμένο video και όχι σε αυτόν που τον ανάρτησε - βλέπε Λύμπε.
Για το youtubε τι να πω: Πιθανόν η ο φίλος Bosie να επέλεξε σωστά, πιθανόν και όχι.

Aγαπητέ Bosie,

αφού σ' ευχαριστήσω για την 'διάσωση της αξιοπρέπειάς μου' :frown: και ασφαλώς για το ότι αφιέρωσες χρόνο να μου απαντήσεις, θα ήθελα να μου επιτρέψεις να πω δυό λόγια.
Κατ' αρχάς ο όρος "παράδειγμα προς αποφυγήν" αλλά και η "προτροπή προσεκτικότερης διαλογής" ίσως ακούγονται κάπως προκλητικά και εριστικά. Ειδικά όταν το συγκεκριμένο κλιπ έχει αναρτηθεί από τον κύριο Λυμπερόπουλο, του οποίου τόσον η λατρεία και η αφοσίωση προς τη Μουσική -όπως και των περισσοτέρων σχεδόν μελών της ΜΚ - όσο και οι γνώσεις του, είναι τοις πάσι γνωστά.
Έστω και ότι το συγκεκριμένο κλιπ δεν ήταν το καλύτερο.
Έστω και ότι ηχητικά ήταν κακό. Οι χαρακτηρισμοί "παράδειγμα προς αποφυγήν" 'η "χειρίστη ποιότητα" κσι "ΤΟΣΟ ψεύτικο", ακούγονται κάπως υπερβολικοί και προκλητικοί.
Φαντάζομαι ότι το ζητούμενο του κυρίου Λυμπερόπουλου, όπως και όλων όσων συμμετέχουν στη Μουσική κατηγορία, ήταν κυρίως να "κοινωνήσει" σε μας όλους κάτι που γι αυτόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ αγαπημένο. Ίσως ο χρόνος που διέθετε ή οι συνθήκες αναζήτησης να μην του επέτρεπαν να ψάξει για κάτι καλύτερο, ίσως πάλι και να μην τον απασχόλησε καθόλου αυτό. Και μην ξεχνάς, πως μιλάμε για ένα μέλος που στη δισκοθήκη του έχει σχεδόν όλες τις εκτελέσεις κάθε έργου.
Το you tube φαντάζομαι, για τον ανήσυχο ακροατή λειτουργεί μόνο ως έναυσμα για περισσότερο ψάξιμο, κανείς μας δεν περιμένει να ακούσει την καλύτερη εκτέλεση μέσα από αυτό. Συνήθως το μόνο που θέλουμε είναι να μοιραστούμε κάτι που αγαπάμε.
Ούτε μουσικοί είμαστε -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-, αλλά απλοί πλην παθιασμένοι ακροατές.
Ας μείνουμε λοιπόν εκεί, εξάλλου και ο λόγος που απηύθυνα το ερώτημα ήταν ακριβώς η ανάγκη μου να μάθω κι όχι η απορία μου διότι δεν μπορούσα να διακρίνω. Και σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου προς αυτήν την κατεύθυνση.

-bye-
Ο ανθρωπος ουτε εριστικος ηταν αλλα ουτε και προκλητικος ,μια χαρα τα ειπε εχοντας μουσικη παιδεια και απο οτι αντιλαμβανομαι γνωση
Αντιθετα το κειμενο σου ειναι imho γλοιωδες και εμμετικο
Ο Κος Λυμπεροπουλος δεν χρειαζεται δικηγορους (εκτος βεβαια εαν ο ιδιος σου εχει δωσει αυτο το δικαιωμα ,να μιλας δηλ αντ`αυτου)
Αναμενω την αντιδραση των Συντονιστων

ήρεμα βρε, καλοκαιριάτικα.
πού την βρίσκετε την όρεξη;

