Τώρα τι κάνουμέ?

18 June 2006
8,272
Θεσσαλονίκη
Τώρα τι κάνουμέ?
Είχα πάρει πριν καρό ένα κουτί HTPCτο SILVERSTONE LC 16 M . Έφτασε λοιπόν ο καιρός να το στίσω . Πήρα μια motherboard GIGABYTE GA-965P-DS4 , ένα τροφοδοτικό Akasa Power+ iQ 670W , ένα σκληρό 500gbκαι έναν 300grWD , ένα ΚΙΤ μνήμες CELLSHOCKDDR2 800 2GB , Tην CPU 6600 της Intelκαι τέλος μια κάρτα γραφικών SAPPHIREX1950PRO 512mb . Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Η κάρτα Γραφικών δεν χωράει τελικά στο κουτί καθώς το δεύτερο έχει το DVD-Rστο κέντρο με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω στην PCI-Eκαι για δύο εκατοστά δε την παίρνει. Δεν παίρνει επίσης ούτε την 1650 αλλά ούτε και την 8800 της NVIDIA. Και τι κάνω τώρα ? Πάω σε παλαιότερη κάρτα γραφικών η αλλάζω κουτί?
Πάντως αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα αυτό νομίζω πως στα υπόλοιπα είμαι πολύ καλά.

Κώστα, όχι δεν έχουν όλα τα DVD-R το ίδιο μέγεθος...
Για παράδειγμα το Plextor DVD-ROM μου είναι μεγαλύτερο από το NEC - ND4550 και αυτό είναι μεγαλύτερο από το παλιότερο ND3500.
Η συμβουλή μου είναι να γυρίσεις μια βόλτα στα μαγαζιά υπολογιστών μαζί με το recorder σου και να συγκρίνεις, αφού πρώτα μετρήσεις πόσο χώρο ακόμα θες...
Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι χώρο και για τα καλώδια!

Τα dvd-r πάνω κάτω παίζουν στα 17cm Εγώ αυτή την στιγμή χρειάζομαι κάποιο που να έχει μήκος κάτω από 14cm οπότε χλομό τα κόβω . Τα μόνα που ξέρω με τόσο μήκος είναι κάτι slim που προφανώς δεν θα ταιριάζουν στο κουτί.

Αν έβαζα την HD2400 η HD2600pro ? Στο insomnia μου είπαν ότι για video είναι καλύτερες από τις 1950pro αλά δεν κάνουν για game κάτι που μου είναι αδιάφορο.

Είναι καινούριο μοντέλο , πολύ φθηνή και υποστηρίζει και DirectX10 & HTCP
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...CDE70361FF045F22830FFD227E3EC5B3C1D9603DE7243

λές?

Last edited:
Πράγματι τα 14cm είναι μάλλον ουτοπικά...
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αν και για τις νέες ΑΤΙ λέγονται πολλά καλά λόγια για τις ικανότητές τους στο H264 decoding και για τις High Definition αρετές τους, εγώ παραμένω σκεφτικός για τους εξής λόγους:
1ον) Οι επιδόσεις τους σε τρισδιάστατες εφαρμογές είναι πραγματικά πολύ πίσω... gamer δεν πρέπει ούτε καν να το σκέφτεται για αγορά αφού παλιότερες κάρτες έχουν καλύτερες επιδόσεις και πλέον την ίδια τιμή...
Αυτή η ανικανότητα στα 3D δείχνει και ότι ο πυρήνας είναι ανίσχυρος!
2ον) Τώρα τελευταία η ΑΤΙ έχει προβλήματα με τους Drivers, κρίμα...
3ον) Από την εξαγορά της AMD και μετά η ΑΤΙ φαίνεται να μένει πίσω...
4ον) Το WinDVD και ίσως και άλλα προγράμματα υποστηρίζουν nVidia και όχι την κάποτε αρχηγό στον τομέα Βίντεο ΑΤΙ!

Δείτε τι βρήκα. http://www.clubic.com/article-75676-4-amd-ati-radeon-hd-2600-xt-hd-2400-xt.html

Αν είναι έτσι τα πράγματα λογικά είναι καλύτερες για βίντεο καθώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία UVD κάτι που δεν επιβαρύνει τον επεξεργαστή . Μάλλον πάω Δευτέρα γι αντικατάσταση κα γλιτώνω και 70 . Αν βέβαια με καλύπτει στο μέγεθος.

Κάποιος που να τη ν έχει δοκιμάσει?

Τελικά πήρα την HD2400 της Sapphire και μου χώρεσε πολύ άνετα . Έχει έξοδο DVI και VGA και ψύχεται με ψήκτρα και όχι με ανεμιστήρα. Ακόμα δεν την δοκίμασα και μάλλον θ αργήσω καμία βδομάδα.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=981494