Αγαπητοί φίλοι του forum
Μετά από 5 χρόνια η Vega 28 ιντζών που είχα στο σαλόνι αρνήθηκε ένα πρωί να ξυπνήσει και εφόσον δεν μπόρεσα να την κάνω να ξυπνήσει (έλεγξα ασφάλειες τροφοδοτικό κλπ.) αποφάσισα να την αντικαταστήσω.
Είχα καταλήξει μεταξύ των W3000 και XF355 (ας όψεται ο συνάδελφος φυσικός από το πανεπιστήμιο Πατρών κος Rivers), τις είδα δίπλα - δίπλα στο πλαίσιο το Σάββατο στο mall, δεν είδα κάποια διαφορά, η toshiba ήταν ετοιμοπαράδοτη, την φόρτωσα στο αυτοκίνητο και ...
... στα αναλογικά ούτε κρύο - ούτε ζέστη, μερικές φορές πολύ καλή - μερικές μέτρια, ανάλογα με το κανάλι και το πρόγραμμα! Και εξηγούμαι: οι σκηνές animation (διαφημήσεις, logo σταθμών) στα περισσότερα κανάλια ήταν πολύ καλά, πρόσωπα και φύση σε λίγα κανάλια καλά, στα περισσότερα μέτρια, ποδόσφαιρο από την NET ψιλοαπογοήτευση.
Στα ψηφιακά της ΕΡΤ αρκετά καλά (στο SPORT+ μάλιστα σε ποδόσφαιρο ενθουσιάστηκα)
DVD (έχει χαλάσει και αυτό) δεν δοκίμασα αλλά σύνδεσα το laptop (μέσω HDMI) και εντυπωσιάστηκα. Ανέβασε ανάλυση 1920Χ1080 την οποία αναγκάστηκα να κατεβάσω σε 1280Χ720 γιατί σε 3 μέτρα απόσταση δεν μπορούσα να διακρίνω καθαρά και το αποτέλεσμα συνέχιζε να είναι εντυπωσιακό. Κατέβασα και την Δολοφονία του Τζέσσυ Τζείμς σε mkv 720p (8GB παρακαλώ) και κατάλαβα τι σημαίνει HD (δηλαδή έμεινα πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό). Τα παιχνίδια, επίσης είναι άλλη εμπειρία. Εκεί που δεν ενθουσιάστηκα είναι σε divx μέτριας ποιότητας
Πρόβλημα: και στις τέσσερις γωνίες (σε μαύρη οθόνη) βλέπω (αμυδρό) φως. Βέβαια δεν έχω παίξει καθόλου με ρυθμίσεις (ίσως κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει).
Συμπέρασμα: ικανοποιημένος αλλά όχι ενθουσιασμένος. Ξέρω βέβαια ότι στα αναλογικά δεν γίνονται θαύματα, ίσως βελτιωθεί πειράζοντας τις ρυθμίσεις και με χαλάει λίγο το παραπάνω πρόβλημα. Για την δουλεία όμως που βασικά την θέλω (βασικά monitor του laptop για ταινίες που κατεβάζω) έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.
Τελική βαθμολογία: 8/10
Θα επανέλθω εάν βρω κάτι σημαντικό και είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε απορίες (εάν μπορώ βέβαια) σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλλο.
Υ.Γ. Η τηλεόραση για την απόσταση (3 μέτρα) κλειστή φαίνεται μεγάλη, παρακολουθόντας όμως μιά ταινία βλέπω ότι με έπερνε και για μεγαλύτερη - τελικά: size matters!