Morfeas
Supreme Member
Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:...Γύρισες ..?
Ναι, για λίγο. Μην κακομαθαίνουμε κιόλας.

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:...Γύρισες ..?
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ said:Γιώργη είσαι άπαιχτος , αλλά είσαι και εσύ μακριά
και θέλουμε και βαπόρι για να σε βρουμε.
backousis said:μανωλη ενα zobel τι κανη σε ενα sub;
μηπως εξομαληνη και την αποτομη κορυφη γυρω απο την συχνοτητα συντονισμου;
Αυτό ακριβώς , δηλαδή θα βλέπει ένα πιο "κανονικό" φορτίοπανκροκ said:αν το βαλεις μαζι με το woofer θα βλεπει την χωριτικοτητα η ενα πιο κανονκο φορτιο?
Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:Αυτό ακριβώς , δηλαδή θα βλέπει ένα πιο "κανονικό" φορτίο
Αν πχ οι δυό κορυφές του ρεφλέξ είναι 30-40Ω και η ενδιάμεση αυτώνπεριοχή 7-8 Ω , τότε σαφώς και θα ξεκουραστεί ο ενισχυτής , παρόλο που θα δαπανάται μεγαλύτερη ισχύ , για τον πολύ απλό λόγο οτι η συμπεριφορά θα είναι Ωμική και ΟΧΙ μιγαδική
Σε περιπτώσεις όμως που οι δυό αυτές κορυφές εμπέδησης είναι πχ 9-11 Ω σε ενα κατά τα άλλα 4Ω φορτίο , τότε δέν υπάρχει μεγάλη αναγκη
Συνήθως βέβαια για λόγους Οικονομίας και Οικονομίας χώρου ΔΕΝ τα χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς ('αλλωστε για τα τρίδρομα μεγάλ ηχεία υπάρχουν και τα κόλπα με τούς "κρυστάλλους" (--- αλλά μήν ρωτήσει κανείς τι είναι οι κρύσταλλοι ---το φυλάμε με τον Ιωάννη για έκπληξη ...εχεχεχεχεχεχεχ)
backousis said:χα δηλαδη εβγαλα λαβρακι;:Banane0:
βεβαια θα προτιμησω την κορυφη στα 60 hz και οχι του rerflex που ειναι στα 38 hz αφου κατω απο τα 80 κοβω.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ said:Τελικά στα επαγγελματικά που έχω ( 18 inches woofer και 15inches δορυφόρους με κορνα )
όταν τα κάνω ενεργά να βάλω zobel αξίζει τον κόπο και το χρημα?
Πάντως έχω την αίσθηση (και αυτοί που το έχουν δοκιμάσει ας με διορθώσουν)
oτι με ένα σωστό Zobel , η αναβάθμιση που θα πάρεις στο σύστημα θα είναι
μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ( Βελτίωση DF, καλύτερη μεταφορά ενέργειας προς το μεγαφωνο κλπ ),
από αλλαγή ενός ακριβού καλωδίου ηχείων.
ΣωστάΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ said:Τελικά στα επαγγελματικά που έχω ( 18 inches woofer και 15inches δορυφόρους με κορνα )
όταν τα κάνω ενεργά να βάλω zobel αξίζει τον κόπο και το χρημα?
Πάντως έχω την αίσθηση (και αυτοί που το έχουν δοκιμάσει ας με διορθώσουν)
oτι με ένα σωστό Zobel , η αναβάθμιση που θα πάρεις στο σύστημα θα είναι
μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ( Βελτίωση DF, καλύτερη μεταφορά ενέργειας προς το μεγαφωνο κλπ ),
από αλλαγή ενός ακριβού καλωδίου ηχείων.
backousis said:αμα τα βαλω θα σου πω τι ακουσα.
προς το παρον ηρθε ο τριτος μπερυ σημερα και εχω πολλη δουλεια
να κανω μεχρι να τα ρυθμισω.
backousis said:ευχαριστω
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.