Τορνος (αλουμινιο) για phase plugs ?

Αλλος τρόπος για κοπιάρισμα ακριβείας πανέυκολος αλλά δυσευρετος, σκανάρισμα απο 3D μετρητικό και απ' ευθείας εξαγωγή σε autocad.
Διαθέτει στα εργαστηρια του πολυτεχνείο και κάποια advanced μηχανουργεία...

ναι μάλλον, γιαυτό το διόρθωσα το post

θα το μετρήσω το απόγευμα και θα ξαναποστάρω

Δημήτρη, τουλάχιστον οι διαστάσεις μήκους και διαμέτρου ειναι οι παρακάτω :

http://www.planet10-hifi.com/pp-info.html

Length
2.2"
56mm
--------
Diameter
1.3"
33mm
Εννοείται ότι γίνεται λόγος για διαστάσεις ΡΡ των παρακάτω μεγαφώνων μόνο :
Fostex FE206/207 FE206sER

Last edited:
Καλημέρα,

Περί autocad… δυο τρόποι υπάρχουν
Ο ένας είναι να μας δώσεις πλήθος σημείων σε καρτεσιανές συντεταγμένες και να γίνει ένα Polyline. Αυτό μπορείς να το φτιάξεις σε Illustrator / corel (το μοναδικό laser cnc που ξέρω, corel το ταΐζουν). Μάλιστα εάν το φτιάξεις σε illustrator/corel γίνεται και export σε autocad.

Ο δεύτερος τρόπος είναι γεωμετρικός. Εάν μπορείς να δώσεις γεωμετρική λύση (λ.χ. ότι οι κλήσεις ανήκουν σε arc ή προκύπτουν από την τάδε εξίσωση) για να μην αντιγράφουμε κλήσεις από το σκίτσο έτσι απλά. Φυσικά ισχύει και πάλι το παραπάνω ότι εάν σου βγαίνει το σχέδιο σε Illustrator μια χαρά export γίνεται.

Στο autocad από το 2D προκύπτει εύκολα και το 3D με περιστροφή. Αλλά μόνο για λόγους render φαντάζομαι , καθώς στον τόρνο το 2D θα χρειαστείς.

Γενικά, δεν ξέρω τη θεωρία και πώς προκύπτουν οι κλήσεις… όποτε εάν έχεις κάτι παραπάνω εδώ είμαστε.

Καλή συνέχεια!

Τασο ,δηλαδη εαν σου πω το μηκος του τοξου της χορδης=31,5 mm και η ακτιν ατου κυκλου =110 mm ειμαι ok για το AutoCad, νομιζω?

Δημήτρη, τουλάχιστον οι διαστάσεις μήκους και διαμέτρου ειναι οι παρακάτω :

http://www.planet10-hifi.com/pp-info.html

Length
2.2"
56mm
--------
Diameter
1.3"
33mm

Thanks George.Τις διαστασεις του Dave τις ξερουμε.
Δεν σημαινει ομως απαραιτητα οτι ειναι και οι "σωστες". Ισως ναι, ισως και οχι.
Εγω θελω να κανω τα δικα μου. Το μηκος νομιζω ειναι λιγο, θα πρπεει να ερχεται τουλαχιστον "προσωπο" με το whizer, αλλα βεβαια μπορει να κανω και λαθος εγω. Αμα τ ακουσουμε διπλα διπλα θα μαθουμε ποιος ειχε δικιο.

Ειδωμεν ... (η μαλλον , ακουσωμεν)

Τζιμάκος;837499......Το μηκος νομιζω ειναι λιγο said:
Δημήτρη αυτό έχω διαβάσει και εγώ, ότι πρέπει να έρχεται τουλάχιστον πρόσωπο με την άκρη του whizer. Παραθέτω μία σχετική φωτό. Μάλλον πρόσωπο πρέπει να είναι χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρος...

Attachments

• 206sER-nFE207.jpg
    206sER-nFE207.jpg
    34.3 KB · Views: 30
Τασο ,δηλαδη εαν σου πω το μηκος του τοξου της χορδης=31,5 mm και η ακτιν ατου κυκλου =110 mm ειμαι ok για το AutoCad, νομιζω?
Ναι οτιδήποτε σχεδιάζετε με διαβήτη και χάρακα περνιέται σε όλα τα αντίστοιχα προγράμματα.
Καλύτερα ίσως το κέντρο του κύκλου σε καρτεσιανές για να κοπεί το τόξο με μεγαλύτερη ακρίβεια – εκτός και εάν είσαι απόλυτα σίγουρος για τις διαστάσεις που θες και δεν υπάρχουν στρογγυλοποιήσεις σε δεκαδικά κ.ο.κ.
(εφόσον όντος συζητάμε για τόξο και όχι για χ τετράγωνο ή οτιδήποτε άλλο)

"The plug is just as high as the whizzer cone, a nice fit."

http://gboers.xs4all.nl/daisy/home/g3/139/g1/loudspeakers/refiningreplikon.html

????

