Top 10 Compact Cameras for Travelers

Απάντηση: Re: Top 10 Compact Cameras for Travelers

E-M1 + 12-40 + Pana 35-100 (1239γρ.)

Το σετακι που θα έρθει μαζι μου (μαζι και ο 7-14) για Κωνσταντινούπολη το Σ/Κ, αν και θα λυπηθώ να μην πάρω τον λιλιπουτεια SAMYANG 7.5 fisheye και τον απίστευτο 25/1.4 για το βραδάκι στην GM1 μαζι με την μινιατούρα τον 12-32.:violent-smiley-030:

Για μένα μια χαρά είναι η λίστα.
Η λίστα αφορά φωτογραφικές για τουριστική φωτογραφία, υπάρχουν φωτογράφοι που ξεκινώντας για ταξίδι παίρνουν μαζί τους από 1 μέχρι 10 φακούς, και φωτογράφοι που παίρνουν μόνο έναν prime φακό. Ο καθένας παίρνει ότι θέλει η ότι τον βολεύει.

Canon 5D2 + Sigma 35/1.4 Art, Tamron SP 70-200/2.8, Samyang 14/2,8. Το ταξιδιωτικό μου κιτ. Τα καλύπτω περίπου όλα. Ίσως άλλαζα τον Τάμρον με έναν μικρότερο σταθεροποιημένο ζουμ. Ιδανικά έναν 70-200/4 L IS. Σιγά το βάρος που θα είχα.

εγω πηγα διακοπες με την gx1 και τους 14/2.5 25/1.4 και 45/1.8 που ειναι ολα μαζι μαλλον λιγοτερο απο ενα κιλο.
και δεν ενιωθα οτι κατι μου λειπει (ενα σκοπευτρο μονο για οταν ειχε πολυ ηλιο)

εγω μονο με την x100s δεν εχω νοιωσει οτι θα ηθελα κατι παραπανω...

ακομα και τωρα που κοιταω για κατι που να χωραει στην τσεπη, παλι για ΜΙΑ εστιακη αποσταση ψαχνω μεταξυ 28-35mm...

γουστα ειναι αυτα...

Re: Απάντηση: Top 10 Compact Cameras for Travelers

Εστιακό εύρος 28 με 90mm αντίστοιχο, δεν το βρίσκεις λίγο περιορισμένο;

γενικα δεν χρησιμοπιω πολυ φακους πανω απο 90μμ, πολυ σπανια για μακρο η για headshot πορτρετο μονο και αυτο σε studio περισοτερο.
για μενα πρωσοπικα φακοι οπως 70-200 ειναι λιγο αχριστοι, γιατι δεν εχεις με τι να συνθεσεις το καδρο εκτος και αν τραβας καπιο τοπιο
εχω ενα 40-150 (80-300 δηλαδη) και εχω να τον βγαλω χρονια
εξω 28μμ ειναι ιδανικος πιστευω για τοπια η street, και ο 50αρης οτι πρεπει για ολοσωμα πορτρετα.
τον 45/1.8 δεν τον εβγαζα σχεδον καθολου νομιζω.
ενα πιο ευρυγωνιο φακο θα ηθελα μαλλον

Απάντηση: Re: Top 10 Compact Cameras for Travelers

paИ-baL;1057192096 said:
εγω μονο με την x100s δεν εχω νοιωσει οτι θα ηθελα κατι παραπανω...

ακομα και τωρα που κοιταω για κατι που να χωραει στην τσεπη, παλι για ΜΙΑ εστιακη αποσταση ψαχνω μεταξυ 28-35mm...

γουστα ειναι αυτα...

Καλά για τέτοιες καταστάσεις αρκούμαι και σε Μ μου με τον 22/2.0. Λειτουργεί ως 35ρης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Top 10 Compact Cameras for Travelers

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ σετ για παντου , αν πας Παταγονια, Ανταρκτική , Κενυα, σαφάρι σε έρημο κλπ ή τελος πάντων σε ενα προορισμό οπου θα εχεις συνθήκες βροχής, πάγου, μεγάλης υγραςιας, σκόνης κλπ. λίγα σετ απο αυτα που ειναι στην λίστα καλύπτουν σε αντοχή, εύρος εςτιακης απόστασης και συνολικό βαρος,

Αν μιλάμε για ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ σετ ενός οποιαδήποτε ερασιτέχνη μια ελαφριά ακαθρεπτη με ενα μικρο 28-300 σταθεροποιημένο τα καλύπτει όλα και ενα μικρο φωτεινό για το βράδυ, συνολικό βαρος λιγότερο απο κιλό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Top 10 Compact Cameras for Travelers

γενικα δεν χρησιμοπιω πολυ φακους πανω απο 90μμ, πολυ σπανια για μακρο η για headshot πορτρετο μονο και αυτο σε studio περισοτερο.
για μενα πρωσοπικα φακοι οπως 70-200 ειναι λιγο αχριστοι, γιατι δεν εχεις με τι να συνθεσεις το καδρο εκτος και αν τραβας καπιο τοπιο
εχω ενα 40-150 (80-300 δηλαδη) και εχω να τον βγαλω χρονια
εξω 28μμ ειναι ιδανικος πιστευω για τοπια η street, και ο 50αρης οτι πρεπει για ολοσωμα πορτρετα.
τον 45/1.8 δεν τον εβγαζα σχεδον καθολου νομιζω.
ενα πιο ευρυγωνιο φακο θα ηθελα μαλλον

Εάν ήταν να επιλέξω έναν φακό, θα διάλεγα έναν Σίγμα 20-40/2.8 που έχω. Μπορεί να μην είναι ο ταχύτερος σε εστίαση ή καλύτερος από τους αντίστοιχους primes που έχω, αλλά έχει το πιο χρήσιμο κατά την ταπεινή μου γνώμη εύρος. Ως ένα και μοναδικό εστιακό μήκος, θα διάλεγα τα 35.

δεν ειχα ποτε κατι αντιστοιχο στο 35μμ , αλλα ο 28μμ μου ταιριαζει πολυ, ειναι ο φακος που χρησιμοπιω πιο πολυ.
ειχα τον 20/1.7 , αλλα το εστιακο μηκος του για μενα ηταν τελιως αβολο, για πορτρετα ειχε πολυ παραμορφοση, και για τοπια δεν ηταν αρκετα wide

ταξιδιωτικό δε σημαίνει μόνο, πάω πέντε ή δέκα μέρες κάπου για αναψυχή ή διακοπές,

σημαίνει επίσης ότι πάω σε ένα συνέδριο ή ένα επαγγελματικό ταξίδι
και το μόνο που μπορώ να κουβαλάω πηγαίνοντας από το ξενοδοχείο στο συνέδριο και επιστρέφοντας,
είναι ότι χωράει στην τσέπη και επίσης δεν υπάρχει και πολύς ελεύθερος χρόνος

Οπότε η επιλογή είναι είτε κινητό, είτε καθόλου φωογραφίες, είτε μηχανή που χωράει στην τσέπη

Η Ricoh μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή για να έχεις μία φωτ μηχανή εκεί που δε θα είχες τίποτε άλλο μαζί σου εκτός κινητού

Πάντως εγώ βλέπω ότι με 1000 ευρώ παίρνει κανείς μια canon 700d +18-135 +10-18 και ειδικά στα υπερευρυγώνια θα είναι καλύτερος από όλους. Και θα έχει βάρος συνολικό 1,2-1,4 κιλά κάπου εκεί.