Τώρα που τα 4Κ είναι εδώ...

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
31,353
Αθήνα
...και βλέπωντας το σε μηχανήματα 2Κ, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά κατα τη γνώμη μου οτι πρωτίστως το υλικό μετράει. :music-smiley-005:

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Attachments

• 1E9530AE-767F-4CE9-9B04-11124294C06F.jpg
    1E9530AE-767F-4CE9-9B04-11124294C06F.jpg
    191.8 KB · Views: 376
  • 1FE64110-F7FF-4388-81EF-265E27C17713.jpg
    1FE64110-F7FF-4388-81EF-265E27C17713.jpg
    158.8 KB · Views: 371
  • 86A28DF1-14A4-43A3-A07E-332D0F601B1B.jpg
    86A28DF1-14A4-43A3-A07E-332D0F601B1B.jpg
    127.3 KB · Views: 371
  • A7461C47-28EA-4718-95F4-B97FCD8CB723.jpg
    A7461C47-28EA-4718-95F4-B97FCD8CB723.jpg
    196.7 KB · Views: 371
  • E5B53891-97A3-493F-A283-2E3ED4F1EB51.jpg
    E5B53891-97A3-493F-A283-2E3ED4F1EB51.jpg
    237.3 KB · Views: 372
Με το MED600X και τον καινούριο μου optoma hd25 , που παίζει άριστα 2D και 3D φυσικά , είπα πριν κάνα μήνα: Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια (να'μαστε καλά πρώτα ο Θεός) είμαι τζετ στο θέμα εικόνας !!!

Και τώρα εσύ ...............................................................................ας είσαι καλά , δεν πειράζει :ernaehrung004:

Με το MED600X και τον καινούριο μου optoma hd25 , που παίζει άριστα 2D και 3D φυσικά , είπα πριν κάνα μήνα: Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια (να'μαστε καλά πρώτα ο Θεός) είμαι τζετ στο θέμα εικόνας !!!

Και τώρα εσύ ...............................................................................ας είσαι καλά , δεν πειράζει :ernaehrung004:

Κοίτα, ο Optoma μια χαρά είναι, αν τον είχες συνδεδεμένο με κάποιο HTPC που θα έκανε downscale το 4Κ υλικό στα 2Κ και έβλεπες θα πάθαινες πλάκα.
Εκεί που θα αντιμετωπίσεις δυσκολία είναι το MED που δεν παίζει 4Κ υλικό (το δοκίμασα). Δεν αποκλείεται, αν το hardware αντέχει, με κάποιο μελοντικό firmware update να τα παίζει.

Τώρα μάλιστα , τουλάχιστον δεν θα αλλάξω προβολέα . Όχι ότι το htpc είναι φθηνή λύση .

Τώρα μάλιστα , τουλάχιστον δεν θα αλλάξω προβολέα . Όχι ότι το htpc είναι φθηνή λύση .

Κάτσε να δούμε... Ούτε το HTPC παίζει ακόμα σωστά τα 4Κ. Υπάρχουν προβλήματα, κυρίως στην κίνηση αλλά και στον ήχο.

Πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι οτι, τώρα με την έλευση των 4Κ, δεν χρειάζεται σώνει και καλά να διαθέτουμε πανάκριβα μηχανήματα με εγγενή ανάλυση 4Κ.
Μπορούμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά την εικόνα μας με τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα. Αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος player που θα πάρει το 4Κ υλικό και θα το στείλει στην ανάλυση του προβολικού μας μέσου.

Γιατί θα πρέπει να είναι ταινία σώνει και καλά, τα κλιπάκια δεν κάνουν;
Απο ταινίες, αν θές να δείς αν υπάρχει διφορά η όχι δες το Spiderman. Αν δεν το έχεις να στο δώσω.

original.jpeg
original.jpeg

Last edited:
Γιατί θα πρέπει να είναι ταινία σώνει και καλά, τα κλιπάκια δεν κάνουν;
Απο ταινίες, αν θές να δείς αν υπάρχει διφορά η όχι δες το Spiderman. Αν δεν το έχεις να στο δώσω.

original.jpeg
original.jpeg

Οι φωτο, η μια ειναι απο 2κ και η αλλη απο 4κ , η απο 4κ remaster?

Καλα, έχουμε να δούμε πράματα και θάματα.. Συμφωνώ πάντως πως την διαφορα θα την πάρουμε κυρίως από το καλύτερο πρωτογενές υλικό..

The good thing about 4k is that there are actually more classic movies which have the quality for 4k than recent movies. Almost all movies that came out in the last 10 years were either shot on film or in 2k, and the movies shot on film were mastered in 2k (Batman, Spider-Man and The Hobbit are also mastered in 2k). Also almost all special effects today are rendered in 2k. In order to bring these movies to 4k you would have to redo all the special effects.

On the other hand there are movies which were shot on film and also mastered on film. OK, optical effects won't have the quality for 4k but everything else will. 35mm film has enough quality (depending on the film stock used, cameras, lenses etc.) for about 3k to 5k. 70mm film has enough quality for up to 8k. So almost any classic movie could benefit from this new standard. Also the studios will have to create new masters. You often get old masters on Blu-ray but with 4k they can't do this. Yes, this costs money but if they want to sell anything, they have to do it. And if they want to release movies from the last 10 years and are not willing to do expansive CGI again they will first release movies with little to no CGI.