Οταν εστειλες τις διαστασεις, υπεθεσα οτι 35mm, οπου αρχιζει η κλιση, ειναι το βαθος του cavity. Απο το dustcup μαχρι το τελος του whizzer μετρησα 27mm.
Αρα συνολο 62. Θα το ξαναμετρησω ομως μηπως εκανα λαθος.
Εαν εχω κανει λαθος οκ, εαν ομως ειναι σωστα τα 27mm, σωστα και τα 56 συνολικα, τοτε η κλιση των ξυλινων δεν ειναι η "σωστη", αφου θα "επρεπε" να ξεκιναει εκει που τελειωνει το cavity.
Σας μπερδεψα τωρα?

Υ.Γ. Jim το εχεις "σφαξει" ?

δεν τα έχω σφάξει ακόμη,

πριν λίγες μέρες παρέλαβα και ένα enabl kit που περιέχει όλα τα υλικά, έχω πάρει και Puzzlecoat για το pretreatment οπότε ή αυτό ή το άλλο ΣΚ θα ξεκινήσω,

προς το παρόν ψάχνω λιγάκι τα Patterns (αν θα κάνω και το whizzer ή / και το phase plug) ....

υπάρχει κανείς με σταθερό χέρι ???

δεν τα έχω σφάξει ακόμη,

πριν λίγες μέρες παρέλαβα και ένα enabl kit που περιέχει όλα τα υλικά, έχω πάρει και Puzzlecoat για το pretreatment οπότε ή αυτό ή το άλλο ΣΚ θα ξεκινήσω,

προς το παρόν ψάχνω λιγάκι τα Patterns (αν θα κάνω και το whizzer ή / και το phase plug) ....

Δημήτρη ξέρω ένα γιατρό χειρουργό που είναι και ηχειάς....σου κάνει ?
:flipout:

δεν τα έχω σφάξει ακόμη,

εγω , αλλα περιμενε να δοκιμασω πρωτα στο δικο μου :grinning-smiley-043
Θελω να βγαλω τα δικα μου κανοντας την ελαχιστη δυνατη ζημια.
Στο μεταξυ, πηρα μια κολλα για χαρτι , διαφανη, κρυσταλιζε, σαν ατλακολ ενα πραμα. Λοιπον, αν οι προσδοκιες μου δεν ευοδωθουν, να μπορω να επιστρεψω στην προηγουμενη κατασταση.

τα υλικά που πήρα είναι αυτά που χρησιμοποίεί ο David (pretreatment) και ο Budp (enabl) (αμφότεροι από diyaudio.com) και είναι αρκετά σε ποσότητα , οπότε αν θέλεις μπορείς να βάλεις από αυτά ...

autocad help needed. Εχω το σχεδιο και ειναι οκ (dxf format , export απο illustrator), πρεπει ομως να μπουν διαστασεις και να φαινεται πως προκριπτει η καμπυλη (ο οποια ειναι ομως σωστα σχεδιασμενη).

Ποιο καλο παιδι......

Ok έκανα κάποιες πρώτες μετατροπές, άλλα πιθανά να χρειαστεί να τα πούμε για την καμπύλη.

Θα ηθελα να ευχαριστσω θερμα τον Τασο , tmjuju και τον Κωστα , kokar για τη βοηθεια.

Εντυπωσεις, φωτο, θα ακολουθησουν ...

τα έχω...

Κωστας

Attachments

• Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    57.4 KB · Views: 44
  • Picture 004.jpg
    Picture 004.jpg
    57.6 KB · Views: 48
  • Picture 003.jpg
    Picture 003.jpg
    55.5 KB · Views: 35
  • Picture 002.jpg
    Picture 002.jpg
    52.1 KB · Views: 38
Φτιαχτηκαν τελικα δυο διαφορετικα bullets, οπως φαινεται και στη φωτο.
Το "σωστο" θα αποφασιστει μετα απο (πιθανοτατα) μακροχρονια πειραματα/ ακροασεις.

Εν καιρω, θα ενημερωσω για το αποτελεσμα ....

Και παλι ευχαριστω Κωστα ...

Πρωτες εντυπωσεις=θετικοτατες, παρολο που τα μπουλετς , θελουν πολυ ψαξιμο ακομα ....