Top mount Tweeter enclosure - Ωραία ιδέα αλλά πως το φτιάχνουμε...

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Το tweeter σε σωληνα από πάνω απ'το ηχείο δεν έδωσε το αισθητικό αποτέλεσμα που θελα,προχειρότητα έδειχνε... :flipout:

Τώρα μου κόλλησε στο μυαλό enclosure σε σχήμα... πως είναι τα shark antennas?

Κάτι τέτοιο,βέβαια τεράστιο για να χωρέσει το tweeter τάπα 0.75" και να πιάσει ένα ικανοποιητικό χώρο πάνω στο ηχείο βιβλιοθήκης ώστε να φαίνεται ωραίο.

Στην αρχή σκέφτηκα να έβαζα ένα κομμάτι φ30 pvc μπροστά για να ταπώνω το tweeter και να έχτιζα το υπόλοιπο με σιδηρόστοκο ή τσιμέντο.

Απ'την μια το τσιμέντο θέλει καλούπι,και απ'την άλλην τον σιδηρόστοκο τον φτιάχνω σαν γλυπτό με το χέρι και τρίψιμο μετά,αλλά ένα σου φτιάχνω,δύο ίδια δεν ξέρω αν βγουν,οπότε ξανά γυρνάμε στο ότι όλες οι ιδέες μου θέλουν καλούπι.

Σκέφτηκα να έφτιαχνα το ένα με κάποιο υλικό,και να έφτιαχνα ένα καλούπι πρόχειρο ας πούμε από αλουμινόχαρτο (πατημένο να είναι ίσιο) για να έφτιαχνα και το άλλο,και μετά να το τακτοποιούσα με σιδηρόστοκο,αλλά δεν μου ακούγεται για κάτι το οποίο θα πετύχει.

Fiberglass απορρίπτεται πρώτων γιατί θέλει και αυτό να φτιαχτεί πάνω σε κάτι,και δεύτερων ούτε ξέρω πως δουλεύεται και πόσο θα κοστίσει.

Τι κάνουμε; :idea:

Τι κάνουμε; :idea:

Τον σταυρό μας . Μην σε νοιάζει τόσο πολύ η εμφάνιση αλλα η αποδοση , γιατι αντε να το καμαρωνεις την πρωτη εβδομαδα αλλα μετα στα ...... σου .

Last edited by a moderator:
Τον σταυρό μας . Μην σε νοιάζει τόσο πολύ η εμφάνιση αλλα η αποδοση , γιατι αντε να το καμαρωνεις την πρωτη εβδομαδα αλλα μετα στα ....... σου .

Φιλε καλως ηρθες:music-smiley-005::smash::Banane0:

Φτιαξε κατι να παιζει απ'εξω και βαλε από πισω για ουρα από αυτα τα μυτερα χριστουγεννιατικα στολίδια που βαζουμε στις κορυφες των δεντρων

Last edited by a moderator:
Θα με τρελάνεις εεεε!!!!!!!!!!!!!

Πως και δεν το σκέφτηκα αυτό; Καταπληκτικός!

http://img.alibaba.com/photo/250697668/Christmas_Tree_Top.jpg

Σωλήνας φ30 που κουμπώνει το tweeter,πίσω το χριστουγεννιάτικο,σιδηρόστοκος γύρο γύρο και βάψιμο!

Θα το ψάξω αύριο το θέμα να δω τι υπάρχει. :flipout:

η ιδεα ειναι τρελλα!!!!!! εντελος πρωτοτυπο και φανταζομαι πως θα φινει τελειο!!!
Αν πετύχει και όλας... :flipout:

με ενα καλό ασταρωμα ασταρι γινεται Ναυτίλος
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55588&page=3
Τι έκανες εκεί?!!! :grinning-smiley-043:worshippy:

Για το Hi-Vi λες; Το χα μπανίσει αλλά δεν μου άρεσε το ότι πρέπει να ναι το μισό μπροστά απ'την μπάφλα,γι'αυτό πήρα την απόφαση για tweeter τάπες για να φτιάξω δικό μου enclosure,και πήρα κάτι Dayton που μου πρότεινε ο Σίφης.:music-smiley-005:

ilge8x_th.jpg

click

Για το στολίδι στην κορυφή δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα,καθώς δεν έχω και είναι κάπως άσχημη season για τέτοια,αλλά από μπάλες κάτι έχουμε!

Παράλληλα θα πειραματιστώ και με σιδηρόστοκο...

Αν δεν βγει B&W,ίσως βγει Crystal Audio! :idea:

Εννοείς την μηχανή που το τρώει γύρο γύρο και το κάνεις ότι σχήμα θες;

Το χα σκεφτεί για ξύλο,αλλά δυστυχώς μόνο τα χέρια μου υπάρχουν εύκαιρα.:smash:

Εννοείς την μηχανή που το τρώει γύρο γύρο και το κάνεις ότι σχήμα θες;

Ναι ακριβως αυτο. Φυσικα γινεται και με ξυλο. Τωρα που το λες αν εχεις κοντα σου καποιο εργοστασιο/εργαστηριο που φτιαχνει ντουλαπια κουζινας μπορει ισως να σου κανει τη δουλεια... Επισης -δεν ξερω μηπως μπορουν να σε βοηθησουν- αλλα ρωτα και σ' ενα καταστημα 'μαστορεματα' αν υπαρχει καποιο κοντα σου...