Εχει 1-2 points αλλα τα χει κανει λιγο σαλατα.

Οπως το βλεπω εγω:

Οι παλιες ταινιες (φιλμ), όταν άρχισαν να σκανάρονται για HD συνήθως αυτό γίνονταν σε 4K για feature proof λόγους και δεδομένης της μικρης διαφοράς κόστους αλλά και το ότι οι (σοβαρές τουλάχιστον) εταιρίες εβλεπαν λιγο μπροστά.

Το ότι τα σημερινά εφε ειναι ρεντερ σε 2K μου κανει πολυ χλωμό (σε αξιοπρεπεις παραγωγές τουλαχιστον).

Τωρα οι τελευταίες ταινίες που γυρίστηκαν ψηφιακά να ειναι 2K, αυτό παίζει, όντως.

Αυτές (προσφατες) που γυρίστηκαν σε φιλμ παντως εύκολα πανε σε νεο 4K transfer (βλ. Sony 4K mastered BDs - αν και εκει ειμαι σιγουρος ότι υπηρχε ηδη το transfer και απλως μας το πασάρουν τωρα).

Στην τελευταία περίπτωση παντως (Sony 4K BDs) τα πραγματα δεν δειχνουν καλα: Αν οντως οι διαφορα σε φρέσκιες ταινίες ειναι τοσο μικρη (από 2 σε 4Κ)....Θα μου πείτε, δεν τις έχουμε δει σε 4K μηχανακια. Ναι αλλα η διαφορα που φαινεται στα ''πραγματικα'' 4K κλιπς ειναι σημαντικη ακόμα και σε 2K μηχανακια. Οποτε....

Με βάση τα παραπανω, έχω την υποψια ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα των 4K θα το δουμε μετα απο μερικα χρονια, όταν πλεον η βιομηχανια ''αναγκαστεί'' να αρχίζει να γυριζει ψηφιακά σε 4K (ή 8K).

Και αυτό γιατί και από τα τρέχοντα transfers, ενα πολυ μικρό ποσοστό εκμεταλλεύται πλήρως την 2Κ ανάλυση.

Εχει 1-2 points αλλα τα χει κανει λιγο σαλατα.

Οπως το βλεπω εγω:

Οι παλιες ταινιες (φιλμ), όταν άρχισαν να σκανάρονται για HD συνήθως αυτό γίνονταν σε 4K για feature proof λόγους και δεδομένης της μικρης διαφοράς κόστους αλλά και το ότι οι (σοβαρές τουλάχιστον) εταιρίες εβλεπαν λιγο μπροστά.

Το ότι τα σημερινά εφε ειναι ρεντερ σε 2K μου κανει πολυ χλωμό (σε αξιοπρεπεις παραγωγές τουλαχιστον).

Τωρα οι τελευταίες ταινίες που γυρίστηκαν ψηφιακά να ειναι 2K, αυτό παίζει, όντως. http://www.ctvnews.ca/sci-tech/after-earth-among-1st-movies-to-be-shot-shown-in-4k-1.1305890

Αυτές (προσφατες) που γυρίστηκαν σε φιλμ παντως εύκολα πανε σε νεο 4K transfer (βλ. Sony 4K mastered BDs - αν και εκει ειμαι σιγουρος ότι υπηρχε ηδη το transfer και απλως μας το πασάρουν τωρα).

Στην τελευταία περίπτωση παντως (Sony 4K BDs) τα πραγματα δεν δειχνουν καλα: Αν οντως οι διαφορα σε φρέσκιες ταινίες ειναι τοσο μικρη (από 2 σε 4Κ)....Θα μου πείτε, δεν τις έχουμε δει σε 4K μηχανακια. Ναι αλλα η διαφορα που φαινεται στα ''πραγματικα'' 4K κλιπς ειναι σημαντικη ακόμα και σε 2K μηχανακια. Οποτε....

Με βάση τα παραπανω, έχω την υποψια ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα των 4K θα το δουμε μετα απο μερικα χρονια, όταν πλεον η βιομηχανια ''αναγκαστεί'' να αρχίζει να γυριζει ψηφιακά σε 4K (ή 8K). Σωστα σκεφτεσαι..
Και αυτό γιατί και από τα τρέχοντα transfers, ενα πολυ μικρό ποσοστό εκμεταλλεύται πλήρως την 2Κ ανάλυση.
http://www.red.com/shot-on-red?genre=All
ολες 2k...

δες και εδω http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_shot_in_digital

Last edited:
Απ'οσα ειναι στις λιστες, την ποιο εντυπωσιακα καλη εικονα για μενα ειχε το Oblivion. Ακομα ψαχνω καποιο με καλυτερη η εφαμιλλη εικονα.

Το ειδα κι εχει αρκετα καλη εικονα. Εχει και αρκετουτσικα artifacts ομως.
Δεν νομιζω οτι το πλησιαζει το oblivion. :ernaehrung004: