Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
...Το ταπεινό έπαιξε καλύτερα ή ισάξια σε σύγκριση με αρκετά άλλα players που έκαναν πολλά λεφτά.

Εαν ήμουν έμπορος και έφερνα αυτό το φθηνό Dac ή player το οποίο παίζει (φαντάζομαι στο 1/15 της τιμής) ισάξια ή και καλύτερα με τα ακριβά θα αγόραζα προς επίδειξη κάποιο πανάκριβο να τα συγκρίνω δίπλα δίπλα σε όποιον έμπενε στο showroom μου ! Φανταστείτε εκτόξευση πωλήσεων... Να κάνω και λίγο χίουμορ... Δεν λέω ότι δεν τα πιστεύω όλα αυτά, περιμένω να δώ κάτι τέτοιο σε σύγκριση μπροστά μου - σε ένα καλούτσικο υπόλοιπο σύστημα :)

Για τη διαδικασία.

Πρέπει οπωσδήποτε τα κομμάτια που θα επιλεγούν να μην ακουστούν ολόκληρα.
Μετά από 30-40 λεπτά ακροάσεων (άντε βία μία ώρα) θα χαθεί η μπάλα.

Το θέμα είναι η δοκιμή και όχι το πιο θα βγει πρώτο.

δηλαδη για ποιο λογο δοκιμαζονται αν οχι για να αξιολογηθουν απλως για να λεμε οτι τπαρχουν ακριβα πλευερ και μεις τα μαζεψαμε;

Το νοημα του χομπυ μας ειναι η φιγουρα η να δουμε τι ακουστικες διαφορες υπαρχουν μεταξυ καποιων μηχανηματων.

Και τελος εμενα ποσως με ενδιαφερει αν ολα τα πλευερς των 10.000 παιζουν καλα μεταξυ τους, αλλα το ποσο ποσοτικα καλυτερα μπορουν να παιξουν απο το πλευερ μου των 3.000 ευρω ειδαλλως γιατι να ασχολουμαστε;

δηλαδη για ποιο λογο δοκιμαζονται αν οχι για να αξιολογηθουν απλως για να λεμε οτι τπαρχουν ακριβα πλευερ και μεις τα μαζεψαμε;

Το νοημα του χομπυ μας ειναι η φιγουρα η να δουμε τι ακουστικες διαφορες υπαρχουν μεταξυ καποιων μηχανηματων.

Και τελος εμενα ποσως με ενδιαφερει αν ολα τα πλευερς των 10.000 παιζουν καλα μεταξυ τους, αλλα το ποσο ποσοτικα καλυτερα μπορουν να παιξουν απο το πλευερ μου των 3.000 ευρω ειδαλλως γιατι να ασχολουμαστε;

Koιταξε Θαναση, αποτελεσμα θα βγει αλλα θα αφορα το συγκεκριμενο συστημα και τα προσωπικα γουστα αυτων που θα το ακουσουν.

Ο καθενας βεβαια που διαβαζει μπορει να το αξιολογησει οπως θελει.

thanasi μάλλον δεν έχεις καταλάβει.
Το σύστημα σου είναι άλλο από του Μιχάλη.
Το πιο μπορεί να σου αρέσει καλύτερα, μόνο στο σύστημα σου μπορείς να το καταλάβεις.
Εξάλλου ,αν κάποιο παίξει Αρχιμανδρίτες και τα άλλα διάκους, θα το καταλάβεις από τα γραφόμενα.

Koιταξε Θαναση, αποτελεσμα θα βγει αλλα θα αφορα το συγκεκριμενο συστημα και τα προσωπικα γουστα αυτων που θα το ακουσουν.

Ο καθενας βεβαια που διαβαζει μπορει να το αξιολογησει οπως θελει.

ακριβως

thanasi μάλλον δεν έχεις καταλάβει.
Το σύστημα σου είναι άλλο από του Μιχάλη.
Το πιο μπορεί να σου αρέσει καλύτερα, μόνο στο σύστημα σου μπορείς να το καταλάβεις.
Εξάλλου ,αν κάποιο παίξει Αρχιμανδρίτες και τα άλλα διάκους, θα το καταλάβεις από τα γραφόμενα.

οκ συμφωνουμε

Είναι πραγματικά άδικο, να μας δίνεται η ευκαιρία ν ακούσουμε κάποια «τέρατα» στο χώρο των ψηφιακών και να αναλωνόμαστε σε διαπληκτισμούς.

Με αυτό τον τρόπο, όχι «μπροστά» δεν πηγαίνουμε, αλλά δίνουμε το δικαίωμα σε ανθρώπους που υποτιμούν συνεχώς το χώρο του High End να βγαίνουν απόλυτα αληθινοί σε αυτά που γράφουν.

Προσωπικά, θα δεχόμουν ΜΙΑ ψηφιακή, πολύ μικρότερης αξίας, για να απομυθοποιήσω τα λεγόμενα των φόρουμ και κάθε φόρουμ, σχετικά με την αναπαραγωγή τους.
Προσωπικά, θα έκανα το blind test μίας από τις κορυφαίες πηγές με το φθηνότερο ψηφιακό, βάση όλων αυτών που έχουμε γράψει/αναπτύξει, η ακρόαση θα τελείωνε σε 5 λεπτά.
Η διαφορά θα ήταν τόσο μεγάλη που θα έφταναν τα δείγματα των 10/10, 12/12, 14/14 ή ότι άλλος αριθμός αναφερθεί (φυσικά, αν έχουμε φτάσει στα 10/10, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος συνέχειας, είναι βαρετό για τον οποιοδήποτε!) να έχει αποδειχθεί ότι το ένα παίζει καλύτερα του άλλου.
Προσωπικά, θα το έβλεπα σα «ζέσταμα» για την ακρόαση των επόμενων…

Αν θέλουμε να συζητήσουμε παραπάνω, καλό θα είναι να συζητήσουμε για τον τρόπο της διεξαγωγής του συγκριτικού.

Συμφωνώ με τον κο Παναγιωτίδη, πρέπει να υπάρχει ένα προσχέδιο για την ακρόαση, αποδεκτό απ’ όλους.

Επίσης, καλό θα ήταν τα ψηφιακά να βρίσκονται υπό τάση από την προηγούμενη, ώστε να έχουν συμπληρωθεί κάποιες ώρες στο ρεύμα για ΟΛΑ.
Κάπου αναφέρθηκε να έχουν όλα τα καλώδια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία, συμφωνώ και με αυτό.
Αν έχουν τα «δόντια» που όλοι υποστηρίζουμε ότι έχουν, θα τα δείξουν αμέσως και από εκεί και πέρα ότι έρθει με την αλλαγή καλωδίων, καλό θα είναι, άσχημο με τίποτα!

Κάποιοι, έκαναν λόγο για την ποιότητα του συστήματος, αυτό έχουμε, με αυτό θα ακούσουμε και αν «αδικεί» τα ψηφιακά, θα τα «αδικεί» όλα εξίσου!

Κάπου αλλού, αναφέρθηκε το υλικό να είναι από θέματα επιλογής του κου Ζαφειρόπουλου.
Εδώ, πραγματικά, δε ξέρω αν συμφωνώ ή όχι.
Η δουλειά που έχει κάνει, σε κάποια δείγματα που έχει τύχει ν’ ακούσω είναι πολύ καλή, άψογη αλλά δεν είναι αυτή η «δουλειά» που θ’ αγοράσω, δεν είναι αυτό το είδος μουσικής που ακούω και δε ξέρω αν είμαι στη θέση να εκτιμήσω κάτι, όταν μου είναι άγνωστο το όλο θέμα (σύστημα, χώρος, μουσική).
Ίσως, οι ακροατές (και όχι οι… «παρατηρητές», μπορούσαν να συζητήσουν για κοινούς δίσκους, αποδοχής τους και να γινόταν η ακρόαση με αυτούς.

Για να γράψω την αλήθεια, όταν κάποια στιγμή βίωσα την αναπαραγωγή ενός εξαιρετικού ψηφιακού και μάλιστα χωρίς το συμπλήρωμα του ρολογιού, αργότερα, είτε κάτι άσχημο έβαλα μέσα, είτε κάτι καλογραμμένο, η συνολική εντύπωση ήταν συνεχώς η ίδια… ότι πρώτη φορά άκουγα το δισκάκι μου τόσο καλά!

