Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Macmod χιλια συγγνωμη, μεσα και εσυ, κατι θα κανουμε, να χωρεσουμε.

Δημητρη τα κριτηρια ειναι πολυ απλα αυτοι που δηλωσαν πρωτοι. Νομιζω προτεινα και σε σενα αλλα δεν πηρα απαντηση.

Να τονισω οτι και οι παροντες εκτος ακροατηριου θα ειναι σε θεση να ακουσουν τα μηχανηματα απλα οχι σε τετοιο βαθμο ωστε να μπορουν να τα βαθμολογησουν σωστα. (μειωμενο stage, etc).

γιατί....συγγνώμη...
αυτό το
το Α με το Β, το Γ με το Δ και Ε με το ΣΤ κάτι σε πρωτάθλημα πρέφας μου μοιάζει

Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Κύριοι επειδή διακρίνω αμφιβολίες για την δοκιμή, για την οποία σπεύδω να πώ ότι δεν έχω αντίρρηση, και μόνο για την μοναδική ευκαιρία πολλοί να ακούσουν μερικές από τις κορυφαίες συσκευές, θέλω να εξηγήσω με ποιά-κα μόνη-διαδικασία οι μηχανικοί ήχου έχουν αξιολογήσει μερικές συσκευές σαν κορυφαίες.
Η δοκιμή είναι απλή: Παίζουν ένα αναλογικό master, το ψηφιοποιούν με έναν κορυφαίο μετατροπέα και το ακούν με τα υπό κρίση DACs. Όποιο είναι το κοντινότερο στο master αυτό θέλουν.

Την δοκιμή εμείς ας τη δούμε σαν μιά ευκαιρία χρήσιμης ακρόασης όχι σαν καλλιστεία. Για να είμαστε ρεαλιστές και σοβαροί.

Κυριε Ζαφειρποπουλε νομιζω συμφωνησαμε απο τη αρχη σε αυτο. Δεν παμε να βγαλουμε πρωταθλητη. Δεν εχετε εσεις καποιο τετοιο υλικο να χρησιμοποιησουμε?

Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Δημητρη τα κριτηρια ειναι πολυ απλα αυτοι που δηλωσαν πρωτοι. Νομιζω προτεινα και σε σενα αλλα δεν πηρα απαντηση.

ευχαριστώ ειλικρινά γιά την πρόταση, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος και ούτε έχω την πολυτέλεια να σπαταλήσω μιά ημέρα και ένα ταξίδι γιά ένα τέτοιο event.

Αν δεν έχει ο Κος Ζαφειρόπουλος,(που έχει σίγουρα), θα φέρω εγώ!
Υπάρχει ένα θέμα όμως, εντάξει να ψηφιοποιήσουμε ένα αναλογικό master,
το ίδιο το πρωτότυπο όμως, πού και πως θα το ακούσουμε?
Αν αναφέρεται ο Θέμης σε ταινία, θα χρειαστούμε και πηγή γιά να την
παίξουμε και να κάνουμε την σύγκριση με τα CDP της δοκιμής!

Αν δεν έχει ο Κος Ζαφειρόπουλος,(που έχει σίγουρα), θα φέρω εγώ!
Υπάρχει ένα θέμα όμως, εντάξει να ψηφιοποιήσουμε ένα αναλογικό master,
το ίδιο το πρωτότυπο όμως, πού και πως θα το ακούσουμε?
Αν αναφέρεται ο Θέμης σε ταινία, θα χρειαστούμε και πηγή γιά να την
παίξουμε και να κάνουμε την σύγκριση με τα CDP της δοκιμής!

Macmod δεν εννούσα να γίνει κάτι τέτοιο, προς θεού!.
Φαντάζεσαι να κουβαληθεί το STUDER απ' το στούντιο με φορτηγό?
Μιά απλή ωραία ακρόαση είναι αρκετή.
Ας έχουμε και κάποιο HD υλικό, ισάξιο των συσκευών και από πλευράς ηχογράφησης. Κάτι θα φέρω κι εγώ και όποιος άλλος έχει.
Θ.Ζ.

themiloc : Την δοκιμή εμείς ας τη δούμε σαν μιά ευκαιρία χρήσιμης ακρόασης όχι σαν καλλιστεία

αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα αλλα κανεις δεν ακουει...

