Toshiba 40XF355DG : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

fhatz

New member
14 November 2007
60
Κατέφθασε χθες και ιδού οι πρώτες εντυπώσεις:

Κεφάλαιο: Ποιότητα πλαστικών-Φινίρισμα

Με μια λέξη, εξαιρετική. Κατά τη γνώμη μου έχει το καλύτερο φινίρισμα και φαινόμενη ποιότητα που έχω δει σε τηλεόραση, και έχω δει από κοντά πάρα πολλά μοντέλα. Η περιστρεφόμενη βάση φαίνεται πάρα πολύ στιβαρή, τίποτα δεν τρίζει, ενώ το φινίρισμα και η όψη των πλαστικών δείχνει πολυτελής και καλαίσθητη. Από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς εξαιρείται το τηλεχειριστήριο, το οποίο παρόλο που δεν είναι κακό, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα της τηλεόρασης.

Κεφάλαιο: Ευχρηστία

Εδώ υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα. Τα καλά είναι πως τα μενού και οι λειτουργίες τους είναι απολύτως εύχρηστα και φιλικά. Τα κακά νέα είναι πως όποιος έχει το μικρόβιο να ρυθμίζει τις διάφορες παραμέτρους της εικόνας έτσι ώστε να προσαρμόζει πλήρως το σήμα που βλέπει στις προτιμήσεις του... θα πρέπει να εξοπλιστεί με περίσσεια υπομονή. Οι ρυθμίσεις εικόνας αποθηκεύονται μόνο σε μία μνήμη χρήστη η οποία μάλιστα είναι η ίδια για όλα τα inputs. Αν δηλαδή θέλετε άλλες ρυθμίσεις για τον analog tuner, άλλες για το DVD, άλλες για το PC, άλλες για το digital tuner και πάει λέγοντας.. χάσατε. Θα πρέπει κάθε φορά να τις πειράζετε. Τα έτοιμα προγράμματα ρυθμίσεων είναι μόνο τρία (και δεν είναι παραμετροποιήσιμα) και είναι απλά επαρκή εάν δεν το ψάχνετε και ιδιαίτερα. Εμένα προσωπικά μου την έσπασε ελαφρώς.

συνεχίζεται....

Re: Toshiba 40XF355DG

Κεφάλαιο: Πρώτες εντυπώσεις ποιότητας εικόνας

Υπογραμμίζω το πρώτες εντυπώσεις γιατί δεν πρόλαβα να δω και πολλά πράγματα. Λεπτομέρειες από εβδομάδα.

Με μία λέξη θετικές.

Καλό upscaling στα SD σήματα ειδικά σε σήμα DVD. Στους tuners , analog και digital, πιστεύω ότι κάνει από τα καλύτερα upscaling που έχω δει σε LCD TVs, αλλά ομολογώ δεν έχω δει και πολλά. Όσο αφορά στα boradcast σήματα πάντως, ένα αρνητικό είναι ότι δημιουργεί μια flat εικόνα (περισσότερη ανάλυση προσεχώς) ακόμα και με κλειστή αποθορυβοποίηση, αλλά από την άλλη δεν έχει τύχει να δω LCD που να τα καταφέρνει καλύτερα.

Αυτό που βρήκα αρκετά επιτυχές είναι η υλοποίηση του stretching των 4:3 τηλεοπτικών σημάτων. Για πρώτη φορά σε wide οθόνη έβαλα default το 16:9 stretching των 4:3 σημάτων. Καμία παραμόρφωση στα 3/4 της εικόνας και εντελώς eye-friendly παραμόρφωση στα ακριανά τμήματα τέτοια που δεν κάνει distort ευθείες γραμμές και γίνεται αισθήτη μόνο όταν κινείται η κάμερα. Ακόμα και τότε όμως δίνει μια ευχάριστη πανοραμική αίσθηση σα να είχε η κάμερα λήψης ευρυγώνιο φακό. Πάντως στην πράξη κανένα πρόσωπο ή άνθρωπος δε φαίνεται να έχει βάλει κιλά ή να έχει κάποιου άλλου είδους παραμορφωτική ασθένεια, ακόμα και ένας τέλειος κύκλος στα 3/4 του κέντρου της εικόνας εξακολουθεί να φαίνεται τέλειος.

Μαύρο. Εξαρτάται αρκετά από τις ρυθμίσεις και τον περιβάλλοντα φωτισμό. Πρώτη εκτίμηση είναι αρκετά καλό αλλά όχι άριστο. Βέβαια εδώ δεν έχω σαφές σημείο αναφοράς γιατί άλλες τηλεοράσεις νέας εσοδείας έχω δει μόνο σε καταστήματα και εκθέσεις όπου δεν επικρατεί μαύρο σκοτάδι στο οποίο δυσκολεύουν τα πράματα όσο αφορά στην απόδοση του μαύρου.

Συνολικά αρκετά προς πολύ ικανοποιημένος, περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Last edited:

Πιστευω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη. Και εγω σε Τoshiba σε ΧF η ΖF θα πηγαινα.
Εσυ θα πηγαινες σε ΖF και μαλιστα 46αρα με τα sonoεντοσθια και αστα αυτα που ξερεις :flipout:

Πλαίσιο, την έχει 1785 σκέτη, ή 1889 με το Toshiba HD-E1 (HD-DVD player)

Διόρθωση .... απο χθές το σετ άλλαξε και αντί του HD-E1 πλέον δίνουμε το EP10 .....η τιμή του σετ παραμένει 1989 & 1889 ιντερνετ

Διόρθωση .... απο χθές το σετ άλλαξε και αντί του HD-E1 πλέον δίνουμε το EP10 .....η τιμή του σετ παραμένει 1989 & 1889 ιντερνετ

Άντε να τελειώσουν και τα EP10 μήπως και δούμε κάνα σετάκι με τα αναμενόμενα EP30/35 :D

Κεφάλαιο Μαύρο - Τονικότητα

Ικανοποιητικότατό. Με τελείως κλειστό ή σχεδόν κλειστό το φωτισμό περιβάλλοντος, backlight στο 0 το μαύρο με αφήσε απολύτως ικανοποιημένο. Υπάρχει περιθώριο φυσικά για βελτίωση αλλά πιστεύω πως για το current status της τεχνολογίας LCD είναι πάρα πολύ καλό. Κάτι άλλο πολύ θετικό είναι η πολύ καλή συμπεριφορά στα shadow details και στα highlights, αναφέρομαι σε DVD περιεχόμενο (και BluRay). Απαραίτητη προυπόθεση για αυτό είναι να ρυθμιστεί ως ακολούθως:
1. Movie setting
2. Backlight -> 0
3. Black Stretch -> off
4. Πάγωμα εικόνας σε μια σκηνή που έχει κυρίως midtones αλλά και highlights
5. Ρύθμιση του contrast έτσι ώστε να έχουμε ικανοποιητική αντίθεση στα midtones αλλά όχι υπερβολική ώστε να μην καούν τα highlights (εγώ προτιμώ γενικά χαμηλές τιμές αντίθεσης προς όφελος της καλής διαβάθμισης της τονικότητας)
6. Πάγωμα εικόνας σε μια σκηνή που έχει πολύ shadow και διαβαθμίσεις αυτού
7. Ρύθμιση του Luminocity (φωτεινότητα) ξεκινώντας από το 0 και να ανεβεί ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι διαβαθμίσεις τονικότητας των σκοτεινών περιοχών

και κάπως έτσι ξεκινάει ένας πόλεμος τιμών....

Καπως ετσι θα πληρωθουν τα δωρα σας και τα διαφορα Γκστααντ ηθελες να πεις ...............

Καπως ετσι θα πληρωθουν τα δωρα σας και τα διαφορα Γκστααντ ηθελες να πεις ...............

Αγοράζεις με 0 λεφτά δώρα σε αυτόν τον κόσμο....??? Αν εσύ ξέρεις τον τρόπο πες μου και εμένα....

Και άσε SMOOTHBORE, τα δώρα μας τα αξίζουμε και τα αξιώνουμε, δεν μας τα χαρίζει κανείς! Και αν θες να μιλήσουμε για το ψωμάκι μου, ευχαρίστως να βγούμε κάπου να ανταλλάξουμε απόψεις!

όταν λέω πόλεμο τιμών εννοώ τις περιπτώσεις όπου ο έμπορος ουσιαστικά ΔΕΝ βγάζει τίποτα και ο καταναλωτής βγαίνει καθόλα κερδισμένος.