Η στάθμη όντως πρέπει να είναι κοινή για όλα, σωστά αναφέρει ο Ι.Κ.
Όσο αφορά τις μετρήσεις και τα υπόλοιπα, δε ξέρω αν πρέπει να υπάρχουν, είναι ήδη η όλη διαδικασία δύσκολο να υλοποιηθεί (με τα σχόλιά μας την κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη), ας μη βάζουμε και άλλες διαδικασίες στη μέση.

Τέλος, δε ξέρω αν πρέπει να υπάρχει το Esoteric limited που έχω, μέσα στο συγκριτικό, αφού είναι ένα μοντέλο καταργημένο, ένα μοντέλο που κυκλοφορούσε πριν 2 χρόνια και η οποιαδήποτε σύγκριση, θετική ή αρνητική, θα είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις του νέου!
Αν είχα το νεότερο, ευχαρίστως (αφού ζητούσα την άδεια της αντιπροσωπείας και το δεχόταν) να το έφερνα.

Άσχημα τα ψέματα, αυτό το συγκριτικό, «παίζει» με το πορτοφόλι των εισαγωγέων, οπότε ΟΛΟΙ φοβούνται το τι θα γραφεί εδώ μέσα, μετά την ακρόαση.

Άσχετα, με αυτά που γράφονται από κάποιους (ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να το ακούσει κλπ κλπ), η όποια πληροφορία γραφτεί εδώ μέσα, θα γίνει άμεσα για πολύ κόσμο... το “red book” των ακριβών ψηφιακών.
Θα αποτελέσει αυτόματα, τη γνώμη πολύ κόσμου για την απόδοση των συγκεκριμένων ψηφιακών, θα γίνει ο «πωλητής» ή «δυσφημιστής» ανθρώπων που θα επιθυμούσαν να κινηθούν σε αυτή την κατηγορία μηχανημάτων.

Πιστέψτε το, όσοι προσπαθήσετε να το αντικρούσετε με απόλυτα λογικά και σωστά επιχειρήματα, αυτό συμβαίνει :- (

Προσωπικά, πιστεύω, ότι καλύτερα να γραφτεί κάτι που αφορά την προσωπική εκτίμηση του καθενός, παρά να γράφονται σχόλια που αφορούν τα αναγνώσματα/μεταφορές γνώμης τρίτων από το ιντερνέτ (εδώ να διαβάσετε τι έχει να γραφτεί, αν και όταν γίνει αυτή η συνάντηση, από ανθρώπους που δεν ήταν εκεί, στην ακρόαση, θα πιαστούν από λέξεις που έγραψαν οι ακροατές, θα τις συγκρίνουν με άλλες που έχουν διαβάσει στο ιντερνέτ και θα έχουν πια τη… «δική» τους γνώμη για την αναπαραγωγή των μηχανημάτων…)

Δύο είναι σίγουρα (αφού όλοι είναι σίγουροι για την αξία των ψηφιακών τους),

ότι θα σταματήσουν πληκτρολόγια να γράφουν για το πόσο «κορόιδα» είναι όσοι έχουν διαθέσει χρήματα για μία ακριβή ψηφιακή πηγή ;- )

ότι θα έρθουν σ’ επαφή αντιπρόσωποι με μηχανήματα εξίσου καλά με τα δικά τους, θα πάρουν μία ιδέα για τα θετικά και τ’ αρνητικά του συναγωνισμού* και είναι ευκαιρία να αναπτυχθούν συνεργασίες προς όφελος δικό τους και των καταναλωτών.

*Γράφω συναγωνισμού, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε κοινή «όχθη» και «πολεμάμε» τον κοινό «εχθρό» που λέγεται απαξίωση των όλων στο βωμό της πληροφορίας μέσω ιντερνέτ.

Μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να μην παρευρεθει κανενας αντιπροσωπος στο τεστ του οποιου μηχανημα θα ειναι στη δοκιμη.

Οποιος δεχεται να μας δωσει το μηχανημα του καλως, μπορουμε να προχωρησουμε. Αλλιως συνεχιζουμε με τα player που ηδη διαθετουμε.

Θελω να πραγματοποιησω μια χομπιστικη συναντηση μακρια απο το οποιοδηποτε συμφερον.

