Τώρα αυτό πως γίνεται....? Θα τρελαθώ!

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Λοιπόν. Αφού πέρασα όλα τα στάδια ψαξίματος και έκανα και format και εγκατάσταση από την αρχή μόλις χθες βγήκα από το αδιέξοδο! Αλλά δεν είναι λογικός ο δρόμος που διάλεξα!

Με ΑΤΙ 1950 pro στα 512, catalyst 7.2, και core duo 6600 είδα πρόβλημα στο panning (δεν ξέρω αν το λέω καλά), στην κίνηση δηλ. όταν η κάμερα μετακινείτε από δεξιά προς αριστερά ή αντίστροφα. Και όλα αυτά με refresh rate 50MHz και το reclock να καραπρασινίζει!!!! Θεωρητικά είναι τζέτ, δεν είμαι?

Έλα όμως που χθες από μια κουβέντα που είχα με τον havoc μου είπε ότι παίζει και σε 60 ανάλογα με την ταινία! Μα του λεω όλα τα hd 24άρια δεν είναι? Οπότε πάμε για 50!!!! Αλλά λεω δεν δοκιμάζω... Τι έχω να χάσω?

Και ως εκ θαύματος η κίνηση στα σημεία αυτά έγινε τζάμι. Κανένα κόλλημα πουθενά. Και ρωτάω τώρα εγώ. Πως γίνεται αυτό? Είναι θέμα προβολέα? (TW700) ή όχι? Αλλά και στην Πλάσμα τα ίδια μου κάνει. Έχω χάσει την μπάλα αδέρφια! Δώστε τα φώτα σας γιατί θα τρελαθώ! :guitarist:

Βρε Νεκ, τα εχουμε πει πολλακις: Ολα τα Hd-dvd /Bluray, ειναι γραμμενα στο κινηματογραφικο 24fps (για την ακριβεια 23.976) οποτε για να εχεις την καλυτερη δυνατη κινηση χρειαζεσαι προβολεα που να δεχεται 24 fps και με ακεραιο πολλαπλασιο refresh rate 48/72 κλπ Αν ο προβολεας σου ΔΕΝ υποστηριζει τα προηγουμενα τοτε η επομενη λογικη επιλογη ειναι επιλογη refresh rate 60 hz για να γινεται ενα 3:2 pulldown και να αναπαραγεται αρκετα ομαλα (αλλα οχι τελεια) η εικονα. Η χειροτερη επιλογη σε υλικο 24fps ειναι refresh rate 50 hz μιας που δεν μπορεις να κανεις ουτε καν 3:2 pulldown οποτε θα εχεις πολλα σπασιματα στην κινηση!
Αν ομως κανεις το κολπο που εχουμε στους οδηγους με το reclock και το sound stretching τοτε τα 24 fps θα γινουν 25 και θα αποφυγουμε το 3:2 Pulldown οποτε τοτε θες 50hz! Για να το κανεις ομως θες καρτα ηχου με αναλογικες εξοδους προκειμενου να γινεται time streching! Εχεις??

Βρε Νεκ, τα εχουμε πει πολλακις: Ολα τα Hd-dvd /Bluray, ειναι γραμμενα στο κινηματογραφικο 24fps (για την ακριβεια 23.976) οποτε για να εχεις την καλυτερη δυνατη κινηση χρειαζεσαι προβολεα που να δεχεται 24 fps και με ακεραιο πολλαπλασιο refresh rate 48/72 κλπ Αν ο προβολεας σου ΔΕΝ υποστηριζει τα προηγουμενα τοτε η επομενη λογικη επιλογη ειναι επιλογη refresh rate 60 hz για να γινεται ενα 3:2 pulldown και να αναπαραγεται αρκετα ομαλα (αλλα οχι τελεια) η εικονα. Η χειροτερη επιλογη σε υλικο 24fps ειναι refresh rate 50 hz μιας που δεν μπορεις να κανεις ουτε καν 3:2 pulldown οποτε θα εχεις πολλα σπασιματα στην κινηση!
Αν ομως κανεις το κολπο που εχουμε στους οδηγους με το reclock και το sound stretching τοτε τα 24 fps θα γινουν 25 και θα αποφυγουμε το 3:2 Pulldown οποτε τοτε θες 50hz! Για να το κανεις ομως θες καρτα ηχου με αναλογικες εξοδους προκειμενου να γινεται time streching! Εχεις??

'Εχω! Για ρίξε link :award: