Μερικές σκέψεις ακόμη.
Ο ήχος της πόλης , οι συχνότητες που εκπέμπει έχουν αλλάξει.
Δεν μπορεί να μου πει τίποτα σήμερα η Τζόαν Μπαέζ.
Φυσικά και δεν μπορεί να σου πεί . Αυτά ήταν τραγούδια διαμαρτυρίας που σήμερα είναι πασέ . Ούτε εμένα μου έλεγε κάτι ουδέποτε .Μου λένε όμως οι Rage against the machine.
Τι να σου πουνε , ρε Τζιμάκο ; Είσαι 15χρονος λατίνος που έχει πρόβλημα επιβίωσης στο Λ.Α. και είσαι γεμάτος οργή ;
Τις όποιες μουσικές ''επαναστάσεις-τάσεις'' τις διαμόρφωσαν κυρίως άτεχνοι αλητάμπουρες , κατεστραμένοι τις περισσότερες φορές. Ή τρελοί φουλ στις ουσίες.
Τα τρία αλκοολούχα ακόρντα των Motorhead εξακολουθούν να έχουν δυναμική 30 χρόνια τώρα.
Ο Κουνελάκης έγραψε κάτι παρόμοιο και πιο minimal ακόμη. Σωστός.
Σπυράκο ,αυτό με την ηλικία και την αποδοχή της είναι σωστό. Αλλά θέλω να παραμείνω ενεργός όσο περισσότερο μπορώ. Και αυτός είναι ένας τρόπος. Έστω και λανθασμένος.
Ο Λύμπε το έγραψε ακριβώς όπως είναι. Και εμένα με αγνοούν στην καλύτερη οι πιτσιρικάδες, όταν αναφέρομαι σε γκρουπ της εφηβείας μου.
Σωστά . Ούτε εμπειρίες έχουν , ούτε ακούσματα πολλαπλά . Από που κι ως που θα πρέπει εγώ με τα 30 χρόνια ακούσματα , με τους 2000 δίσκους και τα 1000 cd ( και με 250 σκληρο
) να κάνω τεμενάδες στο 18χρονο ; Μόνο σε μερικά τους τσιμπάω.
Όμως μου έχουν ανοίξει και δρόμους. Αυτό χρειάζομαι από αυτούς και όχι να μου επιβεβαιώσουν τους ήρωες μου.
Η μουσική ''μονοτονία'' κάποιες φορές λειτουργεί θεραπευτικά σε μένα. Γι´αυτό και γουστάρω και τη σύγχρονη χορευτική. Μπορώ να ακούω μία ιδιαίτερη λούπα για πολλή ώρα και να με φτιάχνει. Άλλοι αυτό το θεωρούν αδιανόητο.
( "Προετοίμασε το όσο καλύτερα και παίξτο όσο μπορείς" La Monte Young ) Αλλο λούπες και άλλο 18χρονοι που βαράνε μιά κιθάρα κι ένα μπάσο.
Ο Δημήτρης έχει αρρωστήσει με τους Muse μία ρέπλικα των Radiohead. Ναι, αλλά είναι καλή μπάντα μπορεί να μην πρωτοτυπούν αλλά μπορώ να τον καταλάβω. Δεν μπορώ να του την πω γιατί και εγώ μία μπάντα την βλέπω αυτόνομα. Μου αρέσει ή δεν μου αρέσει.
Μου αρέσουν λιγότερο τα όμορφα και σπουδαγμένα πράγματα στη μουσική απ´ότι τα χαλασμένα και τα αυθόρμητα. Και το ροκ στην ευρύτητα του τα τελευταία στοιχεία έχει σε μεγαλύτερες δόσεις.
Δεν έχω τίποτα με τους Δεινόσαυρους. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής. Απλά είναι τελείως εκτός εποχής. Βέβαια η ζωή κάνει κύκλους οπότε...
Εδώ επέστρεψε το glitter με τους darkness.