Toshiba 40XF355DG : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Τελικά αγόρασα την Toshiba 40XF355DG

Ευχαριστώ για το link. Η αλήθεια είναι πως θέλω να στείλω σήμα από τηλεόραση σε τηλεόραση. Έχει RCA εισόδους και εξόδους γιατί δεν λέει;
Και ένα pdf που βρήκα δεν λέει.

Toshiba 40-XF355 - Ερασιτεχνικό review

Αγαπητοί φίλοι του forum
Μετά από 5 χρόνια η Vega 28 ιντζών που είχα στο σαλόνι αρνήθηκε ένα πρωί να ξυπνήσει και εφόσον δεν μπόρεσα να την κάνω να ξυπνήσει (έλεγξα ασφάλειες τροφοδοτικό κλπ.) αποφάσισα να την αντικαταστήσω.
Είχα καταλήξει μεταξύ των W3000 και XF355 (ας όψεται ο συνάδελφος φυσικός από το πανεπιστήμιο Πατρών κος Rivers), τις είδα δίπλα - δίπλα στο πλαίσιο το Σάββατο στο mall, δεν είδα κάποια διαφορά, η toshiba ήταν ετοιμοπαράδοτη, την φόρτωσα στο αυτοκίνητο και ...

... στα αναλογικά ούτε κρύο - ούτε ζέστη, μερικές φορές πολύ καλή - μερικές μέτρια, ανάλογα με το κανάλι και το πρόγραμμα! Και εξηγούμαι: οι σκηνές animation (διαφημήσεις, logo σταθμών) στα περισσότερα κανάλια ήταν πολύ καλά, πρόσωπα και φύση σε λίγα κανάλια καλά, στα περισσότερα μέτρια, ποδόσφαιρο από την NET ψιλοαπογοήτευση.
Στα ψηφιακά της ΕΡΤ αρκετά καλά (στο SPORT+ μάλιστα σε ποδόσφαιρο ενθουσιάστηκα)
DVD (έχει χαλάσει και αυτό) δεν δοκίμασα αλλά σύνδεσα το laptop (μέσω HDMI) και εντυπωσιάστηκα. Ανέβασε ανάλυση 1920Χ1080 την οποία αναγκάστηκα να κατεβάσω σε 1280Χ720 γιατί σε 3 μέτρα απόσταση δεν μπορούσα να διακρίνω καθαρά και το αποτέλεσμα συνέχιζε να είναι εντυπωσιακό. Κατέβασα και την Δολοφονία του Τζέσσυ Τζείμς σε mkv 720p (8GB παρακαλώ) και κατάλαβα τι σημαίνει HD (δηλαδή έμεινα πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό). Τα παιχνίδια, επίσης είναι άλλη εμπειρία. Εκεί που δεν ενθουσιάστηκα είναι σε divx μέτριας ποιότητας

Πρόβλημα: και στις τέσσερις γωνίες (σε μαύρη οθόνη) βλέπω (αμυδρό) φως. Βέβαια δεν έχω παίξει καθόλου με ρυθμίσεις (ίσως κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει).

Συμπέρασμα: ικανοποιημένος αλλά όχι ενθουσιασμένος. Ξέρω βέβαια ότι στα αναλογικά δεν γίνονται θαύματα, ίσως βελτιωθεί πειράζοντας τις ρυθμίσεις και με χαλάει λίγο το παραπάνω πρόβλημα. Για την δουλεία όμως που βασικά την θέλω (βασικά monitor του laptop για ταινίες που κατεβάζω) έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.
Τελική βαθμολογία: 8/10

Θα επανέλθω εάν βρω κάτι σημαντικό και είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε απορίες (εάν μπορώ βέβαια) σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλλο.

Υ.Γ. Η τηλεόραση για την απόσταση (3 μέτρα) κλειστή φαίνεται μεγάλη, παρακολουθόντας όμως μιά ταινία βλέπω ότι με έπερνε και για μεγαλύτερη - τελικά: size matters!

Last edited:
Re: Toshiba 40-XF355 - Ερασιτεχνικό review

Υ.Γ. Η τηλεόραση για την απόσταση (3 μέτρα) κλειστή φαίνεται μεγάλη, παρακολουθόντας όμως μιά ταινία βλέπω ότι με έπερνε και για μεγαλύτερη - τελικά: size matters!

Καλοριζικη φιλε μας και ευχομε τα καλυτερα σετινγκς για το νεο σου μωρο.

Αυτο το τελευταιο το κρατησα κουοταρισμενο για να το βλεπουν μερικοι που λενε .....ειμαι στα 3.5μετρα και πιστευω με μια 37αρα θα ειμαι σουπερ ..........δεν ειναι υπερβολη 4 μετρα και 42" κ.λ.π. :flipout::flipout:

Καλοριζικη.

Μην σε προβληματιζουν οι γωνιες που ειναι λιγο πιο φωτεινες. Ειναι προφανως λιγο backlight bleeding , κατι το συνηθισμενο για LCD.

Παντως συνιστω να κατεβασεις λιγο την ενταση του backlight απο το αντιστοιχο ρυθμιστικο (στα 2-3/10) ωστε και το φαινομενο να βλεπεις λιγοτερο και να γινει πιο βαθυ το μαυρο.

Καλορίζικη φίλε akisbel , Γιάννη τον πήρες στον λαιμό σου τον άνθρωπο ( με την καλή έννοια ), περιμένουμε και κάποιες φωτογραφίες εάν είναι δυνατόν.
Καλές θεάσεις, τάϊσέ την και με HD Υλικό και πές μας εντυπώσεις.

