Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

:ernaehrung004: ... Once upon a time είχα ακούσει 2 transport/dacs άνω των 12k . Το ένα βγήκε πολύ μπροστά στα γούστα μου εξ αιτίας του ότι πλησίαζε την φυσιογνωμία του βινυλίου. Το άλλο που πολλοί θα χαρακτήριζαν "άπλετο φώς και ακρίβεια σε όλο το soundstage , monitor " δεν σου έδεινε την ευχαρίστηση της ροής , της αισθητικής και της φυσικότητας των ξύλινων ακουστικών οργάνων και της σχεδόν απόλυτης παρουσίας τους στον χώρο ακρόασης κατα την αναπαραγωγή" παρότι θα έπρεπε.

Βέβαια, πιστεύω ότι υπάρχουν εξαιρετικά πλεόν που αγγίζουν και τους δύο κόσμους και κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα γίνει εύκολα αντιλύπτο στο τέστ. Δεν θα αγόραζα κάτι που δεν πλησιάζει σε μέγιστο βαθμό για τα σημερινά δεδομένα τους όρους μουσικό και διαυγέστατο τουλάχιστον στις κατηγορίες αυτές. (σίγουρα δεν είμαι υπέρμαχος του ρομαντισμού στο θέμα της πηγής και της αδιαφάνειας και ομαδοποίησης ούτε στο ελάχιστο προς ώφελος της μουσικότητας -κοινώς τα ψάχνουμε και θέλουμε όλα- εκτός της Αχίλλειας πτέρνας που λέγεται Koetsu και επιτρέπω να βάψει λίγο παραπάνω με το πινέλο της ότι γουστάρει).

Deminio και όχι μόνον, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ψιλοξεχάσει ότι μιλάμε για το redbook και ότι το φτωχό αυτό μέσον είναι ανήμπορο και όλο το συγκρίνουμε με σούπερ αναλογικά. Είναι αξιοθάυμαστο σε ποιά ποιότητα έχει φτάσει η απόδοσή του με τα καλά DACs, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι λίγο "από την μύγα ξύγκι". Προσπαθείστε σιγά-σιγά να γεύεστε HD και θα βρείτε εκεί και την ακρίβεια και την μουσικότητα, τουλάχιστον όλη όση διαθέτει η ηχογράφηση.
Θ.Ζ.

Last edited:
ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???
ΤΟ ΞΑΝΑΦΟΡΤΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ???

Εγώ σου έσβησα το μήνυμα.
Απειλές εδώ μέσα δεν περνάνε. Και μη γράφεις με κεφαλαία για να φανείς.

Αυτό να το θεωρήσεις προειδοποίηση.

Deminio και όχι μόνον, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ψιλοξεχάσει ότι μιλάμε για το redbook και ότι το φτωχό αυτό μέσον είναι ανήμπορο και όλο το συγκρίνουμε με σούπερ αναλογικά. Είναι αξιοθάυμαστο σε ποιά ποιότητα έχει φτάσει η απόδοσή του με τα καλά DACs, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι λίγο "από την μύιγα ξύγκι". Προσπαθείστε σιγά-σιγά να γεύεστε HD και θα βρείτε εκεί και την ακρίβεια και την μουσικότητα, τουλάχιστον όλη όση διαθέτει η ηχογράφηση.
Θ.Ζ.

Έτσι ακριβός!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

.... Προσπαθείστε σιγά-σιγά να γεύεστε HD και θα βρείτε εκεί και την ακρίβεια και την μουσικότητα, τουλάχιστον όλη όση διαθέτει η ηχογράφηση.
Θ.Ζ.
Καλά τα λες αλλά το υλικό είναι ελάχιστο.

Τώρα με την μουσική που θα χρησιμοποιηθεί....πρέπει να διαλέξετε κάτι που να ταχει όλα ή πολλά μόνα τους.
Όπως χαρακτηρίζετε τις συσκευές ότι παίζουν "σαν αναλογικό" ή "μονιτορίλα" θα σας έλεγα ότι υπάρχουν μουσικές που είναι από μόνες τους έτσι.
Ξεκινήστε με το πόσα είδη -μουσικής ή ηχογράφησης- + σε ποια σημεία, θέλετε να κριθούν οι συσκευές. Μετά θα βρείτε τι υλικό.