η εκδοχή που έβαλα 'ποπίζει' -από το pop- και την έβαλα επίτηδες.
είναι ...DIY, προφανώς και Δεν διεκδικεί...δάφνες πρωτοτυπίας ή ...σεβασμού προς το πρωτότυπο, ο τύπος που την έφτιαξε μάλλον έκανε πλάκα.
o φίλος Bosie 'εξανέστη' ορθώς. Εχει δίκιο από πολλές απόψεις: είναι σαν κάποιος να παίρνει ένα μαρκαδόρο και να προσθέτει μουστάκια και γένια στη ...Μονα Λίζα.
Ταυτόχρονα αυτό εχει και τη πλάκα του όμως - και γι αυτόν ακριβώς το
λόγο το έβαλα.
Οποιος έχει ακούσει τι έκανε με τα synths του ο Walter (μετέπειτα Wendy) Carlos στους Κλασσικούς, ξέρει.

Μήτσο (Θ.) να αγιάσει το στόμα σου.:grinning-smiley-043
Στα νειάτα μου έκοβα φλέβες με Stooges, τώρα με το πολύ 'κυριλίκι', σε λίγο θα νιώθω σαν ...σεβάσμιο μνημείο. -bye-

Bosie, Welcome on board.
Σ αρέσουν οι Συμφωνίες του Μπρούκνερ ε;
δεν τον μπορώ, να πάρει: δυσκοίλιος μου φαίνεται...δεν του προκύπτει. Οχι στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον.Καλός κατασκευαστής, σίγουρα - αλλά δεν έχει κατά τη γνώμη μου αυτό το 'κάτι' παραπάνω που θα τον ανέβαζε στη συντροφιά των πραγματικά μεγάλων.
Ισως, βέβαια, να 'φταίω' εγώ: ομολογώ πως Δεν τον έχω ακούσει πολύ προσεκτικά.
Μόνο το φωνητικό του έργο, αυτό που παουσίασα: με καθήλωσε. Κάτι που ποτέ δεν μου έκαναν οι Συμφωνίες του.

Last edited:
Λοιπόν, καλημέρα σε όλους.

Ξύπνησα σκεφτόμενη να πω στον συντονιστή μας να σβήσει το ποστ μου για δύο λόγους.
Πρώτον διότι ίσως να μην έκρινα σωστά τις προθέσεις ενός νέου κι ασφαλώς καλοδεχούμενου μέλους, εξάλλου κι εγώ καινούργια στη ΜΚ είμαι, και
Δεύτερον διότι υπέθεσα ότι θα φαινόταν ως προσπάθεια 'υπεράσπισης' των επιλογών του Κώστα απ το you tube, πράγματο οποίο φαντάζομαι ότι δεν έχει καμμιά ανάγκη.

παρ' όλα αυτά, και διαβάζοντας κάποιους χαρακτηρισμούς θα πρότεινα στον συντονιστή μας να μείνει μέχρι να το δει ο Bosie, να κατανοήσει ή όχι τις προθέσεις μου και μετά να σβηστεί ως οφ τόπικ ή ως ότι θέλετε.
Επί της ουσίας, δεν αναιρώ την αρχική μου εντύπωση, απλά θα μπορούσα να του την έχω πει με ΠΜ. Αλλά, μετά από 2 μπουκάλια παγωμένο κρασί, ε, είμαι και "λίγο" Τοξότης, ούτε 3 ώρες ακρόασης Σκανδιναυικής Τζαζ θα μπορούσαν να με κατευνάσουν -bye-

Re: Απάντηση: Το videoclip της ημέρας

Καλά, αυτό το κύριο Λυμπερόπουλο βγάζει μάτια Κάλλη.
Θα βγάλει σπυράκια μόλις το διαβάσει :D

Μήτσε, είμαι σίγουρη (για τα σπυράκια).
Μην ξεχνάς όμως πως μου πήρε μήνες να συνηθίσω αλλιώς, και κάτι περί ....."κεριών" που πέταξε κάποια φορά.
Βέβαια, θα μπορούσα απλά να τον λέω Λύμπε, αλλά βρε παιδί μου, είναι κάπως ΑΕΚτζίδικο και φοβάμαι μην παρεξηγηθεί
:D:D