και το αλλο...

η επιλογη των cd player εγινε με τα κριτηρια της τρεχουσας δημοσιογραφικης " μοδας "?

θυμιζει λιγο τις ετησιες ψηφοφοριες αναγωστων του ποπ και ροκ...

Re: Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Δεν παμε να βγαλουμε πρωταθλητη.

Φυσικά και δεν πάμε να βγάλουμε πρωταθλητή.
Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία τιμής το σίγουρο είναι ότι πρόκειται
για κορυφαία players που το καθένα έχει και την προσωπική άποψη του
κατασκευαστή του,και που αναμφίβολα όλα ΠΡΕΠΕΙ και επιβάλεται να παίζουν πολύ καλά.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός (και παράλληλα τόσο μικρό το καταναλωτικό κοινό που έχει την οικονομική δυνατότητα) που κανένας κατασκευαστής- σε αυτό το επίπεδο τιμής- δεν θα εξαντλούσε όλο
του το τεχνολογικό υπόβαθρο για να δώσει ότι καλύτερο.

Τώρα για τις διαφορές στην απόδοση-τον προσωπικό χαρακτήρα-της και τις ευκολίες της κάθε συσκευής και πόσο αυτές ταιριάζουν στο γούστο του καθενός,αυτό το αποφασίζει ο υποψήφιος αγοραστής που αφού ακούσει,
θα κάνει και την τελική επιλογή.

Εγω εχω να πω το εξης για την δοκιμη:

Προτιμοτερο σαφως ειναι να υπαρχουν στο προγραμμα που θα ακουστει πολυπλοκα μερη με πολυαριθμα οργανα ωστε να ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι..

2 και 3 οργανακια και μια φωνουλα αμα βαλεις ολα καλα θα παιξουν (ακομα και το blue sky)

H ικανοτητα αυτων των υπερμηχανων για να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους ειναι η εξης:

1) H αρθρωση τους δεν εχει καμια σχεση με αυτην ενος κοινου player (π.χ. οταν ακους την φωνη της D.Krall δεν ακους μονο στο στομα της αλλα και το λαρυγγι της).

2) Αναλυουν ως εκει που δεν παει αλλο την μουσικη ενω ταυτοχρονα το καθε οργανο (ανεξαρτητως αριθμου αυτων) βρισκεται στην θεση του στο ηχητικο πεδιο με τον τριασδιαστατο αερα και την αντηχηση του να το συνοδευουν σε καθε στιγμη.

3) ΠΟΤΕ δεν συγχεουν πραγματα στα μουσικα δρωμενα και ΠΟΤΕ δεν συγκαλυπτεται ενα οργανο απο ενα αλλο και παλι ανεξαρτητως αριθμου αυτων! (Απο τα σηματικοτερα μειονεκτηματα των players της μεσαιας κατηγοριας).

4) Εχουν εξαιρετικα πριμα (τουλαχιστον τα emm labs). Οι υψηλες συχνοτητες ως γνωστον ειναι η αχιλλειος πτερνα των ψηφιακων και συνιστω στους κριτες να τις προσεξουν ιδιαιτερως (roll off , σκληραδες, κτλ).

5) Η στερεοφωνικη τους εικονα και το τρισδιαστατο ηχητικο πεδιο που ειναι ικανα να δημιουργησουν με μια καλη ηχογραφηση, ειναι απιστευτα.

Αυτα ειναι τα σημαντικοτερα. Υπαρχουν και πολλοι αλλοι τομεις φυσικα που ειναι καλυτερα αλλα αυτα φωναζουν απο μακρια!

Macmod χιλια συγγνωμη, μεσα και εσυ, κατι θα κανουμε, να χωρεσουμε.

