Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Για ακόμη μια φορά συμφωνώ απολύτως. Μερικοί 'τρώγονται' με την φαντασία τους που καλπάζει και εξομειώνουν ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ τους ότι το ένα ακούγεται έτσι και το άλλο κοντά στο έτσι. Εμ...έτσι δεν πέφτουν και τόσο μέσα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για να αποφύγετε αυτά τα πρόχειρα συμπεράσματα ότι πχ κάτι που κοστίζει 1500 ευρώ μπαίνει στην league των 15000 πρέπει να βγάλετε τις παρωπίδες από το μυαλό και να πάτε να ακούσετε κάτι πολύ καλύτερο σε ένα πολύ πιο αποκαλυπτικό και διάφανο μα συνάμα & μουσικό υπόλοιπο combo ώστε να σας φύγει η παραμύθα ότι το CD μου κοντράρει τα world-class cds. Μακάρι να βγώ ψεύτης....αλλά η Ferrari ότι και να κάνει το C-Class Brabus είναι Ferrari....

Με την φαντασία του καναπέ να οργιάζει.... η πραγματικότητα βρίσκεται έτη φωτώς μακρυά. Το ίδιο με τα καλώδια....και με τα πάντα.

Ευτυχώς που έτσι αυξάνεται κατ ουσίαν και το ενδιαφέρον για το hi-end που αφορά όσους αναζητούν συνεχώς κάτι καλύτερο (ή αράζουν σε ένα ικανοποιητικό σύστημα , γιατί όχι , δεν είναι υποχρεωτικά ενα μόνιμο έξοδο εξ ορισμού) . Κάποια στιγμή αποφασίζουν να αναβαθμίσουν... Thats hi-end , είτε το θέλετε είτε οχι κατα βάθος ξέρετε ότι τούτο το πράμα είναι καλύτερο από το δικό σας ..! Παραδεχθείτε το.

θιγεις ωραια πραγματα φιλε μου

εχεις μια ανοιχτη προσκληση απο μενα παντως.

απο κει και περα ας μην μιλησουμε για συστηματα, ας μη μιλησουμε καλυτερα απο αποψη φυσικης.

τοτε αυτοι που εξαίρεις θα παρουν δρομο, επειδη εχουν (ή πουλάνε) ενα ακριβοπληρωμενο φιατακι

αστο καλυτερα το θεμα.... αστο....

αλλά η Ferrari ότι και να κάνει το C-Class Brabus είναι Ferrari....

οχι αλλα πριν αρκετα χρονια που ασχολιομουνα με τα καρα μια Φεεραρι 308 ηταν πολυ χειροτερη απο ενα HONDA NSX η μια PORSCHE 924 μαπα μπροστα σε ενα RX-7 τουρμπο και ας ειχε το ενα δεκατο της τιμης της και ολα αυτα μαπα στην πιστα μπροστα σε μια μονοθεσια ιδιοκατασκευη.

Εξαιρώ την κόντρα Fiat με Ferrari , όπως εξαιρώ την κόντρα 924 turbo με RX-7 turbo ας είναι και τα δύο παλιατζούρες. Ανοίκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Εαν τελικά, είναι μικρή, μα πάρα πολύ μικρή, παρα παρα πολύ μικρή η διαφορά στο σύνολο , από την κορυφή μέχρι τα νύχια (μιλάω για τα CD-DACs) τότε θα γκρεμίζονταν τα θεμέλια των hi-end world class εταιριών και θα έμπεναν στην διαδικασία να βγάλουν (ίσως και πρόωρα) κάτι πολύ καλύτερο - κάτι που δεν συμβαίνει. Λέτε η Fiat να βγάλει κάτι ισότιμο σε ποιότητα με 500 άλογα και στρήβειν....όπως η Ferrari , αλλά στο 1/10 της τιμής ? Μέχρι τώρα ....δεν. Αυτή η κατηγορία cd-κόντρας ανοίκει σε άλλα επίπεδα. Τι να κάνουμε δηλαδή. Sony (PS1) & Kala !

Λέτε η Fiat να βγάλει κάτι ισότιμο σε ποιότητα με 500 άλογα και στρήβειν....όπως η Ferrari , αλλά στο 1/10 της τιμής ? Μέχρι τώρα ....δεν. Αυτή η κατηγορία cd-κόντρας ανοίκει σε άλλα επίπεδα. Τι να κάνουμε δηλαδή. Sony (PS1) & Kala !
H Nissan παντως εβγαλε στο 1/2 της τιμης. Και στριβειν μακραν καλυτερα ( απο οτι διαβαζω παντα).

Μπραβο Macmod.