Α, ναι...
Υπάρχει και τρίτο.
καλώς ή κακώς, κάποιους ανθρώπους στη Μουσική Κατηγορία (δεν είναι πολλοί, νομίζω 4) τους θεωρώ Μέντορές μου και τους σέβομαι απεριόριστα.
Και, ξέρετε αρκετοί από εδώ, πως ότι σέβομαι, το υπερασπίζομαι.
End of the story.
Ας βάλω τώρα και λίγη μουσική

http://www.youtube.com/watch?v=I1lMcPrJysI

Ooh ooh ooh Miss Grace

Satin and perfume and lace

The minute I saw your face

I knew that I loved you

Hey you, listen to me

I got a lot of truth I want to tell you

I just met a woman who turned me upside down

The rivers turn in their beds

Flowers bloom where she treads

She turns an awful lot of heads

When she comes to town

Miss Grace when you walk by

You're the twinkle in my eye

There's no need to wonder why

I've fallen for you

Ooh ooh ooh Miss Grace

I knew that I loved you

Strangest thing of all you see

Is that this could happen to me

Lady Grace she said she'll be so fine

Someday I'll make her mine all mine

Ooh ooh ooh Miss Grace

I knew that I loved you

Ooh ooh ooh Miss Grace

I knew that I loved you

Re: Απάντηση: Το videoclip της ημέρας

Βέβαια, θα μπορούσα απλά να τον λέω Λύμπε, αλλά βρε παιδί μου, είναι κάπως ΑΕΚτζίδικο και φοβάμαι μην παρεξηγηθεί
:D:D

όχι απλά ΑΕΚτζίδικο αλλά...σκέτος Ατματζίδης :bang:
όταν τουλάχιστον το λέει μία κυρία. ;):D

πλάκα κάνω βρε: πείτε με όπως θέλετε -bye-

Ο ανθρωπος ουτε εριστικος ηταν αλλα ουτε και προκλητικος ,μια χαρα τα ειπε εχοντας μουσικη παιδεια και απο οτι αντιλαμβανομαι γνωση
Αντιθετα το κειμενο σου ειναι imho γλοιωδες και εμμετικο
Ο Κος Λυμπεροπουλος δεν χρειαζεται δικηγορους (εκτος βεβαια εαν ο ιδιος σου εχει δωσει αυτο το δικαιωμα ,να μιλας δηλ αντ`αυτου)
Αναμενω την αντιδραση των Συντονιστων

εγώ πάλι θεωρώ ότι και τα δύο επίμαχα κείμενα (του Bosie και της Κάλλης) δεν ξέφυγαν από τα κόσμια πλαίσια, ενώ οι δικοί σου χαρακτηρισμοί ('γλοιώδες', 'εμετικό' ) ήσαν υπερβολικοί και έξω απ' αυτά ....

εγώ πάλι θεωρώ ότι και τα δύο επίμαχα κείμενα (του Bosie και της Κάλλης) δεν ξέφυγαν από τα κόσμια πλαίσια, ενώ οι δικοί σου χαρακτηρισμοί ('γλοιώδες', 'εμετικό' ) ήσαν υπερβολικοί και έξω απ' αυτά ....

Απολυτα σεβαστη η θεωρηση σου Δημοκηδη ,ομως το ιδιο το μελος που εκανε το σχετικο ποστ αναγνωριζει πως ηταν λαθος και θελει να διαγραφει http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1307041&postcount=3486 (διαφωνω βεβαια με το να σβηστει εφ`οσον δεν ξεφευγει απο τον κανονισμο του φορουμ ,ως ενα καλο παραδειγμα προς αποφυγην) ας μη το συνεχισουμε το off-topic ,εκτος εαν και θες να ορισουμε τα κοσμια πλαισια για να εχουμε ετσι και μια βαση στην οποια κουβεντα μας ,σε καποια αλλη κατηγορια βεβαια
τελος οφ τοπικ

Τραγουδακι

http://www.youtube.com/watch?v=8_cOP8y6sWs&feature=related