Να τονισω οτι και οι παροντες εκτος ακροατηριου θα ειναι σε θεση να ακουσουν τα μηχανηματα απλα οχι σε τετοιο βαθμο ωστε να μπορουν να τα βαθμολογησουν σωστα. (μειωμενο stage, etc).

Αγαπητε Μιχαλη επαναλαμβανω οτι θα παρακαλουσα πολυ να βρισκομαι κι εγω παρων στην συγκριτικη δοκιμη.

Ευχαριστω.

Οποτε θελει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορει να περασει απο τo show room μας και να φερει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ player του γουσταρει για κοντρα με το emm labs.

Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα τηλεφωνημα πριν.

Φιλε analyze it ευχαριστως να σου κανω το χατηρι. Οποτε θες ελα παραμασχαλα με το Arcam.

καταρχας εγω πιστευω οτι μια τετοια αντιμετωπιση ειναι σωστη απο το μερος ενος επαγγελματια και εγω προσωπικα θα πηγαινα για να επιβεβαιωσω τις αμφιβολιες μου η να διαψευστω. Αυτο αλλωστε ειναι πραγματικα και το νοημα του χομπυ μας το κατασταλαγμα μεσω των ηχητικων εμπειριων.
Τωρα για τον Κωστα τον Κογια ακριβως λογω του παραπανω λογου εχω διαφορετικη γνωμη απο τον Γιωργο.

Οσο για το καθεαυτο τεστ που πιστευω ξεκινησε καθαρα απο την αγαπη των διοργανοτων του για το χομπυ, θα ηθελα να επισημανω δυο σημεια.
Καταρχας πρεπει να υπαρχει βαθμολογια, γιατι αλλο να βγει πρωτο ενα πλευερ με 9,8 και το δευτερο με 9,7 και αλλο το δευτερο να βγει με 7,5 και ουτω καθ εξης για τα υπολοιπα στην σειρα πλευερς.
Επισης για εναν παραπλησιο λογω θα πρεπει να συμμετεχει και ενα κορυφαιο πλευερ της κατηγοριας των 1.000 ευρω, ωστε να δουμε που θα κυμανθει η βαθμολογια του και ποσο αυτο υστερει αν υστερει σε σχεση με τα υπολοιπα προαναφερθεντα πλευερ.

Παίδες σόρρυ, αλλά δε μου αφήνετε άλλη επιλογή από το ν' αρχίσω τις διαγραφές...
Ούτε λίγη ώρα δε μπορεί να λείψει κανείς πια;

Κρίμα, έκανε μια κίνηση ο Μιχάλης που μπορεί να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα blind tests παγκοσμίως και ως συνήθως, οι καλοθελητές...

Γιώργο Θεοφιλάκο, χάνεις το όποιο δίκιο έχεις με τον τρόπο σου.

Μη γίνεστε εριστικοί.
Έχετε επιχειρήματα; Έχει καλώς, παραθέστε τα. Μην καταφεύγετε σε κατηγορίες για παραπληροφόρηση κλπ...

Ο Κώστας μιλά με επιχειρήματα και δε βρίζει τον κόσμο. Αντικρούστε τον με τον ίδιο τρόπο.

Θα μου επιτρέψουν μερικοί από σας ένα σχόλιο.
Το φόρουμ είναι επικοινωνία και χαλάρωση. Μην μετατρέπετε την σοβαρότητα σε σοβαροφάνεια. Εδώ χωράει και το χιούμορ και η σάτυρα και η απομυθοποίηση. Αν ο Κόγιας θέλει να συμμετέχει και σαν ο "Αριστοφάνης" του χώρου, ας μην γίνεστε
οι σατιριζόμενοι "τραγικοί ποιητές" γιατί είναι ...τραγικό!. Ηρεμείστε και χαρείτε το.