Last edited:
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να μην παρευρεθει κανενας αντιπροσωπος στο τεστ του οποιου μηχανημα θα ειναι στη δοκιμη.

Οποιος δεχεται να μας δωσει το μηχανημα του καλως, μπορουμε να προχωρησουμε. Αλλιως συνεχιζουμε με τα player που ηδη διαθετουμε.

Θελω να πραγματοποιησω μια χομπιστικη συναντηση μακρια απο το οποιοδηποτε συμφερον.

Αν δεν παρευρεθει ΚΑΝΕΙΣ αντιπροσωπος Μιχαλη τοτε δεχομαι να μην παρευρεθω κι εγω...

Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Αυτο Θαναση μου επειδη εισαι καλο παιδι και το ξερω αλλα πανω απο ολα μπεσαλης κι ειλικρινης, θα μου επιτρεψεις να στο αποδειξω εγω.

Απο Σεπτεμβρη θα σου στειλλω ενα emm Labs cdsa se στην Πατρα να το ακουσεις με την ησυχια σου και τοτε θα καταλαβεις...

Και να ξερεις οτι το player σου δεν ειναι καθολου αμελητεα ποσοτητα, απλα το αλλο ειναι αλλου...

Συμφωνώ με τον Ισοβίτη...
Καλό θα είναι τα players να παίξουν με τα ίδια interconnect και τα ίδια καλώδια ρεύματος.
Κατά προτίμηση, τα καλώδια ρεύματος να είναι τα απλά που έχουν στη συσκευασία.
Από εκεί και πέρα, μπορώ από τώρα να πω το αποτέλεσμα...

Κανένα δεν θα βγει πρώτο! :)
Μόνο στην περίπτωση όπου όλα τα players έχουν τη φιλοσοφία του monitor θα υπήρχε περίπτωση να βγάλουμε νικητή!
Από εκεί και πέρα, εγώ θα διάλεγα το πιο μονιτοράτο άκουσμα, άλλος το πιο γλυκό, άλλος το πιο μουσικό και πάει λέγοντας!
Σίγουρα θα υπάρχουν αυτοί που θα πουν "εμένα μου άρεσε πιο πολύ αυτό που βγήκε τελευταίο!"

Για τα φτηνά players απλά δεν...
Εντάξει, και εγώ έχω ένα digital και έχω καταφέρει να βρω με τι θα το matchάρω για να παίξει...
Πολύ καλό για τα λεφτά του αλλά μέχρι εκεί. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Όσοι με ξέρουν μπορούν απλά να βεβαιώσουν ότι μόνο δογματικός δεν είμαι.
Για τους υπόλοιπους, δεν δύναμαι... Και δεν με απασχολεί...

Για τα φτηνά players απλά δεν...
Εντάξει, και εγώ έχω ένα digital και έχω καταφέρει να βρω με τι θα το matchάρω για να παίξει...
Πολύ καλό για τα λεφτά του αλλά μέχρι εκεί. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Όσοι με ξέρουν μπορούν απλά να βεβαιώσουν ότι μόνο δογματικός δεν είμαι.

ΕΥΓΕ Μιχαλη.

Μπραβο!:SFGSFGSF:

Μόνο στην περίπτωση όπου όλα τα players έχουν τη φιλοσοφία του monitor θα υπήρχε περίπτωση να βγάλουμε νικητή!

Παντως σε διαβεβαιω οτι τουλαχιστον τα στουντιακα της παρεας εχουν την monitor οπως την αποκαλεις φιλοσοφια

Οσο στην διαδικασια εμπλεκονται ακροατες με αδυναμια εντοπισμου οποιων διαφορων θεωρω οτι η γνωμη τους δεν πρεπει να καταγραφει διοτι θα επηρεασει πιθανως τους μη παρευρισκομενους αναγνωστες.
Οταν στο θεμα υπαρχουν αναφορες και πιστευω περι μη ουσιαστικων διαφορων αναμεσα σε Players η και σε καλωδια προς τι η εμπλοκη τους?

@kharmacoma. Οπως φανταζομαι θυμασαι,:fahne90: προβλεπω το μελλον σου.
Η επομενη προβλεψη μου ειναι η εξης:
Εαν καταφερεις και γινει η ακροαση, μετα την ληξη της θα αλλαξεις πηγη.

Status
Not open for further replies.