Άλλο ένα Tip.
Ι.Κ. μην ξεχάσεις να μετρήσεις, τα επίπεδα θορύβου του χώρου ακρόασης , πριν ξεκινήσετε.

Last edited:

Eμενα παλι το redbook με καλυπτει σχεδον απολυτα.

Ομολογώ ότι απόρησα με την απάντηση σαν στάση από έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα ψάχνεται και δοκιμάζει.
Θ.Ζ.

Eμενα παλι το redbook με καλυπτει σχεδον απολυτα.

Και όταν η ΕΡΤ έδειχνε τις πρώτες έγχρωμες εκπομπές λέγαμε "Αααα! Κοίτα χρώματα! Τι άλλο να θέλεις πια;" :flipout:

Θεμη δεν διαφωνω οτι στο μελλον θα υπαρξει και πολυ καλυτερο μεσο και ολοι μας το θελουμε. Αλλα και ετσι να εμενε η κατασταση εγω τη μουσικουλα μου την ακουω μια χαρα. Αυτο θελω πω. Anyway νομιζω ειμαστε λιγο εκτος θεματος.

Χτες παρεπιπτοντως ακουσα στο συστημα μου ενα απο τα player που θα ειναι στο τεστ. Οι διαφορες με το EMM LABS ηταν χαωδης, οχι ομως υπερ του ενος η του αλλου, αλλα στον ηχο τους. Δεν θα σας πω ομως ποιο.

Ηλια τετοιο διαφορετικο ηχο εχω παρατηρησει και εγω μεταξυ δυο πλευερς των 3.000 ευρω και δεν ηταν απαραιτητα καλυτερο καποιο απο τα δυο.
Ενα παραδειγμα το ενα ειχε ογκο γυρω απο τα οργανα με αποτελεσμα να ειναι καλυτερο π.χ. σε ροκ ενω το αλλο λεπτα μεσαια που του εδινε μια αισθηση μεγαλυτερης αναλυσης που το εκανε καλυτερο στην κλασσικη μουσικη αλλα στην ροκ ηταν απαισιο.

Ηλια τετοιο διαφορετικο ηχο εχω παρατηρησει και εγω μεταξυ δυο πλευερς των 3.000 ευρω και δεν ηταν απαραιτητα καλυτερο καποιο απο τα δυο.
Ενα παραδειγμα το ενα ειχε ογκο γυρω απο τα οργανα με αποτελεσμα να ειναι καλυτερο π.χ. σε ροκ ενω το αλλο λεπτα μεσαια που του εδινε μια αισθηση μεγαλυτερης αναλυσης που το εκανε καλυτερο στην κλασσικη μουσικη αλλα στην ροκ ηταν απαισιο.

Να αγορασουμε τοτε 2-3 τετοια players με χαρακτηρα και χρωμα και αναλογα με τη μουσικη, να επιλεγουμε και το player για να ακουσουμε.

Μεχρι τωρα νομιζα οτι το συστημα ειναι κορυφαιο οταν δεν υπαρχει - οταν μας φερνει σε επαφη με το μουσικο δρωμενο. Οταν μας μεταφερει εκει...

.

εδώ μέσα υπάρχει ένας βασικός κανόνας.
Σεβόμαστε τον χώρο που μας φιλοξενεί.

Όποιος το παραβλέπει αυτό ...πάει γιά μπάνιο

Πως γινεται η διαφορα να ηταν "χαωδης".

Τι σχεση εχει η χαωδης διαφορα με το μονιτορ και ουδετερο ακουσμα που λεγατε για τα cd players στην υψηλη κατηγορια τιμης?

Πως γινεται το ακουσμα και των δυο να ειναι μονιτορ, η διαφορα να ηταν χαωδης, αλλα ταυτοχρονα οχι υπερ του ενος ή του αλλου?

Εν τελει, ποιο απο τα δυο "μονιτορ" cd players ειχε τους καλυτερους χρωματισμους?

.

Ειπαμε οτι τουλαχιστον τα στουντιακα εχουν αυτον τον αποκαλουμενο monitor χαρακτηρα.

Δεν ειναι ολα τα player της δοκιμης στουντιακα κι ο νοων νοειτο..

Λυπάμαι wind, αλλά σε προειδοποίησα.
Έχει τεθεί θέμα μπαναρίσματός σου επί τάπητος.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με αποκαλεί εγκάθετο οποιασδήποτε αντιπροσωπείας.

Το θέμα κλειδώνεται για 24 ώρες.
Μιχάλη, με συγχωρείς. Δε γίνεται αλλιώς.

Υ.Γ. Κυρίως ψωνίζω από ebay...

Μια και χθες διεκόπη το ματς λόγω επεισοδίων, ώρα να ξεκινήσουμε το επαναληπτικό σήμερα.

Κύριοι, παίξτε μπάλα!
Και όχι φασαρίες, παρακαλώ!

Deminio και όχι μόνον, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ψιλοξεχάσει ότι μιλάμε για το redbook και ότι το φτωχό αυτό μέσον είναι ανήμπορο και όλο το συγκρίνουμε με σούπερ αναλογικά. Είναι αξιοθάυμαστο σε ποιά ποιότητα έχει φτάσει η απόδοσή του με τα καλά DACs, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι λίγο "από την μύγα ξύγκι". Προσπαθείστε σιγά-σιγά να γεύεστε HD και θα βρείτε εκεί και την ακρίβεια και την μουσικότητα, τουλάχιστον όλη όση διαθέτει η ηχογράφηση.
Θ.Ζ.

Δεν το έχω ψάξει με τα HD ακόμη.. θά έρθει η ώρα τους ...! Πάντως , ως γνωστόν , πολλές εταιρίες πλέον έχουν downloadable HD content ! Εμπρός καλά μου DAAAC....

Η ουσία είναι ότι υπάρχουν εκπληκτικές ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι το Red Book δεν ζηλεύει. Μην με πυροβολήσετε , άποψή μου. Εχω ακούσει CDs σε καλά μηχανήματα τα οποία ΔΕΝ βλέπουν κανένα SACD. Ο ήχος από μερικά SACD της μεσαίας τάξεως μου ακούγεται φυσικά ικανοποιητικός αλλά δεν με εντυπωσιάζει τόσο όσο να τρέξω να μπώ από τώρα σε διαδικασία αναζήτησης SACD player. Ουτως ή άλλως πεθαίνει το SACD σιγά σιγά και εκεί κάτω χαράζει το BluRay Audio.

Last edited:
Λυπαμαι για την επιθεση που εγινε εναντιον ενος διαχειριστη - εστω και προσωρινου - που παρα την μικρη του ηλικια, εχει αποδειξει οτι τουλαχιστον μεχρι τωρα ειναι ενας καθαρος χομπιστας με θεληση για μαθηση και οχι μελος ενος κυκλωματος που νεμεται τον χωρο

Λοιπον 1+1 κανουν δυο.
Οτι ειχαμε να πουμε το ειπαμε. Αν συνεχιστουν οι αντιδρασεις μεσω τηλεφωνων και p.m. η συννενοηση θα γινει τηλεφωνικος και δεν θα βγει τιποτα απο την ακροαση παρα εξω.

Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

......

Εδώ και το 1+1 υπάρχει περίπτωση να μην κάνει 2.
Kharmacoma said:
Λοιπον 1+1 κανουν δυο.
Συγνώμη αλλά δεν άντεξα . . . :flipout:

Το προηγούμενο μήνυμα, ότι δεν θα μάθουμε τίποτα από την ακρόαση, πόσες πιθανότητες έχει να βγει αληθινό ?
χαχαχα . . .

Τσκ...
Υπάρχουν 10 ειδών άνθρωποι.
Αυτοί που ξέρουν να μετρούν δυαδικά και αυτοί που δεν ξέρουν...

Ειπαμε οτι τουλαχιστον τα στουντιακα εχουν αυτον τον αποκαλουμενο monitor χαρακτηρα.

Δεν ειναι ολα τα player της δοκιμης στουντιακα κι ο νοων νοειτο..

Δεν θα επρεπε ομως???

Status
Not open for further replies.