Απάντηση: Toshiba 40-XF355 - Ερασιτεχνικό review

Αγαπητοί φίλοι του forum
Μετά από 5 χρόνια η Vega 28 ιντζών που είχα στο σαλόνι αρνήθηκε ένα πρωί να ξυπνήσει και εφόσον δεν μπόρεσα να την κάνω να ξυπνήσει (έλεγξα ασφάλειες τροφοδοτικό κλπ.) αποφάσισα να την αντικαταστήσω.
Είχα καταλήξει μεταξύ των W3000 και XF355 (ας όψεται ο συνάδελφος φυσικός από το πανεπιστήμιο Πατρών κος Rivers), τις είδα δίπλα - δίπλα στο πλαίσιο το Σάββατο στο mall, δεν είδα κάποια διαφορά, η toshiba ήταν ετοιμοπαράδοτη, την φόρτωσα στο αυτοκίνητο και ...

... στα αναλογικά ούτε κρύο - ούτε ζέστη, μερικές φορές πολύ καλή - μερικές μέτρια, ανάλογα με το κανάλι και το πρόγραμμα! Και εξηγούμαι: οι σκηνές animation (διαφημήσεις, logo σταθμών) στα περισσότερα κανάλια ήταν πολύ καλά, πρόσωπα και φύση σε λίγα κανάλια καλά, στα περισσότερα μέτρια, ποδόσφαιρο από την NET ψιλοαπογοήτευση.
Στα ψηφιακά της ΕΡΤ αρκετά καλά (στο SPORT+ μάλιστα σε ποδόσφαιρο ενθουσιάστηκα)
DVD (έχει χαλάσει και αυτό) δεν δοκίμασα αλλά σύνδεσα το laptop (μέσω HDMI) και εντυπωσιάστηκα. Ανέβασε ανάλυση 1920Χ1080 την οποία αναγκάστηκα να κατεβάσω σε 1280Χ720 γιατί σε 3 μέτρα απόσταση δεν μπορούσα να διακρίνω καθαρά και το αποτέλεσμα συνέχιζε να είναι εντυπωσιακό. Κατέβασα και την Δολοφονία του Τζέσσυ Τζείμς σε mkv 720p (8GB παρακαλώ) και κατάλαβα τι σημαίνει HD (δηλαδή έμεινα πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό). Τα παιχνίδια, επίσης είναι άλλη εμπειρία. Εκεί που δεν ενθουσιάστηκα είναι σε divx μέτριας ποιότητας

Πρόβλημα: και στις τέσσερις γωνίες (σε μαύρη οθόνη) βλέπω (αμυδρό) φως. Βέβαια δεν έχω παίξει καθόλου με ρυθμίσεις (ίσως κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει).

Συμπέρασμα: ικανοποιημένος αλλά όχι ενθουσιασμένος. Ξέρω βέβαια ότι στα αναλογικά δεν γίνονται θαύματα, ίσως βελτιωθεί πειράζοντας τις ρυθμίσεις και με χαλάει λίγο το παραπάνω πρόβλημα. Για την δουλεία όμως που βασικά την θέλω (βασικά monitor του laptop για ταινίες που κατεβάζω) έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.
Τελική βαθμολογία: 8/10

Θα επανέλθω εάν βρω κάτι σημαντικό και είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε απορίες (εάν μπορώ βέβαια) σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλλο.

καλοριζικη και ωραιο review!!
καμια φωτο σε δραση εαν ειναι δυνατον.

Καλοριζικη,να τη χαιρεσαι.Μια ερωτηση:
οταν κατεβαζουμε το backlight εχει αρνητικες επιπτωσεις στην πιοτητα της εικονας?
χανουμε σε λεπτομερειες?

Καλοριζικη,να τη χαιρεσαι.Μια ερωτηση:
οταν κατεβαζουμε το backlight εχει αρνητικες επιπτωσεις στην πιοτητα της εικονας?
χανουμε σε λεπτομερειες?

Οταν κατεβαινει το backlight βελτιωνεται το μαυρο και αρα θεωρητικα αυξανει και η αντιθεση.

Αν θελεις να βελτιωσεις καποιες λεπτομερειες σε σκοτεινες σκηνες βαλε το gamma στο Low.

Καλορίζικη φίλε μου κ να την χαρείς στο έπακρο! (άντε κ στα δικά μου)

Λοιπόν κατέβασα το backlight και τα φώτα στις γωνίες εξαφανίστηκαν, βέβαια όχι τόσο όσο πρότεινε ο κος Rivers (αλήθεια πότε πήρατε πτυχίο, εάν δεν είμαι πολύ αδιάκριτος) γιατί τα πράγματα παρα-σκούρηναν, αλλά από το 70% στο 50%.

Κάτι άλλο που πρόσεξα: όταν στα αναλογικά αφήσω την εικόνα 4:3 (με μαύρες μπάρες αριστερά-δεξιά και χωρίς "τέντωμα" σε 16:9) η εικόνα βελτιώνεται εντυπωσιακά και σε καμία περίπτωση δεν με απογοήτευει - ακόμα και σε κανάλια με παράσιτα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές σας και να ευχηθώ και στα δικά σας για όσους δεν έχουν αγοράσει ακόμα. Όσο για φωτό, υπόσχομαι ότι κάποια στιγμή θα ανεβάσω...

Λογικο ειναι αυτο. Αφου τα γκρικ τσανελε εκπεμπουν στο υπερσυγχρονο aspect ratio 4:3. Aσε που εχουν και "nearly HD" αναλυσεις του τυπου 320*250 και κατι τετοια.

Και μετα λεμε γιατι η υπερσυγχρονη τηλεοραση που πηραμε δεν δειχνει καλα...ειναι σαν να εχεις Ferrari και να της βαζεις να καει φωτιστικο οινοπνευμα...