ωραία πράγματα ...
αυτό το "εντυπώσεις = θετικότατες'' μπορείς να το ανοίξεις λίγο??
για πε ...
Δε ηθελα να γραψω ακομα γιατι εχω ακουσει λιγο και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος.
Τα πριμα, αν και υπαρχει η αισθηση οτι ειναι "λιγοτερα", ειναι σαφεστατα καλυτερα με πιο πειστικη παρουσια και καλυτερο εστιασμο. Πολυ καλυτερη γενικα η στερεοφωνικη εικονα.
Τα μεσαια καλυτερα (αντικειμενικα, ισως και πολυ καλυτερα) με εμφανεστατα μειωμενη τη γνωστη "λαμπροτητα" των φοστεξ στην συγκεκριμενη περιοχη.
Τωρα τι ακριβως ειναι αυτο που κανει τη διαφορα δεν εχω ακομα εντοπισει.
Το πιο πιθανο οπως διαβαζω σε πολλα sites ειναι, οτι ασχετως μορφης και υλικου του pp, ξεφωρτωνεσαι το διακενο μεταξυ dustcup και pole piece το οποιο δημιουργει (ειδικα ετσι οπως ειναι κατασκευασμενο, με την τρυπα στο συγκεκριμενο 206) ενα χωρο κατι σαν helmholtz resonator, ενα συντονισμενο θαλαμο, δηλαδη ο οποιος χρωματιζει την μεσουψηλη περιοχη. Υπαρχουν οι τυποι, σε καποια στιγμη θα κατσω να κανω και υπολογισμους ....
Ειναι γνωστο αλλωστε, οτι ολοι οι σοβαροι κατασκευαστες μεγαφωνων προσπαθουν να αποφυγουν τετοιες κοιλοτητες και βεβαια ολα τα καλα μεγαφωνα (φουλρειντζ και μη ) που παιζουν και μεσουψηλα, εχουν απαραιτητα phase plug.
Μαλιστα καπου διαβαζα οτι ενας λογος που τα μεγαφωνα αλνικο ακουγονται καλυτερα ειναι, οτι το μαγνητικο τους συστημα ειναι κατασκευασμενο αφηνοντας πολυ μικροτερα διακενα μεταξυ μαγνητη και pole piece.
Αυτα για αρχη .......