Σαββατο 6 Σεπτεμβριου

Θα χρησιμοποιηθουν 5 ultra hi-end players + ενα του Δημητρη. Τα 6 players εχουν αναφερθει ηδη.

Ακροατες:

Internet King
geopolitis
maggelan
tsimisce
....
.....
.....

Μενουν αλλοι δυο για το ακροατηριο.

Παροντες θα ειναι οι Δημητρης Μανωλακος, audionet, Θεμης Ζαφειροπουλος, ΚΟPS....

Παιδια χιλια συγγνωμη διορθωστε με αν ξεχναω κατι, αλλα μπερδευτηκα με τοσα μηνυματα.

Περιμενουμε την απαντηση του KOPS για το dCS και του φιλου isovitis για ενα esoteric X-01 limited.

Θα ειναι καλο να χρησιμοποιηθει υλικο του κυριου Ζαφειροπουλου. Αν οχι βλεπουμε για το προγραμμα.

6 players. Το Α με το Β, το Γ με το Δ, και το Ε με το ΣΤ. Τα ζευγαρια θα προκυψουν κατοπιν κληρωσης η ομοφωνης συμφωνιας.

Οι τρεις νικητες στο τελικο.

Οπως καταλαβαινετε ετσι θα βγει μονο το πρωτο και οι επιμερους νικητες και οχι μια καταταξη του στυλ 1ο, 2ο, 3ο,4ο.

Οποιαδηποτε αλλη προταση δεκτη παιδια, θελω να ακουσω το input σας.

Last edited:
αν και εφοσον ειναι εφικτο,θα ηθελα και γω να συμμετασχω μ'ενα ζευγαρι αυτια που διαθετω,αν παλι δεν γινεται θα το καταλαβω χωρις παρεξηγηση.

Μιλησα με τον Γιαννη Μιχαηλο και μου ειπε οτι θελει να ειναι και αυτος στο ακροατηριο.

Οποτε κλεισαμε
Ακροατες:

Internet King
geopolitis
maggelan
tsimisce
Λακης
Γιαννης Μιχαηλος

ευχαριστω για την προσκληση,αναμενω με ανυπομονησια την στιγμη. :ears:
πιστευω οτι θα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον το ολο εγχειρημα.

Eαν υπάρχει χώρος θα ήθελα να έλθω στο συγκριτικό ως guest, όχι ως κριτής - από πλευράς οτι είμαι και 'νέος' στο avclub . Επειδή έχω ακούσει το Metronome, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω τα εν λόγω trans/dacs.

Σαββατο 6 Σεπτεμβριου

Players (με τυχαια σειρα):

1) dCS Puccini
2) EMM LABS CDSA
3) ΑΜR CD77
4) Esoteric X-01 Limited
5) WEISS MINERVA
6) Guest Star, Δημητρη αν θες πες μας ποιο θα ειναι

Ακροατες:

Internet King
geopolitis
maggelan
tsimisce
Λακης
Γιαννης Μιχαηλος

Παροντες θα ειναι οι Δημητρης Μανωλακος, audionet, Θεμης Ζαφειροπουλος, ΚΟPS, Deminio.-

Μέσα στην ροή των post, ξέχασες και εμένα, είχα ρωτήσει κάπου στις αρχές (post 61)
αν χωράω και εγώ! Δεν βαριέσαι, έχετε μαζέψει καλή ομάδα. θα
αναμένουμε γιά τα αποτελέσματα - συμπεράσματα.

συγγνώμη που ρωτώ ...
με τι κριτήρια επιλέγονται οι κριτές και με τι οι παρόντες ?

Κύριοι επειδή διακρίνω αμφιβολίες για την δοκιμή, για την οποία σπεύδω να πώ ότι δεν έχω αντίρρηση, και μόνο για την μοναδική ευκαιρία πολλοί να ακούσουν μερικές από τις κορυφαίες συσκευές, θέλω να εξηγήσω με ποιά-κα μόνη-διαδικασία οι μηχανικοί ήχου έχουν αξιολογήσει μερικές συσκευές σαν κορυφαίες.
Η δοκιμή είναι απλή: Παίζουν ένα αναλογικό master, το ψηφιοποιούν με έναν κορυφαίο μετατροπέα και το ακούν με τα υπό κρίση DACs. Όποιο είναι το κοντινότερο στο master αυτό θέλουν.

Την δοκιμή εμείς ας τη δούμε σαν μιά ευκαιρία χρήσιμης ακρόασης όχι σαν καλλιστεία. Για να είμαστε ρεαλιστές και σοβαροί.

Status
Not open for further replies.