όχι μόνο βαθμολογίες.
Ένα τυφλό πρέπει να οργανωθεί συστηματικά και με μελέτη.
Αλλιώς θα είναι γιά τα πανηγύρια.
1. Πως θα ελεγχθεί η στάθμη? Ακουσα γιά ντεσιμπελόμετρο. Πιστεύω να αστειεύεστε. Με τι θα το μετρήσετε? με peaks άραγε ή με μέσες στάθμες. Μιά μικρή απόκλιση στην τοποθέτηση ή να περπατήσει ένας στο δωμάτιο αρκεί γιά να πάρετε άλλη ένδειξη. Η στάθμη πρέπει να ελεγχθεί πριν την είσοδο του προ με άλλο τρόπο
2. Πως θα διαταχθούν οι ακροατές?
3. Ο χώρος ενδείκνυται γιά τη δοκιμή ?
4. Πόσες επαναλήψεις θα γίνουν ? Ελπίζω να μην το κάνετε "ξαφνικό θάνατο"
5. Τι πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί και με τι όργανα και τι προδιαγραφές ηχογράφησης ?
6. Ερωτηματολόγια θα υπάρχουν ? Τι θα καταγράφει ο κάθε ακροατής ?
7. Οι ακροατές από όσο κατάλαβα είναι προσφερθέντες. Αρα θα υπάρχει τεράστια διακύμανση στα απότελέσματα
8. Εχει ξεκαθαριστεί ποιό θα είναι το επίπεδο αβεβαιότητας που θα μπορέσει να δώσει σωστή εικόνα ότι αυτό που επέλεξε ο ακροατής είναι τυχαίο αποτέλεσμα ή στατιστικά αποδεδειγμένη επιλογή ?
9. Θα υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα επαναλαμβάνεται το ίδιο σε κάθε μηχάνημα ή θα τελειώνει ένα μηχάνημα και θα ακολουθεί το άλλο ?

αυτά...ως κάποιες πρώτες απορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Φυσικά και δεν πάμε να βγάλουμε πρωταθλητή.
Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία τιμής το σίγουρο είναι ότι πρόκειται
για κορυφαία players που το καθένα έχει και την προσωπική άποψη του
κατασκευαστή του,και που αναμφίβολα όλα ΠΡΕΠΕΙ και επιβάλεται να παίζουν πολύ καλά.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός (και παράλληλα τόσο μικρό το καταναλωτικό κοινό που έχει την οικονομική δυνατότητα) που κανένας κατασκευαστής- σε αυτό το επίπεδο τιμής- δεν θα εξαντλούσε όλο
του το τεχνολογικό υπόβαθρο για να δώσει ότι καλύτερο.

Τώρα για τις διαφορές στην απόδοση-τον προσωπικό χαρακτήρα-της και τις ευκολίες της κάθε συσκευής και πόσο αυτές ταιριάζουν στο γούστο του καθενός,αυτό το αποφασίζει ο υποψήφιος αγοραστής που αφού ακούσει,
θα κάνει και την τελική επιλογή.

Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα!

Αγαπητε Μιχαλη επαναλαμβανω οτι θα παρακαλουσα πολυ να βρισκομαι κι εγω παρων στην συγκριτικη δοκιμη.

Ευχαριστω.

Γιωργο επειδη εισαι αντιπροσωπος του μηχανηματος δεν θα μπορουσα να αρνηθω.
Σε παρακαλω ομως οπως και τους υπολοιπους αντιπροσωπους που θα ειναι παροντες να δουμε τα πραγματα λιγο χομπιστικα. Οσο γινεται αυτο.

;

Κρίμα, έκανε μια κίνηση ο Μιχάλης που μπορεί να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα blind tests παγκοσμίως και ως συνήθως, οι καλοθελητές...

Νασαι καλα ρε φιλε. Τετοιες δοκιμες παγκοσμιως ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου και αν.

Σας παρακαλω ας αφησουμε το θεμα να προχωρησει. Εχω σκοπο να το παρουσιασω και στο audiogon.com με links στο avclub.

