Τοποθέτηση ηχείων και ενισχυτή

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
Kαλημερα παιδια,σας παραθετω την εικονα του σαλονιου μου,που μπορω να βαλω τα ηχεια μου και τον ενισχυτη?τον ενισχυτη δε μπορω να τον βαλω κατω απο τη τηλεοραση γιατι δε χωράει .
στον ενισχυτη θα συνδεσω εναν υπολογιστη και ενα ps3 me hdmi.

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒΉ.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ½ΓŽΒΉ.jpg
    54.7 KB · Views: 216
  • 1.JPG
    1.JPG
    114.4 KB · Views: 211
Last edited:

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
Re: τοποθετηση ηχειων και ενισχυτη

νομιζω οτι πρεπει να τον βαλω στη βιβλιοθηκη διπλα στη τηλεοραση,τα ηχεια πρεπει να ειναι κοντα στη τηλεοραση?η μπορουν να πανε κοντα στους τοιχους του σπιτιου?
το sub μπορει να παει διπλα στη μπαλκονοπορτα?χρειαζομαι 15μετρα καλωδιο,θα εχω απώλεια ηχου ?
συγνωμη για τη δευτερη φωτογραφια,δε ξερω πως να την ισιωσω.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112

ο χωρος του σαλονιου ειναι κοντα στα 16 τετραγωνικα μετρα,συνδεεται με τη κουζινα χωρις πορτα η οποια ειναι 6 τετραγωνικα μετρα

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Απάντηση: τοποθετηση ηχειων και ενισχυτη

Θα ήταν πολύ καλύτερα αν έβαζες την tv και το σύστημα εκεί που είναι η βιβλιοθήκη αριστερά. Τώρα όμως πολύ λίγα μπορείς να κάνεις.
Οπότε...
Αριστερά και δεξιά της ΤV τα front speakers (αν πετύχεις απόσταση περίπου 2μ θα ήταν καλύτερα). αν σκέφτεσαι να τα ανοίξεις αριστερά και δεξιά, θα χάσεις πολύ (τόσο σε ένταση όσο και τονικότητα, δλδ θα τσιτώνεις τον ενισχυτή και θα λεπτύνει ο ήχος, μιας και φαντάζομαι ότι πρόκειται για μικρά ηχεία).
Ο ενισχυτής στο πάτωμα (πάνω σε μια βασούλα mdf), το ίδιο και για το κεντρικό (αν δεν χωράει στο ράφι) με μικρή κλίση προς τα πάνω.
Τα rear speakers αριστερά / δεξιά στο καναπέ, σε βάση τοίχου ίσως, το ύψος όχι πάνω απο 1,60-1,80.
Το sub μπορείς να το βάλεις στη δεξιά ή στην αριστερή γωνία (πλευρά "κουζίνα" ή "πόρτα δωματίου")? 15 μέτρα καλώδιο είναι πολλά. Θα παίξει, αλλά καλύτερα να το αποφύγεις.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112

Ωραια,ελεγα με μια προχειρη σκεψη να βαλω τον ενισχυτη σε καποιο ραφι της βιβλιοθηκης ,οποτε συμφωνουμε ,θα περασω ενα καλωδιο hdmi απο τον ενισχυτη προς τη τηλεοραση το οποιο θα ειναι 10 μετρων και θα παει με καναλια ,υπαρχει προβλημα εδω?μετα συνδεω ολες μου τις συσκευες πανω στον ενισχυτη,σωστα?το κεντρικο θα το βαλω επιτοιχια πανω απο τη τηλεοραση ,τα πισω θα τα βαλω δεξια και αριστερα απο το καναπε,οσον αφορα τα μπροστα δεξια κ αριστερα,πρεπει να μπουν διπλα στη τηλεοραση?ποια ειναι με λιγα λογια η αποσταση που ακουγονται καλα?το sub αν το βαλω διπλα στο καναπε με 15 μετρα καλωδιο τι προβλημα θα εχει?υπαρχει καλυτερης ποιοτητας καλωδιο για sub?τα ηχει αμου ειναι μικρα οντως ειναι τα jbl scs 200.5

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος

Δεν χωράνε δεξιά από την τηλεόραση; Μπορείς να έχει το ηχείο από κάτω και τα μηχανήματα σε δυο ραφάκια πάνω από το ηχείο.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112

αν βαλω το κεντρικο μεταξυ των δυο ραφιων κατω απο τη τηλεοραση ,θα ειναι πολυ χαμηλα?ποση αποσταση πρεπει να εχει με τα δυο πλαγια ηχεια?τοσο σε υψος οσο και σε πλατος?

