Top 10 Compact Cameras for Travelers

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Το National Geographic Travel έβγαλε στην δημοσιότητα έναν πίνακα με τις 10 "καλύτερες" ή "πρακτικότερες" μικρών διαστάσεων με τον όρο compact.
Οι μηχανές είναι :

Fujifilm X-T1
Fujifilm X-E2
Panasonic Lumix DMC-GH4
Panasonic Lumix DMC-GX7
Sony a6000
Sony a7
Olympus Stylus TG-3
Olympus OM-D E-M1
Ricoh GR
Sony DSC-RX10

http://travel.nationalgeographic.com/travel/top-10-compact-travel-cameras/

Η Olympus TG-3 με την Sony DSC-RX10 ανήκουν στην ίδια κατηγορία ? Στις compact μηχανές ? Η πρώτη χωράει στην τσέπη σου και η δεύτερη έχει έναν φακό τεράστιο!

στην αρχη λεει οτι Most photographers working on assignment for National Geographic use full-frame digital cameras and fast zoom lenses that prepare them for almost any photographic problem they may encounter in the field. The problem with that setup is the weight and expense of the gear.
μαλλον εννοει την canon

Περίπου συμφωνώ.

Φυσιικά οι προτάσεις απευθύνονται σε μη επαγγελματίες ή σε επαγγελματίες που θέλουν μια δεύτερη ή μια τρίτη μηχανή. Από τις πρώτες μηχανές έχουμε άλλες απαιτήσεις. Π.χ. καλή, χρυσή η G5 αλλά από βροχή (έστω ψιλόβροχο δεν...) ούτε δυο λεπτά έμεινε εκτός θήκης κι εμφάνισε πρόβλημα. Στεγνώνει.... θα δουλέψει μου είπαν και δεν θα έχει και κανένα πρόβλημα, αλλά πρέπει να στεγνώσει πλήρως. Η Νικον 5100 που λειτουργούσε παράλληλα (όχι δική μου, εγώ έκανα τη βλακεία να εμπιστευθώ το πάρε λιγότερο βάρος και θα είναι ακριβώς το ίδιο, κλπ. κλπ.) μετά από 15 λεπτά στο ψιλόβροχο (αλλά το ξαναλέω όχι κάτι καταπληκτικό, απλώς ψιλόβροχο) συνέχισε να δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Από τις μηχανές που αναφέρονται παραπάνω κάποιες είναι σαφώς πιο στιβαρές και είναι επίσης αδιάβροχες. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας και τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης οι μηχανές που ο φακός τους δεν είναι σταθερού μήκους, αλλά εκτείνεται κατά τη χρήση, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

Χαζή λίστα. Για να φτιάξεις μία λίστα πρέπει να ορίσεις τον τύπο της λίστας. Τι σκοπό ακριβώς έχει.
Όχι μία λίστα που περιλαμβάνει ότι να ναι.

π.χ.
Εάν μιλάει για travellers που θα πάνε σε ζόρικες συνθήκες...τότε σαν το weather sealing της Pentax πουθενά.
Τανκς που δεν παθαίνουν τίποτα.

Αν μιλάει για travellers που τους ενδιαφέρει ο όγκος και το βάρος, τότε είναι χαζό να βάζει μέσα GH4 και RX10. Αφού είναι και αυτές γκουμούτσες.

Την XT 1 την πουλανε για αδιαβροχη παντως, λετε να ειναι απατη; εχει και φακους αδιαβροχους, αν γνωριζει καποιος ας μας απαντησει

Εχεις δικιο, εχει βγαλει τον Fujinon XF18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR που ειναι αδιαβροχος και τον προτεινει για την XT 1, για τους καινουριους που κυκλοφορησε τωρα δεν ξερω τι παιζει, ασε που ειναι και πανακριβοι ακομα

Απο τις πιο ηλιθιες λιστες που εχω δει. Οσο compact ειναι η RX10 αλλο τοσο ειναι και η D700. Να τη βαλουμε και αυτη μεσα αμα ειναι. Ας τους εξηγησει καποιος πρωτα απο ολα τι σημαινει compact, και ποια ειναι η canikon (που ολως τυχαιως δεν υπαρχει καμμια καμερα απο τις 2 αυτες εταιρειες :furious3: )

Ελεος - epic fail :SFGSFGSF:

τα εξηγει ολα στο Intro ο ανθρωπος.
μια χαρα λιστα νομιζω ειναι, εχει απολα εκτος απο dslr, που αν ταξιδευεις , πολυ σπανια θα σου χρειαστουν οι δυνατοτητες μιας ΔΣΛΡ, και αν ξερεις να τραβας τοτε συγουρα καλυτερα να εχεις πολυ λιγοτερο βαρος να κουβαλας παρα να εχεις λιγο πιο γρηγορο focus η ενα λιγο πιο μεγαλο viewfinder.
γενικα εγω απο τοτε που πηρα μιρορλεςς σχεδον δεν βγαζω εξω την δλσρ μου

Εντάξει βρε παιδιά, δεινοσαυράκος που του έλειψε η rangefinder του είναι, μην τον παρεξηγείτε. Μια γενιά πιο πριν να είχε γεννηθεί, θα θεωρούσε ως φορητές και θα νοσταλγούσε μηχανές με γυάλινες πλάκες.

Εντάξει βρε παιδιά, δεινοσαυράκος που του έλειψε η rangefinder του είναι, μην τον παρεξηγείτε. Μια γενιά πιο πριν να είχε γεννηθεί, θα θεωρούσε ως φορητές και θα νοσταλγούσε μηχανές με γυάλινες πλάκες.

E, ψιτ!
Λίγα λόγια για την Graflex μου! :smash:

DSF2020-480x321.jpg

Γιατί όχι γυαλί? Δεν έχει φορητότητα? 110 χρόνια πριν και με "αισθητήρα" 4.5χ6 που αφήνει πολύ πίσω τις dslr σας...:flipout:

2225742917_e707932713.jpg

Πλάκα στην πλάκα, έχω δουλέψει με Graflex (.....when I was young it seemed that life was so wonderful.....:flipout: )
Mε 120άρη αντάπτορα, 6χ9 και ποιότητα κάτσε καλά!!!

H καλυτερη φορητη ever ...

ακομα με αυτη τραβαω οταν εχω κεφια..

Rollei35.jpg

Μια χαρά είναι η λίστα.

Αν μου έλεγαν γύρνα τον κόσμο σε 365 μέρες, και ήθελα να ταξιδέψω light, μόνο την Ricoh GR θα έπαιρνα (243γρ.) και τίποτε άλλο.
Αν ήθελα να τραβάω και κάνα βιντεάκι, θα έπαιρνα και την Panasonic FZ1000 (831γρ.) για 4Κ και zoom (σε αντιστοιχία με την προτεινόμενη RX10).

Από κει και πέρα, και οι άλλες επιλογές θα ήταν θαυμάσιες.
X-T1 + 18-135 (1030γρ.)
GH4 + 12-35 + 35-100 (1225γρ.)
E-M1 + 12-40 + Pana 35-100 (1239γρ.)