Τοποθέτηση ηχείων ψηλά

vagos08

AVClub Enthusiast
29 May 2010
1,068
Γεια σας,λογω μετακομισης σε καινουριο χωρο με βολευει λογω αισθητικης να τοποθετησω:idea: τα ηχεια(δορυφοροι jamo) ταβανι με κλιση προς την θεση ακροασης.θα ακουγεται ικανοποιητικα επειδη θα ειναι το σαμπ κατω και τα ηχεια πανω?Τα περιφερειακα με τον ιδιο τροπο σκεφτομαι να τα βαλω. Τι λετε??

Attachments

• speaker top.jpg
    speaker top.jpg
    147.1 KB · Views: 98
Re: Τοποθετηση ηχειων ψηλα..

αν απλά ενδιαφέρεσαι για casual ακροάσεις, ήτοι να παίζει μουσική και εσύ να κάνεις δουλειές, να περιφέρεσαι, κλπ. μια χαρά θα είναι ... τώρα, για σοβαρές ακροάσεις, όπου ψάχνεσαι με μέγεθος μουσικής σκηνής, εστιασμό, και άλλες παρόμοιες ιδιότητες, αυτό που σκέπτεσαι είναι έγκλημα, απλά δεν προβλέπεται ακόμη από τον δικονομικό κώδικα κάποια σοβαρή ποινή, όπως αυτή που σου αξίζει ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κάνω και λίγη πλάκα, αλλά ακόμη και μόνον ταινίες να βλέπεις, πάλι λάθος είναι ... πχ. θα ανοίγει υποτίθεται μια πόρτα δεξιά και εσύ θα την ακούς από τον ουρανό ... θα νομίζεις ότι κατεβαίνει κανείς βαρεμένος αρχάγγελος να σε πάρει ...

χαχαχα!Καλα κανεις και λιγη πλακα!Θα προσπαθησω να βρω αλλη λυση!Ευχαριστω παντως για την γνωμη σου.αυριο που θα βρω χρονο θα κανω τις δοκιμες μου.

Εξαρτάται τις απαιτήσεις σου, τα ηχεία που έχεις παίζουν μόνο υψηλές συχνότητες που είναι κατευθυντικές, αυτό σημαίνει πως τον ήχο θα τον ακούς ακριβώς από εκεί που είναι το ηχείο οπότε αν δε σε ενοχλεί εσένα προχώρα, αν όμως θες ο ήχος σου να είναι συνέχεια της εικόνας τότε είναι πέρα για πέρα λάθος. Τώρα ή θα τα κρεμάσεις δίπλα ακριβώς απ την τηλεόρασή σου αλλά δεν θα χεις καθόλου στερεοφωνία αν είσαι πολύ μακριά αλλά τουλάχιστον ως προς το ύψος και την ακριβή πηγή του ήχου θα είσαι σωστός, ή θα τα κρεμάσεις στις γωνίες του τοίχου στο ύψος της τηλεόρασης να χεις καλύτερη στερεοφωνία αλλά με ακουστική τρύπα ως προς το κεντρικό και την σωστή κάλυψη της μπροστινής σκηνής. Προσωπικά θα προτιμούσα ακριβώς δίπλα απ την τηλεόραση και τη θέση ακρόασης το πολύ 2 μέτρα.

Last edited:

KROMPOTIS ευχαριστω και για την δικη σου γνωμη.Δεν εχω τηλεοραση,μονο προβολεα και το σχεδιο θα ειναι καπως ετσι
.Απλα προσπαθω να μην φαινονται καλωδια οπως και στο προγουμενο σπιτι που το ειχα κανει και παρουσιαση.Οι ιντσες θα ειναι αρκετες.(πανω κατω 120-130)και ελεγα τα ηχεια να ειναι τοποθετημενα στην εκταση της εικονας .στις ακρες της ουσιαστικα(την πανω πλευρα).

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    11.2 KB · Views: 71

Στο περιπου ναι,μπορει να ειναι και 8(δεν εχω μετρησει ακομα).Τωρα θα μου πειτε: που πας ρε καραμητρο με τις σκατουλες απο τετοια αποσταση..αλλα δυστηχως το ειχα αυτο το set up και εννοειτε με τον καιρο θα παω σε κατι πολυ καλυτερο αλλα για την παρουσα φαση αυτα εχω.

δυστηχως δεν γινεται λογω επιπλων.θα κανω τις δοκιμες μου και θα σας πω!!

δυστηχως δεν γινεται λογω επιπλων.θα κανω τις δοκιμες μου και θα σας πω!!

Γιατί; Δεν γίνεται τον καναπέ να τον γυρίσεις 90 μοίρες δεξιά ή αριστερά και να βάλεις ακριβώς απέναντι το σύστημα; Τουλάχιστον στο σχέδιο που έχεις επισυνάψει δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που εμποδίζει.

Μαζι με την μετακομιση δεν εχω και ιντερνετ ακομα!:bigcry:
Η μια πλευρα ειναι κυρτη και εχει ενα τζακι στην μεση(Η δεξια)!Το καλο ειναι οτι πηρα κατι καναλια που ειναι στο χρωμα του ξυλου(η αισθητικη μας μαρανε!) οποτε μαλλον θα μπουνε στο υψος της θεσης ακροασης με R και L πιο κοντα μεταξυ τους.