Βλεπω καποιους οι οποιοι βγαζουν μονο κακια. Ας ασχοληθουνε με κανα αλλο θεμα, αλλωστε η κατηγορια εχει πολλα θεματα που τρεχουν.

Ωχ, άρχισαν τα όργανα!
Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση που έκανα στο post μου, που
διαγράφηκε. Τελικά τι μορφής θα είναι το ας πούμε ''Master'' υλικό,
το οποίο θα συγκριθεί με το CD που θα αναπαραγχθεί από τα CDP της
συγκριτικής δοκιμής? Αλήθεια το post μου, γιατί διαγράφτηκε? Δεν νομίζω
ότι έθιγε κάποιον ή κάποια κατάσταση, ίσα - ίσα που έκανα χιούμορ και
ζήτησα ψυχραιμία γιά να συνεχιστεί όμορφα η συζήτηση!!!

Το σίγουρο είναι ότι η στάθμη αναπαραγωγής πρέπει όσο είναι δυνατό, να
είναι η ίδια. Ως γνωστό η διαφοροποίησή της μπερδέυει το αυτί και τον
εγκέφαλό μας! Γιά τα υπόλοιπα ερωτήματα θα πρέπει να δώσει απάντηση ο
διοργανωτής της δοκιμής, εκτός αν προκύψουν απαντήσεις μέσα από την
συζήτηση όσων λάβουμε μέρος!

Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

όχι μόνο βαθμολογίες.
Ένα τυφλό πρέπει να οργανωθεί συστηματικά και με μελέτη.
Αλλιώς θα είναι γιά τα πανηγύρια.
1. Πως θα ελεγχθεί η στάθμη? Ακουσα γιά ντεσιμπελόμετρο. Πιστεύω να αστειεύεστε. Με τι θα το μετρήσετε? με peaks άραγε ή με μέσες στάθμες. Μιά μικρή απόκλιση στην τοποθέτηση ή να περπατήσει ένας στο δωμάτιο αρκεί γιά να πάρετε άλλη ένδειξη. Η στάθμη πρέπει να ελεγχθεί πριν την είσοδο του προ με άλλο τρόπο
2. Πως θα διαταχθούν οι ακροατές?
3. Ο χώρος ενδείκνυται γιά τη δοκιμή ?
4. Πόσες επαναλήψεις θα γίνουν ? Ελπίζω να μην το κάνετε "ξαφνικό θάνατο"
5. Τι πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί και με τι όργανα και τι προδιαγραφές ηχογράφησης ?
6. Ερωτηματολόγια θα υπάρχουν ? Τι θα καταγράφει ο κάθε ακροατής ?
7. Οι ακροατές από όσο κατάλαβα είναι προσφερθέντες. Αρα θα υπάρχει τεράστια διακύμανση στα απότελέσματα
8. Εχει ξεκαθαριστεί ποιό θα είναι το επίπεδο αβεβαιότητας που θα μπορέσει να δώσει σωστή εικόνα ότι αυτό που επέλεξε ο ακροατής είναι τυχαίο αποτέλεσμα ή στατιστικά αποδεδειγμένη επιλογή ?
9. Θα υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα επαναλαμβάνεται το ίδιο σε κάθε μηχάνημα ή θα τελειώνει ένα μηχάνημα και θα ακολουθεί το άλλο ?

αυτά...ως κάποιες πρώτες απορίες.

Αν εμφανιστει αλλο ενα μηνυμα με το υφος του παραπανω, θα παρω τα μηχανηματα με ενα δυο φιλους να τα ακουσουμε μονοι μας.

Τι να πω, λες και εχω καποιο κερδος απο την ολη ιστορια.

Καποιοι εχετε πραγματικα σοβαρο προβλημα.

Last edited:
ορίστε το άλλο ένα μήνυμα.

Όταν κάποιος προσπαθεί να σας βοηθήσει και σεις βλέπετε εχθρούς εσείς έχετε πρόβλημα

Status
Not open for further replies.