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112

για παραδειγμα βλεπω φωτογραφιες κατασκευαστων που λενε πως τα πλαγια ηχεια πρεπει να ειναι στραμενα προς τον ακροατη,να εχουν μια αποσταση 20 εκατοστων απο τη τηλεοραση το καθενα,και εως 60 εκατοστα διαφορα σε υψος με το κεντρικο,ισχυει αυτο?

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,073
Βόλος

Τα 20 εκατοστά από την τηλεόραση είναι για να μην επιδρά στην TV το μαγνητικό πεδίο των μεγαφώνων. Η απόσταση ανάμεσα στα L και R ηχεία πρέπει να είναι όση η απόστασή τους από τη θέση ακρόασης. Το κεντρικό μπορεί να μπει πιο χαμηλά ή πιο ψηλά και να στραφεί προς τη θέση ακρόασης, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας...

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
καταλαβα,εγω αν δις την εικονα που ειναι αναποδα,λεω να βαλω το κεντρικο μεταξυ των δυο καφε ραφιων,θα υπαρχει θεμα??

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
οποτε σημερα θα παραγγείλω τα καλωδια,το σχεδιο λεει να βαλω το κεντρικο μεταξυ των δυο ραφιων(ειναι 10εκατοστα κατω απο τη τηλεοραση )και τα πλαγια διπλα στη τηλεοραση με αποσταση 2μ μεταξυ τους και 60 εκατοστα πανω αποτο κεντρικο.τα πισω θα τα εχω και αυτα σε αποσταση 2 μετρων μεταξυ τους στη ιδια ευθεια με τα μπροστινα.Το sub μου ταιριαζει δεξια απο το καναπε ,μεταξυ καναπε και βιβλιοθηκης,μαλλον θα χρειαστω 10 μετρα καλωδιο.
ερωτησεις.
α) υπαρχει καποιο προβλημα με τις θεσεις και τις αποστασεις?
β)στο sub θα χρειαστω rca 10 μετρων θα εχω απωλειες?
γ)θελω να μου προτεινετε καλωδιο sub αλλα και ηχειων διοτι στη συσκευασια ειχε μικρα και δε μου φτανουν
τα ηχεια ειναι jbl scs 200.5,ειναι αξιοπρεπή φτηνα,το αναφερω διοτι δε ξερω αν αγορασω ακριβα καλωδια αν θα δω διαφορα
πισω ααπο το sub εχει αυτες τις υποδοχες
JBL-SCS-200-5.jpg κανονικο rca δε χρειαζομαι?

Συγνωμη που σας κουρασα παιδια,ξερω πως οι ερωτησεις μου φαινονται αστειες σε μερικους,αλλα ειναι η πρωτη μου φορα στο χωρο.
Σας ευχαριστω.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
και τελος τα καλωδια θα περασω περιφερειακά στο τοιχο με πλαστικα καναλια,μεσα στα καναλια θα βαλω ,καλωδιο hdmi 7μετρων,3χ καλωδια ηχου.ethernet ,και καλώδιο κεραίας τηλεορασης,θα εχω καποιο προβλημα?

emperor

Senior Member
2 February 2008
680
Main Listening Position NYC
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα καλώδια. Μην αγοράσεις κάτι ακριβό με καποιά 70-80αρα και για το καλώδιο του SUB καθάρισες. Φρόντισε μόνο το sub μην το κολλήσεις στον τοίχο.

ikariwths

Established Member
6 February 2008
112
για τα καλωδια του sub βρηκα αυτο,http://www.apothema.gr/grundig-rca-se-rca15m-68113p κανει?
και επειδη απο την αλλη εβδομαδα ξεκιναω τοποθετηση θελω να ξερω αν:
evzz.jpg

1)το κεντρικο ηχειο σκεφτομαι να το βαλω μεταξυ των δυο καφε ραφιων χαμηλοτερα απο τη τηλεοραση,και με ελαφρα κλυση προς τα πανω.
υπαρχει προβλημα που θα ειναι χαμηλα?
2)τα πλαγια ηχεια διαβασα οτι πρεπει να εχουν 60 εκατοστα διαφορα υψους με το κεντρικο,αρα πρεπει οιπωσδηποτε να τα βαλω στο τοιχο?
η μπορω να τα ακουμπησω δεξια και αριστερα απο το κεντρικο?

Last edited: